A Juventus játékosai az Olimpiakosz elleni győzelemről

bernardeschi_federico_golorom_bl.jpgA Juventus az Olimpiakosz Pireusz otthonában aratott 2:0-ás győzelemmel zárta a Bajnokok Ligája csoportkörét, s a győzelemmel továbblépett a sorozat egyenes kieséses szakaszába. A mérkőzés lefújását követően a torinói játékosok beszéltek az athéni találkozóról.

"Tudtuk, hogy az Olimpiakosz erős hazai pályán, ahol a szurkolói buzdítják. Csak jó védelemmel lehet itt nyerni, nekünk pedig sikerült három pontot szereznünk, kapott gól nélkül." - nyilatkozta Wojciech Szczęsny, aki nagyszerű védésekkel segítette győzelemhez csapatát.

"Ami az én teljesítményemet illeti, amikor az ember a Juve játékosa, nagy felelősséget érez. Mindig a legjobb formájában kell lennie, s készen kell állnia, amikor lehetőséget kap. Most az Inter elleni mérkőzés következik, s mi magabiztosnak érezzük magunkat, mert az elmúlt mérkőzések során jó eredményeket értünk el jó teljesítménnyel."

A Juventus vezető találatát Juan Cuadrado szerezte, így érthető, hogy a kolumbiai szélső boldogan nyilatkozott.

"Boldog vagyok a győzelem miatt, mert az volt a legfőbb célunk, hogy továbbjussunk a következő körbe. Most ideje az Interre összpontosítani, mert fontos mérkőzés vár ránk.

Nem volt egyszerű mérkőzés, tovább kell javulunk, továbbra is a legjobbunkat kell nyújtanunk, s tovább kell fejlődnünk. Kulcsfontosságú volt, hogy ne kapjunk gólt, keményen dolgozunk a védelemben, s ezt így kell folytatnunk."

A nyáron érkező Mattia De Sciglio úgy látja, a Juventus még hamarabb és határozottabban eldönthette volna a fontos mérkőzést.

"Hamarabb is lezárhattuk és irányításunk alá vonhattuk volna a meccset, ehelyett kockáztattuk az eredményt. Ugyanakkor szilárdak maradtunk, s bebiztosítottunk egy fontos győzelmet, hiszen az első számú célunk a szezonban az volt, hogy továbbjussunk a Bajnokok Ligájában.

Ez a mérkőzés most már a múlté. Nehéz időszakon megyünk keresztül, a mérkőzések gyorsan és szorosan követik egymást. Holnaptól az Inter elleni szombati mérkőzéssel foglalkozunk majd."

A zebramezesek veteránja, Andrea Barzagli az ellenfelet méltatta, hiszen az Olimpiakosz időnként feladta a leckét a Juventusnak.

"Jó eredmény értünk el egy olyan mérkőzésen, amely nehéznek bizonyult. Időnként nyomás alá kerültünk, ezért pedig elismerés illeti az Olimpiakoszt. Az első félidőben két vagy három lehetőségünk is nyílt arra, hogy eldöntsük a mérkőzést. A második félidőben aztán becsúszott néhány hiba, túl sok pontatlan passzal, amiből ellentámadások indulhattak, lökést adva az ellenfelünknek.

A kilencvenedik percben sikerült lezárnunk a mérkőzést, s boldogok vagyunk a győzelem miatt, s mert továbbjutottunk a legjobb tizenhat közé. Most egy hatalmas, ám izgalmas mérkőzés következik, fel kell készülnünk arra, hogy szembenézzünk az Interrel, majd hajtsunk tovább, mert a következő hónap nagyon megterhelő lesz."

Federico Bernardeschi az első találatot jegyző Juan Cuadradót váltotta a pályán, s egy sikertelen kísérlet után, második próbálkozásra már bevette a görög csapat kapuját, ezzel kialakítva a végeredményt.

"Nagyon fontos győzelem volt, mivel továbbsegített bennünket a következő körbe. Nehéz mérkőzés volt egy nehéz pályán, rengeteg szurkoló előtt. Örülünk annak a fejlődésnek, amit mutatni tudtunk. 

Örülök a gólomnak, az elsőnek a Bajnokok Ligájában, a kapus kivédte az előző próbálkozásomat. Igazán be akartam találni, hogy segítsem a csapatot, s ez sikerült is. Amikor keményen dolgozik az ember, s annak szenteli magát, hogy elérje a céljait, az eredmények is jönni fognak.

A Nápolyan aratott nagy győzelem után jöttünk ide, amivel valóban üzenetet küldtünk a bajnokság többi csapatának, valamint a vetélytársainknak. Ezzel a győzelemmel készen állunk majd arra, hogy pályára lépjünk az Inter ellen egy nagy mérkőzésen, amelyen meg kell szereznünk a három pontot."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr7313449647

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Direct_01 2017.12.06. 11:21:31

Jöhet valamelyik angol csapat,a megérzésem a United!

pedronegroo 2017.12.06. 11:35:06

@Direct_01: Ne szórakozz! :) Csak a United ne! Ki fog ott focizni?? Mou és Allegri is leparkolja a buszt ennyi a taktikájuk, Isten ments egy ilyen meccstől! :)

Rikoo 2017.12.06. 12:04:30

Jó ez a kép. De Sciglionak láthatóan bejönnek ezek a dolgok..:-)

A nyilatkozatoknál pedig sokszor úgy érzem mintha mindenkiben lenne egy kis Allegri. Nagyon diplomatikus minden játékos. Az edző hatással van a játékosokra, nekem ez tetszik.

Apuleius 2017.12.06. 12:07:41

@Rikoo: Érdekes, s örülök, hogy Neked is feltűnt, mer amikor a nyilatkozatokat fordítottam, helyenként olyan érzésem volt, mintha Allegri szavait olvasnám :-)

Trieszt120506 2017.12.06. 14:24:09

@venember83: Szczesny szenzációs volt tegnap, nem panaszkodhatunk a mindenkori cserekapusainkra (Storari, Neto). Az mondjuk óriási kérdőjel, hogy a Buffon által hagyott űrt be tudja-e majd tölteni, mert azért, mint karakter (értem ezalatt: mennyire van respektje a csapattársak között, mennyire félelmíti meg az ellenfelet, mennyire tudja a védelmet hátulról irányítani) nem említhető egy lapon az olasszal.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3385) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (916) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9917) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4158) mercato (4142) nyilatkozat (7440) Olasz Kupa (326) összefoglaló (411) pletyka (4172) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása