Pjanić: „Jobb futballt kell nyújtanunk”

pjanic_miralem_labda_es_uj_logo.jpgMiralem Pjanić nem tagadja, hogy csapatának jobb futballt kell nyújtania, ahogy azt sem, hogy a csapat elsődleges célja a bajnoki cím ismételt megszerzése, mivel a Bajnokok Ligájában a sikerhez nagyobb szükség van szerencsére, mint a bajnokságban.

„Egyértelmű, hogy jobb futballt kell nyújtanunk, azonban már hozzászokhattunk a kritikákhoz.” - mondta a bosnyák középpályás a TuttoJuve számára egy szponzoreseményen.

„A minap egy nagyszerű Barcelona ellen léptünk pályára, akik jelenleg egyértelműen esélyesek a BL-trófea elhódítására.

Vannak dolgok, amiken javítanunk kell, ezzel tisztában vagyunk, azonban a gól nélküli hazai eredmény után rögtön kritizáltak minket. A meccsen voltak úgy pozitívumok, mint negatívumok.

Pozitívum volt például a védelem megbízhatósága és a csapat szilárdsága, erre végre alapozhatunk. Jól tudjuk, hogy ebben az évben nagyon fontos, hogy minél kevesebb gólt kapjunk.

A futball tekintetében több mozgásra van szükség a csapat egészét tekintve, mivel egyértelműen rendelkezünk a szükséges minőséggel, ezt nem veszítettük el. Egyszerűen javítanunk a keretben rejlő kimagasló potenciál és tehetség kiaknázási arányát. A szezonban már bizonyítottuk, hogy a góllövés nem probléma, de csapat szinten többet kell mozognunk.”

A következő tíz nap kemény lesz a Juventus számára, hiszen a Crotone után olyan sorsdöntő meccsek várnak a csapatra, amilyen a Napoli, az Olimpiakosz és az Inter elleni.

„Fontos hónaphoz érkeztünk, amelyben számos rangadóra és közvetlen összecsapásra kerül sor, a mi feladatunk minél többet visszahozni az elveszített pontokból. A Juventus számára nem gond, hogy a Napolit üldözi, mivel jelenleg nem vagyunk túlságosan lemaradva a tavaly adott időszakban elért pontszámunktól. Mindazonáltal megemeljük a kalapunk azok előtt, akik rendkívül jól teljesítenek, így a Napoli, az Inter és a Roma csapata előtt.

Ebben az évben magas szinten teljesítenek a csapatok a bajnokságban, és mindenki arra törekszik, hogy legyőzzön minket, azonban mi magabiztosak vagyunk, és ugyanaz a tűz ég bennünk a bajnoki cím megszerzése tekintetében. Az a fontos, hogy a tabella elején maradjunk.

Nem hagyhatjuk, hogy a negatív hangok magukkal rántsanak minket a mélybe, mivel mindenki azt szeretné, hogy végre veszítsünk, a mi célunk azonban a győzelmek folytatása.”

Két elveszített BL-döntő után felmerül a kérdés, hogy a Juventus valós célja inkább a bajnoki cím megszerzése?

„Nem hiszem, hogy ez lenne a helyzet. A valós célkitűzésünk a bajnoki cím, ez nem kérdés, A csapat úgy lett kialakítva, hogy minden kiírásban végig versenyben lehessen, azonban azt is tudjuk, hogy a Bajnokok Ligájában szerencsére is szükség van. Vannak a szezonban kulcspillanatok, amikor mindenkinek egészségesnek és bevethetőnek kell lennie.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr2113363107

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jamal Jamal 2017.11.24. 12:08:19

Höwedes-t kellene már látni, hogy ez a "megbízható védelem", vele lehetne e esetleg még megbízhatóbb.

Drotkoszoru 2017.11.24. 13:11:01

@Jamal Jamal: A Gazzetta szerint vasárnap este kezdeni fog a Crotone ellen, a védelem tengelyében.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3385) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (915) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9916) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4158) mercato (4141) nyilatkozat (7440) Olasz Kupa (326) összefoglaló (411) pletyka (4171) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása