Valverde: "A legjobb Juventusra számítunk"

valverde_ernesto_bl_sajtotajekoztato.jpgA hazája bajnokságát és Bajnokok Ligája-csoportját egyaránt vezető FC Barcelona mestere, Ernesto Valverde, valamint a katalán csapat horvát válogatott középpályása, Ivan Rakitić beszélt a közelgő összecsapásról a keddi sajtótájékoztató alkalmával.

"A legjobb Juventusra számítunk. Kétségkívül egy nagyon tekintélyes csapat, amely erős atmoszféréval rendelkezik. Top minőségű klub és csapat. Rengeteg gólhelyzetet teremtenek, ahogyan azt a bajnokságban is láthattuk, s tudjuk, hogy hozzánk hasonlóan, ők is győzni akarnak holnap.

Nagy mérkőzésre számítunk, s olyan nehézre, ami általában várható egy ilyen nehéz stadionban. Mi azonban nagy elszántsággal és győzelmi vággyal várjuk a mérkőzést." - mondta a katalán csapat mestere, Ernesto Valverde.

"Amikor egy ilyen top csapat mérkőzést veszít, utána azonnal ki akarja köszörülni a csorbát, s megragadja az első alkalmat. Igaz, hogy vereséget szenvedtek a Sampdoria ellen, s s nem csak a Bajnokok Ligája esetében van így, de általában azért, hogy lerázzák a terhet a vállaikról, bizonyosan még veszélyesebbek lesznek, s elszántabban küzdenek majd mint valaha. Egyértelműen a legerősebb Juventusra számítunk a pályán, azonban készen állunk arra, hogy szembe nézzünk velük.

Természetesen minden vereségből tanulni lehet, s segít fejlődni, ahogyan a győzelmek is. Mindez természetesen függ attól is, hogy milyen úton és milyen irányban kíván haladni az ember. Tavaly kiváló formában voltak, s győzni tudtak, de ez nem jelenti azt, hogy holnap is így történik majd. Más mérkőzés lesz, mert a Juventus javítani akar az első mérkőzésen elszenvedett vereség után, mi pedig jól felkészültünk erre a forgatókönyvre."

Az FC Barcelona horvát válogatott középpályása, Ivan Rakitić nagy tisztelettel beszélt a Juventusról, s legfőképpen a zebramezesek élő legendájáról, Gigi Buffonról.

"Tudjuk, hogy legutóbb nem alakultak itt jól a dolgok számunkra, de reálisnak kell lennünk, minden mérkőzés egy új és különböző lehetőség, bízunk benne, hogy holnap képesek leszünk megragadni a lehetőséget és győzni  tudunk ebben a lenyűgöző stadionban" - vette át a szót mesterétől Rakitić.

"Nagyon tisztelem a Juventust, semmit sem adnak ingyen, minden eredményért meg kell dolgozni, s az, hogy ebben a szezonban elveszítettek néhány mérkőzést, nem jelenti, hogy bármivel is gyengébbek lennének. A szurkolók a csapatuk mögött állnak majd holnap, s megnehezítik a dolgunkat. Európa egyik legerősebb csapata ellen lépünk majd pályára, s a legjobb teljesítményünket kell nyújtanunk.

Legszívesebben átengedném a helyemet Buffonnak, mert amit elért, az tejességgel egyedülálló, bármelyik gyerek őt választaná kapusnak az álomcsapatába. Mindannyian nagyon tiszteljük. Szomorú, hogy egy olyan játékosnak, mint ő nem lesz lehetősége játszani egy újabb világbajnokságon."

Buffon a közösségi médián keresztül mondott köszönetet a horvát játékosnak a kedves szavakért:

"Kapusként játszhatnék még, de nem lenne túl jó ötlet, ha középpályást játszanék a horvát válogatottban, s ezt a te érdekedben mondom!" - írta válaszát Buffon a Twitteren.

"Viccet félretéve, a szavaid nagy ajándékot jelentettek számomra. Köszönöm neked és Jordi Albának: a mezem terád vár."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr5913346023

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

I love JU 2017.11.22. 11:50:49

csak nehogy óvatosabbak legyünk

jeneiPALI 2017.11.22. 11:58:49

Támadni és gyözni kell nem beszarian betolni abuszt akkor kifiléznek!

ToTTy-Juve 2017.11.22. 14:21:38

A legfontosabb, hogy gólt ne kapjunk. Ez az idén még alig sikerült, pedig igen fontos lenne.

Génmanipuláltházikecske 2017.11.22. 15:03:45

@ToTTy-Juve: Egy barca ellen nehéz lesz a mostani állapotunkban.

alexGicamo 2017.11.22. 17:43:41

Vigyázat! közhelyekkel élek :
1. Nincs verhetetlen csapat .
2. Vannak még csodák .
Az első pontot értsd a Bárszalonnára , a másodikat meg ránk !Nincs több kérdésem ! xD
Ja, de !
Megfelelő hozzáállással, végig összpontosítva kell a szép zöld gyepre lépni . Lehetőleg a higgadtság és a szív se maradjon az öltözőben !

Mutassuk meg, hogy kik vagyunk és azt ,hogy :

" A győzelem nem fontos, hanem az egyetlen dolog ,ami számít . "
Giampiero Boniperti

FORZA JUVE PER SEMPRE !!!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (923) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9927) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4170) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4177) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása