Allegri: „Csak a pontnak örülhetünk”

allegri_massimiliano_portre_1.jpgMassimiliano Allegri nem tagadta csalódottságát, miután a Juventusnak csak egy pontot sikerült gyűjtenie a Sporting elleni idegenbeli találkozón, amely 1-1-es eredménnyel záródott.

„Csalódást keltő eredményt értünk el, mivel megvolt az esélyünk a továbbjutás bebiztosítására, és nem éltünk vele.

Most következik a Barcelona elleni találkozó, majd az Olimpiakosz elleni meccs, a továbbjutás pedig még mindig a levegőben lóg.” - mondta a mester a Mediaset Premium számára.

„Csalódott vagyok, mert az első félidő ronda volt, a második félidő valamivel jobb volt, mi azonban túlságosan kaotikusan viselkedtünk. Lényegesen szervezettebb játékot vártam magunktól.

Zsebre vágjuk a ma este megszerzett pontot, de nagyjából ez az egyetlen pozitívum a mai teljesítmény tekintetében.

Minden olyan egyszerű volt, csak győzni kellett volna itt Portugáliában, és akkor kész, megvan a továbbjutás. Nyilvánvalóan a csapatnak szüksége van arra, hogy veszélyben érezze magát ahhoz, hogy jól teljesítsen. A sorsunk még nem dőlt el, Athénba fogunk látogatni, ahol pokoli hangulat fogadhat.”

Massimiliano Allegri a kedd esti meccsen beküldte Douglas Costát és Federico Bernardeschit, Juan Cuadrado pedig visszahúzódott a védelem jobb szélére.

„Természetes, hogy cserékkel próbáltam segíteni az utolsó 20-30 percben, de a gól után türelmesebbnek kellett volna lennünk, és nagyobb nyomást kellett volna kifejtenünk a tizenhatosuk körül, ehelyett váltogattuk az oldalakat folyamatosan, és így már nem jelentettünk számukra veszélyt.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr1813127456

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Trieszt120506 2017.11.01. 09:25:43

"Nyilvánvalóan a csapatnak szüksége van arra, hogy veszélyben érezze magát ahhoz, hogy jól teljesítsen."

Meggyőződésem, hogy a Milan ellen mutatott fordulatszámmal tegnap is nyertünk volna. Egy félidőt adtunk az ellenfélnek -akik előtt egyébként le a kalappal. Valamit kezdeni kellene ezzel, de piszok nehéz ennyi kiskirályfi meg ennyire vegyes felvágott keret esetén. Főleg, hogy rommá nyerték magukat az elmúlt években.

Szabolcs Borbély 2017.11.01. 09:29:13

Az első félidő valóban "ronda" volt, bár azért a Mester tanulhatna önkritikát, hiszen a győzelmek és a pontok ellenére, általában elég "ronda" focit játszunk.
Az egy pontot idegenben köszönjük, én azt mondom (bár ez valószínűleg mindenki fejében megfogalmazódott már), hogy idén inkább annak kell örülni, hogyha bejutunk a legjobb 8 közé. Azt érzem már az is nagy dolog lehet ilyen futballal.
Az elmúlt években azért nem féltettem a csapatot senki ellen, de idén valami nagyon nem áll össze.

A Napoli és a Roma de még az inter is azt hiszem jóval erősebben tud meccselni, mint mi. Valamit nagyon jó lenne újítani a focinkban.

rob1 2017.11.01. 09:49:27

@Trieszt120506: Szerintem a Milan ellen sem játszottunk jobban csak a bajnokságban az ilyen nulla foci is elég Higuain a semmiből lőtt két gólt ott sem volt egy kidolgozott helyzetünk a Bl-ben szerintem még 1 vagy jó esetben 2 pontot tudunk szerezni az vagy elég lesz vagy nem majd kiderül mert szerintem a görögöket nem tudjuk megverni idegenben a Barca ellen meg örülhetünk ha döntetlen lesz és sajnos már olaszországban sem a Juve a legjobb csapat nem lehet minden évben kulcsjátékosokat elengedni bűntetlenül

venember83 2017.11.01. 10:17:41

Volt egy emberhátrányban megnyert meccs, aztán a Milan elleni diadal, de most ismét padra került Rugani. Ezek után meg természetes, hogy a védelem nem atombiztos. Értem én, hogy nem lehet, hogy mindig ugyanazok a játékosok játsszanak (bár akkor feltevődik a kérdés, hogy Higuaín miért nem padozik többet), de Conte és BBC idejében valahogy ment a dolog, és volt egy összeszokott védelem. Igazán kezdhetne valamit a helyzettel Maxi.

Amúgy meg örülhet a csapat, hogy nem nyertek a portugálok.

giorgio007 2017.11.01. 10:20:29

@rob1: a semmiből lőtt gólt? Láttad a meccset brada? :D

rob1 2017.11.01. 10:29:59

@giorgio007: Minden meccsünket láttam sajnos de ha szerinted ott jól játszottunk akkor te nem tudom mit néztél.

Apuleius 2017.11.01. 10:32:15

@venember83: Tegnap kritikán aluli volt a védelem (is), elképzelni nem tudom, hogy milyen tekintetben lehetne rosszabb ennél Rugani. A portugál gól előtti szerencsétlenkedés oktatófilmekbe illik elrettentő példaként. És igen, én is azt gondolom, hogy a látottak alapján nagyon is van okunk örülni az egy pontnak.

Mitya10 2017.11.01. 10:37:34

Mégis mi a gyíkot várt ettől a kezdőtől?? Nem kell edzőnek lenni ahhoz h lássuk már az első meccsen is h gyorsak és lendületesek voltak. Nyílvànvaló volt h otthon még pörgősebbek lesznek. Erre a Mister beteszi Flasht jobbhátvédbe aki nemrég kezdett el edzeni és am is a nyár transzfere... Barzaglit akit soha nem akarok szídni de na pls ilyen fontos meccsen h kerülhet ő a pályára és nem Rugani... Khedira a másik csikó akit itt 1-2 ember foggalmam sincs miért folyamatosan védi pedig mióta itt van 1 kezemen megszámolom hány jó meccse volt v tett hozzà akármit az alibin kívűl. 1 szó mint 100 Allegrinek vannak kis kedvencei mint ah pedagóguskènt is tűnteti fel magát minden tanárnak megvoltak a kedvencei. Jobbhátvéd posztot úgy ah van elbaszták ezért oda már nem is tudom kit raknèk talán majd ha Höwedes felépűlt de speciel én őt nem tartom akkora spílernek de hagyok 1 esélyt azért mert azoknàl szarabbnak lenni mint akik jelenleg rohangálnak ott nehéz lenne. November van its time Allegri mi a tökömért kaptál szélsőket ha csak a padon pupukálnak 1 valag pénzért??? Több edző nyilatkozza h elviszi a balhét ő döntött rosszul a kezdőt illetően... ezt írtam a múltkor itt a vezetőség és az edző sosem hibás semmilyen döntésben :/

Knob 2017.11.01. 10:43:48

Most csak azokhoz szólnék akik a minap közölték, hogy Mandzukic a fontos meccseken és bármikor máskor is egy vezér és a leghasznosabb tagja a csapatnak! Remélem látták a tegnapi meccset. Lehet azt mondani, hogy mindenki szar volt, de állítólag Mandzukic mindig kiváló! Ha esetleg valaki a Mandzukic Love Team-ből nem úgy látta, hogy többször is aggatott és csak az első félidőben 4 támadás akadt meg rajta, akkor nézze meg újra.

2017.11.01. 10:52:04

Engem a Mandzu témát illetően csak az aggaszt, hogy Allegri képes teljesen felforgatni a csapatot hogy ő a pályán maradjon. Mindent alárendelünk a horvátnak, pedig 1-1 alkalommal őt is le lehetne cserélni/vagy akár a kezdőből kihagyni. Ez a jobb szélsőként való erőltetés már igencsak túlzás, és inkább hátraküldjük Cuadradot, Bernardeschi pedig Dybala helyén játszik (ráadásul mindezt most próbáljuk ki először) egy fontos mérkőzés döntő fontosságú és utolsó 20 percében.

Szerintem DC és Berna érkezésével el kellene felejteni a szélső Mandzukicot (főleg a jobbon). Igenis hagyjuk meg Mandzut középcsatárnak és ellenféltől/formától függően vagy ő kezdjen vagy Higuain.

Zoltan Hervay 2017.11.01. 10:52:49

@Mitya10: azèrt lichsteiner szerintem jol jatszik a jobb felèn mind vèdekezèsben mint tàmadàsban.szoval lenne job hàtvèd hiba volt nem nevezni.contehoz hasonloan allegrinek is vissza kellene alnia 3 vedore 3412 chiellini rugani barzagli alex sandro pjanic matuidi cuadrado dybala mandzsukic higuain.

Zoltan Hervay 2017.11.01. 10:55:49

@fzoli990: az a baj h ha nemlenne mandzsukics minden eggyes felrugot labda elveszet mert rajta kivul senki nemtudja lefejelni vagy megtartani.több meccsen is volt mart h letamadtak minket a sajat terfelunkon es nemtudtuk kihozni es ojankor meglatszodik h ha nincs mint pl a barcelona ellen is volt.

Rikoo 2017.11.01. 10:56:57

@Knob: Mandzukicon látszott a fáradtság.
Higuaín és Dybala sem volt semmivel jobb, de legalább Higany a meccset megmentette.
Jobban kellett volna rotálnia Allegrinek.

Knob 2017.11.01. 11:08:31

@Rikoo: Mitől fáradt el? 2 meccsel ezelőtt pihentette magát egy nagyon érett, okos és hasznos játékoshoz méltó kiállításnak köszönhetően.

pedronegroo 2017.11.01. 11:12:11

Aki focit akar látni az nézzen más meccseket is ennyi:) Mi így játszunk nem kell itt hüledezni. A továbbjutás nincs veszélyben.

Rikoo 2017.11.01. 11:17:59

@Knob: Mondjuk a Milan elleni meccsen ami szombaton volt?

Fabio83 2017.11.01. 11:37:25

Az az egyik nagy probléma, hogy Allegri nem szeretne konfrontálódni, nem meri megbántani Higuaint, Mandzukicot, Dybalat meg Khedirát. Mindegy hogyan játszanak, nem hagyja ki őket a kezdőből. És inkább nyomja ezeket a bullshiteket: nem ismeri az olasz focit, túl fiatal még, nem ismeri a taktikát...

delpi0823 2017.11.01. 11:39:32

@venember83: Nem higanynak kene tobbet padoznia , ha nem elfelejteni mandzukic szelen jatszatasat meg khedirat,csak allegri nem meri felvalallni costat mert nem tud vedekezni ennyi a tortenet,de mar mandzukic se nyujtja ugyanazt vedekezesben mibt tavaly szoval nyugodtan jatszhatna costa szelen, tamadasban meg nem kell ecsetelnem a ket jatekos kozti kulonbseget mert eg es fold.

Knob 2017.11.01. 11:47:14

@Rikoo: Akkor még egy ok, nem kellene játszania. Ha valaki 1 hét meccs nélküli pihenő után nem bír 2 meccset lejátszani 4 nap alatt....ott bajok vannak. Még mindig nem látjátok, hogy egyszerűen csak kőzépszerű játékos?

The king of alibis 2017.11.01. 11:48:48

Csalódott lehetsz magadra. Gyönyörűen elbaxtad a kezdőt. DS, Barza, Lófej, ugyanaz a 2 szélső, mint a Milán ellen. Kezd megfáradni ez a kapcsolat a Juve és Allegri között. Kezd belefáradni Max. Így nem bánnám, ha nyáron váltás következne be.

Rikoo 2017.11.01. 11:52:33

@Knob: Ha ő középszerű játékos akkor elég sok van még a Juventus keretében.
Mondjuk úgy a keret 90%-a.
De ez a középszerű játékos legalább már két BL döntőben is betalált.

epaska 2017.11.01. 11:59:38

@Sas Jóska: Teljesen egyetértek Veled!

Allegrinek az volt a nagy húzása, hogy Costat becseréli a bal oldalra, hátha fejbetalálja Mandzukicot a jobb oldalon. Ez európában kevés. A Dybala Berna cserének sem volt semmi értelme, max annyi, hogy ismét duzzoghatott a kisgyerek. Egy verhető ellenfél volt a Sporting, a Juventusnak pedig alig jött össze az x. Mindent elmond ez a tegnapi meccsünkről. Jó lenne, ha a Mister észhez térne.

Alex8610 2017.11.01. 12:18:04

Egy kalap szar volt a tegnapi meccs is semmi elorelepes nem történt abban amit eddig a BLben mutatunk.Allegri sara a tegnapi x most kellett volna rotalni.Emlitette hogy hogy jobb oldali védőnők Cuadrado is egy opció előtte Bernardeschivel talán ki kellene végre próbálni Mandzu mehetne vissza a helyére vannak most már szélsőink jó lenne használni is őket Costa is játszhatnak végre többet Khedira helyett is vannak opciók nem értem miért kell ehhez a kezdohoz ragaszkodni mikor megvannak a játékosaink ahhoz hogy kicsit pulzalobb meccseket játszunk Benevento ellen lehet próbálni.Valtoztatni kell mert ez vérszegény eddig

Knob 2017.11.01. 12:21:33

@Rikoo: Rendben...ez patt helyzet. :-) Amúgy rohadt sokan betaláltak ám már Bl döntőkben, de igazad lehet. Senki nem érhet fel Mandzukic földöntúli képességeihez.

Knob 2017.11.01. 12:24:19

@Rikoo: És még valami. Majd olvasd el a mostani hozzászólásokat. Legalább már nem vagyok egyedül a véleményemmel, miszerint Mandzu nem arra a posztra való, mivel van oda jobb is, sokkal jobb is.

alexGicamo 2017.11.01. 12:29:54

Én sajnos, nem láttam a meccset ! Érdekes, de a meccs előtt én egyáltalán nem gondoltam az x-re . Győzelemmel vagy vereséggel kalkuláltam . Nyilván a győzelem lett volna a nyerőbb opció ... a hsz-ek alapján nagyon szomorú vagyok !
Valamiért nem akar összeállni a kép és ez így nagyon bosszantó .
Nem tudunk ütőképesek lenni és magabiztos csapatjátékot játszani . Ez kétségbeejtő azért egy JUVENTUS szintű csapat tekintetében, szerintem .
Persze ez nem jelenti azt, hogy most temetem a kedvenceimet és Dunának megyek, mert bízni kell :
FINO ALLA FINE !!!

Szívből remélem, hogy Maxi sürgősen kitalál valamit, amivel látványosan javulhat a játékunk és eredményesebbek lehetünk . Főleg a védekezésre gondolok, mert az valami botrányos ! Túl sok gólt kapunk.
A Milan elleni győzelemnek főleg azért örültem annyira, mert ki tudja mióta végre sikerült kapott gól nélkül lehoznunk egy meccset ... azért ez szégyen ,szerintem, hogy ennek kell örülni !
FORZAA JUVE PER SEMPRE !!!

Mitya10 2017.11.01. 12:44:41

@Zoltan Hervay: Lichtivel a szélen is ugyanez lenne a véleményem nem véletlenül volt Alves és Lichti közt a különbsèg is tavaly. Több mint 1 éve katasztrófa amit a svájci csinál. Nem az a gond h ő ki lett hagyva, hanem aki Alves után ide lett hozva... Am azt se gondolja senki hogyha felèpül végre Höwedes és Ds egészséges majd a németet fogja preferálni..

Rikoo 2017.11.01. 12:46:49

@Knob: Nem hiszem, hogy bármi probléma lenne a horváttal. Sokkal inkább a tuniszi herceget érzem gyenge pontnak.
Érdemes megnézni, hogy Dybala hogy játszik mikor Khedira és hogyan mikor Matuidi van középen.

Alapból a 4-2-3-1 egy nagyon támadó felállás, én nem örülnék, ha csak olyanok lennének a támadósorban akik nem tudnak védekezni. Khedira sem tud középen, pedig neki alapból ez lenne a dolga. Így is van elég probléma hátul.
Szerintem csak többet kellene a támadósort rotálni és Khedirát elfelejteni. Neki kellene a Benevento és Spal ellen játszani és nem másoknak.

2017.11.01. 12:59:30

"Csalódást keltő eredményt értünk el..." - Kell az önkritika, mert a játék is pocsék volt. De most neki is kellene egy kicsit önkritikát gyakorolnia.
Viszonylag ritkán kritizálom Allegrit, de most szükségesnek érzem, építő jelleggel.
- Khedira kezdőben, mikor Matuidi felépült...?
- Ha Mandzu él, akkor kezd...?
- Rugani KEZD tényleg ígéretesen stabilan játszani, erre kihagyja...?
És akkor még Alex Sandro + Dybala is viszonylag rossz formát fogott ki...erről nem tehet, de innen már nagyjából meg volt írva a forgatókönyv. Előbb kellett volna Costát behoznia és a középpályán cserélni, de olyan érzésem volt, hogy "nem akar Mandzu haragjával szembenézni".

@Apuleius: az előbbi mondataim + "a játék képe" alapján abszolute csatlakozom, hogy ÖRÜLHETÜNK AZ 1 PONTNAK. De ennek nem így kellett volna történnie.

Vissza kellene térni a Pjanic-Matuidi középpályához, mert azzal kezdett jól alakulni a csapatjáték Matuidi sérülése előtt. Meg egy kicsit jobban kellene számítania a pályán mutatott teljesítménynek és NEM CSAK AZ EDZÉSEN mutatott teljesítménynek.
Tegnap majdnem megőrültem, amikor Khedira legelöl, a kapunál kolbászolt NEM EGYSZER, amikor 2 (!!!) olyan ember van a pályán, aki alapvetően középcsatár. Ki védekezik ilyenkor a középpályán, amikor 2(!!!) középpályás van?

És egyáltalán azt sejti valaki, hogy Alex Sandroval mi a búbánatos ********* nem hosszabbítottunk még? A helyében én is pont ilyen pocsékul játszanék, ha fele-harmad annyit keresnék AZ Ő JÁTÉKTUDÁSÁVAL, mint "egy Khedira" (tényleg nem bántási célból sem Khedirának, sem a Khedira-fanoknak).

steven.h 2017.11.01. 13:42:28

Nagyon várom az idei őrült ötleted Maxi, mert egyelőre egy két fellángoláson kívül ez harmatos, mind játékban, mind döntésekben (khedira...rugani jegelése 3 jó meccse után) remélhetőleg idén nem kell januárig várni rá

Másik észrevételem, amiért totál belém fog mindenki állni, de sajnos az a szitu, hogy nem csak Barzagli öregedett pár hónap alatt éveket hanem sajnos Buffon is. Nem azt mondom, hogy az a lövés fogható volt, de hogy a tavalyi, tavaly előtti Buffon nem középre ütötte volna az biztos...ideje lenne elővenni a lengyelt olyan meccsekre is ahol védenie is kell, mert a Benevento ellen is maximum bója lesz, más nem. Buffon, korànál figva meg bármikor megsérülhet

Drotkoszoru 2017.11.01. 15:56:33

A tegnapi döntetlennel gyakorlatilag továbbjutottunk. Matematikailag/hivatalosan még nem, de a Sporting ki fog kapni Barcelonában az utolsó fordulóban, függetlenül attól, hogy mennyi tétje lesz már a katalánoknak (egyszerűen annyival jobbak a portugáloknál, emellett nem engedhetik meg maguknak, hogy otthon, 98 ezer néző előtt leadják a pontokat). Az a fura helyzet állt elő, hogy nagy valószínűséggel akkor is továbbjutnánk, ha elveszítenénk az utolsó 2 meccsünket. A Sporting várhatóan behúzza az Olimpiakosz elleni hazai találkozóját, Barcelonából viszont pont nélkül távoznak szerintem. Ez esetben maximum annyi pontjuk lehet, mint nekünk, az egymás ellenik viszont mellettünk szólnak. Az Olimpiakosz akkor juthat tovább, ha nyer a Sporting ellen idegenben (nem fog), mi kikapunk a Barcától (nem fogunk), az utolsó fordulóban pedig megvernek minket 3 góllal (az egymás ellenik számítanak ugye, mi pedig 2-0-ra nyertünk ellenük Torinóban). Egyáltalán nem reális forgatókönyv egyik sem. Sokan ujjongtak a sorsolás láttán, hibásan felmérve a Barcelona és a Sporting (főleg utóbbi) játékerejét, amit már akkor sem értettem. A lisszaboni alakulatot már tavaly is csak kínszenvedések árán tudta megverni a Real, az utolsó pillanatban esett gólokkal. Legutóbb a Barca ellen is csak egy öngóllal kaptak ki otthon. Természetesen jobb csapat a Juve, de aki itt tükörsima győzelmet várt, lehengerlő játékkal, az álomvilágban él. A döntetlen normál helyzetben egy elfogadható eredmény lenne Portugáliában. Ami miatt viszont különösen keserű és fájó számomra a mostani pontvesztés, hogy a Barca is botlott Görögországban (amivel én sem kalkuláltam). Ha nyertünk volna tegnap, akkor meglehetett volna a csoportelsőség is, így viszont már lehetetlen. Meg tudjuk verni Torinóban a Barcát, 4 góllal viszont esélytelen (márpedig ennyivel kellene őket kitömni, ha csoportelsők szeretnénk lenni). Ettől függetlenül az utolsó 2 fordulóban mindent meg kell tenni, hogy szépen zárjuk a csoportot, még ha igazi tétje már nem nagyon lesz egyik találkozónak sem, így is-úgyis második helyen megyünk tovább. 4 pontot szerintem legalább szerzünk a Barcelona és az Olimpiakosz ellen. Utána pedig reménykedjünk egy kedvező sorsolásban. Tavaszra valószínűleg össze fog állni ez a csapat (ahogy minden évben), akkorra szerintem bárkivel fel tudjuk majd venni a versenyt (és ez nem puszta kincstári optimizmus, csak az eddigi tapasztalatok mondatják velem. Évről-évre ez van, döcögős ősz után tavasszal menetelünk). Elvárni persze nem lehet ettől a csapattól (még úgy alapból egyiktől sem) a BL győzelmet, de ezen még felesleges is agyalni novemberben, majd február-március környékén elválik, hogy hol tartunk igazából. A meccsről még néhány szó: az első félidőben gyengék voltunk. Mezőnyben még annyira nem is volt vészes a dolog, előrefelé viszont teljesen impotensek voltunk, kaput eltaláló lövésig sem jutottunk, ami mindenképp a mi kritikánk és az ellenfél dicsérete. A második félidő már nagyjából rendben volt. Beszorítottuk őket, elég nagy nyomást sikerült gyakorolni rájuk, jöttek a lövések, a szögletek, a beadások és egyre komolyabb helyzetek is. A második etapban már a védekezés is elfogadhatóbb volt, a Sporting erejéből két kontrára futotta már csak, de az is úgy alakult ki, hogy nagyon ki kellett nyílni. Idő kérdése volt, hogy mikor egyenlítünk. Nem játszottunk jól, ennek ellenére még így is simán megnyerhettük volna ezt a találkozót, a lehetőségek megvoltak hozzá. Kár, hogy átaludtuk az első félidőt, nem szabadott volna ekkora előnyt adni az ellenfélnek. Mindenesetre érdekes a szurkolói lélektan. Szerintem tegnap a második félidőben nem voltunk rosszabbak támadásban, mint pl. a Milan vagy a Spal ellen (persze a Milan elleni beton védekezés hiányzott tegnapról). Amíg a Serie A-ban viszont az első vagy a második helyzetünket beverjük (érdekes adat volt, hogy pl. az Udinese elleni utolsó 4 és a Spal elleni első 2 kaput eltaláló lövésünkből is gól született), addig a BL-ben jó ha a 4-5. beakad, míg az ellenfelek rendre kihasználják az első lehetőségüket vagy összeszerencsétlenkedünk nekik egy öngólt. Ebben látom igazából a legnagyobb különbséget a két sorozat között. Nem volt feltétlen színvonalasabb a Milan elleni rangadó, mint a tegnapi (inkább fizikálisabb). Belemehetnék egyenként a játékosok elemzésébe is, de most nem tenném. Hibáztak páran (Allegri is), voltak gyenge teljesítmények, le kell belőle vonni a konzekvenciát és kijavítani ezeket.

The king of alibis 2017.11.01. 17:02:37

Ezután a tegnapi X után 99 %, hogy a csoport 2. helyén megyünk tovább.
Nézzük tehát, hogy a többi csoport 1-je ellen hogy állnánk most.

Manchester United - masszív védelem és középpálya, kevés gólt kapnak, elől viszont gyorsak és kreatívak, Lukaku személyében pedig gólerős csatáruk van. 60-40 oda
PSG - védelmük nincs toppon, viszont bitang erős támadó gépezetük van. Ismerve a mi védelmünket, 55-45 oda.
Liverpool - gyenge védelem, masszív középpálya és szélvészgyors támadórészleg. Talán ellenük mi lennénk az esélyesebbek, de ismerve a Klopp focit, ha minden Klappol átgázolnának rajtunk. 50-50
Manchester City - brtuális formában vannak, ha így tudják folytatni, ott lehetnek a végelszámolásnál is. 55-45 oda
Besiktas - igazi fekete ló, de nagy szégyen lenne, ha nem tudnánk őket oda-vissza verni. Csak úgy mint, tavaly a Porto 20-80 ide
Real Madrid - nem kell őket bemutatni. Ha bár a bajnokságban bukdácsolnak, a BL-ben mindig felszívják magukat. 2 meccsen nehéz lenne őket elkapni. 60-40 oda

Nem állunk valami fényesen. Ha nem kapunk jó sorsolást, akkor akár a nyolcaddöntőben is elbúcsúzhatunk. Az pedig Allegri munkásságának a végét jelentheti, főleg ha a bajnoki címről is lemarad vele a csapat.

Rikoo 2017.11.01. 17:51:54

@Sas Jóska: Allegri 100%, hogy marad akármi is lesz az eredmény idén.
A Juventus közeli újságírók is azt írták nyáron, hogy biztosan kitölti a szerződését jelen állás szerint. Gyakorlatilag addig marad majd ameddig szeretne. Carrera helyzete, viszont érdekes és lehetséges, hogy majd ő lesz utána, de ez még a távoli jövő.

Rikoo 2017.11.01. 17:55:01

@Sas Jóska: Egyébként pedig egy teljesen más csapat lesz tavasszal remélhetőleg, mert az elmúlt 3 évben is mindig így volt. Mondjuk ha visszanézzük az elmúlt 3 őszt, talán még most a legjobb a játék, mert ennél sokkal kilátástalanabb volt az elmúlt években.

.Bulldeo 2017.11.01. 18:12:44

@Rikoo: olyan nincs, hogy 100%. Ha (csúnyán) elvérzünk a nyolcaddöntőben, és a bajnokságot is más húzza be (esetleg a Napoli úgy nyeri a scudettót, hogy a BL-ben is tovább jut, mint mi), akkor az egy nagyon erős jelzés lenne, hogy Allegri rossz úton halad. Nehéz elképzelni, hogy ha mindhárom sorozatban serleg nélkül maradunk, akkor is olyan fix Allegri helye. Miközben csípem a Mistert, elképzelhető, hogy Max kimaxolta, amit a Juventusnál el tud érni. Elvihette volna a BL trófeát, ha egy kicsit jobb a kerete, tavaly, tavalyelőtt, de évről évre egyre nehezebb lesz motiválnia a csapatot.

Jelenleg elég bő a kerete ahhoz, hogy aki sz@r mentális passzban van, vagy fizikálisan nincsen a toppon, azt ki lehessen hagyni a kezdőből. Egyre kevésbé lehet megérteni, hogy egy rossz felfogásban lejátszott meccs után Allegri a játékosok hozzáállását kritizálja.

Rikoo 2017.11.01. 18:18:22

@.Bulldeo: Két éve mikor minden negatív rekordot megdöntött Allegrivel a klub akkor is mindig kihangsúlyozta Marotta, hogy maximális a bizalom felé.
Azóta pedig a klub legsikeresebb edzőinek egyikévé nőtte ki magát.
BL-t eddig csak Trapattonival és Lippivel nyert a klub.

2017.11.01. 18:38:16

@Sas Jóska: Szerintem az MU-t oda-vissza vernénk. Én a keretünket is sokkal erősebbnek érzem, ezenkívül Allegri >>> Mourinho. Gusztustalan csapat, gusztustalan edzővel, adná az ég ha őket kapnánk.

Azt meg csak remélni tudom, hogy bárhogy is alakul a szezon Allegri marad az edző. Ő a lehető legjobb ember aki itt lehet. Bárkit akit ide tudnánk hozni a helyére 99% hogy visszalépés lesz.

epaska 2017.11.01. 18:44:17

@Sas Jóska: +1 Viszont, szerintem a PSG kicsontozna minket. 70-30 oda.

@Rikoo: Szerintem, ha korai búcsút intünk európának önként fog felállni Allegri.

Rikoo 2017.11.01. 18:51:29

@epaska: Nyolcaddöntőben kiesett a csapat mégsem állt fel. Egyébként semmi garancia arra, hogy Carrera jobb lenne, mint Allegri.

danimester1 2017.11.01. 18:58:21

Sajnálhatjuk a tegnapi eredményt,de csak magunknak köszönhetjük.Unalmas már,hogy egyfolytában a magyarázkodást kell hallgatnunk.Gyakorlatilag egy kiscsapat szintjére estünk vissza (BL),ami a sok klasszis távozónak köszönhető,mert nem pótoltuk őket minőségben csak mennyiségben.Az ok-okokra most nem akarok kitérni,mert mindenki tisztában van vele.(spórolás pár M-n,kapkodás,létszám feltöltés,az érkezők nem beépítése,stb. ...)Allegri sajnos nem képes fejben sem magát sem a játékosait helyrerakni és nem utolsósorban a még klasszisaink már kiöregedtek,sebességben mindenképpen.Az elmúlt évek sikerei miatt a srácok sem harapnak már úgy mint régen azaz jóllaktak,amit pont az újakkal lehetne ellensúlyozni.Az okokat szerintem saját maguk sem tudják,de valami nagyon el vagy szétcsúszott,ami nem csak Bonucci és Alves távozásának tudható be.Nagyon kellene a kp. minőségi erősítése és a védelemé,amit tetőzni fog még Buffon távozása is.Persze ez csak abban az esetben igaz ha elég lesz nekünk Neto.Sajnos ez már nem csak vészmadárkodás és károgás,mert mindenki látja és akár tetszik akár nem,a többi csapat felnőtt hozzánk és idén már nem lesz elég egy "sétagalopp" a bajnoki címért,a Bl-t meg hagyjuk is,a tökmag kupa meg senkit nem érdekel.Sürgős változtatást kell eszközölni amíg nem késő.Igaz jöhetne a közhely,hogy egyszer mindennek vége szakad,de ez csak és kizárólag mi rajtunk múlik,elsősorban a vezetőségen és az igazolásokon.Sorry a hosszúságért,de inkább nem folytatom mert több oldalas lenne.Forza!Álljunk fel és mutassuk meg!!!

danimester1 2017.11.01. 19:01:34

@Rikoo: Igen!Allegri távozása már szerintem is lóghat a levegőben,mert emlékszem egy nyilatkozatára amiben ecsetelt néhány dolgot.Azonban ilyenkor felmerül ki lehetne a megfelelő ember a pótlására,bár a játékosok pótlásából kiindulva félek hogy nem biztos jól oldanák meg.

Ki lehetne a megfelelő utódja???Vélemények?

danimester1 2017.11.01. 19:15:08

@Rikoo: Nem értem mire gondolsz!?Ha arra hogy elég lesz Neto Buffon helyettesének,akkor arra gondoltam,mert tudjuk Beppe szeret spórolni...
A másik pedig Allegri pótlására ki lehetne a megfelelő aki elérhető?

Patricco 2017.11.01. 19:15:35

@danimester1: nem kell még eltemetni hiszen ő mondta h novemberben kezdődik a szezon....a Sporting elleni meccs még oktoberben volt épphogy szóval mától mindenkit elverünk!

Drotkoszoru 2017.11.01. 19:23:00

@danimester1: Amúgy azt vágod, hogy Neto már a Valencia kapusa?

babo0410 2017.11.01. 19:37:20

@Rikoo: Hagyjuk már ezt, hogy egy meccsen ennyire elfárad a csapat. Akkor ne akarjanak a BL-ben indulni, ha nem bírják a 3 naponkénti meccselést. Eddig 15 meccs ment le a szezonból, ha már most el vannak fáradva, akkor tavasszal mi lesz?

Rikoo 2017.11.01. 19:41:53

@babo0410: Ennyire értetlen vagy?
Itt nem az alapállóképességről van szó.

danimester1 2017.11.01. 20:05:16

@Rikoo:@Drotkoszoru: igen igazad van!Szecsny akart lenni.

Tomy81 2017.11.01. 20:12:19

@Szabolcs Borbély: Ne parázz! Tavaly ilyenkor sehol nem voltunk a mostani teljesítményünkhöz képest sem.A foci tavasszal kezdődik, ez csak a bemelegítés.Olvasd el ezt és higgy neki ;-)
juventuz.blog.hu/2017/10/31/ranieri_a_juventus_olyan_mint_egy_capa

delpi0823 2017.11.02. 09:01:08

@Sas Jóska: Mar a real madridot kihuzhatod errol a listarol,bayrrn is csoport2ik lesz(aki a legnagyobb mumusunk),barcat eleve nem kaphatjuk,szoval lehet nem is jarunk olyan rosszul azzal a csoport2ik hellyel.

Nathas 2017.11.02. 18:25:00

@Rikoo: a védekezőbb 4-2-3-1 ellenére is simán betlizünk, tördelni idén nem tudjuk, meg kellene próbálni játszani a focit, megvannak hozzá az emberek, de Allegri ezt nem meri. A játékrendszer megismerése meg kb abban merül ki, hogy a támadó is minimum a saját térfelén védekezzen és ne passzolja el a labdát. Az a kívánatos, hogy a zsugát megőrizzük, az nem baj, ha egy csel helyett 30 méterrel passzolunk vissza. A támadásban ezen kívül más tudatos elemet én a magam részéről nem nagyon látok. (Illetve ha az a tudatos elem, hogy Mandzura felrúgjuk, ő meg lefejeli, akkor mégis :-) ) A nyáron elzavarta Bonuccit, ha az idén Dybalát, akkor némileg mérges leszek és sok "Allegri takarodj" várható tőlem :-)

@steven.h: az idei őrült ötlete lehet, hogy az lesz, hogy a posztjukon játszatja az embereket, valamint Matuidi és Rugani be/visszakerül a csapatba :-)

Rikoo 2017.11.02. 22:56:26

@Nathas: Persze van min javítani, de még csak most kezdődött a november. Más csapatoknál ugyanilyen sz@r a helyzet.
A Real néhány hónapja még a topfutball legmagasabb szintjét képviselte, most pedig borzasztóan gyenge formában van.
A jó formát tavaszra kell időzíteni, a gyenge pontokat is addig kell helyrehozni.
Nagyon kiváncsi lennék pl., hogy Höwedes-Rugani-Chiello-Alex Sandro hogyan tudnának együtt játszani a Pjanic-Matuidi középpályával. Remélem hamarosan sikerül megtalálni a megfelelő formációt hátul és középen.
A támadósorban pedig az játszon aki éppen jó formában van.

Rocky80 2017.11.03. 08:25:38

Nézzétek már meg józanul a helyzetünket:

A bajnokságban 9-1-1, a BL-ben meg kikaptunk a Barcától idegenben. Ez lenne a nagy válság ami miatt fejek kellenek hulljanak, meg mindenki esélyesebb a BL-ben nálunk?

Ha ilyen az amikor gond van, akkor én minden évben ilyet kérek.

Nathas 2017.11.03. 09:08:20

@Rikoo: Ha mi nyertük volna 2x zsinórban a BL-t, akkor én is türelmesebb lennék :) Én Höwedestől túl sokat nem várok jhv poszton, szerintem oda lassú - bár nem rengeteget láttam játszani. A formáció szerintem rendben van, ez a keret a 4-2-3-1-re lett kialakítva. A 4-3-3 a halálom volt, ahhoz nem elég stabil a középpálya. Nem akarom ismételni magam, de - mint ahogy Te is írod - nem a legjobb emberek játszanak. Én ezzel a kerettel el tudom képzelni - ha már Max szeret ennyire visszahúzódni - hogy a megfelelő szélsőkkel (Cuad, Berna, Costa) lehetne egy stabil védekezésből gyors kontrára játszani (mint anno Heynckes csinálta a Bayernnal).
Na mindegy, abban is igazad van Neked és Maxnak is, hogy nincs még vége a szezonnak, bármi lehet, de a focit a szép játékért is nézzük, nem csak az eredményekért (vagy inkább azért), abban meg sajnos nem nagyon van részünk.

Nathas 2017.11.03. 09:09:04

@Rocky80: Ha láttad volna a szerdai meccset, akkor biztosan nem kérnél ilyet :)

Rikoo 2017.11.03. 13:32:29

@Nathas: Na látod ebben nagyon különbözünk, mert engem pl. egyáltalán nem érdekel a szép játék.
Alapból annyira gyors a mai topfutball, hogy szép játék nélkül is bőven élvezetes lehet akármelyik meccs.
Pl. a Nou Campban ahogy védekezett a csapat tavaly az szenzációs volt.

Nathas 2017.11.03. 20:01:29

@Rocky80: akkor nem kérsz ilyet :-)

@Rikoo: természetesen lehet szépen védekezni, ezt egyJuve drukkernek nem kell bemutatni. Téged azonban tényleg kizárólag az eredmény érdekel, a mutatott játék egyáltalán nem?

Rikoo 2017.11.03. 20:33:11

@Nathas: Érdekel, persze. De szerintem teljesen rendben van ahogyan játszik a csapat.
A Serie A-ban a legjobb labdabirtoklás és a legtöbb gól is a Juventusé.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3385) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (915) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9916) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4158) mercato (4141) nyilatkozat (7440) Olasz Kupa (326) összefoglaló (411) pletyka (4171) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása