Marotta: „A keret bármilyen fejlesztése csak bónusznak tekinthető”

marotta_beppe_kedves_mosoly.jpgAz Udinese elleni mérkőzés előtt a Juventus vezetője, Beppe Marotta arról beszélt, hogy véleménye szerint ki is lehet az Öreg Hölgy legnagyobb ellenfele a bajnokságban, valamint bármilyen keretre vonatkozó kritikát korainak minősített

„Mindenen lehet javítani, úgy az életben, mint a sport terén.” - idézi az igazgató szavait a Mediaset Premium.

„Az elmúlt meccseken a csapat nem tűnt olyan megbízható egységnek védekezés tekintetében, mint tavaly, de véleményem szerint még korai lenne bármilyen vitába bocsátkozni ez ügyben.

Egyesek szerint fontos úgy nyerni, hogy nem kell túl sokat gondolni a taktikára, mások szerint a jó eredmény csak jó teljesítménnyel érhető el. Úgy gondolom, hogy az igazság valahol félúton van. Szeretnénk kellemes futballélményt nyújtani komoly eredményekkel.

A keretünk a tavaly megnyerte a bajnokságot, az Olasz Kupát, illetve a BL-döntőbe is bejutott, tehát már eleve nagyon erős volt, és fontos erre alapozni. Amikor olyan tehetségeket igazolunk, amilyen Federico Bernardeschi, akkor türelmesnek kell lennünk, hogy a játékos beérjen.

Az átigazolási kampányunk során nem az volt a célunk, hogy hibákat orvosoljunk, mivel a keretben nem voltak kimondott űrök. Ez a csoport kiváló eredményeket ért el, és bármilyen fejlesztés csak bónusz tulajdonképpen. Bízunk a keretben, véleményünk szerint ez a keret megfelel a célkitűzéseink elérésére.

Úgy az Inter, mint a Napoli a dobogón fog végezni szerintem. Az Inter nagyon masszív csapat, miközben a Napoli látványos futballt nyújt olyan kerettel, amely már sok éve együtt dolgozik. Kettejük közül úgy vélem, hogy a Napoli az esélyes.”

Vasárnap az AC Milan meccsén a Juventus egykori játékosát Leonardo Bonuccit kiállították, és az igazgatók megkérdezték, hogy mi a véleménye a játékos távozás óta mutatott gyengébb formájáról.

„Az életnek megvan a természetes menete, és a sportban is döntéseket kell hozni. Ma Leonardo Bonucci a Milan játékosa, mivel úgy döntött, hogy hozzájuk igazol. Mi azonban csak a saját ügyeinkkel törődünk, és nem kívánunk olyan problémákkal foglalkozni, amelyek nem tartoznak ránk.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr6013050504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

m.martin91 2017.10.22. 19:55:26

Köszönjük ezt az időzítést venember kollégának. A 2-6 után rögtön visszarántott a kib*szott valóságba.

venember83 2017.10.22. 19:57:35

@m.martin91: egy Udinese elleni 6-2 után még a végén elbíztad volna magad, sajnálom.

Tomy81 2017.10.22. 20:05:57

Lehet hogy igaza van mert ha jövőre jön Caldara,Spinazola akkor kár lenne tovább növelni a védelem létszámát mert akkor meg az lesz a baj.Idén még Höwedes és DS felépülése sokat segíthet Nem tudhatjuk mire lesznek képesek.Nekem DS utolsó meccse bizakodásra ad okot.

pott70 2017.10.22. 20:08:32

@venember83: Így nyert értelmet a délelőtti eszmecserénk!Ha nincsenek lyukak,nem is kell foltozni,igaz igaz!
Teljes tévedésben voltam ezügyben eddig,mea culpa!:)))))))

Juventino86 2017.10.22. 20:23:45

@Sas Jóska: Tisztelem a véleményedet, csak azon gondolkodtam éppen, hogy volt-e valaha pozitív tartalmú kommented itt a blogon. Szerintem nem. Inkább örüljünk a mai győzelemnek!

babo0410 2017.10.22. 20:30:35

@Tomy81: Egyetértek ezzel.
Szerény véleményem az, ha összeérik a csapat, akkor nem lesznek itt gondok. Abból a csapatból, amelyik tavaly duplázott, és BL döntőt játszott, csak Bonucci ment el. És most sokan azt mondják, hogy Bonucci távozása miatt sz@r a csapat, ami csak részben igaz. Mert eladtuk Bonuccit, ezzel a jól összeszokott védelem megbomlott, és most újra kell egy kis idő, hogy az új védőpáros összeszokjon.
Viszont, ha megnézzük a BL döntőt, akkor azt tapasztaljuk, hogy Bonucci is ugyanúgy megingott a legfontosabb pillanatokban, tehát szerény véleményem szerint az ő távozása nem akkora veszteség, mint elsőre tűnik.
És én a jobb szélt se látom olyan vészesnek. Sokan azt mondják, hogy nem igazoltunk oda minőséget, az gyenge poszt. Pedig ott van Lichti, akivel 6 bajnoki címet nyertünk, és két BL döntőt játszottunk (illetve a Real ellen ő nem játszott).
Mellé pedig ott van a szerintem egyáltalán nem rossz Sturaro, Höwedes is hamarosan rendelkezésre áll, és ott lesz a szünet után ismét DS is, aki szerintem nem egy rossz védő, és eddig biztatóan játszott. Egyetlen hibája volt eddig, de azóta megbízhatóan játszott.
Én nem aggódom a keret miatt, szerintem a szezon második felére Allegri megtalálja a védelembe is a legjobb összeállítást, és akkor a csapat újra olyan jó lesz, mint eddig is volt.
Én bízom a vezetőségben, és hiszek Allegriben.

venember83 2017.10.22. 20:36:51

@Tomy81: nem akarok negatív lenni, de a Juventus az európai elitbe akarja magát felküzdeni, a legjobb 3-4 csapat közé. Ez a két fiatal futballista tényleg ilyen matéria? Másik dolog meg az, hogy ugye látjuk, mennyi időbe telik pl. Rugani beépítése. Most akkor mire számítsunk Caldara és Spinazzola esetében? Valahogy nincs összhangban ez a stratégia, amit a klub mutat és a kinyilatkoztatott célok.

Lisandro 2017.10.22. 21:10:14

@Juventino86: Ő nem tud örülni semminek,vélhetően az oviban kezdődött minden,mikor pajtás nélkül maradt mert már ott is ilyen mufurc gyerek volt,ezért sokszor elverték,s bánatában bogarakat kínzott,s hernyókat evett.Ennek persze hamar elment a híre,mutogattak rá,gúnyolták...
És ez a későbbiekben sem nagyon változott,először az alkoholhoz,majd a kábítószerhez nyúlt,úgyhogy ne csodálkozz miért jönnek ezek a negatív kommentek!

Juventino86 2017.10.22. 21:17:38

@Lisandro: Hatalmas +1. Szerintem fel kellene ajánlanunk az említett sasmadárnak egy jól megérdemelt pszichiátriai kezelést. :)

Tomy81 2017.10.22. 21:40:04

@babo0410: Azért Stu barátunkat nem szívesen látom hátul jobb szélen.Középen meg a nagyon favorizált 4-2-3-1 ben Pjanic mellett előtte a sorban jobban mutat Khedira,Matuidi,Benta vagy Marci.Nagyon helyet akarnak neki találni mintha a családja erősen pénzelné a csapatot,de csalódott lennék ha Torinóban is úgy működnének a dolgok mint Magyarországon..

@venember83: Két klasszis hátvéd.Egy középre,egy a jobb szélre.Legyen 2*100M Euro.Ha ezt meg lehetne így csinálni akkor megint ennyit tudott Marotta, ehhez ért.De nem lehet már ezt ezen a szinten megcsinálni.Ki az a hülye aki szivesen eladja a legjobbjait.Ki az akivel mindenki elégedett lenne? Ramos? Ilyen kaliber eladó? Megszerezhető?De ha az lenne a beépítés ugyanúgy lutri lenne.Nézzétek Bonuccit, pedig amíg itt volt nálam csúcs volt a posztján, senkire nem cseréltem volna hogy nyugodjon békében..

Lisandro 2017.10.22. 21:46:15

@Juventino86: Nem kell neki!
Szerintem megkapja ő rendszeresen a maga behívóját.Egyszer egy 3 hónap elvonó,aztán egy 6 hónap drog ambulancia,a kettő között tuti hogy volt már egy öngyilkossági kísérlete is.
Szerintem hagyjuk!
Az emberünkön már így is a világ baja rajta van!

Drotkoszoru 2017.10.23. 02:29:14

@babo0410: Nem kötekedésből, de azért vannak csúsztatások a hozzászólásodban.
"Abból a csapatból, amelyik tavaly duplázott, és BL döntőt játszott, csak Bonucci ment el."

Dani Alves is elment. Akármennyire is antipatikus alak, azt nem lehet elvitatni tőle, hogy focizni nagyon tud, nélküle nem biztos, hogy eljutottunk volna a BL döntőbe, kellett az az extra, amit tavasszal nyújtott. Emberileg nem hiányzik, de elnézve a jelenlegi jobb hátvédeinket, képességek terén mindenképp erősítést jelentene.

"Viszont, ha megnézzük a BL döntőt, akkor azt tapasztaljuk, hogy Bonucci is ugyanúgy megingott a legfontosabb pillanatokban, tehát szerény véleményem szerint az ő távozása nem akkora veszteség, mint elsőre tűnik."

Azért a BL döntőig el kellett valahogy jutni. Lehet ott gyenge volt (nem az első ilyen döntője, teszem hozzá), de nem vagyok benne biztos, hogy egy ezen a szinten rutintalan, "tejfölösszájú" Ruganival vagy Benatiával a védelem tengelyében jobban kijöttünk volna abból a döntőből. Ők is ugyanúgy hibáztak volna ez ellen a Real ellen. Csalódtam Leóban, de az érdemeit felesleges elvitatni. Nélküle se biztos, hogy eljutottunk volna a döntőig, vagy lenulláztuk volna a Barcát.

"És én a jobb szélt se látom olyan vészesnek. Sokan azt mondják, hogy nem igazoltunk oda minőséget, az gyenge poszt. Pedig ott van Lichti, akivel 6 bajnoki címet nyertünk, és két BL döntőt játszottunk (illetve a Real ellen ő nem játszott)."

Minden tiszteletem Lichtié, de ő már 33 éves. Megkopott a gyorsasága, többet hibázik. Ő már semmiképp nem jelent megoldást ezen a szinten egy komoly csapat ellen. A Serie A-ban még okés is (főleg alsóházi csapatok ellen), de azt láthattuk nyáron is, hogy mit csinál, ha egy Neymar kaliberű játékossal találja magát szemben. Szép dolog a múlt, de abból nem lehet megélni, nálam ő már semmiképp nem lehetne első számú jobb hátvéd. A második BL döntőt pedig nem ildomos felhozni vele kapcsolatban, mivel az előző szezonban össz-vissz 73 percet játszott a BL-ben, a Porto elleni odavágón (ősszel ugye nem került be a BL keretbe, az egyenes kieséses szakaszban pedig ennyi jutott neki. Egyébként a helyére beállt Dani Alves szerezte a második gólunkat Portóban, nem csoda, hogy utána jegelte Allegri).

"Mellé pedig ott van a szerintem egyáltalán nem rossz Sturaro"

Néha tényleg irigylem az optimizmusodat, de ezt te se gondolhatod komolyan. Sturaro középpályás, nem szélső védő. A képességei (illetve annak hiánya) az eredeti posztján sem tennék alkalmassá, hogy kezdő legyen egy ekkora klubban, egy tőle idegen pozícióban pedig pláne nem jelenthet megoldást, ha magas célokat tűz ki maga elé a Juventus. Az, hogy a Barcelona (2. félidőben), Sporting ellen neki kell jobb hátvédet játszania, komoly kérdéseket vet fel. Alapból nem őt, hanem Lichtsteinert kellett volna benevezni a BL keretbe, de az ideális az lett volna, ha igazolunk egy minőségi jobb hátvédet. Nem vagyok az az állandóan károgó fajta, de ezt jobban is megoldhatta volna a vezetőség, kár lenne mindezt tagadni. Tedd a szívedre a kezed: a Realban Carvajal a kezdő jobb hátvéd, a Bayernben Lahm visszavonulása után is ott van egy Kimmich, a Barcában Semedo elég jól pengeti (új igazolás pedig ő is), a PSG-ben Dani Alves a kezdő a jobb oldalon, egy Meunier a cseréje, aki szintén simán kezdő lenne nálunk, de még a "leselejtezett", eladott Aurier is. Elvileg mi ezekkel a csapatokkal akarjuk felvenni a versenyt, és bár nyilván nem lehet minden posztra világklasszist igazolni, illetve nem csak a nevek számítanak, de azért zongorázni lehet a minőségbeli különbséget. Sturarókkal nem lehet BL-t nyerni.

"Höwedes is hamarosan rendelkezésre áll"

Úgy legyen! Remélem nem sérül le megint rögtön a felépülése után. Örültem az érkezésének, de bosszantó valahol, hogy lement 13 tétmeccsünk és még be se tudott mutatkozni. Jelenleg nehéz megítélni, hogy mennyire lesz hasznára a csapatnak, persze szeretném én is, ha valahogy bejátszaná magát a kezdőbe.

"és ott lesz a szünet után ismét DS is, aki szerintem nem egy rossz védő, és eddig biztatóan játszott. Egyetlen hibája volt eddig, de azóta megbízhatóan játszott."

Most ne menjünk bele, hogy mit gondolok DS-ről és az ő képességeiről. Arra viszont kíváncsi lennék, hogy azt miből szűrted le, hogy a Lazio ellen elkövetett hibája után megbízhatóan játszott? Abból a kemény 41 percből, amit a Barca ellen a pályán töltött? Csak azért, mert ez a két fellépése volt eddig Juve mezben. A katalánok ellen egyébként szerintem is jól játszott (bár így is majdnem adott egy gólpasszt Dembelének), de ez a 41 perc szerintem kevés, hogy bármit is fel lehessen mérni belőle, te pedig úgy fogalmaztál, mintha valami folyamatról lenne szó. Még szerencse, hogy ennyi játékperc, fellépés után nem hibázott többet.

"Én nem aggódom a keret miatt, szerintem a szezon második felére Allegri megtalálja a védelembe is a legjobb összeállítást, és akkor a csapat újra olyan jó lesz, mint eddig is volt."

Ezzel hellyel-közel egyetértek, Allegri szerintem is meg fogja oldani.

rockitbaby 2017.10.23. 06:31:41

@venember83: Caldara-ban több van, mint Rugani-ban, szerintem. De ez egy egyéni vélemény, amivel egyet lehet érteni avagy sem. Amivel viszont nem nagyon van értelme kötekedni, hogy hiába jön Caldara ha 2 éven belól - de inkább egy - visszavonul Chiellini és Barzagli is. Ahhoz, hogy a védelem közepe a Caldara-Rugani párossal legyen megoldva, idén Daniele barátunkat orrvérzésig kellene játszatni, mert rövid időn belül neki kellene lennie annak a pontnak, aki mellé érkezik Caldara. No erre pedig még várni kell.

Spinazzola szerintem nem olyan tehetséges, de azt se felejtsük el, hogy ott van még nekünk Lirola is. Ketten már azt mondom, hogy bőven rendben lesznek - főleg, hogy Spinazzola balon is tud játszani.

Én mindig azon a véleményen voltam, hogy ha van egy tehetséges fiatal, akkor a beépítése hosszabb távon megér annyit, hogy pár meccs netán elmenjen rajta. A közös tulajdon megszüntetése után úgy vélem, hogy az igazán tehetséges fiatalok - mint pl Kean - többet fejlődnek, ha maradnak, az első csapattal edzenek, és értelmesen rotálják őket. Egy szezonban játszunk kb 50 meccset, ha ezeknek a felén kezdenek, többet érünk vele, mintha egy közép csapat kispadját koptatják.

Spider81 2017.10.23. 10:54:59

@rockitbaby: +1
Nalam Caldara mar most sokkal erettebb jatekos mint Rugani es nagy erteke lesz a jov Juventusanak!
Spinazzola-val kapcsolatban olyan vegyes erzeseim vannak. A Seria A-ban jo lehet,de nemzetkozi porondon kevesnek erzem egyenlore.
Liroa pedig eddig nem Juve szintu jatekos, de meg van ideje azza valni.
Jovore ujja kell szervezni a vedelmet es ha veletlenul Sandro is lelep valamelyik penzeszsak kedveert akkor aztan tenyleg majdhogynem a komplett vedelem kicserelodik.

Sandro- De Vrij-Caldara - Spinazzola?Esetleg Gimenez az Atleti-bol,aki tud kozepen es jobb oldalon is jatszani. Mondjuk Hugo Mallo jateka is tetszetos,de O bizotsan a Real/ Barca egyikenel fog kikotni.

karesssz 2017.10.23. 12:30:50

Eennek a csapatnak Pjanic kelett.

2017.10.23. 12:50:19

Nem voltam nagyon letargikus a kb. 2 hetes pocsék játék és eredmények alatt, de azért kicsit csalódott és bosszús voltam. A tegnapi meccs váratlanul örömteli, szórakoztató lett, bizakodóak lehetünk a folytatás kapcsán, de azért a "fanfárokkal" még várnék.
Furcsa: még 1, azaz egyetlenegy újságíró nem kérdezett KONKRÉTAN rá nála, hogy mit szól ahhoz, hogy nincs jobbhátvédünk? Ezügyben hogyan fogunk SZERINTE előrelépni a szezonban KERETMÓDOSÍTÁS nélkül? Érdekelne, hogy mit mondana.
(mert az egyértelmű, hogy Allegri nem bízik már szegény Lichtiben, DS pedig egyenlőre focista sem tud lenni sajnos)
@karesssz: úgy, mint egy falat kenyér. :-)

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3374) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (906) elemzés (40) előzetes (857) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9898) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2427) meccsek (4142) mercato (4134) nyilatkozat (7424) Olasz Kupa (321) összefoglaló (407) pletyka (4164) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása