Allegri: „Végre kezd kicsit beindulni a gépezet”

allegri_massimiliano_palya_mellett_magyaraz_lazio_elleni_szuperkupa.jpegMassimiliano Allegri a Torino elleni találkozót követően megindokolta Gonzalo Higuaín kihagyását a kezdőcsapatból, majd köszönetét fejezte ki Mario Mandžukićnak.

Paulo Dybala duplázott, valamint betalált még Miralem Pjanić és Alex Sandro is a 4-0-s végeredményű mérkőzésen, amelyből Daniele Baselli 25 percet követően kiállni kényszerült piros lap miatt.

„Végre kezd kicsit beindulni a gépezet. A srácok igazán jó meccset hoztak le, beleértve az első húsz percet, aztán amint a Torino emberhátrányba került, elkezdtük irányítani a mérkőzést.” - értékelt a mester a Mediaset Premium számára.

„Azonban ebben a helyzetben is pár lehetőséget engedélyeztünk az ellenfélnek, amelyek elkerülhetőek lettek volna. A szünet után túlságosan lelassítottuk a tempót, de ennek ellenére is sok helyzetet dolgoztunk ki.

Nem volt egyszerű, és ez a Torino kemény diót, azonban ez volt a legjobb módja annak, hogy felkészüljünk a szerdai BL-meccsre.”

A mérkőzés egyik nagy meglepetése Gonzalo Higuaín padoztatása volt, aki helyett Mario Mandžukić volt a csatár, a horvát válogatott helyett pedig a szélen Douglas Costa teljesített szolgálatot.

„Gonzalo Higuaín a padon kapott helyet, mivel számos mérkőzés áll előttünk, és inkább pihentettem. Ő fontos játékos számunkra, és vannak pillanatok, amikor jobban mennek a dolgok, mint máskor. Lesznek meccsek, amikor pihenőt kapnak egyes játékosok, különben egyszerűen nem tudnánk következetes teljesítménnyel szolgálni.

Ma a kihagyása mellett döntöttem, már szerzett idén két gólt, és minden bizonnyal még számos gólt fog lőni. Egyszerűen ismét fel kell fedeznie a nyugalmat, nem szabad azt éreznie, hogy mindenáron gólt kell lőnie. De talán el sem veszítette ezt a nyugalmat.

Köszönetemet továbbítom Mario Mandžukić felé a mai teljesítményéért. Biztos vagyok benne, hogy akár középpályán is nyugodtan játszhatna, mert megvannak a fizikai és technikai tulajdonságai ehhez, bárhol jól teljesíthetne.”

Paulo Dybala már tíz gólnál tart hat forduló alatt, ezzel pedig már csak egy gólra van a tavalyi Serie A mérlegétől.

„Amikor irányítjuk a meccset, akkor meg kell próbálnunk elkerülni a sérüléseket. Például Paulo Dybala túl hosszan tartotta meg a labdát a második félidőben, és kikényszerítette a szabálytalanságot, azonban passzolnia kellett volna, vagy azonnal lőni esetleg.

Paulo Dybala nagyszerűen teljesít, de tudom, hogy lesznek olyan időszakok, amikor más szerzi majd a gólokat, ezért azon kell dolgoznunk, hogy egyénileg és csapatként is fejlődjünk.”

A Juventus és a Napoli vezeti a tabellát hat győzelemmel, ezért feltevődik a kérdés, hogy a bajnoki cím sorsa is köztük fog eldőlni?

„A Napoli nagyon jó futballt játszik, és eredményes is a csapat, és végül is ez az, ami számít. Az emberek általában csak az első helyezettre emlékeznek, nem a második vagy harmadikra, még ha jól is játszik utóbbi kettő.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr1612889330

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2017.09.24. 09:11:08

Jó meccs volt. A véleményem ugyanaz, amit reggel 8-kor az előző cikkhez írtam, nem sokszorosítom. És nem változott.

MickyLau 2017.09.24. 09:17:09

Sajnos csak az utolsó 20 percet láttam,illetve az összefoglalót! Magabiztosság,és tudatosság látható! Amit a hozzászólásokból ki lehet venni...bizony...gyilkos ösztön! Helyén volt...! 20 méteren belül gólhelyzetet kerestünk,nem pedig 22 alibi passzt! A játékot lassítani a pálya közepén kell! Mindenki a maximális tudása közelében játszott! A játékosaink nem lettek rosszabbak...a szezon hosszú! A hozzáállás azt hiszem minden igényt kielégített! Szép győzelem szép munka! Forza Juve!

Sztovicska 2017.09.24. 09:38:21

A tegnapi játékkép biztató. Kezd összeállni a dolog. Costa, berna, matuidi, bentancur is bizonyitja hogy jó igazolás volt. Erős lesz ez a csapat.

delpi0823 2017.09.24. 10:21:42

Mester ezzel a kerettel ilyen totalis tamadofocit kell jatszani mindig,ez a keret nem alkalmas arra hogy lovunk 1 golt majd beallunk vedekezni mert a vedelmuk az gyengult, de a tamado reszlegunk cserekkel egyutt nem akarom magam elragadtatni de sztem top3ban benne vagyunk europaban.

.Bulldeo 2017.09.24. 10:42:30

Egy gladiátor a csapat élén, két gyors szél, egy zseni teljesen kötetlen szerepkörben, a középpályán egy nagyszerű melós, és egy még nagyszerűbb mérnök.

Mister, remélem te is tudod, hogy ennek a csapatnak így kéne kinéznie más meccseken is; nem véletlen, hogy a csapat nem ilyen éhes, és veszélyes, ha mérnöknek az alibista helyett kell melóznia, és ha a csapat élén olyan fogatlan oroszlán áll, aki nem a presszingelésben, hanem a panaszkodásban jeleskedik.

bianconeri83 2017.09.24. 10:55:25

"Például Paulo Dybala túl hosszan tartotta meg a labdát a második félidőben, és kikényszerítette a szabálytalanságot"
Ezen én is gondolkodtam, hogy Dybala önbizalma most rendben van, bejönnek a cselek, csak épp ez nem a spanyol liga, ahol Messi végigviheti az egész pályán a labdát. Itt sajnos vki fel fogja rúgni Dybalát, és nehogy a végén sérülés legyen belőle. Szóval jó, ha érzi és játssza a játékot, de csak óvatosan.

A csapat tegnapi teljesítményéhez meg csak annyit, hogy rég láttam ilyen szórakoztató Juve meccset :) Gratula a srácoknak!

The king of alibis 2017.09.24. 12:10:38

Ehhez pedig nem kellett más, mint a lusta 90 milliós pojáca a padra ültetése. Már is egyből lehetett pressinget játszani, mint a Conte érában.

jeneiPALI 2017.09.24. 12:37:37

Higu kihagyása szuper döntés volt az hogy khedira sérült igy segit a csapatnaka legtöbbet ,ha apályán van csak árt , rossz nézni a kinlódását.támadó focit kell játszani már ennek a csapatnak az menne neki mint tegnap is Forza Juve, öröm volt nézni ezt a játékot csak igy tovább.:D

pedronegroo 2017.09.24. 12:47:27

@Sas Jóska: Reméljük végre Allegri is belátja hogy vissza kell állni a Conte-féle pressingre mert a keret alkalmatlan bunkerfocira mivel 1 db labdaszerző középpályásunk sincs. Persze a pressing mellett Conte-nak azért volt Vidal-ja, Pogba-ja akik mellett csak úgy nem mentek el az ellenfelek viszont mostani keretben több a labdabiztosabb játékos elől szóval mehet a labdatartás egy kis tiki-taka a magunk módján de semmiképp se jöjjön elő ez a 15 perc foci aztán bunker taktika.

Rikoo 2017.09.24. 12:54:48

@pedronegroo: Azért Matuidi mellett nem szabad elmenni. Lehet a statisztikák nem adják vissza azt amit mindenki lát, de az szerintem kétségtelen, hogy rengeteget fut, szinte minden szituációhoz odáér és vmi brutál milyen gyors és dinamikus.
Atletikus képességekben még Vidalhoz képest is sokkal jobb.

.Bulldeo 2017.09.24. 13:37:35

@Rikoo: +1 Matuidi játéka nagyon jó hatással van a játékunkra. Mellette baromi látványosan látszik, hogy Pjanic hogyan mozgatja a csapatot. Tényleg mindenhova odaér Matuidi, és ennek következtében Pjanic hasonló felszabadultsággal játszik, mint egy sorral följebb Dybala.

Patricco 2017.09.24. 14:02:37

Vezettt a Saaaampppp!!!!! Mit hibázott Bonucci te jó Isten

Apuleius 2017.09.24. 14:10:40

@Patricco: Nem hiszem, hogy nekünk igazén foglalkoznunk kellene a Milan eredményeivel.

BigP86 2017.09.24. 14:24:13

@Apuleius: ne legyünk álszentek.

Apuleius 2017.09.24. 14:29:52

@BigP86: Én nem vagyok álszent, azt persze nem tudom, Te hogyan állsz ezzel. A Milan nyilvánvalóan nem fog labdába rúgni a scudettóért zajló küzdelemben, s ezt nem a mai vereségük mutatta meg.

Rikoo 2017.09.24. 15:02:25

@Apuleius: Én tartom, hogy nem fognak a 4-be se jutni.

BigP86 2017.09.24. 15:16:18

@Apuleius: foglalkoztunk és foglalkozunk is jelenleg épp eleget Bonuccival, az "ügyével" és így a Milannal is. Te sem keveset értekeztél erről ha emlékeim nem csalnak. Azért az ő távozása főleg egy ősi vetélytárshoz épp elég tüske ahhoz, hogy egy jóérzésű Juventinoban legyen kis káröröm látva az ő általa "vezényelt" Milan védelem szerencsétlenkedését. Szóval ne legyél álszent, igenis jó érzés látni a bénázását (a Milannal együtt).

GGábr81 2017.09.24. 15:32:07

"Paulo Dybala túl hosszan tartotta meg a labdát a második félidőben" - akkor mondtam magamban, hogy a túlzott önbizalom, nehogy önzőségbe menjen át. Vagy nehogy vki agyonrúgja.

pott70 2017.09.24. 15:56:11

@BigP86: Egyébként igeen,öröm volt nézni!
És nagyon szeretném Bonut,jövőre is az euroligában látni!

Apuleius 2017.09.24. 17:04:10

@BigP86: Na jó, kétségkívül öröm látni, amikor az áruló szardarab olyan hibákat mutat, mint az első torinói évében, s az ember komolyan elgondolkodik, hogy ez az alak talán csak itt, talán csak bizonyos körülmények között volt képes igazán magas szintű teljesítményre, de engem őszintén nem nagyon érdekel a Milan. Megdöbbentő vehemenciával kezdték a mercatót, azonban végül nem igazoltak olyan játékosokat, akik versenytárssá tették volna őket, s senki sem gondolhatta, hogy komoly tényezővé válnak. Valóban kárörömöt okot Júdás vergődése, de a Milan, s az, hogy kivel mit játszanak, valójában teljesen érdektelen a Juventus szempontjából. A Napoli, a Roma vagy az Inter botlása mindig nagy öröm, a Milan lényegtelen a bajnoki verseny szempontjából.

Rivendell 2017.09.24. 17:24:23

Itt nem a liga alkalmatlan arra hogy messit hozza dybala...dybala alkalmatlan rá,sose fog úgy szolozgatni mert a sebessége kevés hozzá. Ez a liga már nem az ahol nem lehetne megcsinalni példa rá a gólátlag is. Nincsenek akkora favágók már se jó védők,mint anno

Rivendell 2017.09.24. 17:25:30

Nem lenezem dybalat csak a sebessége neki nagy korlátja ha messit akarunk belole

BigP86 2017.09.24. 21:23:25

@Apuleius: teljesen korrekt, egyetértek.

Apuleius 2017.09.24. 21:33:19

@BigP86: Akkor teljes az összhang, s szerintem ugyanazt gondoljuk :-)

.Bulldeo 2017.09.24. 22:13:52

@Apuleius: én mondjuk nem azt érzem, elmaradtak a nagy igazolások a Milantól, hanem hogy nem igazán döntötték el, hogy mit akarnak játszani, és milyen játékhoz igazolnak.

Apuleius 2017.09.24. 22:21:59

@.Bulldeo: Ebben egyet kell értsek veled, én sem látom minden igazolásukban a rációt (pl. Kalinić leigazolását már feleslegesnek érzem), de szerintem az is probléma, hogy Bonucci kivételével nem igazoltak igazi top játékost. Az árulónak pedig jelenleg csak a fizetése, a teljesítménye sokkal kevésbé nevezhető topnak.

venember83 2017.09.24. 22:33:45

Én azért örülök kicsit, hogy a többszázmilliós mercato nem hoz azonnal konzekvens és konzisztens eredményeket. Bonu hibái meg felérnek a Juve méltatásával.

NagyonJuve 2017.09.24. 22:51:28

@.Bulldeo: @Apuleius:szerintem is össze vissza igazoltak. @Rikoo: tuti nem lesznek a 4 ben. Bár a keretük nem rossz montella nagy korlát! Azon lepődtem meg hogy nem hoztak egy jó edzőt és az alá vásároltak volna.

pedronegroo 2017.09.25. 09:41:23

A Milan a 4-be kerülést célozta meg, lement hat forduló 1 pontra vannak a 4. helytől. Nem hiszem hogy nagyon temetni kellene még őket. Ráadásul nekik van a legnehezebb dolguk mivel egy teljesen új csapattal vágtak neki a szezonnak. Továbbá jelenleg van 4-5 csapat (szerencsére) akik egyelőre nagyon egyben vannak és ez a 4 BL induló hely egyébként is extra motiváció több csapatnak is hogy oda kerüljön a zsíros bödönhöz, szumma-szumma nem irigylem a piros-feketéket de a legrosszabb amit tehetnek ha elkezdenek pánikolni.

2017.09.25. 09:41:35

@venember83: minden szavaddal egyetértek.
@BigP86: @Apuleius: jóleső érzés látni, tényleg. :-) Szerintem senkinél sem kérdőjeleződik meg magában. Mint ahogy az nem is igazi Juventino, aki a zintert nem rühelli, bármilyen pofára esésének nem örül és ha megerősödne, akkor is nem valahogy így fogalmaz: "azért CSAKNEM jutnak be 4-be?!?" Szerintem ez még a 2006 után csatlakozottaktól is elvárt.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9912) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4138) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4168) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása