Carrera: „Bernardeschi a csapat kulcsjátékosává válhat”

carrera_massimo_oltonyben_orosz_telben.jpgMassimo Carrera véleménye szerint továbbra is a Juventust kell legyőzni a bajnoki címért, illetve az egykori Juve-játékos és segédedző Federico Bernardeschiről is szólt pár kedves szót.

A TuttoJuve számára adott nyilatkozatban a szakember természetesen nem hagyhatta szó nélkül Leonardo Bonucci távozását sem, illetve elmondta, hogy várhatóan a Napoli lesz az Öreg Hölgy legnagyobb ellenfele.

„A Juve? Láttam a legutóbbi pár meccsüket, és szerintem jó csapatot láttam. Ők mindig erősek, és sokkal jobban tudatában vannak a minőségnek, amit képviselnek. Meglepett Leonardo Bonucci távozása, de szerintem továbbra is a Juventus az a csapat, amelyiket le kell győzni.

Nem tudom, hogy szükség van-e egy további védőre. Vannak helyzetek, amikor Massimiliano Allegrinek kell döntenie annak függvényében, ami rendelkezésére áll. Nem végezhetem el az ő feladatát!

Hogy érezhető lesz-e Leonardo Bonucci hiánya? Csak úgy fogjuk ezt megtudni, ha meglátjuk, hogyan hozza a meccseket a Juventus. Giorgio Chiellini és Andrea Barzagli komoly tapasztalattal rendelkezik, és a Juventus már egy ideje nem játszott három középhátvéddel.

Véleményem szerint az edzőnek hiányozni fog az általa jelentett opció, de nem hiszem, hogy Giorgio Chiellininek és Andrea Barzaglinak gondjai lesznek.

A többi csapat is egyértelműen erősödött, és szerintem a verseny valamivel kiegyensúlyozottabb lehet. Mindazonáltal a Juventus egy lépéssel a többiek előtt jár a mentalitásuk és a hosszú ideje együtt játszó keret miatt.

A versenytársak? Egyértelműen ott van a két milánói klub, hiszen az Inter edzőt váltott, míg az AC Milan szerződtetett néhány jó játékost. Az AS Roma is jó csapattal rendelkezik, a Napoli pedig megtartotta a csapat gerincét. Szerintem kicsit előnyben vannak a többiekkel szemben, mivel eddig az ő csapatuk változott a legkevesebbet.

A Bajnokok Ligájában viszont egyértelműen szerencsénk volt, hogy sikerült elkerülni őket.

A felkészülés az Egyesült Államokban? Nem az első alkalom, hogy ehhez folyamodik a csapat, és szerintem ennek megvannak az okai és a pozitív hozományai. A meccsek az óceán túlpartján kicsit többek sima felkészülésnél, mivel többet lehet kihozni ezekből.

Gigi Buffon? Minden tekintetben továbbra is ő az első számú: kapusként, emberként és varázsa miatt. Szerintem nagyon nyugodtan folytathatja a karrierjét.

Federico Bernardeschi? Véleményem szerint rendelkezik minden fizikai és technikai jellemzővel, ami ahhoz kell, hogy kiváló játékossá váljon. Megvan a képessége ahhoz, hogy egyéb bajnokokkal futballozzon, és szerintem a csapat kulcsjátékosává válhat.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr8112722090

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ámok 2017.08.05. 18:11:23

Ezt a faszit elnézegetném Allegri helyett....

pott70 2017.08.05. 18:25:35

@Ámok:Nem helyett,majd utána is jó lesz az.
Járt utat járatlanért,nem cserélünk.

Rocky80 2017.08.05. 19:58:09

@Ámok: azt is elmondod hogy mivel tett le többet az asztalra? Miért is lenne jobb opció?
Nem egy súlycsoport...

Watakuki 2017.08.05. 19:59:41

Idővel lehetséges, de még azért várjunk a megkoronázásával. Remélem ütős duót fognak Dybalával alkotni.

78juve 2017.08.05. 21:55:59

Juve 0-2 toteham szánalmasan gyengék voltunk mindenben felülmúlták minket nem a játékosokkal van baj egyszerűen nem tudunk csapattal válni

En7ex 2017.08.05. 22:36:35

Totteham elleni mecs vicc volt barki barmit mond gyengek voltunk tamadasban nulla vedekezesben nulla kozeppalyan mintha nem is jatszottunk volna... kell manolas cancelo es keita is valami verseny helyzetet kell teremteni minden poszton hogy a jatekosok kuzdjenek a kezdoert ne csak azert legyen fix helye mert nincs jobb

Spider81 2017.08.06. 07:26:47

@En7ex: Nehany hettel a kezdes elott meg messze van a csapat a bajnoki formahoz!Nem is ertem igazan ezeket az amerikai meg angol turakat!Ok,kellenek az edzomeccsek,de kozben az eronleti es taktikai edzesek is nelkulozhetetlenek...a sok utazas miatt sok edzes maradt el...tavaly nem emlekszem ilyen hozzu vilagkoruli turnera a szezon elott!
Nehany szo a meccsrol....suzbjektiv maganvelemeny!

A Spurs elso goljanal Khedira lemaradt mint a borravalo. En nem szoktam ekezni ot,de jelenleg Marci nagyobb formaban van es Khedira ha igy folytatja mehet a padra.
Egyebkent a vedelmunk elegge vakon volt tegnap is es ez nem az elso eset sajnos...Lichi azt sem tudja hol van es konkretan arra rugja a labdat amerre all. Rugani bizonytalan es nem sugarzik belole az ero. Chiellonak kene kicsit osszefogni ezt a vedelmet,de nem igazan veszi fel a vezer szerepet. Sandor sokat futott,de O is szembetunoen sok labdat adott el,de legalabb kuzdott es futott!

Kozeppalyan nagyon egyoldalason probaltunk meg jatszani, Costa oldalan szinte semmi sem tortent...Pjanic eltunt mint fing a szelben,holott Bonu tavozasaval neki kene elkerni hatul a labdakat es kiosztani a tarsaknak.Mandzu szinten zenesz,szurke volt tegnap nagyon.

Dybala probalt valamit csinalni,de egyedul O is keves. Higaynak meg labdakezelesi gondjai is voltak es 1-2 jo megmozdulastol eltekintve nem igazan brillizrozott es meg finoman fogalmaztam.

Szumma szummarum...nem volt tul biztato a tegnapi produkcio. Az tisztan latszik,hogy kell egy jobb bekk es nemartana egy belso vedo sem,bar mar lehet egy kisse lekestunk vele...kozeppalyara kell egy utkozo,robotolo,labdaszerzo.Tulasagosan verszegenynek erzem ott a helyzetet. Ez meg nem csapat sajnos,de remeljunk nehany fordulo utan mar ujra osszeallnak a dolgok.

Grinta 2017.08.06. 09:14:58

@Spider81: Ezek a túrák egyrészt marketing,másrészt tendencia.Szerintem pont azért vagyunk ilyen gyengék,mert az edzések megvannak..bőven.Ezért is hullámzik a dolog(forma),mérkőzésről mérkőzésre.Védekezésünk tényleg mutat "érdekes" dolgokat..ha ezt nem tesszük rendbe,akkor bajba is kerülhetünk.Ezt Allegri finoman el is mondta..hogy a bajnokságot az nyeri aki a legkevesebbet gólt szedi be.Ez nem meglepő annak aki képben van a Calcioval.Jól leírtad az egészet egyébként.De hangsúlyozom,nincs gond.Vannak nehézségeink,de készen leszünk,és akkor megoldunk majd olyan feladatokat is,amik most nagyon nehéznek tűnnek.

Sandro Corleone 2017.08.06. 20:33:55

nyár van gyerekek...
nem értem a nyaranta fanyalgókat

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (911) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9907) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4149) mercato (4136) nyilatkozat (7434) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4166) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása