Élet Dybala után?

A futball világában olykor egyes események képesek láncreakciót kiváltani, így például amennyiben a PSG őrült áron megszerezné Neymart, az minden bizonnyal komoly lépésre késztetné a Barcelonát (és talán az UEFA hivatalnokait is), hiszen mindenképpen pótolni kellene a brazil játékost, a helyettes pedig a Juventustól is érkezhetne. Ismét Hadházi Gáboré a szó:

douglas_costa_kekben_edz.jpgNeymar Párizsba igazolása alapjaiban forgatná fel az átigazolási piacot, ami a Juventust is erősen érintheti.

Sok hír látott már napvilágot Dybala esetleges távozásáról, olyan hírek is szárnyra kaptak az argentin szerződés-hosszabbítása kapcsán, hogy a klub szóbeli ígéretet tett a játékosnak, hogy a Barcelona érdeklődése esetén 120 millió euróért ellenében elengedik. Amennyiben sor kerül Neymar kivásárlására, nincs kétségem, hogy bekopognak Torinóba a Barcelona illetékesei.

Picit játszunk el Dybala távozásának a gondolatával (ami nem is annyira alaptalan, és napról napra egyre nagyobb a valószínűsége, maximum Paulo mondhat nemet a spanyoloknak).

Úgy gondolom, nem véletlen választotta a Juventus a Bernardeschi-Douglas Costa páros leigazolását.

A brazilról kevesen tudják, hogy nem csak szélső, hanem kifejezetten jól mozog támadó középpályásként is! Elsősorban a baloldalon szeret ficánkolni, de rendszeresen játszik a pálya jobb oldalán is. A nagy húzás vele kapcsolatban Guardiolához köthető (2015), aki előszeretettel bízta rá a Bayern mozgatását, a pálya közepére behozva. Itt sem vallott szégyent, sőt azon a 8 mérkőzésen ugyan annyi gólt lőtt, mint addig a szezonban összesen. 2016-ra Ancelotti már csak LW - ként számított rá, de noha többször sérülés sújtotta, a hatékonyságára ekkor sem lehetett panasz. 2015-ben 34 mérkőzésen 25 pontot hozott össze (7+18). 2016-ra jelentősen megváltozott a Bayern játéka, Costa 34 meccsen már csak 16 pontot termelt (7+9). A lejátszott mérkőzések száma ne tévesszen meg senkit, 2015-re ez a 34 meccs 3400 játékpercet jelentett, míg 2016-re már csak 1900-at. Beszédes adat!

Bernardeschivel kapcsolatban nem ennyire egyértelmű a helye a csapatban, de a sokoldalúsága nála is beszédes. Alapjában a jobboldalt részesíti előnyben, viszont a tavalyi szezonban összesen 6 meccsen játszott itt, ellenben 22 mérkőzést töltött a pálya bal szélén illetve a csatárok mögött. Az ő esetében igazi all-around játékosa van a csapatnak, aki képes bárhol játszani a támadó szekcióban. Hogy hol lesz igazán hatékony, hol válik igazi klasszissá az el fog dőlni 1-2 éven belül, a szemünk előtt. A Juventusnál elsősorban az RW/SS poszton játszik majd a leggyakrabban idén.

Az idő rövidsége miatt a Juventus nem fogja 1 az 1-ben pótolni Dybalat, hanem át áll a 4-3-3-ra, melyben Higuaín mellett LW és RW posztokon a Douglas Costa – Cuadrado/Bernardeschi duó fog játszani. (Elsősorban azért a kolumbiai, hogy maradjon folytonosság és kémia a játékosok között.) Az argentinért kapott pénzből pedig a pálya közepét erősíti meg a vezetőség, illetve Keitát fogják leszerződtetni Costa mellé LW posztra (Pjaca visszatérését követően már előrébb kerül SS/CF –nek). Ez a felállás könnyen változtatható 4-2-1-3-ra (melyben a pálya közepéről feljebb jön Higuaín mögé egy középpályás, itt kerülhet AM pozícióba Costa), valamint a 4-2-3-1-re is, ahol Keita, Bernardeschi páros játszhat SS-t. Attól azonban tartok, hogy valakit túlfizetve fognak megvenni (elsősorban az N’Zonzi-Matiudi duóból valakit; akkor már inkább N’Zonzi legyen az), de talán higgadt marad a vezetőség és okosan döntenek. Bármely felvázolt rendszerben egy Kroos-Modric stílusú játékosra nagy szüksége lenne a csapatnak. Továbbá maradna keret a védelem megerősítésének a befejezésére is.(Halkan jegyzem meg, hogy még Schicket sem kellene elfelejteni, mert ezekben a hadrendekbe még abszolút beleillik, de az ő állapota jelenleg nagy kérdőjel.)

Nem állítom, hogy a Juventus tudatosan készül a Dybala utáni rendszerre, nem állítom, hogy a fent vázolt elképzelés megvalósul, de azt bizton állítom, hogy a megvásárolt szélsőkkel új támadójáték-rendszer felé kezdhet el nyitni Allegri. Ebben pedig sokkal könnyebb pótolni Dybalat, mint direktben új embert venni a helyére. A keret mélysége adott több féle támadó rendszer kialakításához, így színesebbé válik a Juventus támadórepertoárja is. Én magam sem támogatom Dybala eladását, de tavaly is megtörtént a Pogba, Higuaín trade, és idén a Bonucci is. Nos, mindezek figyelembe vételével nem hagyható ki egy váratlanra való felkészülés sem. Mindenezek jelenleg csak fikciók, de érdemesnek tartottam megállni 1 percre és eljátszani egy kicsit.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr4212707426

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nathas 2017.08.01. 09:06:21

Szerintem a kevés minőségi belső középpályás (azaz Pjanic, akinek egyébként nem is ez a kedvenc posztja) és a sok támadó inkább a 4-2-3-1 megtartását vetíti előre.

Nathas 2017.08.01. 09:07:51

Egyébként Berna és Costa leigazolása után ha jönne Keita, akkor Dybala tuti távozik. Bár ezzel a forgatókönyvvel legalább pótolva lenne, sőt erősödhetne is a támadójáték, valamint nem is lenne annyira egy ember függő.

Gaben Smith 2017.08.01. 09:28:39

De miért kell Állandóan eladni és eladni ,hogy legyen elkölthető pénz a mercatóra? elvileg stabil klub vagyunk nagy bevétellel! Már csak eladunk és akkor tudunk venni ha eladtunk ez már nagyon vicces :S

Ámok 2017.08.01. 09:50:29

Pjanic esetleg nem tudna játszani Dybala helyén?

Costa - Pjanic - Berna
--------Hihany--------

2017.08.01. 10:02:08

Ez a Neymar ügy a futball halála. Igaza volt Giginek, nagyon elszálltak az árak. Arab és kínai barátaink szép lassan szétszednek minden top csapatot.

Nathas 2017.08.01. 10:10:45

@Ámok: Bizony, hogy tudna! Sokkal jobban fekszik neki, mint a jelenlegi szerepköre. Csak akkor megint ott tartunk, hogy már nem csak Pjanic mellé kell valaki, hanem helyette is :)

biancineri101 2017.08.01. 10:16:59

Én nem Örülnék Dybala eladásának, DE: azt látni kell, hogy tavaly azért nem ő vitte a hátán ezt a csapatot, ha most jön DC+Bernardesch+Pjaca felépül, akkor ez egy erősebb támadó szekció lezs minz a tavalyi Dybalával. Nem tudom, hogy az új poszt miatt-e de sajna nem játszott úgy mint ahogy azt sokan belegondolják.
Én alapjába nem vagyok kiakadva, ha olyan sátékosok mennek el jó pénzért, akik nem akarnak itt lenni (Bonu+Dybala?) az egyetlen gond, hogy nincsenek a piacon megszerezhető jó játékosok jelenleg...

Barolo4 2017.08.01. 10:17:07

@Gaben Smith: Azért kell állandóan eladnunk, mert még mindig van min. 3 olyan csapat aki anyagilag is és presztízsben is előttünk jár (pár pont a PSG esete mútatja, hogy speciális esetben elég a lové is). Bár sokat behoztunk a lemaradásból, ez csak akkor tud(na) teljesen megváltozni, ha az olasz bajnokság is lényegesen erősödne. Ilyen szempontból akár örülhetünk is a milánói hordák erősödésének.
Keitát azonnal le kellene igazolni, mert ha róla is lemaradunk és esetleg Dybala is elmegy, az nagy hiba lenne. Forza Juventus!

kovta23 2017.08.01. 10:23:16

Sziasztok!

Igaza lehet a jövőre nézve Gabinak. Én azzal egészíteném ki hogy ha tényleg jön a 4-3-3 akkor , nem egy hanem két klasszis középpályás kellene.

pedronegroo 2017.08.01. 10:38:02

Szép elemzés csak sok benne a "ha". Dybala-ra épül az egész támadójátékunk, lassan kezdődik a szezon, nem mehet sehova!! Majd jövő nyáron mehet a barca-ba most már nagyon szarul jönnénk ki belőle hogy 1-2 hét alatt kellene az egész támadójátékunkat átszervezni. Costa meg nem véletlen Guardiola alatt volt remek, mert az a totál támadófoci fekszik neki, nálunk taktika is van, de ha ne adj Isten tényleg lelép a kis argentin akkor én is a brazilt raknám be a helyére ott nem fog kiütközni hogy fizikai párharcokban egy nulla, a széleken a Juveba tudni kell visszazárni és védekezni is. A baloldalon mondjuk azért egy Sandro vagy Asamoah lenne mögötte a biztosíték.

Kukszi 2017.08.01. 10:51:29

Én most komolyan kérdezem!
Már többen is mondtátok hogy rekord bevètel tavaly BL-ből és jól működik a klub!
Akkor miért nem tudunk a fizetéseken emelni?
Jó pár játékos pénz miatt távozik.

2017.08.01. 11:04:23

Szerintem az Dybalával a baj,hogy amióta visszábbvonva játszik,túl messze van a kaputól,emellett nagyon kevés olyan játékos volt eddig a csapatban,aki valóban játékos játékos. Mandzukic hajtós,de kényszerítőzni nem nagyon lehet vele,Cuadrado technikás,de összjátékban eléggé suta és eszetlen,Higuain meg ugye próbál területet csinálni,de nagyon egysíkú a játék,így könnyebben levédekezhető. Pjanic nagyon messze van még Paulotól is,vele max hátrafelé lehet játszani. Dybalának is sokat segíthet Costa és Bernardeschi,nagyon jó támadósor lesz,én nem adnám el semmi pénzért!

2017.08.01. 11:06:11

Én is érzem, hogy ő lesz a következő. Sajnálom mert volt egy periódus amikor azt hangoztatták, hogy rá épül a jövő Juventusa. Trezeguetnek is volt egy megszólalása hogy a Juvenak döntenie kell hogy pogbára vagy dybala-ra építi-e a jövő csapatát. Most ez az elképzelés is kezd meginogni, pedig Bonucci után (vagy előtt) tényleg húzhattunk volna egy határvonalat, hogy elég!

Az érték fogalma, hogy értéket képvisel és ezáltal képes értéket teremteni. Nekünk a kulcsjátékosok az értékeink, akiket ha eladunk lehet egyszer keresünk rajtuk x millió eurót, de ha velünk maradnak, akkor hosszú távon stabilitást adhatnak és folyamatosan és jóval többet profitálunk belőlük, anyagilag és szakmailag is. Az hogy Allegri a nagy jövés-menés ellenére is 2x BL döntőbe vitt minket tényleg maga a csoda.

+Sparta 2017.08.01. 11:18:55

Örüljetek,hogy (ha!) távozik a kislány végre!!

kismedvee 2017.08.01. 11:28:01

Megértem az emberek felháborodását, morgolódását, hogy "miért kell eladni". A válasz azonban egyszerű, a Juventus törekszik egy pénzügyi egyensúlyra a bevétel és kiadások terén. Ennek szabályozásával tartják egyensúlyban a klub anyagi biztonságát. Ha valóban megígérték ezt Dybalanak,akkor ezen nincs mit gondolkodni, be kell tartani a szavunkat. Amíg nem köp valaki a tányérba, ahol eszik nincs abban semmi gond, ha neki nem a Juventus a dolgok csúcsa. Nem kellemes, nem esik jól,de legalább tiszta sor,korrekt. Zidane-ra miért nem haragszunk,hogy elment a Realba? Miért tartjuk ma is a szívünkbe? Mert tisztességesen viselkedett. Ha ennyit megtesz Dybala,akkor már nincs okunk szomorúnak lenni. AZ élet megy tovább, jön helyette új.
Ha pedig eladják nagyon érdekes lesz, hogy kit igazolunk, na és hogy mennyiért,mert a pénzcsapból mindenki ki akarja venni a részét...Ez a cikk a 'ha'-ra épült,de némi realitása van, a héten - legkésőbb, legalábbis a legtöbb sajtóorgánum szerint - eldől Neymar sorsa, onnantól minden Dybalan múlik. Maradni akar,vagy menni.

Péter Krasznai 2017.08.01. 11:31:07

Nagy kedvenc Dybala de ha az árán jön egy Savic Keita Cancelo W Carvalho négyes azt azért szerintem senki se bánná :)

Spider81 2017.08.01. 11:50:37

@Péter Krasznai: majdnem jo is lenne :D
Legyunk mi is pofatlanok es kerjuk el Rakitic-et + 80 misit! A 80 misibol meg johetne Keita (25m), Cancelo/Bellerin (25m),30-bol meg Carvalho

Ámok 2017.08.01. 11:52:02

@Nathas: Megnéznék mögöttük egy Marci - Khedira duót - jobb híján :(

Ámok 2017.08.01. 11:53:22

@Péter Krasznai: @Spider81: Ne álmodozzatok!!!! Pogba ára is milyen szépen be lett fektetve. Vettünk 2-3 fiatal tehetséget. Ja nem!

Juventino86 2017.08.01. 12:11:20

Érdekes elemzés. Valóban kissé hipotetikus, de ez nem baj, néha el kell játszani a gondolattal. Dybala távozni fog sajnos 1-2 éven belül, erre fel kell készülni. :(
A Roma elleni meccs második félidejében ment a 4-3-3 egy fél óráig kb, ugye amikor Dybala le lett cserélve. Nem tudom, hogy ez már jelent-e valamit a jövőre nézve. Ha Dybala elmegy, és Keita nem jön, akkor valóban a 4-3-3, esetleg egy 4-5-1 lehet a jó felállás, utóbbi támadó szélsőkkel természetesen. Ami támadásban 4-3-3-ra alakul.

A 4-3-3-mal vannak azonban gondok: nagyon jól védekező szélsők kellenek hozzá, különben a három tagú kp-n átszaladnak. Ez esetben ugye egy háromszög alakban helyezkedik el a három kp. Ha ebből kettő hátrébb van, ez egy defenzívebb forma, ehhez viszont mindenképpen kellene egy klasszis vkp. Ráadásul támadásban nagyon fontos a két szélsőhátvéd szerepe. Baloldalon megvagyunk, a jobboldal nem túl acélos.

Ha Dybala megy, Keita pedig jön, akkor mehet simán egy 4-4-2, ugyanúgy támadó szélsőkkel. Ebben az esetben Keita csatárt játszhatna, de persze Mandzu és Higu lenne a két kezdő. És ebben az esetben szintén hatalmas szerepe van a szélsőinknek.

Meglátjuk, hogy lesz. A 4-3-3 mindenképpen látványos, de akkor a kp-n komoly erősítésre van szükség. pl egy Allan stílusú vaddisznóra :D :D

Juvegaspy 2017.08.01. 12:21:21

@Ámok: azert Pogba ara nem lett elherdalva.
Higura szukseg van ok h 29eves de 30+os csatar..eleg reg volt ilyen a juveban.
Fiatalokkak mit kezdenenk 3-4ev es lelep ha nem olasz..ha meg olasz akkor max Belottiba lehetett volna invesztalni ha 20-30golos csatar kell de 1.ot nem adta volna nekunk a Toro 2. Bl ben meg ennyit se segitett volna mint Higany

Rikoo 2017.08.01. 13:31:42

Azért ehhez a cikkhez lenne néhány goldolatom.
A statisztikákat elég szépen sikerült összeszedni és látszik, hogy utánaolvasott a cikkírója az elmúlt 1-2 évben történteknek.
Viszont több helyen sántít a dolog:
-Dybala most hosszabbított szerződést egy komoly fizuemeléssel és ezen a nyáron teljesen biztos, hogy nem fog váltani.
A vezetőség nem fog elengedni még 1 klasszis játékost. Alex Sandro sem fog távozni.
-Douglas Costa tipikus szélső. Tényleg tud középen is játszani, de a képességei inkább úgy jönnek ki, ha a szélen van vagy esetleg játék közben húzódik középre.
-Bernardeschi ezzel szemben középen zseniális dolgokra képes. Olyanokat tud előhúzni a kalapból amire igazi ritkaság a mai fociban. Őt alapjából a kiemelkedő gyorsasága miatt erőltetik a szélen, de a játékstílusa alapján tipikus AM.
-Mandzukic? Nem látom, hogy bárhol is megemlítenéd...Egyértelmű, hogy neki kell kezdenie balon. Igazi harcos aki lehet, hogy nem szélső, de minden fontos meccsen a csapat 3 legjobbja között van. És azért valljuk be leginkább a szurkolókat a rangadók érdeklik igazán.
Persze a kis-középcsapatok ellen játszhatna más, hogy élvezetesebb legyen a játékunk, de egy Real Madrid, Barcelona, BM ellen a horvát kell a pályára.

Alapjából az egész támadójátékunk Dybalára épül és egyik pillanatról a másikra nem tudnánk ezt megváltoztatni főleg új érkezőkkel. Dybala maradni fog.
(az már más kérdés, hogy a jövőben lehet távozni fog, mint mindenki más esetében benne van ez a pakliban)

Glivenko 2017.08.01. 14:25:50

@kismedvee: Én rühellem Zidane-t. Annyira emlékszem, hogy mintha Moggi mondta volna, hogy Zidane gyakorlatilag kész tények elé állította a Juvét. Moggi szerint azt ajánlotta Zidane, hogy marad még egy évet, de emeljék a fizetését a duplájára, és következő (2002) nyáron megy. Vagy engedjék el azonnal. Ezért (is) lett eladva.

2017.08.01. 17:23:14

Nincs túlságosan sok értelme ennek a hosszú spekulációnak. Egy Juventus, aki 3 év alatt 2 BL döntőt játszott, nem fog eladni 2 meghatározó játékost egy nyáron. Még ha nem volt is annyira eredményes ebben a szezonban Dybala, de a kreativitás nagy részét Ő tette hozzá. Nem tudni hány évet marad, de idén már biztos nem megy sehova.

Ámok 2017.08.01. 18:12:30

@Juvegaspy: Higany árának minden centje pénzkidobás! Mit értünk el vele, amit nélküle nem?

hurbiny3k 2017.08.01. 18:14:11

@Ámok: Ez akkor igaz Dybalara, Pjanic és gyakorlatilag mindenkire.. Ne vegyünk soha senkit, mert olaszban úgyis mindig nyerünk.

Ámok 2017.08.01. 18:40:19

@hurbiny3k: Megragadtad a lényeget...gratulálok.

hurbiny3k 2017.08.01. 18:42:52

@Ámok: Köszönöm.. ☺ Te egy Úr vagy..

Watakuki 2017.08.02. 00:22:29

Ha kiharcolta magának a fizuemelést, akkor maradjon csak a seggén a kis argentín.

Ámok 2017.08.02. 09:15:02

@Watakuki: Nagy az infláció... Jövőre már alig tud megélni nettó 7 millából....

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3374) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (906) elemzés (40) előzetes (857) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9898) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2427) meccsek (4142) mercato (4134) nyilatkozat (7424) Olasz Kupa (321) összefoglaló (407) pletyka (4164) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása