Dani Alves elköszönt

alves_dani_golorom.jpgDani Alves elköszönt a Juventus szurkolóitól, mivel minden valószínűség szerint a Manchester City-hez igazol. A játékos távozásával kapcsolatban leszögezte, nem a pénz motiválja, egyúttal elnézést kért a csapat szurkolóitól, ha olyat tett, mely rosszul érintette őket.

Az Öreg Hölgy átigazolásokért felelős igazgatója, Giuseppe Marotta már korábban megerősítette, hogy a tavaly Barcelonától érkezett brazil játékos szerződése közös felbontásával új tapasztalatok szerzése érdekében távozik a csapattól.

A célállomás szinte biztosan a Manchester City lesz, ahol ismét együtt dolgozhat egykori mesterével, Pep Guardiolával. Dani Alves az Instagram oldalán már el is köszönt a Juventustól.

"Szeretenék köszönetet mondani az összes Juventus szurkolónak, ezért az egy évért, melyben új tapasztalatokkal gazdagodtam. Szeretném megköszönni továbbá a csapattársaimnak is, hogy szívélyesen fogadtak, igazi profiként, mint ők. Végül pedig köszönettel tartozom a klubnak, mely győzött és döntőt is játszott.

Úgy gondolom, a klub és szurkolói iránti tiszteletem megmutatta az elkötelezettségemet. Minden szenvedélyemmel azon voltam, hogy napról napra nagyobbá tegyem ezt a klubot.

Szeretnék bocsánatot kérni a csapat szurkolóitól, amennyiben olyat tettem, melyről úgy gondolják, sértette őket. Ez sosem állt szándékomban, csupán spontán módon közelítek az élet egyes dolgaihoz, amit csak kevesek értenek meg. Ez ugyan azt mutathatja, hogy nem vagyok tökéletes, de a szívem tiszta.

Ma véget ér szakmai kapcsolatunk, azonban lélekben magammal viszem azoknak az emlékét, akik szeretettel és szívvel harcoltak azért, hogy a Juvét nagyszerű csapattá tegyék.

Mindenki tudja, hogy mindig kimondom, amit gondolok és érzek. Most úgy érzem, köszönetet kell mondanom Marotta úrnak, aki megadta számomra ezt a lehetőséget. Egy igazi profi, olyasvalaki a kevesek közül, aki szereti a munkáját.

Nem a pénzért focizom. Azért játszom, mert szeretem ezt a szakmát és azokat akik részesei ennek. Rátok hagyom annak megítélését, hogy mit tettem és miért dolgoztam. Szeretem a focit és a pénz sohasem motivált abban, hogy bárhova is menjek."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr4412625255

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

4Evorg 2017.06.28. 07:51:36

Jól van Dani. Kösz, hogy itt voltál, jól is játszottál, de nem sírunk, hogy mész. Ez meg már csak utólagos magyarázkodása a (nem éppen szimpatikus) viselkedésednek. Bye!

pedronegroo 2017.06.28. 08:15:16

Nagyon nem örültem mikor jött mert nagyon nem szimpatikus és a félelmem be is igazolódott a személyiségét illetően, viszont a pályán klasszis volt, mert akkor játszott a legjobban és döntött el meccseket mikor nagyon kellett és ettől klasszis a klasszis. Külön elgondolkodtató hogy egy exbarcás 35 éves "kiégett" brazil volt a csapatunk legjobbja a BL-ben... Remélem Marotta idén is kukáz valami hasonló playert különben a BL-ben nagy bajban leszünk.

2017.06.28. 08:17:00

1-2 év max és onnan is megy. Szerencsénk volt vele, a Barcában már nem tudta hozni önmagát, lehet hogy jövőre már itt se hozta volna, amit láttunk tőle. Bye!

MickyLau 2017.06.28. 08:27:12

Köszönjük azt a pluszt amit adtál nekünk! A sok károgó itt pont azokat a bajnokokat fikázza folyamatosan,akik tudtak már nyerni valamit!

4Evorg 2017.06.28. 08:35:33

@MickyLau: Ki fikáz itt bárkit is? Vagy szerinted a dybalás nyilatkozata, illetve az instára posztolt berlini cipője, illetve az elmúlt hetekben mutatott hisztijei miatt meg kellene dícsérni?

delpi0823 2017.06.28. 08:38:06

A viselkedeset tekintve nem,de a jateka nagyon fog hianyozni az biztos,plane a felroppeno nevek akik a potlasara erkeznenek nem tul biztato.......

Alex8610 2017.06.28. 09:22:25

@delpi0823: Énis így látom.Azt mindig is tudtuk hogy nem egy atomfizikus és finoman fogalmazva az érzelmeire hallgat és leszarja hogy ezzel mit okoz viszont a hozzáállása és a játéka nagyon fog hiányozni hihetetlen hogy 34évesen is milyen profi Lichtin már évek óta látszik hogy kifele megy Alves még ennyi idősen is klasszis.Én sajnálom hogy megy.Eza gólja örök emlék marad:
www.youtube.com/watch?v=LYeG_9pS1dA
Köszönjük Dani!

Hiribi27 2017.06.28. 09:40:26

Tavaly nagyon örültem, hogy jön. Tavasszal nagyon sokat segített, igazi profi volt.
A vègén nem kellett volna az a kèt dolog.

Köszi Dani! Örülök, hogy Juve mezben láttalak.

MickyLau 2017.06.28. 10:01:49

@4Evorg: khedira folyamatos mocskolására gondoltam... de lehet igazatok van...inkább Pogba hátsóját kell nyalni??? Dani alves khedira illetve buffon aki egyáltalán fel tud mutatni nemzetközi sikert! Na meg Barza! Vagy ezen úriemberek mindig jókor voltak jó helyen????

4Evorg 2017.06.28. 10:31:23

@MickyLau: Azt hittem Alvesre gondolsz. Khedira egyébként szerintem sokszor megérdemli a kulturált ekézést. Szerintem Buffont sem szídta senki, és Barzára sem emlékszem, hogy kifejezetten rossz szava lett volna valakinek (a korából adódó lassúságának megemlítésén kívül).

Gabuero9 2017.06.28. 10:36:07

Ez igy vegulis korrekt. Mar az elejen bejelentette hogy szeretne segiteni BLt nyerni. Nem sokon mult. Sok sikert a angliaban.

MickyLau 2017.06.28. 10:44:52

@4Evorg: félreértesz! Az hogy khedirának,Dani alvesnek is voltak rossz periodusai,nem vitatja senki...de az eredményei elévülhetetlenek... világbajnok bl győztes sokszoros bajnokokrol van szó! Max nem szimpatikusak! Még ha sok az alibi akkor is... ők kellettek ebbe a gépezetbe! Lehet,lehetett tőlük tanulni! Még szép,hogy Barza-t Buffont nem bántja senki! Ki is zárnának minket a blogból! :)

Juvetto 2017.06.28. 11:12:41

Köszönjük, Dani! De azért egy picit kapd be a végét...

Andris Farkas 2017.06.28. 11:30:08

Már nem is haragszom. Sok szerencsét City-ben!!

Drughi Di Bianconeri 2017.06.28. 12:38:24

Jól kib@szott velünk Dani.
Ez,amit az elmúlt hetekben művelt nyilvánosan,teljesen óvodás szint,és elég jellemtelen is.

Bele telt pár hónapba,amíg egyáltalán elfogadtuk, aztán tavasszal én meg is kedveltem,mert a legjobbunk volt kb, olyan teljesítményeket rakott le, olyan fontos meccseken,mint a legjobb éveiben,élmény volt nézni világklasszis játékát,vérprofi ,hajtós mentalitását,igazi vezér volt, ráadásul emberileg is fejlődött,elhagyta azokat a dolgait,ami miatt gyűlöltem a barcaban.
Még a haja is normális volt nálunk.

Aztán gondolom a vesztes BL döntő ezt a hatást váltotta ki belőle,mert azért jött,azért mondott igent,hogy megnyerjük...

Az is lehet,h. már télen felvette a kapcsolatot PEPpel és a tavaszi teljesítmény neki szólt,de ez már lényegtelen.

A játékára,hatására továbbra is örömmel fogok emlékezni,jó volt a világ legjobbját nézni hétről hétre,azthittem még 1 évet tarthat legalább,de ennyi volt és már megint utálom az embert.

Rivendell 2017.06.28. 13:28:19

@Drughi Di Bianconeri: én ezt nem értem..azért jött,hogy megnyerje? örüljön neki,hogy olyan csapatban játszhatott ami kifektette a régi csapatát:D még,hogy ő sértődhetne meg....

Mert 1 City-nél kijelenthető,hogy azért megy hogy megnyerje,na ne vicceljünk már:D

Drughi Di Bianconeri 2017.06.28. 13:40:55

@Rivendell:
'örüljön neki,hogy olyan csapatban játszhatott ami kifektette a régi csapatát' - amiben Ő oroszlánrészt vállalt

Leigazolása után és a közelmúltban is volt 1 elég hosszú nyilatkozata,hogy azért jött hozzánk,mert Marrottáék felvázolták neki az idei terveket, Ő egy győztes típusú játékos,aki azért jött,hogy triplázzunk.
Bejelentése után maga GIGI Buffon hívta fel,hogy azt mondja "Dani,mutasd meg nekünk,hogy kell BL-t nyerni" - ez mindent elmond.

Szvsz. ha megnyertük volna is,Dani megy, régi mesterével 1 a spanyolnál/olasznál jóval keményebb bajnokságban IS megmutathatja,hogy még abszolút top.

Már most is a legtöbb klub-trófeával rendelkező játékos a világon, aki évek múlva történelmi hivatkozási pont lesz,ha meg a PL-t is megnyeri,méginkább.

Nyilván ez motiválja már így,pályafutása végéhez közeledve,hogy mindent megnyerjen,amit csak lehetséges,ahol csak lehetséges.

Ha nem így lenne,elment volna rég Kínába, az USA-ba stb.

Vmeik nap pont beszéltünk a PL vs. BL megítéléséről, az angolok nem csak azért sz@rok a BL-ben,mert inkompetensek/taktikailag elmaradottak, hanem,mert a PL igazából izgalmasabb és jobban mozgatja a szurkolókat,mint a BL,nem beszélve arról,hogy sokkal több pénzt is hoz egy PL 4. hely,mint egy BL döntő...
Szerintem egyébként Conte - bárhogy erősítsen is- nagyon csúnyán le fog szerepelni a BL-ben, szokásához híven, de a PEP vezette City 8 közé elég lazán eljuthat,aztán majd meglátjuk.

Nem hiszem,hogy jövőre BL-t nyerne,vagy akár döntő közelébe jutna a City, de,ha megnyerik a bajnokságot nem is fogja őket érdekelni.

Csak Csucsu 2017.06.29. 23:26:33

Múltkori agyatlan nyilatkozata után ez teljesen korrekt. Még ezek után is mennyivel normálisabban gondolok rá mint pl tevezre. Jövőre már 36 évesen nem biztos hogy ilyen ajánlatai lettek volna mint most a döntő után ezt ő is észrevette, hogy nekünk is köszönhet vmit.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása