Buffon: "Ez a döntő mást jelent majd számomra"

buffon_gigi_bl-donto_sajtotajekoztato.jpgNem csak a zebramezesek szurkolói, de az egész világ izgatottan várja, hogy a Juventus csapatkapitánya és veterán klasszisa, Gigi Buffon szombat este vajon a magasba emelheti a régóta áhított Bajnokok Ligája-trófeát, amely még hiányzik tekintélyes dicsőséglistájáról.

"A győzelem hatalmas örömet okozna nekem, mert nincs annál jobb, mint megkaparintani azt a trófeát, amelyre sóvárog és áhítozik az ember, s nincs jobb annál, mint megosztani a sikert a csapattársakkal és mindenki mással, azt követően, hogy mindent kiadtál, amit csak tőled telt, s talán még egy kicsit többet is annál, hogy elérd azt.

A készülődés az ilyen mérkőzésekre mindig ugyanolyan: összpontosított vagy, a megfelelő mennyiségű félelem és tisztelet van benned az ellenfeleid iránt, s tisztában vagy a saját képességeiddel és erősségeiddel. Szükségünk lesz mindezekre, ha holnap a megfelelő hozzáállással akarunk pályára lépni.

Ez a döntő mást jelent majd számomra, mint a fiatalabb srácoknak, vagy azoknak, akik korábban már megnyerték ezt a sorozatot, s még négy-öt év áll előttük. Ez olyasvalami, amivel én már nem rendelkezem, ezért különleges mérkőzés lesz számomra, s biztosítani akarom, hogy utána ne érezzek megbánást. Bízom benne, hogy sikerül nyernünk, mert mindenki keményen dolgozik egymásért ebben a csapatban. Tudom, hogy jó játékkal kivehetem a részem a csapatért, s ez a legjobb dolog, amit a csapattársaimért tehetek.

Magabiztosnak, de nem elbizakodottnak érezzük magunkat, mert egy olyan csapattal nézünk szembe, amelynek hosszú történelme van a győztes döntők tekintetében. Mi ugyanakkor elveszítettünk jó párat. A Juve-Real tökéletes lehetőség arra, hogy egy csapásra megfordítsuk azokat a trendeket. 

Idegesség? Amikor kezdi idegesnek érezni magát az ember, átgondolja, hogy ki is ő valójában, s mire képes, ez pedig segít csillapítani az idegességet.

Dani példakép mindannyiunk számára. Harminckilenc éves koromra nem gondoltam volna, hogy még sokat tanulhatok a csapattársaimtól, de rengeteget kaptam a beszélgetéseinktől a szezon közben. Ösztönzőnek találom, mert az olyan emberek, mint Dani, Messi vagy Ronaldo soha sem unják meg a győzelmeket. Ehhez az embernek alázatosnak kell lennie, hogy tovább hajtsa magát és tovább tanuljon.

Amikor bejelentették, hogy a Juve leigazolja Danit, küldtem neki egy üzenetet, s azt kértem, tanítson meg bennünket megnyerni a Bajnokok Ligáját. Amilyen optimista, azt válaszolta, hogy meg fogja mutatni, hogyan kell ezt csinálni.

Igazán meglepett, de nem játékosként, hiszen mindannyian tudhattuk, hogy milyen játékos, hanem a hatásával a színfalak mögött. Ez sokkal fontosabb és döntőbb annál, mint amit az emberek a pályán látnak.

Az emberek szeretik összehasonlítani a játékosokat, hiszen ez táplálja a képzeletet, s a média érthető, hogy ilyen cikkeket ír. Cristiano és én két különböző játékos vagyunk, akiket nem igazán lehet összehasonlítani. Én őrzöm a kaput, ő pedig támad ellene. 

Azon túl, hogy kívül tartom a labdát, nem sokat tehetek, míg neki sokkal nagyobb ráhatása van egy mérkőzés kimenetelére."

Sokan már a két játékos párharcának tekintik a Bajnokok Ligáját az Aranylabdáért.

"Szép dolog, hogy az emberek ilyesmikről beszélnek, de ez tényleg teljesen másodlagos. Csupán az számít nekem, hogy holnap megpróbáljunk nyerni."

A Real Madrid kispadján egy volt Juventus-játékos, Zinédine Zidane  készül majd a zebramezesek ellen.

"Zidane egy győztes volt játékosként, s győztes edzőként is. Ugyanakkor nem nyert minden egyes alkalommal, s bízom benne, hogy holnap sem fog. Egy holnapi vereség semmit sem csökkentene az edzői karrierjén."

 

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr4012560455

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pitts 2017.06.03. 12:08:30

Élményszámba megy ennek az embernek a gondolatait hallani és olvasni, olyan tartalmas és nem csak sportolói szemszögből tanulságos dolgokat mond ami szerintem mindenki számára példaértékű. Gigantikus ember számos érdemmel és eredménnyel a háta mögött, mégis olyan alázat sugárzik belőle, hogy az sok nyeretlen 20 évesnek a becsületére válna.
Egyébként ugyanezt éreztem tegnap Allegri interjúja kapcsán is, akinek minden szavából érződik, hogy pontosan tudja mire van szüksége ma a csapatnak és ezt sokszor láthattuk már, hogy tökéletesen át is tudja adni nekik.
A csapat pedig szerintem most annyira megfelelő elegye a fiatalos hévnek és a higgadt rutinnak, az erőnek és a finesznek, a vezéregyéniségeknek és a szorgalmas munkásoknak, hogy egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy ezt ma ne mi húzzuk be.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3383) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (914) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9914) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4156) mercato (4140) nyilatkozat (7439) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4170) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása