Chiellini: "Véghez kell vinnünk azt, amibe belefogtunk"

chiellini_giorgio_kupadonto_sajto.jpgA Lazio elleni Olasz Kupa-döntőt megelőző keddi sajtótájékoztatón Giorgio Chiellini képviselte a Juventus játékosait, s a váogatott védő Massimiliano Allegri mellett ülve szólt a szezon célegyeneséről.

"Senki sem gondol a triplázásra. Teljes mértékben arra összpontosítunk, hogy megnyerjük ezt a döntőt, s a magasba emelhessük az első trófeát ebben a szezonban. Szerencsések vagyunk, hogy zsinórban a harmadik évben is itt lehetünk, holnap ismét győztesként akarunk visszatérni Torinóba."

A Juventus rendkívül gyenge teljesítményt nyújtva, az AS Roma elleni vereséggel hangolódott a Lazio elleni fináléra.

"Csalódottak voltunk hétvégén a Roma elleni eredmény és teljesítmény miatt, nem utolsósorban azért, mert különleges lett volna itt, a fővárosban bebiztosítani a bajnoki címet. A sorsunk továbbra is a mi kezünkben van, s holnap estétől kezdődően kötelességünk, hogy véghezvigyük azt, amihez hozzáfogtunk ebben a szezonban.

Egyértelmű, hogy valami mást kell nyújtanunk holnap este. Becsületünkre legyen mondva, hogy a szezon során mindig meggyőzően reagáltunk a vereségek után, s minden rossz eredményt ösztönzésül használtunk fel az azokat követő pozitív sorozathoz. Erről könnyebb beszélni, mint megvalósítani, nekünk pedig a legjobb formánkat kell mutatnunk ahhoz, hogy túllépjünk ezen a kis botláson.

Vasárnap egy minden sorozatban igencsak intenzív időszakot követően érkeztünk meg ide, amely során hét gólt szereztünk, s mindössze egyet kaptunk. Talán az az összpontosítás, amit azokon a mérkőzéseken nyújtottunk, többet kivett belőlünk mentálisan és érzelmileg, mint az elsőre látszott.

A vasárnapi eredménytől függetlenül, magabiztos előnyt kovácsoltunk a riválisokkal szemben a bajnoki versenyben, mindig gondoskodva arról, hogy felvegyük az iramot, mikor túl közel tűntek fel a visszapillantó tükörben.

Az ember természetesen szeretné tartani ugyanazt az intenzitási szintet minden mérkőzésen, s talán ha így tettünk volna, néhány extra pontunk is lenne a Serie A-ban, azonban ennek így kell lennie, ha meg akarjuk nyerni az összes lehetséges trófeát. Szerencsére egy nagyon nehéz áprilison jutottunk túl, s olyan nagyszerű helyzetbe hoztuk magunkat, hogy képesek legyünk kitisztítani az agyunkat, s a lehetséges legjobb mentalitással közelítsünk a hajrához.

A Lazio hasonlóságokat mutat a Monacóval abban a tekintetben, hogy gyors játékosaik vannak, akik előszeretettel kerülnek az ember mögé. Olyanok, mint Keita és Felipe Anderson, habár ők nagyon különböző támadók, akik rád törnek, s olyan helyekre kényszerítenek, ahova nem akarsz menni, ahogyan azt például Mbappé is teszi.

Egy olyan csapatról van szó, amely gyorsan és pontosan játszik a csapategységek között, miközben szilárd marad a védelemben, s az elismerés ezért Simone Inzaghit és a játékosait illeti, akik az utolsó betűig követik az utasításait. A döntők a nagy pillanatokban dőlnek el, nekünk pedig be kell biztosítanunk, hogy mi leszünk azok, akik a legtöbbet hozzák ki belőlük."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr7112510983

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jeneiPALI 2017.05.17. 15:27:29

Ma nyerjük meg a kupát és szép sorba haladva kell megnyerni mindent ami kivan tüzve célul, avégsö gyözelem minden fronton Forza Juventus.

FeriGjuve 2017.05.17. 15:40:49

Fino Alla Fine!!!
Forza Juventus!!!

Jamal Jamal 2017.05.18. 08:35:17

Sztem direkt csinálták hogy otthon ünnepelhessék a bajnoki címet :)

Jamal Jamal 2017.05.18. 08:36:01

Értem ezt a hétvégi Róma elleni fiaskóra...

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (922) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9926) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4169) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4176) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása