Bonucci: „Az Atlético kellemetlenebb ellenfél lett volna”

bonucci_leonardo_dybalaval.jpgLeonardo Bonucci nem tagadja, hogy örül, amiért a Juventus a BL-döntőben a Real Madriddal fog megütközni, nem pedig az Atlético Madrid együttesével.

A Real Madrid sikeresen túljutott városi riválisán, így Zinedine Zidane csapata biztosította a helyét a június harmadikai, cardiffi döntőben.

„Az elkövetkezendő hetek megerősíthetnek minket világszinten.” - mondta Leonardo Bonucci a JTV adásában. „Ezért kell folyamatosan javulnunk, készen kell állnunk, és megfelelő sebességi fokozatba kell kapcsolnunk.

A maximumra kell pörgetnünk magunkat. Az agyunkat fel kell szabadítanunk mindenféle problémától, fenn kell tartanunk a lelkesedésünk és a vágyunk, hogy minden címet megszerezhessünk.

Most az a célunk, hogy bebiztosítsuk a bajnoki címet, az Olasz Kupa-döntőre kell hangolódnunk, majd Cardiffba utazunk, hogy diadalmaskodjunk a Bajnokok Ligájában.

Erősek vagyunk, és megvan a kellő tapasztalat az összes csapatrészben. Az edző olyan játékra késztet minket, amelyben mindannyiunk vállát felelősség terhe nyomja, kezdve a támadóktól egészen a középpályáig. Mindannyiunk nem csupán a csapatért, hanem a klubért is dolgozik, kezdve a támadóktól, akik segítik a középpályásokat, így mi védők még kevesebb kockázatnak vagyunk kitéve.

Boldog és büszke vagyok, hogy ilyen magas szintet képviselő védősor részét képezhetem, és ebbe a csoportba sorolom Gigi Buffont is.

Az évek során a célkitűzéseink kiteljesedtek, a pályán adtunk válaszokat, együttműködésünk javult, a pályán pedig Giorgio, Andrea és én memóriából tudunk játszani. Tudjuk olvasni egymás mozgását, hogy a lehető legjobb módon segítsük egymást.

A trófeák megszerzése a fontos, nem a gólszerző kiléte. Először a bajnoki címet akarjuk megnyerni, aztán az Olasz Kupát. Ez legendás teljesítmény lenne, aztán majd várjuk a cardiffi döntöt.

Örülök, hogy az Atlético és a Real közül az utóbbiakkal kell majd megütköznünk, mivel az Atlético sokkal mélyebben, védekezőbben játszott volna. Természetesen emellett tisztában vagyunk azzal, hogy a Real csapatát bajnokok alkotják, ezért megfelelő gondolkodás szükséges ahhoz, hogy megnyerjük a döntőt. Nagyszerű meccsünk lesz, professzionális tekintetben, illetve pozitív értelemben.

Kulcspillanatok a BL-ben? Mindenekelőtt a Barcelona elleni meccs hazai pályán, ami lendületet adott számunkra tudatosság és önbizalom vonatkozásában.

Aztán megemlíteném a Monaco elleni visszavágót, ami semmiképpen sem volt egyszerű: mi mindent elveszíthettünk volna, de ehelyett jó teljesítményt hoztunk.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr912502307

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3385) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (915) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9916) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4158) mercato (4141) nyilatkozat (7440) Olasz Kupa (326) összefoglaló (411) pletyka (4171) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása