Allegri: „Gigi Aranylabdát érdemel”

allegri_massimiliano_sajto_5.jpgMassimiliano Allegri az AS Roma elleni meccset megelőző sajtótájékoztatón gratulált Antonio Conténak a bajnoki címhez, illetve egyértelművé tette, hogy véleménye szerint a Juventus csapatkapitánya érdemes az utóbbi néhány évben két futballista által kisajátított Aranylabdára.

„Gratulálni szeretnék Antonio Conténak azért, amit elért. Nem egyszerű egy idegen bajnokságba belecsöppenni, és azonnal megnyerni a bajnoki címet.

Számos mesterünk nyert külföldön, ezért elmondható, hogy az olasz edzőképzés kiváló szintet képvisel. A futballhagyomány és -kultúra nagyon jó, amit bizonyít a válogatott által megnyert négy vb-cím, a külföldi klubok által elszipkázott játékosok és a részletekbe menően kidolgozott taktika. A játéképítés a kultúránk és az olasz futballhagyomány részét képezi.”

A Juventus nemzetközi szinten az utóbbi évekhez tekintve talán komoly lépést tett előre, hiszen idei menetelésével kivívta a BL-döntőben való részvétel jogát.

„A különbség a mai és a két évvel ezelőtti helyzet között az, hogy akkor nem számítottunk a döntőbejutásra, miközben idén nagyobb várakozásokkal néztünk szembe.

Nyugodtabb lelkiállapotban kell a döntőt kezelnünk, mivel azelőtt még akad néhány fontos meccsünk. A döntő előtt majd megfelelő idővel, három-négy nappal előtte elvégezzük a megfelelő előkészületeket. Képesek vagyunk megnyerni a Bajnokok Ligáját, és ehhez hit kell.”

Egyes pletykák szerint Gianluigi Buffon esélyes lehet az Aranylabdára, amennyiben most, karrierjének vége felé végre sikerül begyűjtenie az eddig elmaradt BL-trófeát.

„Gigi megérdemli az Aranylabdát teljesen függetlenül attól, hogy mi történik a Bajnokok Ligájában. Előző években is megérdemelte volna, hiszen számos bajnoki címet és világbajnokságot nyert.”

A bianconero csapatnak a holnapi meccsen mindössze egyetlen pontra van szüksége a címvédéshez, és minden bizonnyal nem örülne a vendéglátó AS Roma, ha a torinóaiak a fővárosban ünnepelnék meg sorozatban hatodik scudettójukat.

„Ez lesz az első alkalom, hogy más eredményektől függetlenül bebiztosíthatjuk a címet, tehát minden rajtunk múlik. Nem lesz egyszerű, mivel ez komoly meccs lesz két, top játékosokat felvonultató, bár más célokért küzdő csapat között.

Amennyiben sikerül most hétvégén bebiztosítani, akkor az jó, ha nem, akkor az Olasz Kupa-döntővel fogunk foglalkozni, aztán jön a következő megmérettetés. Nincs miért sürgetni a dolgokat, a meccseket az adott pillanatban kell lejátszani. Az AS Roma és a Napoli elismerést érdemel a szezonért, mivel csata van a bajnokságban, és az ő eredményeik kivételesek voltak.”

Massimiliano Allegri elmondta, hogy Claudio Marchisio és Sami Khedira sérülés miatt nem fog játszani, ám Medhi Benatia kezdeni fog egykori klubja ellen.

„Nem lehetséges, hogy Sami Khedirát bevessem az Olasz Kupa döntőjében vagy a Crotone ellen. Naponta kiértékeljük a helyzetét, hogy lássuk, mit várhatunk a Bajnokok Ligája döntőre.

Örülök, hogy a klub véglegesen megszerezte Medhi Benatia játékjogát. Voltak izomsérülései, de kivételes védőjátékos. Védekezés tekintetében az AS Roma Európa legjobbjai között van.”

A változások korántsem meglepőek, hiszen a Juventus szerda este a Lazio ellen fog pályára lépni az Olasz Kupa-döntőben.

„Az elmúlt három hónapban meccsenként 5-8 játékost változtattam a kezdőcsapatok tekintetében. A legfontosabb dolog, hogy legalább két futballista rendszeresen játsszon. Támadásban négy játékos áll rendelkezésemre, és meglátjuk, hogy holnap valaki pihenni fog-e, vagy mindenkit pályára küldök.”

Francesco Totti idén valószínűleg visszavonul, ám ezt még nem erősítette meg a játékos, és természetesen ez a kérdés is felmerült a sajtótájékoztatón.

„Mindenki beszélt már erről, kivéve a játékost. Amikor majd beszélni fog és döntést hoz, akkor majd elmondhatjuk a véleményünket. Bevilágította a futballt az elmúlt húsz évben, Olaszországban, Európában és a világban.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr1812502671

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TYUKI 2017.05.13. 15:21:03

Jó beszéd!
Csak nyugodtan!

Alex8610 2017.05.13. 16:19:50

Mint mindig most is jól beszél kimerem jelenteni Lippi óta nem volt ilyen edzőnk.Giginek viszont esélytelen az aranylabda nem olyan világ van most.Ronaldo fogja kapni vagy odaadjak Messinek vigaszdíjnak.

Watakuki 2017.05.13. 17:19:15

Ha triplázunk nagy nyomás lesz rajtuk, hogy kinek adják a díjat, bár Ronaldo triplái után nem bírom elképzelni, hogy ne ő kapja. De ha mindenképpen tölünk akarnak választani, sajnos hamarabb fogják Dybalát vagy Higuaint választani, mint Gigi-t.

Bbenj 2017.05.13. 17:51:34

Buffon teljesen megèrdemelnè az aranylabdàt,ha triplàzna ha nem,de ameddig CR ès Messi nem vonul vissza addig kb 99%,hogy nem fogja màs megnyerni...

babo0410 2017.05.13. 17:54:13

@Alex8610: Ha Messinek adják ez után a gyenge szezonja után, az az UEFA szégyene lesz. Szerintem megint Ronaldo kapja. Habár el tudom képzelni, hogy idén sokakat ejtett ámulatba Buffon. Legalább is a nyilatkozatokban sokan nagyon szépen nyilatkoznak róla, hogy nagyon megérdemelné a BL serleget. Nem tartom lehetetlennek, ha triplázunk akkor legalább is nagyon közel kerül a díjhoz.
Dybala szerintem még túl fiatal, és nem tett annyit a BL-ben, hogy őt díjazzák jelenleg. De félek megint Ronci kapja a díjat, habár az idei szezonban megint sokáig nagyon gyenge volt önmagához képest, aztán jött a két Bayern elleni meccs, ahol vitatható bírói döntések születtek, és ott tudott emberelőnyben triplázni. Ez pont elég is lesz ahhoz, hogy őt válasszák.

Alex8610 2017.05.13. 18:45:14

@babo0410: Ronaldo fogja kapni akkor is ha kikapnak a döntőben,Messit csak azért írtam oda hogy érzékeltessem az aranyladba komolyságát.Semmi értéke értelme nincs az egésznek már évek óta ezis a pénzről szól nem az elismerésről.Buffon akkor lenne esélyesebb /ugy se nyerné meg amúgy/ ha a Realba vagy a Barcaba védene.Persze hogy mindenki tiszteli és elismerősen beszél róla mert nem lehet másképp mint pályán mind azon kívül egy példakép egy legenda és minden idők legjobbja akárki akármit mond.De 2éve mikor dupláztunk és játszottunk egy BL döntőt a legjobb 100ba nem került be ami szégyen ellenben több olyan kapussal akiknek semmi keresnivalójuk nem lett volna a jelöltek között.Hiába nem fiatal már látjuk hogy még mindig ő a legjobb.BL legyen meg Neki sokkal többet nyert ő karrierje során mint egy aranyladbát nem kell az Neki mindent megnyert életében klub ikon lett a Juventusnál a futball világában és azon kívül is tisztelik és halhatatlan lett a neve és még nem fejezte be...

Tony. 2017.05.13. 18:53:28

Egy tripla esetén mondjuk józan felfogásban simán lehetne esélye. Tudom, hogy Messi+CR blablabla, de annak is lenne elég hírértéke, ha 2. alkalommal kapná meg egy kapus.

A rómaiakról meg el tudom képzelni, hogy csak azért is odalépegetnek a játékosainknak, úgyh remélem erre is fel vagyunk készülve.

2017.05.13. 18:56:18

Ha összejönne a tripla szerintem Buffonnak lesz esélye megkapni. Már nem a FIFA osztja, a France Football meg elég értelmes nyerteseket hozott ki a múltban.

Ámok 2017.05.13. 19:32:14

Conte:
Egy mentálisan gödörben lévő csapattal, máshonnan kiebrudalt, kiégettnek hitt ( Pirlo, Barza, Boriello ) esetleg középszar ( Padoin, Motta, Matri, Amauri ) játékosokkal VERETLENÜL, egymás után 3x bajnok

Allegri:
Egy ereje csúcsán lévő, egyeduralkodó csapatot átvéve, súlyos euró tízmilliókkal megerősített kerettel ( Tévez, Morata, Dybala, Higuain, Pjanic, Cuadrado, Sandro ) szintén 3x bajnok zsinórban. Folyamatos Bl sikerekkel kövezve.

Mindenki döntse el saját szájíze szerint......

Alex8610 2017.05.13. 19:42:25

@Ámok: Allegri kapcsán sokan elfelejtik hogy neki talán nehezebb volt mint Contenak.Ő két 7.hely után vette át a csapatot igen amit elért az több mint amire bárki számított DE gondoljunk bele épp ezért mit érezhettek a játékosok mikor hirtelen benyújtotta a lemondását nemhiszem el hogy még a nagyok sem rendültek meg hogy bassszus végre újra viszatértünk és akinek ezt köszönhetjük hirtelen lelép.Tetejébe megkapjuk azt az Allegrit akit kiüldöztek Milanoból a Juve szurkolók lázadtak hogy ő jön és mindneki tutira vette hogy tönkre fog tenni mindent.Na igy kellett Allegrinek elfogadtatnia magát a játékosokkal és ami a legnehezebb a szurkolókkal.Finoman fogalmazva nem lehetett neki olyan könnyű így dolgozni nemcsak hogy tartania kellett az előző évek szintjét de európában is alkotni kellett végre valamit.Kellett hozzá tökösség és profizmus.A többit már ugye tudjuk..

ejhaa 2017.05.13. 19:45:54

Contenak kb. nulla köze van ahhoz, hogy az elmúlt két évben ki és mit épített fel itt a csapatnál. Ő türelmetlen volt, gyorsan akart feljutni a csúcsra.
És most nem az ideg beszél belőlem, de alig várom, hogy össze kerüljünk vele, és elpicsázzuk őt és a csapatát.:)

Rikoo 2017.05.13. 20:00:36

@Ámok: Ott látszódik az igazi különbség, hogy Allegri szinte ugyanazzal a kerettel mennyivel többet ért el a BL-ben, mint Conte.
Egyébként mind a 2 topedző, de taktikailag Allegri kiemelkedően a világ legjobb edzője!!

Apuleius 2017.05.13. 20:04:42

@Ámok: Szerintem teljesen értelmetlen ez a Conte-Allegri összemérés, Conte másban volt zseniális, mint Allegri, s az egyikük eredményei nem kicsinyítik el a másik érdemeit.

"Egy ereje csúcsán lévő, egyeduralkodó csapatot átvéve, súlyos euró tízmilliókkal megerősített kerettel ( Tévez, Morata, Dybala, Higuain, Pjanic, Cuadrado, Sandro ) szintén 3x bajnok zsinórban. "

Ez egy elképesztő méretű sarkítás, ha viszont a szigorú tényeknél maradunk, azt látjuk, hogy Allegri egy nagyon kevés változáson átesett kerettel a következő szezonban BL-döntőig menetelt. Tévez már Conte idején is itt volt, s a berlini döntőn pályára lépő kezdő tizenegyből pedig csak Evra és Morata volt új ember. A nagy költekezések később következtek, részben talán BL-siker következményeként (Dybala, Higuaín, Pjanic, Cuadrado és Alex Sandro is ezt követően érkezett).

NagyonJuve 2017.05.13. 21:49:08

Szerintem simán van esélye buffonnak az aranylabdára!@Rikoo: @Apuleius: +1

Tomy81 2017.05.14. 07:26:43

@NagyonJuve: Hagyjuk már, eddig nem kapott, most 39 évesen nyilván jobban véd mint amikor 37 volt, sőt 42 évesen lesz a csúcson.. Ettől függetlenül az aranylabda díjat ismerve még meg is kaphatja.Persze megérdemli, óriási ember, a mi kis szívűnk csücske, és másoké is, de nem erről kéne hogy szóljon ez az elismerés..

Quentin_KR 2017.05.14. 08:26:23

@ejhaa: Èrthetetlen szàmomra egy ilyen vèlemèny Conte-ròl. Fel sem tudom fogni mi vàlthatta ki. Ki lesz a következő? Belerùgsz Del Piero-ba?

2017.05.14. 08:33:29

@Tomy81: Ha a Juventus megnyeri a BL-t, akkor kinek kéne kapnia? Senki nem futott idén kiemelkedő szezont, szerintem illene a Juvéból választani.
És nem csak azért mert a "szívünk csücske". Óriási védéseket mutat be, simán lehet, hogy ha Ő nincs akkor most a Barca van a döntőben.

Persze ha kikapunk (nem fogunk), akkor megint jön a szokásos Ronaldo, Messi első két hely.

Tomy81 2017.05.14. 09:17:16

@Bigvee: Nyerni fogunk, és így is a zselézett hajú lesz a befutó.Mostanában jó helyen standol a kapu előtt, jó labdákat kap.Lövetik vele a gólokat rendesen, pedig mezőnyjáték 0.
@Quentin_KR: Ha már 7. helyek után folyamatosan Seria A bajnok, illett volna a BL-ben is egyből így tennie :-)

delpi0823 2017.05.14. 11:26:58

@Alex8610: Hiaba megy ez a hozonges az emberek kozott hogy el lett sajatitva az aranylabda messi meg ronaldo kozott,egyertelmu sajnos hogy ok ketten a vilag legjobbjai ezen nem tudom mit lehet vitatkozni a vak is latja,aki rug egy szezonban 50-60 golt meg kioszt melle 30 golpasszt sztem azon nincs mit vitatkozni,az emberek egyszeruen csak unjak oket ennyi,de a kepssegeik nem lehet vita tema ez egyertelmu,mondom ezt ugy hogy nem kedvelem egyiket sem igazan.

Nathas 2017.05.14. 11:50:44

Szerintem Buffonnak van reális esélye az aranylabdára.
Ronaldo egyénileg gyenge szezont fut, Messi meg majd megkapja az aranycipőt.

Zombijuve 2017.05.14. 11:58:03

Ha meglesz a triplázás akkor meglesz az aranylabda is Giginek csak haladjunk szép sorban!

Alex8610 2017.05.14. 12:11:47

@delpi0823: Tény hogy korszakos zsenik de most a gólok határozzák meg hogy ki nyeri az aranylabdát? Akkor anno pl Cannavaronak vagy Nedvednek hogy sikerült? Gólzsákoknak ott az aranycipő.Plusz volt hogy nem nyertek semmit a klubjukkal.És az szerinted nem igazságtalan hogy a Bárcánál Xavi vagy Iniesta sose kapta meg az aranyladbát? pedig sokat köszönhet nekik Messi hogy ennyi gólt rúghatott.Tartom magam ahhoz hogy kabaré az egész.

delpi0823 2017.05.14. 19:48:18

@Alex8610:Te magad irtad le miert kapjak ok az aranylabdakat mert korszakos zsenik.Nagyon sok olyan jatekost fel lehetne sorolni akik nem kaptak aranylabdat meg is megerdemeltek volna mint pl a klublegendank Alessandro Del Piero.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3385) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (915) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9916) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4158) mercato (4141) nyilatkozat (7440) Olasz Kupa (326) összefoglaló (411) pletyka (4171) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása