Trezeguet: "Del Piero egy szimbólum"

Trezeguet David_örül.jpgA Juventus legeredményesebb külföldi játékosa visszatekintett Juventusnál töltött éveire, csapattársát, Del Pierot pedig szimbólumnak nevezte. Igen, David Trezeguetről van szó, aki a L’Équipe-nek adott bővebb nyilatkozatot.

"Mi ugrik be először a Juventusról?" - merengett Trezeguet. "Az abszolút profizmus. Rögtön felfedeztem a klub nagyságát Olaszországban és a szenvedélyt, mely végigsöpört az országon.

A Juve egy nagyon népszerű és tekintélyes klub, nem csak Itáliában, hanem az egész világon. Minden egyes mérkőzésen, melyet idegenben játszunk, szép számmal vannak Juventus szurkolók is. Minden mérkőzésünkön elviszik az összes jegyet.

A klub rendkívül erős tradícióit az Agnelli-család alkotta meg és tartja fent a mai napig. Számomra a Juventus Michel Platini, Zinédine Zidane, Didier Deschamps és Thierry Henry volt, még akkor is, ha Titi nem volt itt sokáig. Nagyszerű érzés volt ilyen remek francia játékosok nyomdokaiba lépni, akik történelmet írtak a csapattal.

A legjobb csapattársam? Nehéz egyetlen embert kiválasztani, hiszen számos nagyszerű játékossal játszottam a Juvénál. Alessandro Del Piero egy szimbóluma volt a klubnak oly sok éven keresztül. Megéltem továbbá a még nagyon fiatal Gigi Buffon érkezését is, aki 2001-ben, huszonhárom esztendősen csatlakozott, s mára ő is egy jelkép a klubnál.

Közel álltam Mauro Camoranesihez is, mivel neki is argentin gyökerei vannak, mint nekem. Paolo Montero és Mark Iuliano pedig különleges helyet foglal el a klubnál töltött időszakomban, hiszen ők voltak azok, akik érkezésemkor közelítettek felém és segítettek a beilleszkedésben.

Aztán ott van Zlatan Ibrahimović, vele ugyan csak két idényen keresztül játszottam, de ezek rendkívüliek voltak. Sajnos a Calciopoli következtében távozott, s így nem folytathattuk közösen a fejlődést. Szerettem Zlatannal játszani, csodáltam őt."

A francia centernek nem csak világhírű csapattársai voltak, de olyan edzők kezei alatt dolgozott, mint Marcello Lippi, Carlo Ancelotti és Fabio Capello.

"Mindig szerettem az olyan edzőket, akik bizonyos sajátos személyiséggel rendelkeztek, s ez volt a helyzet Lippivel is. Tökéletesen megértette, hogy miről szól a Juventus, és sármján, valamint szavain keresztül száz százalékig át tudta nekünk adni a győzelem iránti vágyat.

Ancelotti alatt ő és én megértettük, hogy a Juventusnál csak a győzelem és a trófeák számítanak. Amikor ezt a mezt viseled, a jelszó: 'győzelem és trófeák tömkelege'. Az idők folyamán ez olyasvalami, ami a részeddé válik.

A legjobb csapat? A 2004 és 2006 között Fabio Capello irányította hihetetlen gárda, olyan játéksokkal mint Nedvěd, Ibrahimović, Cannavaro, Emerson és Thuram. Egy ilyen csapattal a Bajnokok Ligája elérhető közelségbe került, ennek ellenére talán nem voltunk tisztában azzal, hogy kifejezetten arra a trófeára építették fel a csapatot, az a sorozat viszont a részleteken múlik. Szerintem ez kifejezetten ellenünk dolgozott."

A Juventus nagykövetét arról is megkérdezték, mely gólját tekinti a legszebbnek az Öreg Hölgy színeiben.

"Az egyik, amely most hirtelen beugrik, az volt, amikor a Milan ellen a San Siroban lőttem gólt a 2004/05-ös szezon vége felé, köszönhetően Ale fantasztikus centerezésének. Az a gól lehetővé tette, hogy egy jelentős lépést tegyünk a bajnoki cím felé. Ugyanakkor szintén abban az idényben a galaktikus Real Madridnak lőtt góljaim is nagyon különlegesek számomra."

Trezeguet azonban nem csak a múltidézéssel foglalkozott, azt is elárulta, csapata elsődleges célja ebben az idényben egyértelműen a Bajnokok Ligája.

"A Bajnokok Ligája számos szempontból egyfajta megszállottság számunkra. Gianluigi Buffon tisztában van azzal, hogy a játékosokra elért eredményeik alapján emlékeznek és nagyon meg szeretné nyerni ezt a serleget, az egyetlent, amit még nem nyert meg. Egy fantasztikus karrier csúcspontja lenne.

Ez a csapat megérdemli, hogy most ott lehet, ahol, s a cél, hogy a sorozat végére érjünk. A Monaco elleni idegenbeli meccset tökéletesen menedzselte a csapat.

A gárda fizikailag erősebb, mint két évvel ezelőtt, amikor elveszítettük a döntőt a Barcelona ellen. Elszánt, agresszív és jól szervezett csapatot látok, pozitív hozzáállással. Amennyiben a Real Madriddal nézünk szemet a döntőben - ami elég valószínű -, egyenrangú félként fogunk pályára lépni, hiszen megvannak az eszközeink hozzá."

Gonzalo Higuaín kétszer is beköszönt az elődöntő első mérkőzésén, francia kollégája pedig úgy gondolja, ezzel nagy teher esett le az argentin támadó vállairól.

"Újra elért egy fontos pontot ebben a versenyben, méghozzá egy döntő pillanatban, mely lehetővé tette a csapat számára, hogy egy lépéssel közelebb kerüljenek a döntőhöz. Statisztikái szerint mindig is nagyon hatékony volt a bajnokságban, azonban voltak bizonyos problémái a Bajnokok Ligájában. Góljai jót tesznek az önbizalmának a szezon ezen meghatározó pontján."

A franciát arról is megkérdezték, mit gondol másik volt csapatáról, az AS Monaco gárdájáról, ő pedig csak dicsérni tudta Leandro Jardim csapatát.

"Remek úton haladnak afelé, hogy tizenhét év után újra bajnokságot nyerjenek, amit utolsó ott töltött idényemben emelhettünk magasba. A játékosok nagyszerű idényt tudhatnak maguk mögött, s nem veheti el tőlük senki azt sem, hogy ott vannak a Bajnokok Ligája elődöntőjében.

A Juventus tapasztalata azonban döntőnek bizonyult, hiszen ilyen szinten már a legkisebb hiba is végzetes lehet. A hercegségbeliek azonban rendkívül nagy potenciállal bírnak, s csak elismeréssel lehet róluk beszélni, hogy a francia futball lobogóját hirdetik.

Kylian Mbappé? Ő egyedülálló játékos, olyan, aki kiemelkedik a többiek közül, s még mindig nagyon fiatal. Nem könnyítette meg a Juve védőinek munkáját. Nagyon magas szintre érhet fel, hatalmas tehetség."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr3712490019

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zombijuve 2017.05.08. 16:25:43

Amikor az EB döntőn beverte a győztes gólt a pokolba kívántam! Aztán rögtön hozzánk igazolt én meg azt kérdeztem ez meg mit keres itt?!Fokozatosan lett kedvenc! Megérte leigazolni.

Forza Juve !!! 2017.05.08. 18:03:00

@Zombijuve:
VB döntőn helyre hozta azt a hibáját :) de akkor viszont nagyon sajnáltam, hogy pont ő hagyta ki a 11-est.

Dartagnanxy 2017.05.08. 18:48:07

Nekem kicsit fura, hogy úgy beszél mindenki a döntőről, mintha már elvégezte volna a csapat a munkát a visszavágón is.
Még el kéne jutni a döntőig, amire állati nagy esélyünk van, de azért van addig még 90 perc.

alexGicamo 2017.05.08. 18:49:45

Ő is egy igazi legenda . A mi legendánk . Örülök neki, hogy visszatért szeretett klubunk kötelékébe . :)

FORZA JUVE PER SEMPRE !!!

GGábr81 2017.05.08. 23:08:00

Trezor. Micsoda neveket említ. Jutnak most még ilyenek eszembe, hogy Tacchinardi, Zambrotta. Hú de szerettem azt a csapatot.

west30 2017.05.09. 01:38:17

Ugy tunik en vagyok a kivetel,ugyanis marhara orultem annak az Eb golnak es a Juveba igazolasanak is.Nagyon szerettem azt a francia csapatot.

Juvetto 2017.05.09. 06:41:24

@west30: "Ugy tunik en vagyok a kivetel,ugyanis marhara orultem annak az Eb golnak es a Juveba igazolasanak is.Nagyon szerettem azt a francia csapatot."

Nagyon úgy tűnik!

Rocky80 2017.05.09. 08:02:30

@west30: nem, nem. Én is nagyon szerettem.

Juvegaspy 2017.05.09. 08:44:11

@west30: Hat aki latta azt az eb goljat azt nehezen hiszem orult neki. Foleg h Alex hibazott 2szer is.
Utana amit nalunk elert az mas tema

Juvetto 2017.05.09. 09:02:59

Az egyik oldalon Del Piero, Conte, Ferrara, Pessotto, Di Livio, Iuliano, Inzaghi, valamint Maldini, Cannavaro, Nesta, míg a másikon a franciák. Azmiaz?! :-D Hát kiborulok! Én konkrétan majd' bele betegedtem abba a "Trezegolba"! ;-( De stílszerűen, c'est la vie, nem vagyunk egyformák... ;-)

Il Principino 2017.05.09. 16:42:45

@west30: Nem vagy egyedül:) Mint válogatott a franciákanak szurkoltam 96 óta...Imádom a Juvét,de vhogy az olasz 11 sosem tartozott a kedvenceim közé,mindig csak azért szorítottam nekik,hogy Juve játékos ne sérüljön meg :)

Juvetto 2017.05.09. 19:11:02

@Il Principino: Gyerekek, szóljatok nyugodtan Jáksónak, hogy jöhet a pezsgővel. Agyam eldobom... :-D

Il Principino 2017.05.09. 19:30:31

@Juvetto: Ma este viszon az olaszoknak szorítok a franciák ellen!!!
:D jussunk tovább,aztán jöhet az a pezsgő :)

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3378) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (912) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9908) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4150) mercato (4137) nyilatkozat (7435) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása