Allegri: „A holnapi három pont nyugalmat adhat”

allegri_massimiliano_kispadon_ul.jpgMassimiliano Allegri a Genoa elleni bajnoki mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón elismeréssel szólt a Juventus BL-elődöntős ellenfeléről, illetve kiemelte a holnapi meccs fontosságát.

Természetesen a sajtótájékoztató első kérdései a tegnapi sorsoláshoz kapcsolódtak, amely nyomán a Juventusnak a lendületes francia meglepetéscsapattal kell megküzdenie a döntőbe jutásért.

„Nem örültem volna, ha a Real Madridot jelölte volna ki a sors ellenfélnek. A Monaco bejutott az elődöntőbe, és ehhez egyértelmű minőséget kell képviselnie egy csapatnak.

Fiatal és tehetséges futballistákból áll a csapat, talán nem rendelkeznek olyan történelmi háttérrel, mint a Juventus, azonban minden bizonnyal nem lesz könnyű dolgunk, ha a döntőbe kívánunk jutni.

A célunk a cardiffi döntő és a Bajnokok Ligája megnyerése, de erre csak az Atalanta elleni bajnokit követően gondolhatunk.

Holnap bajnoki meccset játszunk, és a Genoa elleni három pont egy kis mozgásteret adna nekünk a tabella tetején, lényegében ezt követően büntetlenül kétszer hibázhatnánk akár.

Péntektől háromnaponta meccsünk lesz, ezért a holnapi pontok alapvető fontosságúak. A scudettóról dönthetünk.”

Massimiliano Allegri munkáját rengeteg elismerés illette, amiért csapata 3-0 arányú összesítéssel kiütötte a Barcelona együttesét a negyeddöntőben, azonban a mester arról beszélt, hogy még nem végezte el a feladatát.

„Még javulhatunk, például a Barcelona elleni második félidőben túlságosan kapkodtunk. Javulnunk kell egyedi szinten arra vonatkozóan, ahogy a teljes meccset kezeljük.

A Juventusnak hozzá kell szoknia ezekhez a meccsekhez, mivel ez annak a fejlődési folyamatnak a része, amely Andrea Agnelli elnökségének első évében kezdődött. Ez határozza meg a Juventus DNS-ét.

Megtettünk egy utat úgy csapatként, mint klubként. Az a fontos, hogy a meccseket szerényen és a megfelelő szellemmel kezeljük, ezért szeretnék mindenkit emlékeztetni a Juventusnál, hogy még semmit sem nyertünk. Korlátozzuk az eufóriás hangulatot. A lelkesedés segít a jobb edzésmunkában, de az eufória botlást okozhat.

Mindenki azt várja, hogy a Juventus visszahulljon, azonban holnap a bajnoki cím tekintetében döntő meccs következik, és ezért kemény teljesítmény szükségeltetik.

A támadórészlegben a szokásos négyes fog szerepelni. Az egyetlen kérdéses pont Juan Cuadrado, mivel majd meglátjuk, hogy milyen állapotban van. A helyettese Mario Lemina. Védekezés tekintetében mindenki jól van, szóval nincs gond.

Claudio Marchisio már jól van, és holnap játszani fog. Barcelonában nem képezte a keret részét, mivel kapott egy rúgást, és nem akartam olyan játékost a padon, aki nem vethető be.

A csapatnak a Genoa ellen a megfelelő mentalitással kell pályára lépnie, és szerencsére nagyszerű keret áll rendelkezésemre, amely félreteszi a személyes célokat, és elvégzi a feladatát a közösség érdekében. Mindenki tudja, hogy mi a dolga.

Nem én érdemlek elismerést ezért a szezonért. Olyan csapatot vettem át, amely már sikeres volt Olaszországban, és segíteni akartam az együttesnek, hogy Európában fejlődjön, ahogyan ők is segítettek nekem fejlődni.”

Természetesen a sajtótájékoztatón ismét felmerült Massimiliano Allegri jövője, ám az edző nem kívánt ezzel sokat foglalkozni.

„A szerződésem nem élvez semmilyen elsőbbséget, mivel van érvényes szerződésem a Juventusszal. A legfontosabb dolog, hogy végigvigyük ezt a szezont.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr512445463

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

I love JU 2017.04.22. 16:15:05

hmmm... de jó olvasni a Mester szavait... profi mentalitás... profi ember... profi edző!! végre játszik Marchi :) reménykedjünk, hogy a támadó négyes nem sérül meg a szezon végéig! nekik nem sok cseréjük van :(

Rocky80 2017.04.22. 19:01:43

Holnap pihenjen csak Cuad, jó lesz Lemina is. Lichti is játszhatna egy kicsit.

2017.04.22. 19:16:49

Nem véletlen az sem hogy nincs támadó cserénk. A mester tudja hogy a Barca az MSN-el a Real a BBC-vel ront neki a szezonnak gyakorlatilag komolyabb kispad nélkül! Ez is az elit csapatok ismérve :D

Leram7 2017.04.22. 20:32:01

Eddig nagyon jó a szezon. Kicsi hiányérzet, hogy idén sem kapott lehetőséget új saját nevelés, csak Kean és ő is kényszerből.

Ami aggaszt, hogy nincsen minőségi cserénk.

Lemina, mint Cuad helyettes szerintem gyenge, én őt inkább belső kp posztra képzelem, csakúgy, mint Sturarot.

Én most visszatérnék 3-5-2-re, mivel belső védőből van 5 és akár Barza, Benatia, Rugani is játszhatna frissen és akkor egyik támadó pihenhet.

Ha jól számolom 6+3(optimistán BL döntővel kalkulálva)+1 meccsünk van hátra és ha azt nézem, hogy Higuain mennyit játszott, Dybala már sérlülgetett és Mandzu is, kicsit lehetne csökkenteni a terhelést, jó lenne még Kean-t is bevetni 2-3 meccsen.

NagyonJuve 2017.04.22. 20:55:43

@fzoli990: ezt te sem mondod komolyan hogy a real komolyabb kispad nélkül vág neki!!??

Leram7 2017.04.22. 21:09:43

@NagyonJuve: Morata, Isco, Vazquez, Asensio, Kovacic és még védő is van. Messze a legerősebb a real kerete.

Type-R 2017.04.22. 21:55:21

A említett két botlás pedig az Atalanta és a Roma elleni idegenbeli mérkőzések lehetnek. Emellett még egy idegenbeli meccs van hátra, az utolsó fordulóban a Bologna ellen. A többi hazai pályán lesz, azokkal még nem volt probléma.

Juveing 2017.04.22. 22:03:43

@Leram7: James Rodriguezt azért hagytad ki, mert kezdő nálad?
Azért durva, hogy Morata, James,Asensio, Vazquez gyakorlatilag mind támadók, s bármikor bármelyik minőségi csere.
Meg az is durva, hogy Moratat nem egyszer megelőzi a sorban Asensio vagy Vazquez.
Nekünk pedig milyen jól jönne Morata...

I love JU 2017.04.22. 22:16:56

a régebbi rendszerben min + 1-2 tamado cserenk volt...

Leram7 2017.04.22. 22:29:44

@Juveing: Nem, őt elfelejtettem. Elég durva pad...

Il Principino 2017.04.22. 23:14:47

Zaza ilyenkor jó lenne a rotálás miatt...Esetleg Coman...mint Cuad helyettes..
Meglepődnék,ha nem érkezne nyáron egy igazi szélső!

2017.04.23. 00:58:38

@NagyonJuve: A komolytalan kispadot a támadó cserékre ertettem. Nem vagyok naprakész , de klasszikus ertelemben vett csatárok egyik padon se sorakoznak. Realnal James tkp, mostmar Morata van az igaz, a tobbi fiatalt nem ismerem akit emlitettetek.

Trieszt120506 2017.04.23. 07:19:36

„A szerződésem nem élvez semmilyen elsőbbséget, mivel van érvényes szerződésem a Juventusszal. A legfontosabb dolog, hogy végigvigyük ezt a szezont.”

Nagyon remélem, hogy az is csak a pszichológiai taktikázás része, hogy nem akar tiszta vizet önteni a pohárba.

NagyonJuve 2017.04.23. 10:22:52

@Leram7: tudom, sajnos!@fzoli990: pedig elég jó játékosok. Nekünk ott lenne mandzsu cserének csak hát átálltunk erre a felállásra. Kár hogy a januári mercato után és nem sikerült szerezni igazi szélsőt. Mondjuk 1 hónappal előbb állunk át akkor lehet itt lenne payet.:)

En7ex 2017.04.23. 10:48:22

Nyaron kell sanchez es tolisso is es pogba reven talan eleg jo a viszony a manchesterrelntalan megprobalkoznek egy matrialal vagy rashfordal ha befutnak talan manchester oket is vissza venne rekord aron nagyon rovid a padunk semmi jo csere kozeppalyara se tamado azekcioba

Lisandro 2017.04.23. 11:29:46

@En7ex: Szerinted eladnák a Rushfordot?
Előbb fognak szabadulni a Pogbától mint a kisgyerektől!
Hiszen folyamatosan ez a tini menti meg a csapatot a hatalmas blamáktól.Most meg hogy Zalatannak is vége,Rushford fix hogy nem eladó.Meg szerintem nekünk nem kell abból a csapatból senki.
Verratti,Costa,Tolisso.
Ezzel a 3 játékossal készen lennénk szerintem.
Pénz is meglenne rájuk.
Kérdés hogy a vezetőség hogy látja a dolgokat,meg persze sok múlik azon is hogy ki vagy kik távoznak a szezon végén.
A mai meccset meg jó lenne lehozni sérülés nélkül,akár egy tartalék csapattal is.Én egy nyögvenyelős 1-0 val is kiegyeznék,csak hozzuk le sérülés nélkül.
Nem kéne kifilézni a csapatot az utolsó 10 meccsre!
Forza Juve!

En7ex 2017.04.23. 13:12:24

@Lisandro: igazad van de matrial nem sokat jatszik peldaul bar nem nagyon kovetem manchestert

pott70 2017.04.23. 13:43:21

@En7ex: @Lisandro: Nyugtassatok már meg,legyetek szívesek,hogy ez a Costa ugye tud jobban is játszani,mint amit a Real ellen csinált,mikor berakta Carlo.
Én nem sokat tudok róla,de amennyit most láttam belőle,az elvette a kedvemet kissé.
Mások véleménye is érdekel,természetesen!

Drughi Di Bianconeri 2017.04.23. 13:49:07

@pott70: Nem engem kérdeztél,de,ha megengeded én is leírom a véleményem, mert hetek óta a blog 1 része,afféle Costa-lázban ég,amit nem tudok hova tenni.

Tavaly nagy király volt a Bayernben, mikor Pep -a szokásos RibRob félévre kiesik sztori miatt- némileg kényszerből nyomatta Coman-t és Costa-t a széleken.
Idén a Bayern is gyengébb és Carletto - jó szokásához híven- a matuzsálemeket,öregurakat favorizálja,tök mind1 mennyire sz@rok már,így a fiatalok is kiestek a formából,DE:

Mikor igazán formában volt D.Costa én akkor sem tudtam volna nálunk elképzelni,a játéka,stílusa teljesen idegen az olasz focitól,gyenge fizikumú,elnyomják mint 1 csikket,ha nincs területe 1 FT-ot nem ér a gyerek,mert nem 1 lángész vagy zseni,aki kicsiben is megoldja, "csak" brutál gyors és erős lövései vannak.
Szerintem nálunk hasonló lenne,mint a hasonló játékosok voltak anno (Krasic,Elia vagy maga Coman),nekünk a főnyeremény A.Sánchez lenne,de ha nem jön össze,mert túl sokat kér,akkor sem alternatíva nálam D.Costa semennyire sem.

pott70 2017.04.23. 13:57:23

@Drughi Di Bianconeri: A kérdés természetesen Neked ugyanúgy szólt!Megtisztelsz a válasszal,köszönöm szépen!

pott70 2017.04.23. 14:05:04

@Drughi Di Bianconeri: Hát akkor nem vagyok vak.Na igen,Sanchez az más káposzta,Ő komoly erősítés lenne,de ezért a Costáért stimmel az 1forint.

Rikoo 2017.04.23. 14:17:35

@Drughi Di Bianconeri: @pott70: Azért, ha visszaemlékezünk a müncheni visszavágóra(ahol ő volt a csapata legjobbja), akkor nem igazán állja meg a helyét ez a megállapítás.:-)
Szerintem jó és minőségi játékos.
Egyáltalán nem Krasic, Elia szint...

Drughi Di Bianconeri 2017.04.23. 14:18:31

@pott70: Micsoda Úriember vagy ! :)
Igazán nincs mit ezen köszönni :)

Drughi Di Bianconeri 2017.04.23. 14:26:22

@Rikoo: Szomorú,ha a kommentemből az jött le számodra,h. Krasic vagy Elia SZINTŰNEK tartanám.
Erről természetesen szó sincs,a brazil nyilván fényévekre van tőlük,de ugyanaz a TÍPUS,amilyen jellegű játékosok nem élnek meg a Serie A-ban ,ergo egy felesleges,méghozzá feleslegesen drága igazolás lenne.
Ennyi erővel visszahozhatjuk Coman-t is,pont ugyanannyi haszna lenne,talán a brazil lába picit többször elsülne a BL-ben.

Rikoo 2017.04.23. 14:30:54

@Drughi Di Bianconeri: Nyilván nem csak ez jött le, ezért is inkább a szűk területre válaszoltam elsősorban.
Douglas Costa amellett, hogy gyors nagyon technikás is és nagyon jó a rugótechnikája.
Higanynak rengeteg gólpasszt tudna adni.

pott70 2017.04.23. 14:35:42

@Rikoo: Oké,örülök hogy hozzászólsz,egyáltalán nem emlékszem rá.Nekem csak annyi van meg róla,amennyit most láttam belőle,az meg édeskevés.
Azt a tavalyi meccsünket,pedig nem vagyok hajlandó visszanézni,egészségügyi okokból.

Drughi Di Bianconeri 2017.04.23. 14:37:12

@Rikoo:
"Higanynak rengeteg gólpasszt tudna adni." - Lehet,de,hogy nem az olasz bajnokságban, az hétszentség.

Nem minden jó,vagy akár TOP játékos illik a saját környezetéből kivéve, egy teljesen más ligába,stílusba stb.
Számtalan példa van erre, nem is sorolnám fel mind,csak 2 példát: Henry,Coman.
D.Costa stílusa hasonló,mint a nálunk befürdött szélsőké.

Isten igazából,ha nagyon megerőltetem magam sem jut eszembe olyan balszélső (támadó),aki minden tekintetben megfelelő lenne számunkra,természetesen A.Sánchezen kívül.

.Bulldeo 2017.04.23. 14:42:15

@Drughi Di Bianconeri: +1 nagyon egyetértek. A Juve okos, taktikus, fegyelmezett játékához Douglas Costa elég két dimenziós jelenség. ManCitybe elfér, hozzánk kevés.
Fineszes játékosok kellenek nekünk, nem ez az eszetlen-technikás fajta.

Rikoo 2017.04.23. 14:49:50

@Drughi Di Bianconeri: Ezzel egyáltalán nem értek egyet.
Vagyis D.Costával kapcsolatban.
Mondjuk Comant nem tudjuk megítélni, hogy illene-e, hiszen középcsatárt játszott nálunk ami egészen röhejes volt.:D

Douglas Costa mondjuk nálam inkább jobbszélső, mert ott kreatívan tud játszani.
Mikor a balon játszik akkor tényleg csak a tipikus vonalszélső.
Abban biztos vagyok, hogy sok gólpasszt tudna adni és ennek semmi köze a Serie A-hoz, sokkal inkább a rugótechnikájának lenne köszönhető és Higuaín zseniális érkezéseinek.
Persze én is Sancheznek örülnék, de ha nincs rá esély akkor legalább minőségi játékos érkezzen.

pott70 2017.04.23. 14:53:15

@Drughi Di Bianconeri: @Rikoo: @.Bulldeo:Hangsúlyozom,hogy abból a kicsiből amit láttam belőle,abból nekem teljesen lélektelennek tűnt.Az a pár perc,persze teljesen megtévesztő lehet.Mondjuk,ha azt nézem,hogy Mandzsut kéne kiszorítania,hát akkor föl kell kötnie a gatyáját!

JuventusFanatikus 2017.04.23. 15:00:25

@pott70: Nekem az maradt meg belőle amit ellenünk játszott és az nagyon tetszett.

Drughi Di Bianconeri 2017.04.23. 15:03:14

@.Bulldeo: +1 ! :)

@Rikoo: Szíved-joga nem egyet érteni,nincs ezzel semmi gond :)

Igen is,még a mostani gyenge Serie A-hoz is érdemes viszonyítani,mert itt van 38 meccs, valakit nem fogunk "csakaBLre" igazolni,márpedig a D.Costa játékához szükséges területek itt nincsenek meg az ellenfeleink 80%-a ellen.
Nekem meggyőződésem,hogy a D.Costától sokkal komolyabb Eden Hazard is csak szenvedne ebben a bajnokságban.

Ez természetesen nem egzakt,nem objektív tény,de olyan megérzés,amit az eddig hasonló stílusú szélsők "sikerei" a Juventusban alátámaszthatnak.
Ha 1 támadó elég játékintelligens és valóban technikás,nem csak "megküldimintaparasztésrohan",akkor tud több poszton is szerepelni elől és nem csak akkor,ha van 50 métere futni.
Hála Istennek kezdenek a fociból kikopni az 1 dimenziós támadók,gondolok itt a 2 méteres bójákra,meg a buta-angol-futóbolond típusú vonalszélsők is (D.Costa amúgy nem az,és nem is mondtam rá).
A. Sánchez szerintem játszott minden támadó poszton pályafutása alatt , még 9-est is,és sehol nem vallott szégyent.

Ha ne adj' Isten,nem jön össze Sánchez és jön a brazil,akkor 90%-os biztossággal mondom,hogy óriási FLOP lesz a gyerek - ha tévednék,jövök 1 itallal ! :)

Felesleges kampányolnom Sánchez-ért,nem is annak szánom, itt a blogon és nyilván Torinoban ,Marrottáék is tudják,hogy Ő lenne A tökéletes igazolás arra a posztra,de benne van,h. nem tudjuk megfizetni,akkor kell 1 nagyon komoly B-terv és nálam(!) D.Costa nem az.

Rikoo 2017.04.23. 15:14:50

@Drughi Di Bianconeri: Salah kiváló ellenpélda. Mint hal a vízben a Serie A-ban és nagyon hasonlít Costára, mondjuk a brazil még technikásabb is.
Én pedig biztos vagyok benne, hogy nagyon jó lenne nálunk. Allegri biztosan megtalálná a neki való pozíciót.
Guardiola pl. többször is középre vitte be, hogy szervezze a játékot. Ellenünk is ezt csinálta Münchenben.
Azért Thiago jobban szervez nyilván, de Costa is adott nagy zsugákat tavaly Müllernek és Lewandowskinak.
Technikás játékos és nincs baja a szűk területtel, ezért is mondom azt, hogy jó lenne a Serie A-ban, a BL-ben pedig kifejezetten.
Inkább Costa, mint Di María aki a másik kedvenc a sajtóban.

Drughi Di Bianconeri 2017.04.23. 15:46:30

@Rikoo:
Salah tényleg jó ellenpéldának, de a Roma játéka is nagyon más,mint a miénk és mindig is az volt.
Én semmiféle szervezőképességet nem fedeztem fel D. Costában, pláne nem világklasszis szinten,de lehet én látom rosszul.
Gyors,technikás,tavaly még erőszakos is volt és jól járatja a zsugát,de az messze van a szervezéstől,az meg nem biztos,h. releváns,hogy 1 olyan Bayern szezon,1 vagy több kiragadott meccséből induljunk ki,ahol a kerete fele kb folyamat sérült volt.

Persze,ha relációkat állítunk,akkor nyilván D.Costa jobban illene a mi csapatunk szélére,mint Di Maria , utóbbiról én pl.: nem is hallottam még velünk kapcsolatban és nem gondolnám,h. lenne bármi oka is elhagyni a P$G-t.

TOP játékos D.Costa,nekem is nagyon tetszett tavaly,meg anno az ukro-brazilok közül is az egyik legjobb volt (apropó: bántóan hiányzik 1 amolyan tradicionális OUT-sider klub a BL-ből,mint nemrég a Shaktar,azelőtt Lyon,akik rendre szépen is szerepeltek ,talán a Monaco betöltheti ezt a szerepet -ismét- ?), de szvsz. nem illene hozzánk,ahogy Di Maria és Hazard sem.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (922) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9926) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4169) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4176) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása