Allegri: „A védekezés is lehet szép”

allegri_massiliano_mutogat.jpgMassimiliano Allegri a szombati meglepetésvereség ellenére nem írja le a Barcelona csapatát, és erre szólítja fel játékosait is, illetve a védekezés szépségét emelte ki a Chievo elleni torinói 2-0 után.

A mérkőzésen Gonzalo Higuaín két gólt szerzett, de emellett Paulo Dybala teljesítménye mellett sem lehet szó nélkül elmenni, mivel a fiatal argentin ballábas csillag nagyszerűen játszott, többször próbára tette a vendégek védelmét, és több jó passzt is kiosztott a kapu előtt.

„Késznek kell lennünk a Barcelonára, mivel ez egy negyeddöntő, és bár minden tiszteletem a Barcelona csapatáé, úgy kell játszanunk, hogy hiszünk a továbbjutásunkban.

A legjobbunkat kell hozni úgy támadásban, mint védekezésben.” - osztotta meg a véleményét a mester a Mediaset Premium munkatársával.

A katalánok a Malaga ellen kétgólos vereségbe szaladtak bele, Neymar pedig idő előtt elhagyni kényszerült a pályát két sárga lap után, azonban ettől még nem érzi magát nagyobb biztonságban a Juve mestere a keddi BL-meccs előtt.

„A ma esti eredmény nem számít, mivel a Barcelona hozzá van szokva az ilyen meccsekhez. Mi néhány kemény meccsen jutottunk túl, ezért természetes volt, hogy kissé fáradtak legyünk ma este, szóval véleményem szerint ez volt a szezon egyik legkeményebb meccse, hiszen rengeteg energiát felemésztett a Napoli elleni két találkozó.

Mi azonban jó formában vagyunk. Gonzalo Higuaín a válogatott szünet ideje alatt dolgozott az állóképességén. A következő pár hetet lelkesedéssel telve kell lejátszanunk, illetve vágynunk kell arra, hogy a döntőig meneteljünk. Nincs értelme itt ülni és arról elmélkedni, hogy a Barcelona ellen fogunk játszani: egyszerűen majd játszanunk kell és kész.

Holnaptól a Barcelona elleni meccsel foglalkozunk, de mindössze azért, mert az a következő mérkőzés. Mindig a következő mérkőzés a legfontosabb.

Amikor olyan futballisták vannak a keretben, mások mellett, mint Leo Messi, Neymar, Luis Suárez és Andrés Iniesta, akkor ritkán csúszik be egy botlás. Élesnek kell lennünk a pályán, késznek kell lennünk a támadásra a megfelelő időben, illetve szükség szerint a védekezésre.”

Mario Mandžukić kimaradt a Chievo elleni keretből, de a katalánok ellen vajon képes lesz játszani?

„Két edzése volt az elmúlt napokban, holnap meglátom, hogy elég jó állapotban van-e a játékhoz. Fontos volt, hogy ma este változtathattam a csapaton, így lesz pár friss játékosom kedden, miközben ma is jó eredmény született. Ez alapvető fontosságú volt.”

Massimiliano Allegri ezúttal sem kerülhette el a kényelmetlen kérdéseket, például arról, hogy a Juventus miért nem játszik szép futballt amellett, hogy természetesen szállítja a jó eredményeket.

„A futball rendkívül egyszerű játék, része a támadás és a védekezés. Mindkettő szükséges, és semmi szégyen nincs abban, ha egy csapat jól tud védekezni, lényegében a védekezés is ugyanolyan szép tud lenni, mint egy nagyszerű támadás.

Örülök azoknak, akik bámulatos futballal kápráztatnak el minket, de ha látványosságra vágyok, akkor ellátogatok a cirkuszba. Három pontokat akarok szerezni. Tehetséges futballisták állnak rendelkezésemre, de ez nem elég, mivel egyes meccsek durvák, míg egyéb meccseken a fizikai erő aspektusa érvényesül, egy adott meccs akár több meccsre is bontható.

Nem zavarnak ezek a megjegyzések, maximum mosolygok rajtuk. Egyes mérkőzéseken harmincöt százalékos labdabirtoklás mellett hét vagy nyolc gólszerzési lehetőség adódik. Más meccseken adott a hetven százalékos labdabirtoklás, de csak három kapura rúgásra van mód. Vajon melyik a jobb?

Ezek mind olyan számok és statisztikák, amelyek csak adott pontig bírnak jelentőséggel.”

A Barcelona mestere, Luis Enrique azzal viccelődött, hogy Massimiliano Allegrinek a Barcelona ellen pihentetnie kellene négy kulcsjátékosát is, hogy a csapat az olasz bajnokikra koncentrálhasson. Massimiliano Allegrinek vannak hasonló kívánságai?

„Nos, a cserepadon foglalhatna helyet Messi, Neymar, Andrés Iniesta és Luis Suárez. Nagyon szimpatikus Luis Enrique, szeretetre méltó srác, és örülök, hogy kedden találkozhatunk.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr8312411439

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

epaska 2017.04.09. 09:07:56

Én nem lepődnék meg, ha kedden a svájci és Alves kezdene jobbon, balon pedig Asa és Mandzsu.

Lezchiano 2017.04.09. 09:18:22

Hm, érdekes meg ídekes is egyben... ezt a négy játékost a barkából vajon miért ismételgeti? lehet ez egy utalás arra, hogy csak 4 játékos ér valamit abból a csodálatos csapatból.

Leram7 2017.04.09. 10:19:08

@epaska: Szerintem az tré lenne hazai pályán.

Nagyon fontos a barca ellen a sebesség és abban nem állunk jól.

Marchisio, Pjanic, Khedira, Mandzukic, Higuain félő nem fogják felvenni a versenyt futásban. Sando és Cuad alapból kell a sebességük miatt.

Én 3-4-3 al állnék fel, mivel Mandzu nem egészséges.

Buffon - Barza, Bonu, Chiello - Alves, Khedira, Pjanic, Sandro - Cuad, Higuain, Dybala

pott70 2017.04.09. 12:04:27

Remélem,Mandzsunak már semmi baja sincs.Gondolnám,csak etetés a rejtegetése.

.Bulldeo 2017.04.09. 12:34:21

@Leram7: sajnos a balszélen Dybala csak kárba vész. Én hónapokkal ezelőtt nagyon vártam, hogy Cuadrado legyen kipróbálva a bal oldalon, még Allegri is utalt rá, de aztán semmi sem lett belőle. Dybalát hagyni kell a támadóharmad közepén (max. kicsit jobbra).

Cannavaro 2017.04.09. 16:54:46

Balon, ha nincs Mandzu, kizárólag Sandro, és Asha elképzelhető, akik támadni, és védekezni is tudnak, és legfőképp szélen játszani! Ha más lesz, az rész meghalt, és gyenge pontunk lesz! Remélem Mandzu tudja vállalni!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3378) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (912) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9908) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4150) mercato (4137) nyilatkozat (7435) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása