Allegri: „A szokásosnál védekezőbbek voltunk”

Allegri Massimiliano_magyaráz_1.jpgMassimiliano Allegri szerint a Juventusnak nem kell szégyenkeznie a defenzívebb játékstílus miatt, miután a forduló rangadóján a címvédő 1-1-gyel zárta a nápolyi mérkőzést.

A vendégek hamar megszerezték a vezetést, csodálatos passzok után Sami Khedira a hetedik percben előnybe hozta a torinóiakat, azonban Marek Hamšík többszöri próbálkozás után gólt szerzett, és ezzel kiegyenlítette az állást az eredményjelzőn.

Így a Juventus előnye az AS Roma csapatával szemben hat pont, míg a Napoli lemaradása tíz pont.

„A mérkőzés elején jól játszottunk, hatékonyan járattunk a labdát a szélek között, de amint megszereztük a vezetést, megengedtük a Napolinak, hogy átvegye az irányítást, és véleményem szerint nem voltunk elég céltudatosak, amikor birtokoltuk a labdát.” - értékelt a mester a Mediaset Premium számára.

„Számítottam nehézségekre. A címeket ilyen meccseken lehet megnyerni, ahol nehezen megszerezhető pontokat gyűjtünk be idegenben.

Most négy hazai meccs következik és négy idegenbeli, ezért jól kell teljesítenünk. Szerdán bejuthatunk a kupadöntőbe, ismét a Napoli ellen lépünk pályára, és nagyon nyugodtan kell felkészülnünk.”

Vajon szerdán is hasonló játék várható a torinóiaktól, akik 3-1-es előny birtokában vágnak neki a visszavágónak?

„Paulo Dybala alig edzett az elmúlt tizenkét napban, ezért ma egyáltalán nem akartam játszatni. Juan Cuadrado csak pénteken tért vissza, ezért vele sem kívántam kockázatokat vállalni.

Gratulálnom kell a játékosaimnak, mivel nem lehet mindig dominálni a meccseket, és különösen nem egy ilyen Napoli ellen. Az első félidőben pár lövést engedtünk csak az ellenfélnek, a második félidőben pedig visszavontam Miralem Pjanićot a középpályára, így pedig pár jó lehetőséget alakítottunk ki.

Egyáltalán nincs miért szégyenkezni, mivel a fontos a megfelelő eredmény megszerzése volt. Ma este nem a legjobb formánkat hoztuk, de egyáltalán nem volt egyszerű mérkőzés a mai figyelembe véve a meccs körüli felhajtást, azonban a srácok nagyon jól kezelték az egészet.”

Ez volt Gonzalo Higuaín első mérkőzése a San Paolo gyepén, mióta a nyáron elhagyta a dél-olasz együttest, és ezúttal nem tapsvihar kísérte a labdaérintéseit.

„Gonzalo Higuaín jól teljesített ma, különösen az első félidőben. Elégedett vagyok azzal, amit nyújtott. Hálás a Napolinak ugyanúgy, ahogy a Napolinak is hálásnak kell lennie neki. Professzionális téren eltérő utakat járnak be, azonban ez természetes ebben a sportágban.”

Mario Lemina meglepetésre kezdő volt a 4-2-3-1-es rendszerben, és a csatár mögött játszhatott.

„Ezen a héten két mérkőzést játszunk, Juan Cuadrado pénteken csatlakozott hozzánk, és ez nagyon fontos meccs volt a számunkra, azonban nem fontosabb a szerdainál.

Kwadwo Asamoah jól játszott, olykor volt is bőven dolga, mivel nagyon nehéz José Callejónt semlegesíteni, ő bármikor képes lefordulni a védőről.”

A Juventus jelenleg inkább az aktuális feladatokkal kíván foglalkozni, és nem törődik a Barcelona elleni negyeddöntővel.

„Tíz nap van még addig, szóval távol még az a meccs. Különben meg motiváció tekintetében egyszerű a Barcelona ellen felkészülni. A Barcelona fél tőlünk, mi pedig rendkívül tiszteljük őket, ami természetes. Mindent meg fogunk tenni, hogy eljussunk az elődöntőkig, de a legfontosabb, hogy ott lehessünk.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr412396713

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ovaentat besök 2017.04.03. 10:06:34

Azt nyilatkozta Max, hogy a Barcelona fél tőlünk???

The king of alibis 2017.04.03. 10:22:22

Szokásosnál? Gólon kívül 1 lövésünk volt, amit Lemina kilőtt a stadionból. Labdát nem tudtuk egyszerűen megtartani, fél pályánál tovább nem mentünk.

mpite 2017.04.03. 10:56:11

@Sas Jóska: Chiellini is Föld körüli pályára állított egy labdát, nem tudom mi bajod a támadójátékunkkal.

:D

Paradigma 2017.04.03. 11:00:40

@Sas Jóska: vagy inkább úgy mondanám, még így sem.

MdewC 2017.04.03. 12:14:09

@I love JU: be vannak sz@rva. :D

Legyenek is.

Zoltan Hervay 2017.04.03. 12:20:20

Fèlidőbe bekellet volna tennie vagy barzat vagy cuadradot lemina hejet ès meg a mèrközès.sokat vàr a cserèkel de azèrt inkàb maradjon ès kapjon plusz 2 csatàrt mert márt làtni rajtuk h nemkell nagyon megküzdeniük a kezdöbe jutàsèrt.

ollaze 2017.04.03. 12:29:10

A Barca biztos nem fél, szerintem a mercaton kellene gondolkodni már, a PSG-nek sem sikerült legyűrni ezt a csapatot még 4-0-s előnnyel sem, pedig szerintem jóval jobb csapatuk van most, akkor ez a Juventusnak sem fog menni sajnos, még ha Allegri nagy taktikus is, ez az utóbbi idők leggyengébb Juventusa.

m.martin91 2017.04.03. 12:32:33

Az uefalona senkitől sem fél, ez hülyeség, minden meccsen 12 emberrel játszanak. Nincs is miért félniük.

Alex8610 2017.04.03. 12:37:05

@ollaze: a Psg a visszavágón saját magát verte meg a barca hatszelerol neis beszéljünk a Psg meg nem jobb a Juvenal bár a kp karcsú az előző szezonokhoz képest a torinoikat mindig csapatként voltak erősek biztos foglalkoznak a mercatoval is de azért hadd ne kelljen felemelt kézzel kiallni a barca ellen az méltatlan lenne a tradiciohoz ez nem az a csapat aki csak úgy feladja és nincs is rá okunk erős eza társaság hidd el meglepjuk a barcat.

Trieszt120506 2017.04.03. 12:56:03

Nem volt példa nélküli ez a tegnapi produkció, az egész szezonban megvernek minket mezőnyben a rangadókon. Igaz, ez részben tudatos Allegritől, ezzel a középpályával nem igazán lehet proaktív futballt játszani komoly ellenfél ellen, marad a kontrázás. A gond az, hogy arra sem feltétlen alkalmas a keret, főleg nem a 95 milliós csatárfenoménünk, aki büdös munkának tartja a futkározást, a sebessége pedig Liptákot idézi.. Morata ezerszer jobban illene ebbe az elképzelésbe.

Nagyon kíváncsi vagyok, hogy mire leszünk képesek a Barca ellen..

nutellás marhapörkölt tejjel 2017.04.03. 14:04:00

@ollaze: az a meccs elég egyértelműen bunda volt

Drughi Di Bianconeri 2017.04.03. 14:14:40

Nem értem ezt a kisebb felháborodást a blogon...
Tegnap 1 pontért mentünk, egy AB vegyes kezdővel, amit meg is szereztünk, a szezon legnehezebb bajnoki meccsén.
Az 1. Félidő nekem tetszett, gyors gól, amit tanárian tartunk,ez 1 idegenbeli rangadón természetes.
Hiába dominált és támadott végig a Napoli, igazán veszélyesek nem tudtak lenni, pedig volt hibája Chiellonak És 1szer Gigi is nagyon veszélyesen jött ki.
Még sem tudtak felénk nőni, így pedig az 1 pont kb hízelgő,nem tudnak legyőzni, akkor sem , ha látványosabbak, jobban akarnak, ez azért kemény pszichológiai terhet rak az ellenfelekre.
A 2. Félidő már nem tetszett, egyrészt még jobban visszaálltunk, másrészt Bonu hibájából kaptunk 1 gólt.
Khedira volt a legjobbunk,nem csak a gólja miatt!
Igaza van Maxnak, Asa szintén f@sza volt, én nem is hallottam Callejon nevét sokszor, bezzeg a jobb szárnyuk nagyon aktív volt...

Ami engem inkább aggaszt az az, hogy :
-nem tudunk váltani, ha kell
-Dybala nélkül nincs támadójáték (de ezt eddig is tudtuk)
- Higuain teljesen haszontalan ha nem dominalunk (ezt is)
- Mandzu helyett kell 1 focizni is tudó játékos a szélre
- ebbe a stílusba nem fér bele ennyi pontatlanság, a régi olasz csapatok/válogatottak, vagy a mostani Atletico titka, a masszív védekezésen túl a pontosság, h. Kevés passzbol felerjunk a kapu elé, és helyzetbe kerüljünk

A tanulságokat le kell vonni, és felhasználni a Barca ellen, ellenük TILOS a 16osunkra felhúzni a falat, mert ahhoz szoktak, és mi se bírjuk 90 percig azt, a Napolinal sokkal durvább nyomást.
Már a középpályán le kéne támadni, tördelni a játékot, elszakítani a kpt a támadóktol stb. Szóval azt, amit az Atletico Madrid szokott ellenük.
Más kérdés, h. a letamadashoz nincs igazán középpályásunk...

Summa summarum, nem voltunk látványosak, sőt, helyzetünk sem volt, labdát sem tudtunk tartani, de az 1. Félidő tanári volt, igazán olaszos, de arra jó volt ez a meccs, h. Gyakoroljuk a nyomás alatti védekezést,és így is elhoztunk 1 pontot,így sem tudnak megközelíteni.

Amikor az Empoli, Udinese , Sassuolo stb. Ellen csinaljuk ezt, az persze idegesítő, sőt undorító, de tegnap teljesen indokolt volt ez a felfogás.

A Barca fél tőlünk? xD
Mister jó nagy Troll, de am igaza van, önbizalommal kell ellenük kiállni!

Forza Juve!

cd1 2017.04.03. 14:25:20

Ez a tegnapi meccs szamomra a szezon melypontja. Ilyen alarendelt szerepben focizni. Felpalyat alig tudtuk atlepni.

Rikoo 2017.04.03. 14:27:38

Nem igazán értem mit vártok ettől a kerettől. Persze, hogy nem tudunk labdát birtokolni mert nincsenek is meg hozzá a játékosaink.
Lichti borzasztóan kilóg lefelé, a szívműtétje óta nagyon messze van a Juventus szintjétől, de nem baj sokat tett a klub felemelkedéséért. Én szívesen látom még mindig őt a pályán, igaz azért örülnék, ha kevésbé fontos meccseken játszana.
Khedirával labdát birtokolni lehetetlen.
Szegény Marcit sajnálom a legjobban. Szinte a mezőny leggyengébbje minden meccsen. Olyan mintha mankóval játszana.
Élete legjobb formájában jött ez a sérülés és már nem is fiatal.
Higuaín világklasszis beindulásokban, de el sem jutunk addig, hogy olyan passzt lehessen neki adni.
Pjanic borzasztó a csatárok mögött. De tényleg. Szörnyű. Többet soha ne játszon ott. Az összes meccsén borzasztó volt mikor ott játszott.
Mandzukic nálam továbbra is értékelhetetlen. Lehetetlen vele támadófocit játszani...
Lemina, Sturaro játékosok még squad playerként sem jók. Teljesen haszontalan mind2.
Szóval ezek után azt várja mindenki, hogy úgy játszunk, mint a Bayern + a Barca.
Majd ha olyan játékosaink lesznek akik képesek erre akkor megértem a panaszkodást.

Il Principino 2017.04.03. 16:28:10

Ez egy sikeres bemutató volt a Barcának,hogy milyen szarok vagyunk,de ez csak álca :)
Maximus a hadvezérünk...

2017.04.03. 17:38:10

Lehetőségeket alakítottunk ki?! Mikor,hol,ki?! Hát a félpályán túl se jutottunk,milyen lehetőségekről beszél?! Néha az az érzésem teljesen más meccseket néz a mester,mint amit én látok.

2017.04.03. 18:36:16

@ollaze: Utóbbi idők leggyengébb Juventusa? Ha az "utóbbi idő" az elmúlt 1 hónapot takarja akkor igaz, mert azóta kidőlt Pjaca meg Mandzukic :) Ha az utóbbi néhány évet akkor ez egyáltalán nincs így.

A mostani Barca viszont egyértelműen az utóbbi évek leggyengébb Barcája. Ha valamikor akkor most kéne tudni kiejteni őket, főleg hogy az első meccsen konkrétan a 'B' középpályás sorukkal fognak kiállni, a védelmük meg alapból egy vicc.

Ha nincs megírva előre a forgatókönyv, akkor kár lenne leírni előre a Juventust.

ollaze 2017.04.03. 20:34:57

@Bigvee: A középpálya borzasztóan gyenge, a védelem már kevésbé acélos (nemzetközi szinten gondolom nyilván a nagyokhoz viszonyítva), tartom, hogy az utóbbi idők leggyengébb Juventusa. A Barcat pedig megtolják , a PSG ellen még egy 6-1-et se szégyeltek, pedig ez már tényleg vicc kategória, 6 gólt kap egy ilyen komoly csapat (csak nézd meg a hétvégi meccsüket a Monaco ellen), pár perc alatt 3-at... Van bőr a pofájukon még az ilyen csaláshoz is.

2017.04.03. 21:06:14

@ollaze: A középpálya az valóban nagyon rossz (ezt azért valahogy sikerül a 4-2-3-1-el "leplezni"), a védelemben is sokkal több az egyéni hiba mint eddig (a nagy meccsekre meg általában összeszedik magukat hátul), de nem lóg ki a nemzetközi mezőnyből, sőt nem tudom melyik nemzetközi topcsapatnak van jobb védelme. A Barcának siralmas, és a Realnál se a védőmunkából jeleskednek hátul. Egyedül az Bayern az a csapat ami kb. minden poszton rendben van, és az Atleti ahol tudnak védekezni. És akkor pl. ilyen Manchester Cityt meg nem is szeretnék topcsapatnak csúfolni.

Persze amit mondasz az tényleg igaz, és nincsenek is illúzióim a továbbjutást illetően. Itt nem a keret erősség miatt fog a Juventus kiesni elsősorban, egyszerűen el kell rugdosni a katalányokat a kupáig, ha már ilyen hősiesen el tudták csalni az előző meccsüket.

GGábr81 2017.04.03. 21:46:29

Hát ha nem is félnék, de vesztenivalója a barkának van. Mindenki őket várja tovább ezért félnek a leégéstől. Első meccsen középen hiányosak lesznek, jobbszélük alapból nincsen. A védelmük fos.
Nekünk komoly erőpróbánk még nem igen volt, ezért nem tudni, hogy mire vagyunk képesek. (mi sem tudjuk) Igazi fekete ló. Különösebb nehézségek nélkül, nyugodtan készülhetünk, ellenben ők mindenhol megizzadnak. Szóval van ami mellettünk szól. Persze ettől még nem mi leszünk az elsőszámú esélyesek, de reménykedni azért lehet.

west30 2017.04.04. 01:27:21

@ollaze: Sajnos van igazsag abban amit mondasz,hiaba vannak bizonyos posztokon jobb jatekosok mint elotte,osszessegeben talan most a legsebezhetobb a csapat.

pott70 2017.04.04. 18:36:30

@west30: Lehet,hogy van igazsága Ollaze kollégának,bár hogy ez lenne az utóbbi idők leggyengébb Juventusa?!Hát mit tudom én...Amiben azonban biztos vagyok,hogy az Általa nagyon komoly csapatnak titulált Psg-n ez a Juventus tízből nyolcszor jutna tovább kupákban.Ugyanis a Juventus,az tényleg "komoly"csapat.Nem egynyári sláger.Elnézést mindenkitől,de ez már tegnap este óta bennem volt,muszáj voltam leírni.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3373) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (906) elemzés (40) előzetes (856) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9898) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2427) meccsek (4141) mercato (4134) nyilatkozat (7424) Olasz Kupa (321) összefoglaló (407) pletyka (4164) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása