Montella: "A Milan döntetlent érdemelt volna"

montella_milan.jpgVincenzo Montella állítása szerint nyugodt maradt, annak ellenére, hogy a tegnapi esti mérkőzés utolsó másodperceiben vitára okot adó esemény történt, mely sok Milan szurkolónál és játékosnál kicsapta a biztosítékot.

"Sajnálatos dolog történt, meg kell várnunk a következő évet, hogy nyerni tudjunk itt." - kezdte Montella.

A Milan lehetett volna az első olyan csapat ebben a szezonban, mely pontot tudott volna szerezni a Juventus otthonában, azonban Davide Massa játékvezető a 95. percben sok Milan szimpatizáns szerint ajándék büntetőt adományozott a Juventusnak, melyet Paulo Dybala értékesített, így a torinói csapat 2-1-re nyerte meg a mérkőzést.

Arról persze már kevesebb szó esik a lombard fővárosban, hogy csapatuk végig alárendelt szerepet játszott, így Buffonnak egy-két alkalomtól eltekintve szinte dolga sem volt a mérkőzésen, mint ahogy arról sem, hogy az utolsó 20-25 percben a Milan rendkívül durván játszott az 1-1 megtartása és a játék tördelése érdekében. Arról szintén nem írnak a milánói lapok, hogy Paulo Dybalát buktatták a tizenhatoson belül, illetve Bacca a Juventus szögleténél kézzel ért a labdához.

"A mérkőzés után azt kértem, hogy maradjunk nyugodtak." - folytatta a Milan edzője a Premium Sportnak.

"Mindenki a maga módján értelmezi a történteket, én pedig szeretnék bocsánatot kérni a mérkőzés lefújását követő tettemért. Megbocsáthatatlan viselkedés volt, azonban rendkívül ideges voltam. Nem Daniele Doveri volt az aki befújatta a büntetőt. Davide Massa azt mondta nekem, hogy ő vállalja a felelősséget a megadott tizenegyesért.

Massa azonban messze volt az esettől, így nem is láthatta. Én viszont nyugodt körülmények között láttam. Massa úgy döntött, hogy megadja a büntetőt, Doveri pedig azt mondta, hogy ő nem javasolt semmit. Én inkább úgy gondolom, már nem is beszélek a játékvezetőkről, még akkor sem, ha az ilyen estéken mint ez, ezt nem könnyű megállni. A reklamálás nem vezet sehova, értelmetlen. Összpontosítanunk kell és elfogadni, hogy a játékvezetők igenis hibáznak. Csak abban reménykedhetünk, hogy ezek a hibák néha a mi javunkat is szolgálják majd.

A nyugalom üzenetét kell sugároznunk azok felé, akik otthon követték az eseményeket. Hogy a Juventus büntetőt érdemelt volna akkor, amikor Zapata szabálytalankodott Dybalával? Nem szeretnék a játékvezetőkről beszélni. Az illetékesek amúgy is azt mondták nekem, hogy nincs olyan, hogy a spori kompenzál, s különben is nem is szeretném látni Zapata esetét, hiszen lényegtelen." - vette elő a "Chewbacca-védelmet" Montella, majd tovább sorolta szilárd érveit.

"Amúgy is, teljességgel nem mindegy, ha egy büntetőt a tizedik percben vagy a kilencvenötödik percben fújnak be neked. Én csak a futballról szeretnék beszélni és nyugodt maradni.

Maga a mérkőzés? Megvolt a lehetőségünk, hogy megszerezzük a vezetést, és a győzelem egy olyan arénában mint ez teljesen más forgatókönyvet nyitott volna számunkra a továbbiakban. Mindezek ellenére ez a teljesítmény növeli az önbizalmunkat és a magunkba vetett hitet. Még mindig versenyben vagyunk az Európa Ligában való indulást jelentő helyekért.

Ocampos mint fő támadó? Bacca szerzett egy gólt, majd lehoztam, mert nem volt száz százalékos fizikailag, Ocampos pedig tud játszani abban a szerepkörben, s értékes extra alternatívaként szolgál. Annak érdekében, hogy veretlenül távozz innen, egy szerencsére is szükséged van, Gigio Donnarummának pedig volt belőle bőven.

Néhány pillanatra volt egy olyan érzésem, hogy ezt a meccset megnyerhetjük, hiszen a Juventus egyre jobban kinyílt, mi pedig veszélyes kontrákat vezettünk, azonban a kínálkozó lehetőségeket nem használtuk ki megfelelően. Akár egy teljesen más mérkőzésről is beszélhettünk volna, de már mindegy. Ilyen a futball.

Hogy miért vagyunk ennyire lemaradva? Mert a Juve mindig nyer, mi pedig nem mindig. Mert nekik van egy nagyon bő keretük és egy megfelelő mentalitásuk, mely a folyamatos győzelmekből táplálkozik. Mi is ezen dolgozunk és reméljük, hogy fejlődni is fogunk.

Ha a Juventus nyert, az azért van, mert kiérdemelték. A játék a második félidőben kiegyensúlyozott volt és senki nem beszélt volna botrányról, ha ez a meccs egy döntetlen, vagy ha mi szerzünk vezetést. Nem teszek úgy, mint ha kézben tartottam volna ezt a mérkőzést, azonban a Milan megérdemelt volna egy döntetlent."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr1612329847

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

patrik1112 2017.03.11. 15:19:02

A Milan itt egy 3-4 golos vereseget erdemelt volna, nem dontetlent...

Bbenj 2017.03.11. 15:35:50

Meglepően szimpatikus nyilatkozat Montellàtol!Igy is lehet,nem mint màsok...

Alex8610 2017.03.11. 15:38:19

Ez már kurva nagy szánalom.Hol vezetett a Milán veszélyes kontrat benatia hibajan kívül? Milyen botranyrol beszél mindenki? Ember örüljetek hogy nem lett veletek felmosva a pálya kezd elegem lenni abból ha ellenünk tévednek akkor semmi gond egyáltalán hányadik büntetőt kaptuk idén? Mert sokra nem emlékszem elhiszem hogy idegesítő lehet hogy 6eve képtelenek behozni minket/főleg az előző szezon lehetett övön aluli mindenkinek/ de ez a többi csapat szégyene pedig mi 2006utan eléggé hátrányból indultunk az inter Milán azóta kipukkadt a napoli meg a roma azóta is luzerkedik.De ha a jatekvezetokon túl nem tudnak látni akkor ne csodalkozzanak hogy itt tartanak.Megjegyzem mi miért nem reklamálunk meg haborgunk ha ellenünk tévednek? Udinei meccsen is voltak érdekes döntések de Allegri kijelentette hogy szarul játszottunk és ennyi nem erdemeltunk győzelmet tegnap nyoma se volt az udinei játéknak. Mindenki nézzenar magába meg foglalkozzon a saját csapatával Milánóba Pjanic gólja? Az senkit nem érdekelt hogy elvettek a nagy győzelmi eufória után meg kaptak 3at a genoatol.Ezeken tessék dolgozni!

Mitya10 2017.03.11. 16:14:51

Még jó hogy nem akar a játékvezetésről beszélni... Sikerült csak a 80%-ban erről pofáznia :) Rengeteg a HA aminek ugye tudjuk megkora valóságtartalma van drága Montella Úr :)

The king of alibis 2017.03.11. 16:41:02

Milyen döntetlent, te bohóc. Végig törte a meccsen a seggeteket a háló. Bacca-Kucka cserénél már feladtad a meccset, tahókám. Ha nem Donna véd simán kaptok egy ötöst....

bari.adrian 2017.03.11. 17:21:41

Csak azt nem értem, h Bacca góljáról miért nem beszél senki ????????? Az is bírói hiba volt :D Szerintem les volt...

Glivenko 2017.03.11. 17:28:05

Nem annyira nagy fasz ez a Montella, de azért egy közepes mégis. Lássuk csak, miért:
"Csak abban reménykedhetünk, hogy ezek a hibák néha a mi javunkat is szolgálják majd."
:D
Vicces, ugyanis a tizenegyes nem volt hiba, a felvételek alapján teljesen jogos. Ellenben itt van 3 hiba:
1. Dybala-Zapata eset, elmaradt tizenegyes.
2. Bacca lesgól. (Elengedhető, de ettől még hiba.)
3. Pasalic második sárgája elmaradt.
Ezeknél mit csinált Montella, átkapcsolt a Leverkusen-Bremen meccsre? :D

Alex8610 2017.03.11. 17:44:20

Amúgy meg a Milán jelenleg más ligában játszik mint a Juventus nekik nem minket kéne megverni harcoljanak ki végre egy európai kupaszereples induló pozíciót aztán ha évekig 5ponton belül loholnak mögöttünk akkor majd esetleg lehet karogni

keshudioo 2017.03.11. 18:49:42

@Glivenko: "Csak abban reménykedhetünk, hogy ezek a hibák néha a mi javunkat is szolgálják majd."

Hát igen csak nehéz úgy a Milannak tizit adni, ha el se jutnak a kapunkig. :D

Közepes pöcsnél azért nagyobb. Én nem tudom, mit szednek az olasz edzők, de hétről hétre egyre nagyobb baromságokat tudnak nyilatkozni.

cd1 2017.03.11. 20:34:19

Döntetlent érdemelt volna? :D elgurult a gyógyszere
kb 5-1 lett volna a reális eredmény, azt is érdemelte volna.

gergo10 2017.03.11. 21:35:01

ha de sciglio kezezése nem is ért büntetőt, zapatának az első félidőben jól láthatóan ott maradt a lába és dybala abban esett el

Kicsako 2017.03.12. 07:14:48

Talan ha nem a biro nyerne meg az osszes nagyobb Juve meccset nem merulne fel az emberekben a bunda gyanuja..

Grinta 2017.03.12. 07:40:13

@Kicsako: Én csak annyit mondanék Neked..amit Te! írtál egy másik embernek a Milan fórumon 2016.10.23án 22ó23kor "Fogadd el hogy kikaptatok,és hagyd abba a sírást mint egy kisovodás.Keress egy leprafészek *Juventino fórumot-*ide most behelyettesítheted kedvenc csapatod nevét,ami a Milan-és ott boldogítsd az embereket:)Köszi

ToTTy-Juve 2017.03.12. 08:31:35

Mit várunk a játékosoktól, ha az edző is "siránkozik".
Jól játszott a Milán, ez tény, de mi meg fantasztikusan. A Milánnak az ehhez fogható teljesítménye általában győzelemmel is jár, ellenünk megelégedtek volna egy döntetlennel, ezért megy ez a szappanopera. A büntető meg 100%-os volt, tehát még csak nem is vitatható, de hát valamit kell hibáztatni!

Még annyit, hogy remélem Alves többet nem fog ebben a szerepkörben játszani. A saját posztján is megbízhatatlan (sajnos Lichtivel együtt) de itt meg szánalmasan gyengén játszott. Asának meg szólhatna valaki, hogy lehet bátran támadni is, az is játék része.

A ChewAACCA-féle csipogás rész pedig nagyon tetszett, gratula! :)

Rikoo 2017.03.12. 08:52:07

@ToTTy-Juve: Szánalmasan gyengén játszott?
Dybala mellett a csapat legjobbja volt. Gólpasszt is adott.

Grinta 2017.03.12. 08:54:15

@Kicsako: Rájöhettél volna,hogy nem az általad említett karakter vagyok..ha tudnál szöveget értelmezni.Ugyanis Magamról nem írnék úgy hogy "egy másik embernek" Csupán látogató vagyok a Milan oldalon,úgy mint a Romáén,hogy képben legyek a riválisokkal kapcsolatban is.Te neved is csak azért szúrt szemet egyből.Másrészt ha rendszeresen olvasnád ezt a fórumot..akkor még véletlenül sem tévesztenél vele össze..mert nagyon más karakterisztikával rendelkezünk.Úgyhogy ez nem talált.De ha Neked könnyebb úgy megemészteni..akkor tessék.Remélem elég lekezelő voltam Veled..akik ez jellemhibámként szokták itt néha! aposztrofálni..azok most talán ebben az esetben összekacsintanak Velem :)

Kicsako 2017.03.12. 09:23:38

@Grinta: nem kovetem ezt az oldalt. Chrome dobta fel es csak beleolvastam 1-2cikkbe a meccsel kapcsolatban.

@totty-juve: Ha szerinted ez 100%os tizi akkor minden meccsen be kellene fujni 2-3 hasonlo esetet. Ds lenduletbol hogy alljon meg leszoritott kezzel? Nem is mozdult a keze a labda fele, es nem is volt termeszetellenes a keztartasa.

Rikoo 2017.03.12. 09:57:22

@Kicsako: Reméljük marad DS ott. Borzasztó gyenge játékos. Szégyen, hogy egy ilyen játékos viselhette a karszalagot.

Watakuki 2017.03.12. 09:59:48

@ToTTy-Juve: Nem tudom mit láttál, de az Alveses rész nagyon sántít. Nagyon jól játszott.

Juvegaspy 2017.03.12. 10:03:19

@Kicsako: Nezd meg egyszer ilyen szituban a Juve vedoi hogy vedekeznek ilyen szituban. Lichti Barza stb hatra tett kezzel kozelitenek.
Nem szeretem ha valaki nem koveti a csapatotot csak okoskodni tud egy adott forumon

pott70 2017.03.12. 10:09:45

@Kicsako: Nem volt tizenegyes,kár az ilyet befújni.A bíró sztem kompenzált,mert a Dybala-Zapata eset viszont az volt,Bacca gólja meg les,ha csak kicsit is.Ehhez hozzávesszük még Rizzoli őszi munkásságát a Milan meccsen,és az már tényleg kicsit sok lenne.Nektek meg annyit,hogy ha már a Juvét nézitek,akkor javasolnám,hogy a csapat működését figyeljétek.A felépítését,gazdasági kialakítását és hátterét.Építsetek egy olyan Milant,amire újra büszke lehet olaszország!Az ország gazdasági fővárosának a csapata vagytok,és a béka segge alá csúsztatok!Mi köze ehhez a Juvenak?Amúgy sok siker a munkához,mert égető nagy szükség lenne egy igazi,nagy Milanra!Tudom,majd a kinai befektetők...

Kicsako 2017.03.12. 10:22:00

@pott70: Dybala -Zapata eseten nem csodalkozom, Dybala erintes nelkul is dobalta magat, nem lehetett tudni mikor ernek hozza valojaban. Egyebkent is inkabb az volt a celja hogy elessen mintsem a labdaval tovabbmenjen.

Baccagolja: milimeteres les volt, teljesen mas eset. Milan chaten Juve/Inter egyeb csapatokat is megvedtem mar hasonlo golnal. Ez tenyleg az az eset amit nem lathat a partjelzo.

Pjanic goljanal 2 jatekosbol 1 lesen volt. Donnarumman is latszott hogy megzavartak a helyezkedesukkel. Jogosan fujta vissza a spori.

Engem nem zavart volna ha kikapunk golokkal, de nem igy tortent. A kis Gigio (majdnem) mindent megfogott. De az, hogy a meccs legvegen egy teljesen erthetetlen tizenegyest befuj a biro mar tobb mint felhaborito.

Az olasz jatekvezetes pedig nevetseges, nem csak errol a meccsrol beszelve. Barmikor belenezek mas olasz meccsekbe folyamatosan hibat hibara halmoznak a birok. Regen nem voltak ekkora hibak. Itt az ideje hogy bevezessek a videobirot es vegre megszunnenek a birok altal befolyasolt merkozesek.

pott70 2017.03.12. 10:40:53

@Kicsako: Szerintem mi, örülnénk a legjobban,ha jobb lenne a játékvezetés.Pjanic golja a világon mindenhol gól,mindíg.Tökmindegy egyébként.Mi minenképpen vezetjük és megnyejük a bajnokságot,és ez így rendben is van,Ti pedig talán odaértek europaligás helyre.Ez itt a gond,mert a Milanrol van szo!

Rikoo 2017.03.12. 10:55:07

@Kicsako: Pjanic gólja egyértelmű volt még a hülye is látja. Bonucci mozgása zavarhatta csak meg, ő pedig nem volt lesen. Nézd meg a videókat:
www.youtube.com/watch?v=CNxzovn67hQ
www.youtube.com/watch?v=oEKUrlhG07s

KennethJames 2017.03.12. 11:30:15

@Kicsako: Legyen videobíró. Sőt akkor azt mondom legyenek robot bírók: tökéletesek tévedhetetlenek. Vagyis Bacca gólja les, Dybala esete büntető Pjanic meg nem adott gólja gól. Ez mégis hogy tetszene? Várj kitalálom. Takarodj a fajtádhoz, sírjatok együtt.

Glivenko 2017.03.12. 12:55:15

www.youtube.com/watch?v=zagkruBzagA
Itt az eset, 35. másodperc körül kezdődik.
Aki szerint ez vétlen, sőt, leszorított kéz, azt bátran nevezhetjük hülyének. Ennél tisztább kezezés nincs is.
Némely retardálttól olyat is olvastam, hogy a leszorított felkarjáról pattant le a labda.

ToTTy-Juve 2017.03.12. 13:33:44

@Rikoo: Hát annyi értelmes megmozdulása volt, a többi csak alibizés meg integetés. De mire alapozod azt, hogy Dybala mellett a meccs másik legjobbja volt?

@Watakuki: én azt láttam, hogy előre haszontalan volt, hátul meg sokszor hiányzott, mert nem ért vissza.. hogy a pontatlan passzait már ne is említsem. Miért te mit láttál?

@Kicsako: Pontosan, tökéletesen egyetértünk. Az ilyet minden meccsen be kell fújni. És nagyon frappánsan fogalmaztad meg, hogy nem természetellenes a kéztartás csak mondjuk éppen a kézilabdában. Ott a szabálykönyv, ezt nem tiltja. :)

Rikoo 2017.03.12. 13:40:42

@ToTTy-Juve: Minden statisztika és osztályzat ezt mutatja, de a szubjektív véleményem is ez.
Iszonyatosan jó, hogy végre játszani tudó játékosaink vannak a pályán. Tudunk jó és szép focit is játszani amit én gyerekkorom óta nem láttam a Juventustól.

Watakuki 2017.03.12. 13:46:55

@ToTTy-Juve: a védekezés nem írható teljesen a számlájára, hisz Cuadrado posztján játszott, nem is volt elsődleges feladata, ahogyan Cuadradonak sem szokott az lenni. Támadásokban pedig folyamatosan fenyegetést jelentett, mégha ez végül csak egy gólpaszban nyilványult meg.

UI: Goal.com szerint holtversenyben Benatiaval a második legjobb lett a csapatban. Lehet nem extraklasszis teljesítmény, de a "szánalmasan gyenge" kifejezést kissé kimerítette. De ne ezen vitatkozzunk, mindenki máshogy látja, mi a jó teljesítmény.

Grinta 2017.03.12. 14:00:52

@Glivenko: Ez komám teljesen vétlen kéz..a leszorításról meg szó sem volt.Természetes testhelyzet futás közben..az elképesztő az,hogy ha valaki nem a Te álláspontodat erősíti,azt bátran nevezhetjük hülyének is szerinted..pedig a "Milan elleni keret" cikkhez feketén-fehéren le van írva az erre vonatkozó szabály,mégse vagy képes értelmezni (gyakorlatban).

keshudioo 2017.03.12. 14:13:03

@Grinta: Nagyon véded De Scigliót, de azt mivel magyarázod, hogy az egyik kezét hátrahúzta (azt, amelyik a bíró felé "nézett"), a másikat pedig, ami takarásban volt, elfelejtette?

Glivenko 2017.03.12. 14:13:24

@Grinta: Érdekes, a másik kezét már tudta kontrollálni. Tényleg nem veszed észre, hogy a futásból lassulva sokkal jobban lendíti előre a kezét, mint az indokolt lenne? Vagy nézd meg a mellette álló játékost. Mielőtt Lichti beadja, DS már nem is lendíti annyira a bal kezét, látszik, hogy jobban visszafogja, amikor pedig lendül a láb, nyújtja a kezét. Teljesen egyértelmű, és nagyon ideges lennék, ha ezt Chiello vagy Bonucci csinálná meg a 95. percben, azt gondlva, hogy ilyenkor már úgyse fújja le a bíró.

Grinta 2017.03.12. 14:25:42

@keshudioo: @Glivenko: Most lehet újdonságot mondok ezzel:bal kéz lendül..jobb láb lép.Pont mint az általad belinkelt képanyagban! www.youtube.com/watch?v=8Hg6nvpibZI Gyerekek ennél jobban nem tudom elmagyarázni,látszik...

Glivenko 2017.03.12. 14:29:44

@Grinta: Akkor a mellette lévő játékos miért teszi fel mindkét kezét? Ő nem ember? :D Vagy nem futott?

Grinta 2017.03.12. 14:53:58

@Glivenko: Arra a játékosra gondolsz,aki abban! a pillanatban pont két lábon áll?,mert éppen akkor "fékezett be"..torpant meg,ha így jobban tetszik. Igen Ő nem ember..és nem is futott.Bravó.Szerintem egyezzünk meg abban,hogy valamelyikünk alternatív valóságban él.

Glivenko 2017.03.12. 15:04:40

@Grinta: Ja értem, szóval ő befékezett, DS pedig nem, azért lassultak le kb. ugyanott. Így mindjárt más. DS nem fékezett, azért dőlt törzzsel hátrafelé, mert ugye így futnak az emberek. Ezt megbeszéltük. :)

ToTTy-Juve 2017.03.12. 15:11:03

@Rikoo: @Watakuki: kifejtettem a válaszom, de nem küldte el valamiért és nincs kedvem még egyszer leírni ugyanazet, ezért csak röviden: Rikoo-így van, mindenki másként látja és másként értékel. Watakuki - egy statra én sosem hagyatkoznék, néznék legalább 3-4-et, de nálam jobbnak számít az a teljesítmény, ha egy játékos egész meccsen rendkívül haznosan játszik, azzal szemben, ha valaki egész meccsen csak szabadkozik és magyaráz, és van egy beadása, ami éppen pontos lett. Mások szerint ez a klasszis teljesítmény, nálam ez nem az. Ha Higany gólt lő a meccs embere, míg Mandzu vagy Sandro végig kulizza a meccset és átlagosnak számít az ilyen statokon. Ha szerinted ez fair és tiszteletben tartom a véleményed, de ahogy Rikoo is mondta, mindenki másként látta és értékeli.
U.I.: A "szánalmasan gyenge" talán tényleg túlzó, de a halálos ágyamig talán meg tudsz ezért bocsájtani nekem. :)

Watakuki 2017.03.12. 15:39:17

@ToTTy-Juve: ez legyen a legnagyobb probléma az év végéig :)

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9910) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4153) mercato (4137) nyilatkozat (7437) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása