Allegri: „Nem a rendszernek kell javulnia, hanem a Juventusnak!”

allegri_massimiliano_sajtotajekoztaton.jpgMassimiliano Allegri véleménye szerint az Inter és a Juventus közel ugyanazon potenciállal rendelkezik a keretek tekintetében, de szerencsére a milánóiaknak döcögősen indult a bajnokság.

A két csapat vasárnap este csap össze a Juventus otthonában.

Az újságírók a Juventus 4-2-3-1 alapú felállásával kapcsolatban tettek fel kérdéseket, a mester pedig viccesen fogadta az újságírók érdeklődését.

„Claudio Marchisio játékra kész, de teljesen természetes, hogy egy ilyen komoly sérülés után kicsit nehezebben mennek a dolgok. Ha tudtam volna, hogy ilyen sok kérdést kapok az új rendszer kapcsán, akkor maradtam volna a réginél, és nem változtattam volna!

Nem a rendszernek kell javulnia, hanem a Juventusnak! Nem gondolhatunk arra, hogy a győzelemhez szükséges minimális erőbedobással játsszunk, és nem lehetünk konzervatívak. Mindannyiunknak javulni kell, és emelnünk kell a szintet. Amennyiben magasabb célok elérésére vágyunk, mindannyiunknak erre kell gondolni.

Holnap nagy meccs vár ránk, egy csodálatos találkozó mindkét csapat számára. Mindkét keret képes bajnoki címre törni, de szerencsére az Inter bal lábbal kezdte a szezont, mi pedig kiharcoltunk magunknak egy kis előnyt a tabellán, azonban a két keret potenciálja nagyon hasonló.

Andrea Barzagli ma nem fog velünk edzeni, mivel reggel kissé lázas volt, majd meglátjuk, hogy holnap mi lesz a helyzet.

Az Inter kiváló támadási potenciállal bír, mivel Mauro Icardi és Gonzalo Higuaín a legjobb csatárok sorába tartozik, és ez nem csak Olaszországra értendő, hanem világszinten is igaz ez. Holnap nagyon magas technikai szintű futballt láthatunk majd, és ez jó az olasz futball számára.

Egy szezon számos momentumból áll, olykor ragaszkodni kell egyes dolgokhoz, máskor pedig változtatni kell. Egyetlen meccs alatt is számos különböző összecsapásra kerül sor, amelyeket olvasnunk kell, és amelyekhez alkalmazkodni kell.

Véleményem szerint egy edzőnek a lehető legkisebb kárt kell okoznia. Soha nem állítok centert középhátvéd posztra. Az én feladatom az, hogy a legjobb játékosokat a legjobb pozícióban használjam.

Paulo Dybala két hónapig sérült volt, az állapota javul, és mivel ez már a második éve, a szurkolók egyre többet várnak tőle. Ilyen teherrel jár az, ha az ember kiváló játékos.”

Az Inter a legutóbbi két találkozón megverte a Juventus csapatát, ezért talán még élesebb találkozóra számíthatunk holnap.

„A legutóbbi meccsünk az Inter ellen furcsa volt, mivel elterelték a figyelmünket a gólok, de a holnapi pontok ugyanannyit érnek, mintha a Crotone ellen szereznénk őket, ezért készen kell állnunk, és minden ellenfél ellen ugyanolyan szinten kell játszanunk.

Stephan Lichtsteiner jól teljesít, és én nagyon elégedett vagyok. Az átigazolási piac miatt egy kis káosz volt érezhető, de az általa biztosított jellemzők nagyon fontosak, ahogy a Dani Alves által nyújtott tulajdonságok, utóbbi ismét formába lendült, és most már megértette az olasz futballt.

Véleményem szerint Miralem Pjanicnak fejlődnie kell játékszervezés terén, mivel olykor ezekkel az apró, ötméteres passzokkal operál, amivel az őrületbe kerget. A két játékosból álló középpályán jobban érzi magát, és ez lehet, hogy csupán valami pszichológiai probléma.”

A mester és az Arsenal neve egyre többször merül fel a lapokban, ezért természetesen erről is kérdezték a szakembert az újságírók.

„Kiváló kapcsolatot ápolok a klubbal, még másfél évig érvényes szerződésem van, most pedig az a prioritásunk, hogy a szezont jól zárjuk.”

Januárban a kevés játéklehetőség miatt távozott a keretből Patrice Evra az Olympique Marseille együtteséhez.

„Szeretnék köszönetet mondani Patrice-nak mindazért, amit a kerethez hozzáadott, beleértve az öltözőbeli tapasztalatait, amivel segített néhány fiatalnak előrelépni. Szerintem ez komoly veszteség, azonban mindketten hoztuk meg ezt a döntést, és ő rendkívüli felelősségről és őszinteségről mutatott példát, amikor beismerte, hogy nem áll készen arra, hogy csak néha játsszon.

Megértem, hogy nehéz elfogadni ezt a szerepet, miután a Manchester Unitednél és a Juventusnál tíz évig kezdő volt.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr4212182024

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pott70 2017.02.04. 16:29:37

Köszi Vénember ezt a komoly fordítást!Te egyszer még aranyat lelsz,ahogy a reggeli kezdéseidet elnézem...

NagyonJuve 2017.02.04. 17:53:58

Érdekes, hogy Pjanicnál észreveszi az 5méteres passzokat kediránál meg nem. Lehet becsukja a szemét mikor kediránál a laszti?

real juve 2017.02.04. 17:58:11

Kedira nem juve szintű jatèkos....szerintem gyenge volt a realban is..

Juve82 2017.02.04. 18:23:22

Köszönjük a fordítást!Kemeny szavak Pjanicra:))

I love JU 2017.02.05. 16:46:13

@Juve82: vajon pontosabban mit var tole?? amugy meg Marchi nem passzolna ebbe a rendszerbe Khedira helyett?? valaki magyarazza mar meg nekem, mert biztos h nem pihentetesrol van szo egy ilyen kaliberu meccsen.

Juve82 2017.02.05. 17:22:28

@I love JU: Nem tudni Khedira miert élvez nala ekkora bizalmat. Nekem mindenképp jobban illene Marchi...

I love JU 2017.02.05. 19:47:28

@Juve82: szerintem vagy lefizetés vagy vesztegeti a maffia :)

Juve82 2017.02.05. 19:50:56

@I love JU: Reméljük "csak" valami ilyesmi... :)

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3383) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (914) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9914) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4156) mercato (4140) nyilatkozat (7439) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4170) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása