Allegri: "Lesznek változtatások a csapatban"

allegri_massimiliano_sajtotajekoztato_7.jpgA Juventus szerda este biztosíthatja helyét az Olasz Kupa legjobb négy együttese között, s ehhez a Torinóba látogató AC Milan testén keresztül vezethet a címvédő útja. 

"Cserélni fogunk néhány játékost, mert vasárnap nagyon intenzív és fizikális mérkőzést játszottunk." - kezdte nyilatkozatát Massimiliano Allegri a mérkőzést megelőző keddi sajtótájékoztató alkalmával.

"A holnap este egy döntő lesz, majd vasárnap a Sassuolo ellen játszunk. A többiek is egészségesek, így egészen biztosan lesznek változtatások. Marchisio nem valószínű, hogy bevethető lesz a mérkőzésen, mert tegnap nem edzhetett a csapattal, s külön munkát végzett.

Ez azonban teljesen normális dolog, amióta visszatért, egyre jobb lett, de számítani lehetett arra, hogy jön majd egy időszak, amikor kicsivel több gondja adódhat, nem is annyira a térdével, inkább az izmaival. Jó munkát végzett tegnap, külön a csapattól. Holnap majd meglátjuk, de nem valószínű, hogy bevethető lesz majd a mérkőzésen.

Ami Pjacát illeti, nehézséget okoz számára az elejétől játszani. Ő egy olyan srác, olyan játékos, aki nagy dolgokra hivatott, hiszen mindig komoly helyzeteket teremtett, amikor lehetőséget kapott. Így történt, az Empoli ellen, amikor pályára lépett, s ugyanez történt vasárnap és a Bajnokok Ligájában is, amikor beszállt a végére.

Amikor ezeket a rövid szerepeket kapja, mindig bevethető, mindig vannak lehetőségei a gólszerzésre és mindig valami fontosat tesz. Természetes, hogy még fejlődni fog és nagyszerű pályafutás előtt áll. Ő egy olyan srác, akinek még fejlődnie kell. Ezt már elmondtam, de meg fogom ismételni. 

Egy fiatal játékos, kiváló képességekkel, aki nagy dolgokra hivatott, azonban fejlődnie kell, mert a Dinamo Zagrebtől érkezett, egy sokkal könnyebb bajnokságból, ahol ő volt a sztár, s így néha megengedhette magának, hogy lazítson. Amikor a Juventushoz kerül valaki, az egész más világ. Természetes, hogy hozzá kell szoknia ehhez az utazáshoz, de nagy dolgokat művel majd.

A védelem? Fel kell mérnem Chiellini állapotát a vasárnapi meccs után. Bonuccinak játszania kell, mert kihagyott két hónapot. Fel kell mérnem Lichtsteinert, de bárki is lép pályára, top kondícióban kell lennie, mert ez a mérkőzés százhúsz percig is tarthat."

A Lazio elleni győzelmet követően, Gigi Buffon megölelte a játékvezetőt, Paolo Tagliaventót, s a Tuttosport címoldala már találgatásokba bocsátkozott.

"Hülyeség, s ne kelljen ennél durvább szót mondanom. Fel kell oldanunk a játékvezetőkre nehezedő nyomást. Ahelyett, hogy Dybala gól előtti megoldásáról, Higuaín befejezéséről, vagy Insigne távoli lövéséről beszélnénk, amely szombaton a Milan ellen történt, s végül nem ment be, Olaszországban mindig valami mással foglalkoznak, soha sem azzal, amit a játékosok tesznek a pályán. Soha sem élvezhetjük a labdarúgást azért, ami a pályán történik, mindig ilyen dolgokra vesztegetjük az időt."

A szerda esti ellenfél, az AC Milan már nem kevés borsot tört a Juventus orra alá a jelenlegi szezonban, így bőven van miért visszavágni.

"Az egyenes kieséses szakaszban a csapatnak kiegyensúlyozottnak kell lennie, ezeket a mérkőzéseket egy-egy szituáció dönti el. A Juventus nem alapozhat a reakcióra, kiegyensúlyozottnak kell lennie. Nem úgy működik, hogy a firenzei vereség után mindent el kell dobnunk, míg előtte még minden rendben volt. 

Ennek a csapatnak a minősége nem nő, nem is csökken egyetlen hét leforgása alatt, a csapatnak megvan az értéke. Azonban van olyan, hogy az ellenfél a pályán jobbnak bizonyul. A bajnoki szezon hosszú, s a végén a legerősebb csapat győz. Ha a végén mi leszünk a legerősebbek, biztosan a tabella élén állunk majd. 

Egy-egy esemény nem dönt el egy bajnokságot, a csapat erején és kiegyensúlyozottságán múlik minden. A vasárnapi mérkőzés előtt a Juve tizenöt megnyert és egy elhalasztott mérkőzéssel állt a tabella élén. Ezért nem kellene ilyen nagy visszhangja legyen a vasárnapi mérkőzésnek. Szép győzelem volt, jól játszottunk, csapatként játszottunk. Ez az, amit a srácoknak tenniük kell.

Bosszú a Milan ellen? Nem az a dolgom, hogy bosszúról beszéljek, inkább egy fontos mérkőzésről kellene beszélnünk."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr512150871

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

epaska 2017.01.24. 18:05:52

Jó lenne, ha holnap megmutatnánk a pirosaknak, hogy még a levesbe sincsenek!
Remélem KO-val nyerünk. Kíváncsi vagyok a holnapi felállásra...Nem bánnám, ha Allegrinek megint támadna egy "őrült" ötlete.

Juveboy92 2017.01.24. 18:18:19

@epaska: vagy csak tovább folytatná az eddigi ötletét , kissebb rotációval

Rikoo 2017.01.24. 18:36:28

Remélem nem forgatja fel a csapatot. Nagyon vissza kéne vágni nekik az elmúlt vereségekért. Neto, Barzagli, Alex Sandro és Rincón csapatba kerülését várom, a többiek a hétvégi csapatból kerüljenek ki.

Juveboy92 2017.01.24. 18:56:01

@Rikoo: szerintem Rugani Bonucci belsővéd kettős lesz Lichtivel és Sandroval

Rikoo 2017.01.24. 18:58:27

@Juveboy92: Tényleg Ruganit el is felejtettem. Szerintem nem Lichti lesz. Barza tud jobbon is játszani. A svájci semmit nem pihent hónapok óta.

Cannavaro 2017.01.24. 19:50:20

Ha a hétvégi szerkezet lesz nyerünk, ha nem akkor 3 esélyes!
Ez, nekem egy rég várt változás volt a Juve játékában! Nem kérdés, hogy meg kell tartani! Ha vissza táncol Alle, akkor megint nem lesz esélyünk a BL re! Így lenne!!!!!!!!!!! (Szerintem)

Nathas 2017.01.24. 22:27:22

A top csapatok normális erőnléti edzők mellett jóval kevesebbet rotálnak, mi egy Lazio elleni "csúcsrangadó" után már arról beszélünk, hogy milyen "intenzív és fizikális" mérkőzés volt. Azonban ha Khedira helyett Marci, Lichti helyett Alves és Asamoah helyett Sandro játszik, az rendjén van :)

"Ami Pjacát illeti, nehézséget okoz számára az elejétől játszani." - Kétségtelen, hiszen nem rakod a kezdőcsapatba. Nem tudom megérteni, hogy miért nem kapja meg a lehetőséget. Szegény srácot lassan sajnálom, hogy ideigazolt.

pott70 2017.01.24. 22:43:33

@Nathas: Intenzív és fizikális volt kb 30 percig. Utána a szokott spórolós üzemmód.Bevallom én nem értettem,miről beszél.

Nathas 2017.01.25. 08:41:30

@pott70: szerintem ő maga sem :)

babo0410 2017.01.25. 10:17:02

Ha meg nem rotálna még a kupában sem, az lenne a baj. Conte-val is ez volt sokak baja. Döntsük már el. Most van kalapja, vagy nincs?

Nathas 2017.01.25. 12:03:48

@babo0410: Nem mondtuk, hogy a pihentetés rossz, ne ess át a ló túloldalára. Az szerintem elég baj, ha minden meccs után össze-vissza kell forgatni a csapatot, mert nem bírják erővel. A rotálás nem egyenlő azzal, hogy minden meccsen másképp álljunk fel. Senki emberfia meg nem tudja mondani, mi lehet az alapcsapatunk/kezdőnk. Én hiányolom az állandóságot, ideje lenne már végre összeszokni.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (923) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9927) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4170) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4177) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása