Allegri: „Az AS Roma elleni meccs nem sorsdöntő”

allegri_massimiliano_sajtotajekoztaton.jpgMassimiliano Allegri a tabella második helyét elfoglaló AS Roma elleni szombati összecsapás előtt a meccs fontosságáról beszélt, ám arra még nem tudott választ adni, hogy milyen támadósorral vág neki a találkozónak.

„Túl távoli még a meccs ebből a szempontból, hiszen előttünk van még a mai edzés, illetve holnap reggel is lesz egy edzés. Holnap este játszunk, ezért van időm még ezen gondolkodni. Őszintén mondhatom, hogy még nem döntöttem ez ügyben.

Lehet, hogy Paulo Dybala fog párost alkotni Gonzalo Higuaínnal, de azt sem zárom még ki, hogy a Mario Mandžukić és Gonzalo Higuaín páros fog pályára lépni, meglátjuk. Még van egy kis kiértékelnivalóm, azonban nem valószínű, hogy mindhárom csatár kezdjen.

Az elmúlt években az AS Roma a Napolival együtt jelentette a Juventus ellenfelét. Nagyon erősek, mivel kiváló minőségű futballistákkal rendelkeznek, illetve nagyon jól szervezett csapatokról beszélünk.

Függetlenül attól, hogy holnap ki fog pályára lépni, egy kemény AS Romával fogunk találkozni, mivel a szezon elejéhez képest a csapatuk lényegesen kevesebb lehetőséget ad az ellenfél számára. Talán kevesebb gólszerzési lehetőséget hoznak létre, ám a védelem masszívabb.

A mérkőzés nem fogja eldönteni a bajnokság sorsát, de fontos lenne számunkra, mivel holnap lényegében egy pont előnnyel vágunk neki a meccsnek.

Amennyiben a bajnokságot továbbra is vezetni kívánjuk, jó eredményt kell elérnünk holnap, mivel az AS Roma következő ellenfele a Chievo hazai pályán, míg mi a Szuperkupa döntőjén veszünk részt Dohában.”

A csatársor és a védősor kérdéses, ám az bizonyosnak tűnik, hogy Miralem Pjanić játszani fog a szombati rangadón.

„A védelem tekintetében még nem döntöttem, de talán jobb lenne holnap Medhi Benatiával játszani, és döntést kell hoznom a védősor létszáma tekintetében. Andrea Barzagli jobban érzi magát, a válla jobb állapotban van, tehát egyértelmű, hogy teljesen felépült az AC Milan elleni meccsen elszenvedett sérülésből.

A védelmen nem az AS Roma miatt fogok változtatni, mivel nem tudom, hogyan fognak a fővárosiak felállni ellenünk, nem tudom, hogy Bruno Peres játékra kész állapotban lesz-e, nem tudom, hogy ki fog játszani.

Intelligensen kell játszanunk a mérkőzésen, óvatosan, nagy intenzitással és különösen jó játékminőséget nyújtva. Tehát előfordulhat, hogy három védő fog pályára lépni

Miralem Pjanić azonnali fegyver, egy későbbre tartogatott fegyver vagy egy cserepadról bevetett fegyver lenne? Nem, Miralem Pjanić játszani fog.

A döntetlen nem jó számunkra, mivel ez fontos mérkőzés, és számunkra fontos lenne a győzelem, mivel ez az összecsapás a közvetlen ellenfelünkkel történik.

Jelenleg döntetlenünk sincs hazai pályán, ezért jó lenne, ha győzelemmel folytatnánk a sorozatot. Igaz ez azért is, mert már csak két meccsünk van karácsonyig, egy bajnoki és az első lehetőség arra, hogy trófeára tegyünk szert idén, és nem lesz esélyünk a bosszúra, mivel egyetlen találkozó dönt.”

spalletti.jpgA mester természetesen az ellenfél edzőjéről is ejtett pár szót, és rendkívül elismerően szólt Luciano Spallettiről.

„Luciano Spalletti az érkezése óta mostanáig kiváló munkát végzett. Átalakította az AS Roma csapatát, és mindenekelőtt a mentalitás változott. Már csak az a tény is a változásra utal, hogy az AS Roma kevesebb gólt kap.

Ezen kívül meg nagyon jó futballisták alkotják a keretet, mint például Edin Džeko, aki optimális szinten teljesít. Holnap jó, kiegyensúlyozott találkozóra számítok, nagyszerű este lesz a sport számára a bajnoki címre esélyes két csapat között.

A Juventus elnöke, Andrea Agnelli arról beszélt legutóbb, hogy az összes csapat a torinói csapat bukását kívánja, ám Massimiliano Allegri korántsem festett ilyen negatív képet.

„A Juve a saját versenyével törődik. A Juventus meccsről meccsre halad, ahogy mindig is tette a csapat, megpróbáljuk biztosítani a pontokat jelentő győzelmeket, amelyek révén végül megszerezhető a bajnoki cím.

Természetes, hogy a Juventus számos ellenféllel néz szembe, holnap az első számú ellenfelünkkel találkozunk. Aztán a következő meccsen a Bologna csapatával, majd jön a Fiorentina, a Lazio… A bajnokságon belül az összes csapat a Juventus ellenfele, azok pedig kiemelten, akikkel a bajnoki címért csatázunk.

Szerintem természetes dolog ez, a játék része. Végső soros teljesen normális, hogy a Juventusnak mindenkivel meg kell küzdenie azért, hogy elhódítsa a bajnoki címet.”

A mestert ezt követően a várt karácsonyi ajándékokról kérdezték, amelyek januári igazolások formájában érkezhetnek a Porto elleni BL-párharc előtt.

„Megírtam a levelem a Télapónak, aztán majd meglátjuk, hogy milyen ajándékot kapok…” - mondta Massimiliano Allegri mosolyogva.

„Minden attól függ, hogy jó voltam-e vagy sem. A sorsolás papíron jónak tűnik, de a Porto olyan csapat, amely számára nem újdonság a Bajnokok Ligájában való szereplés, hozzászoktak a nemzetközi színtérhez.

Meglepték az embereket az AS Roma kiejtésével, és 2015 tavaszán a negyeddöntőben legjobb tizenhat csapat között megverték 3-1-re a Bayern München csapatát, ezért határozottan nem lesz egyszerű a feladatunk, különösen figyelembe véve a Porto európai eredményeit. Erről nem szabad megfeledkezni.” - zárta a sajtótájékoztatót szokásos óvatossággal a Juventus sikertrénere.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr3712052081

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bulldeo 2016.12.16. 17:33:01

Csak legyen észnél a Télapó. Asamoah helyett jöjjön Witsel, a belgán kívül nehéz elképzelni bárkit, aki nem pénzpazarlás a télen. Félmegoldások nem kellenek.

Mitya10 2016.12.16. 18:21:09

Benatia és Pjanic nem kis tűzzel lépne pályára nàlam alap kezdők Mister :) am az elmúlt 20 nyilatkozatát biztos fikáztam ez most teljesen rendben volt :)

@.Bulldeo: én még azon gondolkoztam h a keret mennyisége miatt ha nem adunk el akk Witsel jöhet e mert asszem emiatt IS akartuk Hernanest értékesiteni de majd vki felvilágosit erről... de nagyon várom a bohóc fejűt én is!

bulldeo 2016.12.16. 18:30:19

@Mitya10: Ha Witsel jön, akkor valakinek mennie kell (de legalábbis kikerül a keretből). Nyáron valóban Hernyó lett volna a távozó, de azóta látszik, hogy sokkal hasznosabb tagja a csapatnak, mint Asamoah.

Alex8610 2016.12.16. 19:28:20

Nagyon jo lenne gyozni a Milan veresege utan egy esetleges 3pont begyujtesevel a Romat is leszakithatnank.

west30 2016.12.16. 20:42:02

A genoai vesszufutas utan remelem Benatia nem kezd,maradjon csak meg a Rugani-Chiellini kettos.

Grinta 2016.12.16. 22:24:06

Nagyon érdekes hogy eddig egy döntetlenünk sincs a bajnokságban..

2016.12.17. 08:42:37

@Grinta: Majd ma lesz. :D Bár, egy hazai sikernek jobban örülnék...

Grinta 2016.12.17. 09:02:53

@MGB75: Könnyen benne van.Ha pedig a soron következő mérkőzést vesszük a szuperkupáért a Milannal,akkor kíváncsi leszek melyik meccs élvez prioritást.Nyilván ez csak játék a számokkal,de jó lenne kupát nyerni,és ha a Roma meccs x is lesz..belefér!Két győzelemnél semmi sem lenne édesebb,de így is büszkék lehetünk a csapatra,lévén hogy az élen karácsonyoznak,csoportelsők lettek az európai kupában..ettől többet nem lehet elérni ebben a szakaszban,csak a Supercoppa... :)

Bbenj 2016.12.17. 10:02:01

@Grinta: èn nagyon bizom abban,hogy a lúzerRoma ma kikap!màrcsak azèrt is mert nagyon utàlok őket :D

Györijuventino 2016.12.17. 10:10:13

Szerintem ma nagy nyertesek lehetünk. Véleményem szerint a Milan nem veri meg az Atalanta-t. Elég X-es meccsnek tűnik. Mi megverjük a Roma-t és olyan elönyt építünk, hogy csapat teljes mértékben fókuszálhat a Bl-re.

Grinta 2016.12.17. 10:22:02

@Bbenj: Nekem semmi bajom a Romával,meccseiket is szoktam nézni.@Györijuventino: Nem biztos hogy az olyan jó dolog,elaltatja a figyelmet,ha kényelmes az előny!

Grinta 2016.12.17. 10:40:56

Nekünk nagyon jól jön hogy nem játszik náluk sem Salah..sem az a Bruno Peres,akiről kevésbé szép emlékeink vannak!

Juveboy92 2016.12.17. 11:37:11

@Grinta: Salahról is vannak azért "szép" emlékeink még lilában győztesnek hitt meccsünkön egyedül lemattolt minket :)) de amúgy elvileg Salah is és Peres is a padon ottlesznek

Grinta 2016.12.17. 11:45:56

@Juveboy92: Igen..gyakorlatilag nem hittem el amit csinál(t) ellenünk!!

rockitbaby 2016.12.17. 12:15:58

@Grinta: Mikor legutóbb a tavaszra fordulva kényelmes előnyünk volt, akkor BL döntőt játszottunk. A Mister pont annyit játszatott a fiúkkal, ami a kellemes 7 pontos előny megőrzéséhez elegendő volt, míg a BL-t komolyan vettük. Szerintem nem lehet olyan komolya gond belőle.

Rocky80 2016.12.17. 12:44:16

A csatársort tekintve nem értem miért nem opció a Mandzu - Dybala páros is. Nyilván jobb alapból Higu, de Mandzukic megérdemelné az utóbbi pár meccs alapján legalább a felvetést.

delpi0823 2016.12.17. 12:58:45

@Györijuventino: Sztem a Milan miatt abszolut nem kell aggodni 5ik max 4ik helyre fognak odaerni nalam a Napoli egyertelmuen jobb csapat.

el.Flaco 2016.12.17. 13:13:44

@Grinta: @Juveboy92: A mai hírek szerint Salah kezdeni fog, nálunk pedig nagy valószínűséggel a Mandzukic - Higuaín páros kezd elől.

Grinta 2016.12.17. 14:13:57

@rockitbaby: Ez már így nem volt Bennem,de a történelem nyilván Neked ad igazat..legyen újra így!!@el.Flaco: Kell a római védelem ellen Mario,Én biztosan Őt kezdetném..de nem könnyű három ilyen(különböző stílusjegyekkel rendelkező) játékos közül választani.

Bbenj 2016.12.17. 14:43:55

@el.Flaco: kàr,hogy Dybala nem kezd,gondolom mèg nem akarja Allegri 90percet jàtszatni.abbol a szempontbol meg jo is,hogy van minősègi csere Dybala szemèlyèben aki hozzà tud tenni a jàtèkhoz miutàn Mandzu felszàntotta a pàlyàt!

Patricco 2016.12.17. 14:50:21

Dybala kezdjen vagy nem lesznek itt golok....Torino ellen is ahogy bejott egybol lettek helyzetek!

Cannavaro 2016.12.17. 15:11:56

@Rocky80: Higuain-t most nem kéne jegelni, miután elkapta végre(talán) a fonalat! Ő nálam is alap lenne ma! Inkább Dybala pihenjen még, nehogy valami baj legyen, mert BL ben nagy szükség lesz r! Oda már a Mandzu, Higu páros kevés lesz!

rockitbaby 2016.12.17. 17:57:14

@Grinta: Ámen, de azért nem lenne olyan hatalmas probléma, amennyiben most meg is nyernénk végre a döntőt :) Amúgy szerintem ez a meccs pocsék játékkal, sok lappal és bírói hibákkal tarkított döntetlen lesz, ami nekünk jó.

Grinta 2016.12.17. 18:01:46

@rockitbaby: Akkor lesz miről beszélni!!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1857) bajnokság (3435) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (51) edző (952) elemzés (40) előzetes (871) Európa Liga (171) felkészülés (137) hírek (1684) játékosokról (10118) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2481) meccsek (4208) mercato (4248) nyilatkozat (7549) Olasz Kupa (331) összefoglaló (421) pletyka (4267) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (178) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (296) video (211) Címkefelhő
süti beállítások módosítása