Evra: "A bajnoki cím a legfontosabb"

evra_patrice_csikosban_2.jpgPatrice Evra úgy gondolja, az idei szezon legfontosabb célkitűzése a hatodik bajnoki cím elhódítása.

A veterán védő a Juventus TV-nek nyilatkozva több témát érintően osztotta meg gondolatait, többek között a holnap esti Bajnokok Ligája összecsapásról a Dinamo Zagreb ellen.

"A múltkori, Genoa elleni vereséget követően megbeszéltük a dolgokat magunk között, mint ahogy mindig, amikor valami nem stimmel." -kezdte nyilatkozatát a francia játékos.

"Tisztában vagyunk azzal, hogy ezt a mezt viselve hatalmas felelősség nehezedik ránk. Az a vereség a Marassiban kivételes alkalom volt, és nem gondolom, hogy lesz még egyszer egy olyan rossz napunk mint az volt, különösen ami a csapatszellemet illeti.

A Juventusnál is előfordulhat, hogy elveszítesz egy meccset, de a hozzáállásoddal nem lehet gond. Mint ahogy az Atalanta elleni mérkőzés is mutatta, újra egy nagy család vagyunk.

A hatodik bajnoki cím elhódítása jelenleg a legfontosabb dolog, annak érdekében,  hogy történelmet írjunk. Azonban a bajnoki serleget nem ma fogjuk felemelni, sőt nem is holnap.

Ahogy a szezon elején is mondtam, személyes célom, hogy a bajnokság végén legyen okom ünnepelni a szurkolókkal a stadionban és Torinó utcáin egyaránt.

Egyelőre csak meccsről meccsre gondolunk és nem vélhetjük úgy, hogy már bajnokok is vagyunk. Tavaly, amikor beragadtunk a rajtnál, sokan már azt sem gondolták, hogy a Bajnokok Ligája helyek egyikére odaérünk, végül azonban mi emeltük fel a bajnoknak járó serleget. Óvatosnak kell lennünk, hogy ugyanez ne történhessen meg egy másik csapattal.

Keményen dolgozzunk és robotolunk minden nap, tisztelegve ezzel e klub nagyszerű történelme előtt. Amikor egy játékos csatlakozik a Juventushoz, rögtön átérzi ezt.

Itt a legjobbamat kell nyújtanom, és a csapattársaim is - bár lehet, hogy megnyertük tavaly a bajnokságot - keményen dolgoznak, mintha semmit sem értek volna még el. Továbbra is éhesek a sikerekre.

Minden Bajnokok Ligája mérkőzéshez a lehető legnagyobb tisztelettel kell hozzáállni, ez egy nagyon fontos sorozat. Igaz ugyan, hogy már kvalifikáltuk magunkat az egyenes kieséses szakaszba, viszont továbbra is megfelelően kell hozzáállnunk a találkozókhoz. Úgy kell játszanunk a Dinamo ellen, ahogy tettük azt az Atalanta ellen, annak érdekében, hogy győzelmet érjünk el hazai közönségünk előtt.

Mindig is azt mondtam, hogy ha egy Bajnokok Ligája meccsen rossz a hozzáállásod, az könnyen a kiesésbe kerülhet. Borzasztóan sokat számítanak az apró részletek, és a meccsek is gyakran a legvégsőkig nyitottak. Akár az utolsó pillanatban is megnyerhetsz egy ilyen meccset, és ez teszi ezt a sorozatot varázslatossá."

Evra Instagram oldalán az utóbbi időben gyakran tűnik fel a #szertemeztajátékot hashtag.

"Mindig is szerettem ezt a játékot. Ez nem csak egy fellángolás. Ezt a pozitivitás kifejezésére használom. 'Szeretem ezt a játékot' - ez olyasvalami amit akkor mondasz, ha szomorú vagy, mert vesztettél. Mindig pozitívnak kell maradnod, különösen azért, mert az életben vannak sokkal fontosabb dolgok annál, mint egy mérkőzés elvesztése.

Győztesnek érzem magam és nem szeretek veszíteni. A 'szeretem ezt a játékot' egy mottó, amely bármilyen szituációban jól működik."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr6512027953

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

The flash 2016.12.06. 17:43:12

a holnapi meccset adja a tv ?

Mitya10 2016.12.06. 17:52:02

Mint ember örülök hogy itt van de mint játékos abszolút csak 1 fék már :/ sztem a vezetòségben már hasznosabb lenne mert tekintélye az van ez nem is vitáns :)

JuventusFanatikus 2016.12.06. 17:57:25

Evra legtöbbet nem a pályán, hanem a pályán kívül tud segíteni.

Lisandro 2016.12.06. 20:22:30

@The flash: Ezt szeretném én is tudni!:-)
Az M4 a sevillát adja,az fix!

Lisandro 2016.12.06. 20:36:15

@FeriGjuve: Akkor marad a Sky,német kommentátorral......Hányás

FeriGjuve 2016.12.06. 20:37:47

@Lisandro: Nem biztos,hogy rosszabb,mint egy jó Fülöp Laci... ;)

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (918) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9923) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4166) mercato (4145) nyilatkozat (7446) Olasz Kupa (328) összefoglaló (412) pletyka (4175) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása