Rugani: „Még sokat kell tanulnom”

rugani_daniele_golorom_cagliari_ellen.JPEGA Juventus fiatal védője, Daniele Rugani tisztában van azzal, hogy az elmúlt öt bajnoki cím után komoly nyomás nehezedik a csapatra, ám véleménye szerint ezekkel a kintről érkező hatásokkal nem szabad foglalkozniuk.

A bianconero csapat az elmúlt két szezonban duplázott, illetve már sorozatban öt scudettót nyert az együttes, azonban a nyári komoly érkezők miatt mindenki BL-sikert vár a csapattól, főleg miután tavaly a legjobb tizenhat jelentette a végállomást.

„Mindannyian tudjuk, hogy óriási nyomás nehezedik ránk.” - nyilatkozta a fiatal védő a Sky munkatársának.

„Ezért csapatként erősnek kell lennünk, és nem foglalkozhatunk ezekkel a kívülről érkező hatásokkal, még akkor is, ha ezek azt követően érkeznek, hogy adott meccsen alárendelt szerepet játszunk, és a félidőben 0-0 az eredmény, vagy ha éppen nem a legszebb futballt mutatjuk.

Mindannyian tudjuk, hol állunk, és el kell fogadnunk a helyzetet idén, valamint egységesnek kell maradnunk.

Nem foglalkozhatunk a külső nyomással, és az utunkat kell követnünk, a cél a pontszerzés, és hogy továbbjussunk az összes kiírásban.”

Daniele Rugani a Barzagli - Bonucci - Chiellini hármas egyik jövőbeli elemének tekinthető, és véleménye szerint sokat javult a két év alatt, mióta az első csapattal végezheti az edzésmunkát, illetve olykor játéklehetőséget is kap.

„Fejlődök úgy játékosként, mint emberként, és ez a tőlem elvárt nagyobb felelősségnek és a környezetnek a következménye.

Fejlődtem, de még mindig sokat kell tanulnom, hogy a csapat fontos tagja lehessek a jövőben.”

Az Öreg Hölgy szombati ellenfele a Pescara lesz, és győzelem esetén ideiglenes hétpontosra növelheti az együttes az előnyét a tabellán.

„A válogatott meccsek után mindig jelentkezik egy kis fáradtság. Koncentrálnunk kell, és egyértelmű, hogy nem foglalkozhatunk a Sevilla elleni meccsel. Azt kell kitűznünk célnak, hogy megszerezzük a három pontot, mivel az AS Roma lemaradása mindössze négy pont.

Az elmúlt szezon bizonyítja, hogy a komoly lemaradással bírók is beszállhatnak a versenybe, ahogy mi is tettük tavaly. Tehát nem csak az AS Roma tekinthető jelenleg ellenfélnek a bajnoki cím tekintetében, mert vannak még további csapatok is.

Az AS Roma egyértelműen a legvalószínűbb versenytárs jelenleg, de a Napoli és a Milan is nagyon jól teljesít. Hosszú még az út, ezért szerintem korai még kihívókról beszélni.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr1711971140

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

epaska 2016.11.18. 13:52:20

Remélem képes lesz felnőni a BBC szinthez. Eddig én nem látom rajta a fejlődést, mondjuk játékperc hiányában nem is várható csoda...

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (912) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9909) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4153) mercato (4137) nyilatkozat (7436) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása