Marotta: "Witsel jön, de nem biztos, hogy Berardi is"

marotta_beppe_karba_tett_kezzel.jpgA Juventus átigazolásokért felelős igazgatója megerősítette, Axel Witsel vagy januárban vagy jövő nyáron fog csatlakozni a Bianconerihez, viszont ez már nem mondható el teljes biztossággal Domenico Berardiról is.

Az átigazolási guru tegnap este adott nyilatkozatot a Rai Sport Zona 11 című műsorában, melyben több témát is érintett. Többek között a nyári átigazolási időszak utolsó napján kútba esett transzferről is beszélt, melynek kapcsán leszögezte, a Zenit Szentpétervár belga válogatott középpályása előbb vagy utóbb, de zebrcsíkos szerelést fog ölteni.

"Witsel egy olyan játékos aki júniusban szabadon igazolhatóvá válik és ha a Zenit hajlandó lesz tárgyalásokba bocsátkozni velünk, előre hozzuk az eredetileg jövő nyárra tervezett transzfert."

Az ok amiért Witsel leigazolása az utolsó napokra maradt, egy másik átigazolás kudarca volt, sokáig ugyanis úgy tűnt, a Juventus célegyenesben van Blaise Matuidi aláírásáért, a játékos klubja azonban végül mégis nemet mondott az üzletre.

"A PSG megvétózta Matuidi eladását és a továbbiakban már nem is kívánják értékesíteni a játékost." - értékelte a helyzetet szúkszavúan az igazgató.

Azonban nem csak a fent említett játékos képeze, illetve képezi az Öreg Hölgy átigazolási célpontjait hiszen a torinói csapat opciós joggal rendelkezik a jelenleg a Sassuolo kötelékében szereplő Domenico Berardira, az átigazolási szakember azonban ebben az ügyben már egyáltalán nem volt annyira optimista, mint Witsel kapcsán.

"Nem tagadom, hogy Berardi helyzetét nagyon óvatosan kell kiértékelnünk. Ő egy fontos játékos a Sassuolo és a válogatott számára, de ha a futballista már kifejezte és továbbra is hangoztatja, hogy nem kívánja magára ölteni a Juventus mezét, akkor erre mi nem kényszeríthetjük."

Marotta Stephan Lichtsteiner helyzetéről is ejtett néhány szót, a svájci védő ugyanis a szezon végén szabadon igazolhatóvá válik, sőt csapata Bajnokok Ligájára nevezett keretéből is kimaradt.

"Ő egy olyan játékos akinek szerződése a szezon végén lejár, de megérdemli a csodálatunkat. Stephan egy igazi profi, de egy futballcsapatban tizenegy játékos lehet egyszerre a pályán, így a Juventusnak meg kellett hoznia bizonyos döntéseket. Remélem ő is megérti ezt."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr411828939

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

The king of alibis 2016.10.22. 11:06:41

Wiccel már a télen kell, Berardi meg mehet a piiiiibe

humorpalanta 2016.10.22. 11:38:22

Witsel fos. Teljesen felesleges idehozni azért, hogy többen legyünk. Akkor inkább játsszon Mattiello vagy Mandragora.
Berardi jó, de most nincs helye. Dybala egyértelműen kezdő, Higuaín egyértelműen kezdő, van egy nagy tehetség Pjacánk, van egy nagy tehetség Keanünk, akiknek kell a játékidő. Mandzu szar, úgyis lelép majd, de a helyére valaki olyant kell hozni, aki tűri a padozást, esetleg bója. Hmmm, Llorente? :)
Lichtinek meg köszönjük, de eljár felette az idő.

Leram7 2016.10.22. 12:11:12

Én még mindig reménykedem benne, hogy Lichti maradni fog.

A mentalitása, a harcossága, az alázata nehezen pótolható.

JuventusFanatikus 2016.10.22. 12:46:33

Marotta ezt is nyilatkozta:
"Thiago Silva egy kivételes játékos, nem tudom, mik a PSG szándékai vele. Az egész a Pirlo-ügyre emlékeztet engem, akit sokan leírtak már, de végül egy kiváló ingyenes igazolás lett nekünk."

rockitbaby 2016.10.22. 12:47:10

@humorpalanta: Azért Witsel annyira nem fos, de az is igaz, hogy nem teljes mértékben olyan típusú, akire nekünk most igazán nagy szükségünk lenne. Ő Khedira fiatalabb, agresszívebb és klasszisokkal jobban védekező változata. Nekünk pedig a védelem elé kellene ember. Lemina megoldja Pogba pótlását, sokkal több fantáziát látok benne azon a poszton, mint a védelem előtt. Azonban arra mindenképp felhívnám a figyelmed, hogy bármennyire is úgy tűnik jó Mattiello vagy Mandragora - utóbbitól én kifejezetten sokat várok -, de Afrika Kupa miatt -2 emberrel ugrunk neki a jövő év elejének. Igaz, hogy az egyikük a sérülése óta csak önmaga árnyéka Asamoah, de a másik pont Lemina. Hernanes sem éppen az a konstans jól teljesítő, így januárra marad komoly névként Marchisio, Khedira és Sturaro, akikre lehet számítani. Mindenképp kell legalább egy ember télen.

Tothtihamer 2016.10.22. 14:24:16

@rockitbaby: Én azért örülnék egy Pjanic - Marci - Witsel középső középpályának.
Cserepad: Lemina - Suraro - Khedira

Nathas 2016.10.24. 14:10:28

@Tothtihamer: +1 Sokan nem támogatják Witsel-t, de azért kicsit más lenne egy Pjanic-Marci-Witsel, mint a Pjanic-Hernanes-Khedira.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása