Montella: „A Genoa elleni meccset fontosabbnak vélem”

montella_vincenzo_oltony.jpgVincenzo Montella véleménye szerint a Juventus képviselői által hangoztatott elismerő szavak csapdát rejtenek, és túl sokat foglalkoznak a torinóiak az AC Milan együttesével azért, hogy eltereljék a milánóiak figyelmét.

A mérkőzés kapcsán Beppe Marotta elismerte az AC Milan klubját, amiért előmozdítja az olasz fiatalok ügyét, és amiért igazán kockázatossá teszi a rossonero klub a Juventus szombati meccsét, azonban Vincenzo Montella szerint a játékosainak nem szabad túl nagy fontosságot tulajdonítaniuk a torinói vezető szavainak.

„A Milan fiataljai felnőttek módjára kellene, hogy játsszanak? A Milan fiataljai felszabadultan kell, hogy játsszanak, illetve az elmúlt meccseken megszerzett tapasztalatoknak megfelelően.” - mondta az AC Milan mestere a mérkőzés előtt sajtótájékoztatón.

„A csapatként való fejlődéshez és a Juventusszal való megküzdéshez megfelelően kell váltanunk a helyzetek között a megfelelő időben.

Nincs olyan biztos stratégia, amivel le tudnánk győzni az olasz bajnokot. Tisztában kell lennünk azzal is, hogy adott pillanatokban majd szenvedni fogunk, és kompakt módon kell játszanunk ekkor. Ellenkező esetben nem lesz eredménye a szombati erőfeszítéseknek.

Beppe Marotta szavai? Kedvesek voltak, de nem fogok csapdába esni. Az ellenfél nagyon jó a pályán és tervezés tekintetében.

Túl nagy felhajtást csapnak velünk kapcsolatban, és el akarják terelni a figyelmünk. Tudom, hogy őszintén nyilatkoztak, de nem terelik el a figyelmünket.

Silvio Berlusconi? Most is sokadjára csak ismételni tudom magam. Az AC Milan csapatát a világfutball csúcsára juttatta. Olykor felhív, és tanácsokkal szolgál, de ennyi az egész.

Hogy a San Siro mellettünk van-e? Őszintén mondhatom, hogy hallottam némi füttyszót, de nem sokat. Emellett taps is hallható volt. Edzőként azt szeretném, ha nagy létszámú és aktív nézősereg tekintené meg a meccseket a helyszínen.

A klubot továbbra is Silvio Berlusconi és Adriano Galliani vezeti, és velük folyik a napi munka. A jövő tekintetében még ráérünk gondolkodni.

Nem tudom, hogy mi indokolta a javulásunk, de alapjában véve ez a srácok érdeme. Munkával és lépésről lépésre haladva juthatunk előre, és ezt a srácok már az első naptól készek voltak megtenni.

Hogy megváltoztattam a légkört a klubnál? Túl sok már a kedves szó. Mindez szép, és tudom, hogy az élet része, de ennyi.

Hármas védősor? Talán hat védővel és két kapussal fog felállni a csapat!”

A viccelődést követően a mestert arról kérdezték, hogyan éli meg a csapat jelenlegi pozitív eredményeit.

„A pillanatot nyugalommal élem meg. Emellett kicsit kíváncsi is vagyok. Ezen túlmenően koncentrálnunk kell. A mérkőzés nagyon nehéz lesz, és az ellenfél nagyon erős. Jó benyomást kívánunk nyújtani.

Hogy döntő keresztúthoz érkeztünk volna? Nem, nem hiszem. Ha röviden kell válaszolnom, és csak egy meccsre lehet koncentrálni, akkor szerintem a Genoa elleni meccs fontosabb lesz.

Három nap múlva a Genoa ellen játszunk. Az a mérkőzés fontosabb lesz számunkra, mivel jobban megmutatja majd azt, hogy hol állunk.

A Juve? Egy hónapja mindenki azt mondta, hogy verhetetlenek, és hogy a csapat exponenciális fejlődésen ment át.

A Bajnokok Ligájában harcolnak. Rendkívül erős kerettel rendelkeznek, és ezért maximális szerénységgel és koncentrációval, illetve a lehető legnagyobb áldozatkészséggel kell futballoznunk, hogy egy szinten lehessünk velük. Szerintem nincsenek problémáik középpályán.

A Juventus nagyon jól tud várni és támadni. Arra számítok, hogy csapatként fogunk játszani határozottan, alázatosan, áldozatra készen és bátran. Nincsenek prioritásaim, de a legjobbunkat kell nyújtanunk szombaton.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr9011827369

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

niccolo 2016.10.21. 20:29:14

Remélem holnap a szárnyadat szegik Higuain -ék,sokat repkedtél Róma mezben bosszantásomra.

Grinta 2016.10.21. 20:38:21

Ezt nagyon jól látja Vincenzo.Ezt a hibát követte el az inter,mert hiába értek el ellenünk jó eredményt,az utána következő meccseken nem jöttek a pontok..így semmit sem ért az a győzelem.

venember83 2016.10.22. 09:42:31

@Grinta: inkább arra értette, hogy jobb értékmérő a Genoa elleni meccs, mert azért a Juve nyilván más szinten van hosszabb időszakot tekintve, mint a Milan. Az AC Milan jelenlegi feladata hosszú távon kimagasodni az olasz középmezőnyből, utána léphetnek tovább, hogy felvegyék a harcot a Juventusszal, Napolival, Romával, akik jelenleg a Serie A viszonylagos elitjét jelentik.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása