Allegri: „A vereségnek égetnie kell”

allegri_massimiliano_sajtotajekoztato_6.jpgMassimiliano Allegri a 2-1-es vereséget követően egyértelművé tette, hogy az ellenfél megérdemelten győzött, illetve véleménye szerint pár pofon olykor hasznosnak bizonyulhat.

Stephan Lichtsteiner megszerezte a vezetést az amúgy rosszul játszó vendégeknek, ám Mauro Icardi fejessel egyenlített, majd Ivan Perišić 2-1-re módosította az eredményt.

„A vezetés megszerzése után két percig sem tartottuk meg azt.” - kezdte értékelését a mester a Sky Sport Italia mikrofonja előtt.

„Lassúak lettünk és önteltekké váltunk, az intenzitás szintje pedig csökkent. Ennek a vereségnek égetnie kell minket belül, és komoly leckeként kell szolgálnia, hogy visszatérjünk két lábbal a földre.

Piszkos meccs volt, kemény és igazi harc. Nagyobb határozottságra lett volna szükség, illetve fokozottabb éhségre ahhoz, hogy eredményesek legyünk, különösen mivel megszereztük a vezetést.”

Miralem Pjanić nem mutatott meggyőző teljesítményt a visszavont irányítói poszton, amelyben az elmúlt pár meccsen Mario Lemina játszott.

„Szerintem Miralem Pjanić intelligensen futballozott a védelem előtt. Mario Lemina jól teljesített pár meccsen, de ne feledjük, hogy tavaly csak kilenc meccset játszott, így nem helyezhetünk rá túl nagy nyomást.

Ma a valódi probléma technikai jellegű volt: könnyedén eladtuk a labdákat, rosszul passzoltunk, és legfőképp a szezon harmadik gólját kaptuk szögletből.

Nincsenek egyszerű helyzetben a csatárok, amikor a teljes csapat rosszul játszik. Pihennünk kell, megkezdjük a felkészülést a Cagliari elleni találkozóra, és több jó eredményt kell elérnünk sorozatban.

Nem történt tragédia. Aggódtam, hogy a szezon elején ilyen nehéz a sorsolásunk, de a srácok nagyrészt jól teljesítettek. Úgy gondolom, hogy időnként egy ilyen vereség javunkra lehet, ha elég okosak és szerények vagyunk ahhoz, hogy tanuljunk belőle.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr3911721929

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Juventino73 2016.09.19. 08:08:01

Bármukor elfogadom ezt a nyilatkozatot, de nem a sintér elleni vereséget követôen... mikor hajtsunk a legjobban atz idényben, ha nem az ôsellenség ellen?

Grinta 2016.09.19. 08:20:38

Látszott kinek mit jelent ez a meccs.Nekik mindent,már az egyenlítésnél eksztázisban volt a közönség.Egészen elképesztő volt látni,hogy ennyi is elég Nekik.Ez nekünk csak egy meccs volt,egy állomás a bajnoki címhez vezető úton.Semmi több

doki0326 2016.09.19. 08:36:22

semmit se akart előre fele játszani és ez szánalmas!nem értem miért kell 7.5 védekező játékost felrakni a pályára!!asamoah adott egy hatalmas aszisztot az ellenfélnek amiért nálam vagy 10 meccsen nem játszana minimum!ilyen szinten ez nem megengedhető!!a másik lichti súlytalan volt egész meccsen mondom én azok ellenére hogy ő szerezte a gólt de ez a pont jó helyen jó időben szituáció esete!!khedira róla inkább nem ejtenék szót róla mindenkinek meg van a véleménye hasznos játékos lehetne de nem ott ahol játszik minden igéretes támadás rá jött ki a múlt héten és rendre el baszta őket!!nem értem hol van már cuadrado a széléről az ő sebessége kellett volna tavaly is azzal aláztuk őket most meg ők minket!!szét futottak minket és ez meg is látszott !!nyerni akartak nekünk meg jó lett volna egy sima x is!!!ennyi az én véleményem lehet sokan nem értenek egyet velem de én így gondolom FORZA JUVE

Kukszi 2016.09.19. 08:43:13

@Juventino73:
Pontosan!
Csak az Inter meg a Napoli ellen ne!
Azt is jobban elfogadom ha 2 emberünket kiállítják mert annyira kemenyen odateszik magukat és inkabb mar-mar tul pörögnek, mint ez a langyi Elton Johnos pöcsölés...
Forza Juve !!!

pedronegroo 2016.09.19. 09:03:21

Én lemondanék a bajnoki címről ha végre játszani látnám szeretett csapatomat és nem ezt a fost kellene hétről hétre végig szenvedni!

Nagy rajongója vagyok a 3-5-2-nek de most már végre elfelejthetnénk(már Conte se használja), nem mintha nem volna működőképes de ez a keret már kevésbé alkalmas erre. Most nagy divat 4-1-4-1, és nem csak ezért hanem nagyon is feküdne nekünk, de ez a töketlen Allegri mé nem próbálja ki?? Tegnap is 4-3-3-ra váltott de Dybala nem szélső ezt hogy nem látja ez a kretén?? De Boer pár hete van az Inter-nél és így leszopatja Allegri-t, mondjuk a meccs előtt elmondták hogy ezt már az Ajax-al is megtette...

pedronegroo 2016.09.19. 09:12:10

Asamoah meg balbunkó nem "pogba-utód"!!!

Nathas 2016.09.19. 09:14:45

"Lassúak voltunk" - hát, szerintem nem Sandro az egyetlen gyors játékosunk, talán illett volna változtatni. Már a mercato alatt furcsálltam, hogy 3 emberünk van a jobb szélen (azt hittem Licht távozni fog), de azt gondolom Cuadrado sem nagyon érti a helyzetét.

"Miralem Pjanić intelligensen futballozott a védelem előtt" - valóban nagyon intelligensen és tökéletesen súlytalanul, nem akarom elhinni, hogy Max szerint ez jó ötlet.

"Mario Lemina jól teljesített pár meccsen, de ne feledjük, hogy tavaly csak kilenc meccset játszott, így nem helyezhetünk rá túl nagy nyomást" - Akkor Asamoah-ra sem kellene, hiszen kevesebbet játszott, mint Lemina. Végig poroszkálta a meccset, semmi nem maradt a régi Kwadwo-ból, akit annyira bírtam. Ennyit Padoin és Hernyó is tud.

Kukszi 2016.09.19. 09:14:57

@pedronegroo:
Van benne valami!
De szerintem amig ilyen a közèppálya... Nem tudom melyik felállási formába tudná leghatékonyabban kihasználni

giorgio007 2016.09.19. 09:15:25

@Grinta: Jól mondod, teljes volt a motiváció hiánya. Arcok voltunk, és jól beszoptuk. De most pont ez kellett ahhoz, h észbe kapjanak a srácok. Ennél nagyon megaláztatás nincs, pont az interől kikapni, bár ennek ellére engem annyira nem izgat ez a vereség. Ennyi belefér.

mpite 2016.09.19. 09:20:34

Bár nem értek egyet Allegri konstans fikázásával, mert egészen egyszerűen nem érdemli meg az elmúlt két év után, azt azért elmondanám, hogy ezután a meccs után az olasz lapok is ízekre szedik a mistert és ezúttal szerintem is teljesen jogosan. Ő is ember, lehetnek hibás döntései, remélem tanul belőle és haladunk tovább!

Amúgy egy éve mindenki arról nyilatkozott, hogy ennyi cím után sokkal nehezebb motiválni a játékosokat, akik hátradőlve várják, hogy az ölükbe hulljon az újabb serleg. Szerencsére a szezonkezdet annyira gyatrán sikerült, hogy már nagyon nagy égés nézett ki, ezért összekapták magukat a fiúk. Most kicsit sem mondogatnak ilyeneket a klub háza táján, pedig nagyon kényelmesre vették a figurát a játékosok. A taktika elrontása egy dolog, "csak" az adott meccs múlik rajta, de ha a hozzáállás szar, az komolyabb gond.

Forza Juve!

rob1 2016.09.19. 09:34:34

Az előző szezonban sokan azt gondoltuk hogy Allegri meg fog bukni mert nem tud csapatot építeni csak remélem hogy ez nem most fog bekövetkezni de az tény hogy a csapat már szinte teljesen kicserélődött ő még mindig a Conte által kitálált felállást és taktikát alkalmazza jó lenne ha végre ő is kitalálna valamit és hozzányúlna a csapathoz mert ez így már nem működik az egyértelmű.

Paris Hamilton 2016.09.19. 09:37:22

Egyszerűen nincs középpályánk. Asamoah nem Juventus szint, Khedira az elmúlt 2 meccsen meg csak kereste önmagát, Pjanic pedig eddig nem nagyon bizonyította azt, hogy megérte érte kifizetni ezt a pénzt -bár, adjunk neki még időt. Ami nagyon aggaszt még, hogy mikor Higuain pályán van, Dybala-t nagyon elnyomja. Ilyenkor nagyon frusztráltnak tűnik a kis argentin.
Csak remélni tudom hogy ha Marchisio visszatér akkor stabilabb lesz a középpálya. Valamint nem ártana még egy labdabiztos középpályás aki az előre játékban is tudna segíteni. Talán pont ezért fájó nekem még mindig Pogba távozása, mert ahogy látjuk egyenlőre egy fingot nem ér középpályánk mind támadásban, mind védekezésben....

pedronegroo 2016.09.19. 09:50:22

@Kukszi: Ezért írtam a 4-1-4-1-et mert ebből alapból kikerülne Asa és Khedira akik cserének tökéletesek de nem velük a kezdőben fogunk BL-t nyerni!
Higany mögötti négyesben lenne Pjaca-Pjanic-Dybala-Cuadrado mögöttük Lemina(Marci).

Mitya10 2016.09.19. 10:23:25

Lehet én vok a hülye de mióta ő az edző emlékszik bárki egyetlen olyan nyilatkozatára ahol azt mondta volna h ÈN HIBÁZTAM? Én eskü nem emlékszem ilyenre. Nem ártana némi önkritikát gyakorolni Bonu Allegri Marotta... Chiellini utolsó nyilatkozata meg még mindig kabaré kategória :D bár még csak szeptember van igy nem mondhatom h oda az év de nincs jó előérzetem... sztem ennek a csapatnak nagyobb a füstje mint a lángja

Mihály Farkas 2016.09.19. 10:24:05

@doki0 ezt bizony jól látod!!!!!

Juventino86 2016.09.19. 10:32:34

@pedronegroo: én is mindig a felállást hozom fel, eddig általában 4-4-2-t tartottam jónak, de a 4-1-4-1 is jó lehet, hiszen így a legtöbb kreatív játékosunk egyszerre lehetne a pályán.

biancineri101 2016.09.19. 10:36:05

@pedronegroo: Azért egy kis minimális tiszteletet talán megérdemelne Allegri.
Azért kékfrankos de bór nem 5-0át tolt ellenünk.
A védelem kissé dekoncentrált volt, a középpálya meg egyszerűen értékelhetetlen:
Asa nem tud védekezni, nem tud támadni, nem tud passzolni se labdát átvenni sem. Én kedvelem a srácot, de a sérülése után egy közepesen tehetséges(de izmos) ifi játékos szintjén van, minden támadás elakadt ami rajta keresztül ment volna végig.
Khedira a fontos szitukban mintha kivonná magát a játékból cserébe sokszor kerül ziccerbe amit nem tud belőni tétmeccsen.
Egy ilyen középpólyássorral a háta mögött pedig nem lehet értékelni a csatárokat.

Marci felépüléséig sok jóra nem számíthatunk, max arra, hogy Lemmina sikeresen formába lendül és Asa pedig átveszi Padoin szerepét lassan...

Ravanelli 2016.09.19. 10:54:20

Nem vagyok edző,nem értek a focihoz.
Biztos igaza van a Misternek,hogy nem úgy játszottunk,ahogy kell,de én laikus úgy látom,hogy a csapat ilyen összeállításban ha megszakadna,sem tudna sokkal jobban játszani...

pedronegroo 2016.09.19. 10:56:47

@biancineri101: de bór már az ajax-al is elverte Allegri-t most meg a pár hete átvett Inter-el is megtette ezek tények...

Se Asa, se Khedira nem jó, de ki rakja őket a kezdőbe?? Ki mondta hogy csak 3-5-2-őt lehet játszani??

pedronegroo 2016.09.19. 10:57:49

@Juventino86: Persze hogy jó, Guardiola is ezt tolja. :) (meg már Conte is csak eddig kevesebb sikerrel)

The king of alibis 2016.09.19. 11:14:06

Allegri, ideje elfelejteni a 3 védős (igazából 5) rendszert.

Tony. 2016.09.19. 11:23:46

Csak idő kérdése volt, hogy mikor szopjuk be először. Az alap problémát mindenki látja és tudja, év eleje óta megvan, csak eddig valahogy kikínlódtuk az eredményt. A középpályás sorunk kiegészítő, cserejátékosokból áll. Van egy "kis" viszonyítási alapunk.

Ne szépítsük, tegnap gyakorlatilag esélyünk nem volt a lesajnált inter otthonában. És ez elég fájó. Nagyjából a meccs jelentős részében a 16-osig nem jutottunk el, helyzetünk meg volt kb. 2 a meccsen.

Allegri meg... Jó dolog a rotáció, meg minden, de pont az inter elleni rangadón kell pihentetni? Ez komoly?
A másik, hogy 30 perc után nyilvánvaló volt semmire nem megyünk, de nem tett a világon semmit. Hagyta szenvedni a magára hagyott csatárokat, Lichtseiner majdnem a kiállítás sorsára jutott, Asamoah meg adott egy gólpasszt az ellenfélnek. Allegri meg magatehetetlenül pislogott. Ez az ember fél.

Flachs 2016.09.19. 12:40:56

@Tony.: Marotta megmondta hogy Asa az uj reménységünk és Allegrinek ugy kell csinàlni ahogy fölötte lévők fütyűlnek. Sajnos ez a juve nem a régi önmaga. Itt nem hogy ebben a szezonban hanem az elkövetkező 5-ben sem lessz meg a BL győzelem. Szomoru. Tavaji és a tavaj elötti csapatott tudtam volna elképzelni. Minden adott volt. De most a vezetőség igazolàsaikat nem értem.s ezzel rossz irànyban vitték a csapatott. Megnézve gan 3 jobb szélsőnk és van 3 ball szélsőnk kérdem én minek? Kobra ezt nagyon elcseszted......

delpi0823 2016.09.19. 14:45:24

Ritkan mondok ilyet de asamoah megserulhetne.....,valami siralom nezni a jatekat arnyeka onmaganak es a nagyobb problema hogy mar nem is lesz olyan mint regen volt mekkora uzlet lett volna igy utolag a chelseanek eladni 20ert.Az egesz csapat szar volt tegnap, de a masik kritikan aluli jatekos az nalam Mandzukic volt nem eleg hogy nem tud levenni meg megtartani egy labdat dehogy az egy fejjel alacsonyabb icardi lefejeli szogletnel az mar vicckategoria.A pofon legalabb jokor jott a tavalyi rajthoz kepest meg boven jok vagyunk 1 pont a lemaradasunk, es mar par rangadon tul is vagyunk 4 fordulo elteltevel.

I love JU 2016.09.19. 16:09:19

@pedronegroo: érdekes a 4 1 4 1 elképzelés

steven.h 2016.09.19. 16:16:41

@I love JU: Én maradnék a Klasszik 4-4-2-nél, 4-1-4-1-ben nem látom Dybala posztját.
Pjanic mellé egy Lemina féle verőember, vagy Marchisio ha úgy tér vissza, szélen Pjaca és Cuad elől meg a HD kettős

pedronegroo 2016.09.19. 16:25:35

@steven.h: 4-1-4-1-ben Dybala posztja és szerepe nem változna a mostanihoz képest, ugyanúgy a befejező csatár mögött lenne.

.Bulldeo 2016.09.19. 16:29:35

@steven.h: +1
4-1-4-1hez kell egy klasszis vkp, aki felszántja a pályát, és jó az előre passzokban is. Nekünk ilyen nem igen van. Marchisio felépülésével az ő szervező munkája a robotoló Leminával jó elegyet alkotna a védelem előtt, legyen szó 4-4-2ről, vagy akár 4-2-3-1ről.

GabrieleGrande 2016.09.19. 16:33:48

Sajnos úgy néz ki még nagyon nem jó a középpályánk,jelenleg nagyon hiányzik egy amolyan kp mint Pogba aki tud labdát tartani védekezni felérni a támadáshokhoz,és bírja szuflával,nem értem mi miért engedtük el addig amíg nem igazoltunk helyette mást(pl Matuidi). Sajnos Asamoah gyenge középen volt sok eladott labdája. Kedira néha odaér,csak a befejezés..A csatárok nagyon magukra vannak utalva,nem csoda ha Dybala is ki volt bukva,elment a kedve többször. Pjanic meg hogy miért hátul játszik azt nem értem. Chiello egyre gyengébb,Barza is lassabb lesz.. Egyedül Sandro játéka tetszett. Gyengültünk idáig úgy néz ki. Aztán várjuk ki a végét, lehet csak idő kell megint mire összeáll,csiszolódik ez a csapat.

Drotkoszoru 2016.09.19. 21:03:48

A Gazzetta szerint 4-3-3-al állunk fel a Cagliari ellen, Cuadradóval és Pjacával a szélen. Ezt mondjuk nagyon adnám, úgy látszik Allegri is rájött, hogy ki kell próbálni valami újat, remélhetőleg ez a pofon jó hatással lesz a csapatra és leszállnak végre a földre. A várható kezdő: Buffon - Dani Alves, Bonucci, Barzagli, Evra - Pjanic, Lemina, Asamoah - Cuadrado, Higuaín, Pjaca.

.Bulldeo 2016.09.19. 21:47:02

@Drotkoszoru: hát ez üdvözölendő lenne. Talán még Rugani jöhetne Barza helyett, az öreg mackó nincsen nagy formában.

Juveboy92 2016.09.19. 21:55:13

@.Bulldeo: facen pont a juventuz blog rakta ki képet hogy Rugani játszik és nem Pjaca hanem Dybala

.Bulldeo 2016.09.19. 22:14:23

@Juveboy92: akkor viszont sanszos, hogy 4-4-2. Nehéz elképzelni, hogy Dybala a bal szélen játszanana, Cuadra ellenpárjaként

Juveboy92 2016.09.19. 22:34:15

@.Bulldeo: igen nekem is furcsa , főleg hogy Dybala ballábas és nem hiszem hogy Dybalaból oldalról beadogatós támadót csinál Allegri

mpite 2016.09.20. 08:59:20

A csatárkérdéssel, sőt inkább a Mandzukic-Higuain kérdéssel kapcsolatban nekem már a legelső meccs óta az az érzésem, hogy Allegri egyszerűen azért nem akarja kitenni a horvátot a kezdőből, hogy ne sértődjön meg. Ez most így nagyon le van sarkítva, de szemmel láthatóan szépen fokozatosan akarja őt "kicserélni", akkor is ad neki még játékperceket, amikor semmi szükség rá, pl Higuain lecserélését semmi nem indokolta a Sassuolo ellen.

steven.h 2016.09.20. 09:15:12

@Juveboy92: @.Bulldeo: Én olyan cikket olvastam ahol 4-2-3-1-et vizionáltak Cuadrado-Dybala-Pjaca hármassal elől Higuain

Drotkoszoru 2016.09.20. 09:48:34

@.Bulldeo: Egyetértek, jó lenne ha Rugani kezdene Barzagli helyett. Na nem azért, mert elégedetlen lennék az öreggel, szimplán Rugani is megérdemli a játékperceket. Ki ellen játsszon "szerencsétlen" gyerek, ha nem az újonc elleni hazai bajnokin? Most lehet rotálni, pihentetni pár embert, nem egy BL csoportkör rangadón, illetve egy Derby d'Italián kell forgatni a csapatot szeptember közepén... Ugyanez vonatkozik Pjacára is, bőven be lehet dobni kezdőként a Cagliari ellen, túl sokat nem rizikózna vele Allegri. Remélem pihen Dybala (ő se azért, mert elégedetlen lennék vele, szimplán behúzzuk nélküle is a meccset, szükség lesz még rá a szezon hátralévő részében. Bár nekem az se gond, ha 4-2-3-1-el állunk fel, Cuadrado, Dybala, Pjaca hármassal Higany mögött, de erre kevés esélyt látok, szerintem 4-3-3 lesz, a Gazzetta azért ritkábban lő mellé, mint a Tuttosport, Corriere és társaik).

Nathas 2016.09.20. 09:56:25

@steven.h: A 4-2-3-1 nekem csak azért nem igazán tetszik, mert ott Pjanic-nak vagy Dybala-nak nincs helye. Illetve Pjanic játszhat a védelem előtt, de azért azt láttuk, hogy az nem a sajátja.

A 4-4-2 (akár gyémántban is) jó megoldás lehet, egy Cagliari ellen bármilyen formációval nyernünk kell, most lehet kísérletezni.

Nekem (tudom sokakkal ellentétben) a 3-5-2-vel sincs bajom, nem a formáció volt a gond most sem, hanem hogy az egyes posztokon nem a megfelelő emberek játszottak.

steven.h 2016.09.20. 10:02:26

@Nathas: Allegri szerint Pjanic jó a védelem előtt, illetve itt így kapna maga mellé valakit aki biztosít valamint a két szélen és előtte is van játszópajtárs, szerintem ezt lehetne tökéletesre fejleszteni, főleg ha Pjaca is beválik.

pedronegroo 2016.09.20. 10:17:38

A 4-2-3-1 már jó irány! Végülis ez már majdnem 4-1-4-1 amit már említettem, mert Pjanic a 2 belső középpályásból úgyis fel fog lépni a támadókhoz és Lemina marad visszább. Ebbe a formációba mindenkinek meglenne a helye és legjobb benne hogy Asa-Khedira nem játszana ebben a formációban.

.Bulldeo 2016.09.20. 11:47:29

@Drotkoszoru: Okoskodhatunk itt a 4 védős formációk variációival, aztán Allegri úgyis felküld 11 rutinos, védekezni tudó játékost, hogy megállítsák a vérengző Padoint.

Nathas 2016.09.20. 11:59:53

@steven.h: Nagyon nem fekszik Pjanic-nak a védelem előtt, nem igazán tetszene, ha ott játszana.

steven.h 2016.09.20. 12:21:04

@Nathas: Egészen más lenne abban a felállásban a szerepe, nyilván szabadabban játszhatna hisz lenne mellette még valaki, valamint, mint írtam nem lenne olyan messze Dybalától plusz a két szélen is lenne egy Cuad és Pjaca. Majd kiderül ha kipróbáljuk.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása