Allegri: "A Sassuolo mindig megnehezíti a Juventus dolgát"

allegri_massimiliano_portre.jpgAz első két fordulóban két győzelmet arató Juventus a Sassuolo elleni hazai találkozón folytathatja a nagyszerű sorozatot, azonban a zebramezes csapat mestere, Massimiliano Allegri nehéz mérkőzésre számít.

"A Sassuolo mindig megnehezítette a Juventus életét az elmúlt években." - nyilatkozta Allegri a mérkőzést megelőző sajtótájékoztató alkalmával.

"Az ellenük vívott mérkőzések mindig nagyon küzdelmesek voltak, ők az olasz labdarúgás valóságát jelentik. Idén lehetőségük nyílott arra, hogy Európában is bemutatkozzanak, s a legjobbakat kívánom nekik, mert egy olyan csapat, amelyet nagyon kedvelek, ahogyan Squinzi elnököt is. 

Ez egy fontos megmérettetés számunkra, s három pontra van szükségünk, mert egy hét mérkőzésből álló ciklusba lépünk, benne két Bajnokok Ligája-találkozóval.

Mindenkinek lehetősége van a játékra, mert magas szintű intenzitást kell tartanunk, ez pedig nem lehetséges úgy, ha háromnaponta ugyanazok a játékosok játszanak. Mindenki jó formában van, én pedig komoly minőséggel rendelkező kerettel számolhatok. Majd meglátjuk, hogy ki játszik holnap.

A labdarúgásban minden lehetséges, mi pedig mérkőzésenként öt-hat játékost változtattunk az elmúlt szezonban. Természetesen a csapatnak rá kell találnia az egyensúlyra. Ne felejtsük el, hogy csak augusztus 2-án találkoztunk, majd 28-án mindenki távozott a nemzeti csapatokhoz, s csak tegnap gyűltünk össze ismét.

Dani Alves csak tegnap délután érkezett meg, Cuadrado pedig még nincs is itt. Vagy talán ma reggel szállt le. Azt teszi, amit kell, mi pedig bízunk abban, hogy holnap már itt lesz velünk. Egy ilyen kerettel természetesen több pihenőt engedélyezhetek, s hagyhatom, hogy a játékosok visszanyerjék fizikális és mentális energiájukat, ami roppant fontos egy ilyen hosszú szezon során."

Vajon milyen kezdőcsapat fut majd ki a Sassuolo ellen a Juventus Stadium gyepére?

"Cuadrado a papírjait intézi, s bevethető lehet. Ami Dani Alvest illeti, holnap Lichtsteiner játszik majd a helyén. Ő kimaradt a Bajnokok Ligájára készülő keretből egy technikai döntés nyomán, azonban három játékosom van erre a szerepkörre, ő pedig továbbra is nagyon fontos a Juventus számára. Holnap játszani fog.

Megvannak a játékosaim, akik lehetővé teszik, hogy formációt váltsak, én pedig élhetek vele az év folyamán, a mérkőzéstől függően, vagy egy meccs közben akár. Azonban ez természetesen nem csak hirtelenjében történik.

Az átigazolási piac lezárult, nincs értelme arról beszélni, hogy mi történhetett volna. Hat középpályásom van, plusz Marchisio, aki remélhetőleg hamarosan felépül. Jól kezdtünk, két győzelmet arattunk, s megvan az elszánt hozzáállás a bajnokság kezdetére. A Sassuolo nagyon jól játszik, s mi csak akkor kezdünk el szerdára gondolni, ha megszereztük tőlük a három pontot. Értelmetlen is bármi másról beszélni.

Milyenek Gonzalo Higuaín esélyei arra, hogy kezdő legyen? Ne kérjenek tőlem egy százalékot, hiszen ebben soha sem voltam jó. Fogalmazzunk úgy, hogy jó esélye van rá. 

Berardi egy nagyon izgalmas fiatal, aki igazán jól fejlődik. Úgy döntött, hogy marad a Sassuolónál, s ő Olaszország egyik legnagyobb tehetsége. A Sassuolo egy nagyon jól szervezett csapat, amely jó labdarúgást játszik. Berardi hiánya bizonyos értelemben nagyobb ösztönzést jelent majd számukra, habár a góljai és a passzai sokat jelentenek.

Előbb álltak edzésbe nálunk, így jobb kondícióban vannak. Hivatalos mérkőzésből is többet játszottak, azonban holnap győznünk kell. Pjaca játszott Rómában, s nagyon jó teljesítményt nyújtott, amikor beállt. Nagyon jó játékos, fiatal, ő lehet a bajnokság meglepetése.

Rengeteg mérkőzés áll előttünk, a verseny pedig csak jó lehet számunkra. Mindenkinek bizonyítania kell a pályán, mert ez az egyetlen hely, ahol az edző meghozza a döntéseket. Vannak fontos céljaink, s ha mindannyian közösen dolgozunk érte, elérhetjük azokat. Vagyis inkább úgy fogalmaznék, hogy elérhetik azokat, mert ők azok, akik a pályára lépnek, s lejátsszák a mérkőzéseket.

Allegri szót ejtett Sami Khediráról, valamint a válogatottjaiknál a kiállítás sorsára jutó Giorgio Chielliniről és Paulo Dybaláról.

"Meglátjuk, Khedira jó formában van, s fontos játékos, ahogyan azt mindannyian tudjuk. Még tavaly is, amikor nem volt csúcsformában, igazán érezni lehet a jelenlétét, amikor ott volt a pályán. Chiellini higgadtnak tűnt, ahogyan Dybala is, aki idő előtt visszatért. Giorgiót kiállították, habár én úgy éreztem, hogy nem érdemelte meg a második sárga lapot.

Előtte két jó mérkőzést játszott a Juventsuban. Előfordul, hogy egy játékos formája visszaesik egy mérkőzésre, azonban ennek nem lesz kihatása a higgadtságára. Visszatért, nyugodt, s holnap újra játszhat, semmi probléma. Néha túl sokat foglalkozunk a játékosokkal, akiket igazságtalanul kiállítanak. Kik azok a játékosok, akiket pihentetek? Barzagli és Dani Alves nem fognak játszani.

Marchisio? Előbb várjuk meg, hogy visszatérjen, utána majd beszélünk róla. Felépülni egy ilyen sérülésből időt vesz igénybe, nem szabad siettetnünk, máskülönben csak még nagyobb gondot okoznánk az izmaival kapcsolatban. A felépülése jól halad, s alapos megfigyelés alatt áll. Bízunk benne, hogy hamarosan visszatér, s újra csatlakozik a csapathoz. Erre legfőképpen pszichológia tekintetben van szüksége."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr7511691041

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Juve82 2016.09.09. 17:42:11

Köszönjük ezt a hosszú fordítást, nem kis munka van benne!

Apuleius 2016.09.09. 17:47:42

@Juve82: Köszönöm szépen! :-D

babo0410 2016.09.09. 18:21:30

Annak nagyon örülök, ha már maradt Lichti, akkor nem padozik, hanem lehetőséget is kap.
Nagyon jó lenne a 3 pont holnap, és szerintem meg is lesz. Nem számítok nagy parádéra, inkább egy BL előtti. pihenősebb meccsre.

.Bulldeo 2016.09.09. 18:30:31

Ha már említette a mester a formációváltást, én örülnék, ha lenne a Sassuolo elleni meccsnek olyan periódusa, amikor Pjanic nem a védelem előtt, hanem Dybalához közel játszik. A kényszerítőzésüket éles meccsen is jó lenne megcsodálni.

Hiribi27 2016.09.09. 19:09:59

@Apuleius: Szép munka! Köszönjük!!!

Apuleius 2016.09.09. 19:14:45

@Hiribi27: Én is köszönöm szépen!

Rikoo 2016.09.09. 21:17:04

Örülök, hogy Lichti játszik holnap. Remélem Rugani is kezdő lesz.
Bonu pedig inkább foglalkozzon most a családdal. Szegény kis lurkó.:(
Tetszik, hogy egyre többet kérdeznek Allegritől Marcival kapcsolatban.
Buffon mellett a kedvenc játékosom és remélem jól halad a felépülése.
Jó lenne, ha már csatlakozna a rendes edzésekhez is.

I love JU 2016.09.10. 12:32:05

Bocsi, mert off-topic: a sassuoloval valo meccset akarom nezni (és a Juve többi meccseit is persze) és mivel a tv szolgáltatóm idén nem adja az Olasz ligát, ezért másfele kell folyamodjak. Valaki ajánlotta a multkor a KODI programot. letöltöttem a laptopomra és nagyon jól működik, két kérdésem lenne: 1. milyen ADD-ON-t töltsek le hozzá, hogy minden Serie A-s Juve meccset meg tudjak nézni (ha lehet HD-ben), ne kelljen mindig keresgélnem (és azon belül milyen adást keressek)? 2. Okos tv-re is telepíthető a KODI? Hálás köszönet előre is. FORZA JUVE!!!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3385) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (915) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9916) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4158) mercato (4141) nyilatkozat (7440) Olasz Kupa (326) összefoglaló (411) pletyka (4171) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása