Allegri: „Legfőbb célunk a scudetto megnyerése”

allegri_max_juventus.jpgMassimiliano Allegri dicséretben részesítette Gonzalo Higuaínt, miután a góljával a Juventusnak sikerült legyőznie a Fiorentina csapatát, majd a tréner megerősítette, hogy a csapat elsődleges célja a hatodik bajnoki cím megszerzése.

A mérkőzés első gólját Sami Khedira szerezte fejjel, amit Nikola Kalinić találata követett, majd Gonzalo Higuaín csereként beállva eldöntötte a meccset egy lesipuskás találattal.

„A csapat nagyon jó első félidőt teljesített, különösen figyelembe véve azt, hogy még nem vagyunk optimális állapotban. Véleményem szerint kettőnél több gólt is lőhettünk volna, miközben a Fiorentina egyetlen igazi lehetőséget alakított ki magának.

Egy lehetséges ellentámadás során Alex Sandro elveszítette a labdát, aztán a szögletből gólt kaptunk.” - nyilatkozta a tréner a Sky Sport Italia számára.

Érkezésekor Gonzalo Higuaínt sokan kritizálták a túlsúlya miatt, különösen mivel nagyon komoly összeget fizetett érte a Juve, azonban úgy tűnik, hogy most már túlsúlya csökkent, és gólérzékenysége ismét bizonyítást nyert.

„Jobb állapotban van, ahogy mindenki más is. Öt új játékos érkezett, és őket csapattá kell gyúrni. Nagyon elégedett vagyok az első félidővel. A második félidőben is eléggé szervezett védőmunkát nyújtottunk.

Amikor akár fél helyzet is mutatkozik, Gonzalo gólt szerez, ezt mindenki láthatta ma. És még nincs is formában, azonban leginkább az új játékostársakkal való összehangolódáson kell javítani.

Tapasztalható volt némi fáradtság, különösen mivel Sami Khedira csak pár hete állt edzésbe. Két alkalommal is nagyon fontos megmozdulásokat vitt véghez a szabad területre futással.

Amikor irányítottuk a meccsek, akkor nem sikerült megtartani a labdát úgy, ahogy kellett volna. Fent kellett volna tartsuk a nyomást, és arra kellett volna kényszerítenünk az ellenfelünket, hogy a tizenhatosa körül védekezzen, ám nem ez történt.

Tartottam attól, hogy a csapat szétszakad, ez pedig veszélyes lett volna, mivel a Fiorentina játékosai szeretnek területekre befutni, azonban sikerült együtt maradnunk.”

A Juventus komoly befektetéseket eszközölt a nyáron, bár Paul Pogba távozott, ezért felmerül a kérdés, hogy mik a csapat célkitűzései ebben a szezonban?

„Történelmi tett lenne egy hatodik bajnoki cím megszerzése, aztán prioritásban ezt követi az Olasz Kupa, a Bajnokok Ligája és a Szuperkupa. A valódi célunk pedig az, hogy javuljunk a múlthoz képest.

Minden egyes mérkőzés alapján döntéseket kell majd hoznom. A válogatottszünet után nyolc mérkőzést fogunk játszani egyetlen hónap alatt, és ekkor mindenkinek jó formában kell lennie.

A célunk mindig az, hogy márciusra kerüljünk a legjobb állapotba fizikailag, mentálisan és taktikailag. Ebben az évben ez még fontosabb.”

A trénert megkérdezték arról is, hogy milyen játékost céloz meg a klub középpályára, azonban a válasz elég rövidre sikeredett.

„Egy jó játékost.” - zárta az interjút a szezon első tétmeccse után Massimiliano Allegri.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr2910987328

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Spider81 2016.08.21. 11:26:19

De nem am...BL-t kell nyerni! :)

Ravanelli 2016.08.21. 11:40:32

Közérdekű!!!
Gyerekek,akinek nincs Digije és nem akar streamekkel szarakodni-az nCore-on másnap reggelre valami jótétlélek(áldassék a neve) feltolja a meccseket HD-ben!!!!!!!!!!!
Én már zúzom is lefelé!
Legközelebb nem nézem meg az eredményt,és még izgi is lesz

giorgio007 2016.08.21. 11:48:42

mindig az a kurva bajnoksáááág, nem máááár :D

consminor 2016.08.21. 11:53:03

@Ravanelli: www.fullmatchesandshows.com itt meg tudod nézni felvételről a meccseket, tegnap este a lefújás után 1 órával már fenn volt a teljes meccs.

Ravanelli 2016.08.21. 11:57:28

@consminor: köszi,Kollega,de én pont a gépről ,telóról való meccsnézést akarom elkerülni!
Letölt,pendrive be,sör felbont,hátradől,szórakozik

Rikoo 2016.08.21. 12:21:30

@Spider81: @giorgio007: nem mondhat mást. A BL-hez szerencse is kell, a bajnokságban, viszont egyértelmű esélyesek vagyunk és rekordokat állíthatunk be.

Piettro85 2016.08.21. 13:09:48

Istenem már megint ez a k***a serie A ... mint ha bárhova is számítana hogy 40-szeres bajnokok leszünk majd,közben meg a világ elmegy mellettünk... Profibb játékosok nem azt fogják nézni "hú de jó olasz bajnok leszek" hanem hogy mennyire küzdünk/kerülünk közel a BL cím elnyeréséhez, hogy Európa legjobbjai közé állhassunk illik legalább elődöntőzni 2 évente, mert egész addig az ilyen Götze meg Vidal-félék fognak taknyosra sz*patni minket az átigazolásokkal.. olasz kupa kiváló lenne a fiataljainknak erőpróbának, hogy ne Brazíliából keljen minden évben könyörögni valakiért akit végül behúz egy pénzes csapat előttünk...

Montero 2016.08.21. 13:18:40

Figyeljetek! Toltsetek le a KODI nevezetu programot a szamitogepre! Ezt en itt kint Angliaban hasznalom ha nincs magyar stream! Ez egy program amivel tvt nezhetsz es nincsennek reklamok!Mindenki rakereshet a youtubon es eldontheti letolti-e vagy sem!Ezzel csak segiteni szeretnek mas juventus szurkoli tarsamnak aki szenved a stream keresessel!Nem reklamnak szantam!

Montero 2016.08.21. 13:22:30

kodi.tv/download/
Ezen a linken letoltheto csak informalodjatok utanna hogyan is mukodik es mire van errol tudom az otthoni csatornakat is nezni!Remelem tudtam segiteni!
TEMAHOZ-Allegri ujabb szimpatikus nyilatkozata! Jo a csapat csak kell egy kozepalyas meg akiben van fantazia!Hernyo meg huzzon valahova meszire inenn!!!!!!FORZA JUVE!!!!!!!!!!!!!

delpi0823 2016.08.21. 13:58:51

Fabregast kene elhozni,neztem a chelsea meccset amikor beallt hatalmasat lendult a chelsea jateka es nem mellesleg gyonyoru golpasszt adott costanak nem is ertem conte miert maticot jatszatja(hala istennek matic kell neki es mi lemaradtunk rola mert nagyon vakon van az a gyerek)

Grinta 2016.08.21. 14:06:38

@Piettro85: Nem tudom feltűnt-e Neked?de a Juventus az Olasz bajnokságban indul,mint minden egyes évben,szép történelme során.Még jó hogy nem kérnek Tőled elnézést azért mert a célkitűzés a bajnoki cím.Kapjál már az eszedhez,nem is értem,miről beszélsz.Bajnoki címet kell nyerni ennek a csapatnak!!ha sorozatban hatodszor..akkor hatodszor,ha ez megvan akkor jövőre újra.Ha ez(Scudetto) nem tesz boldoggá..Veled van a baj.

epaska 2016.08.21. 14:41:38

Nincs ebben semmi rossz. A bajnokság a miénk kellnlegyen idén is. Akkor van baj, ha ez nem így lesz, ha lesz BL döntő, ha nem!

hurbiny3k 2016.08.21. 14:55:28

@delpi0823: Nagyon adnám, talán be kéne próbálkozni Mandzu-val..

Piettro85 2016.08.21. 14:58:26

@Grinta: Nyilván kellenek ilyen ambíciótól mentes,csak a minimálisra törekvő emberek, akik alapból az életükben is alacsonyra teszik a lécet ahogy jómagad is, a baj velem van mert elvárásaim/céljaim vannak :) Ennyi

consminor 2016.08.21. 15:03:09

@Ravanelli: ja, értem. jó torrentezést :)

Drughi Di Bianconeri 2016.08.21. 15:04:05

A Juventus-nál ,hagyományosan, a Scudetto jelentette a prioritást - MINDIG.

Nincs azzal baj,ha az aktuális edzőnk kijelenti,hogy idén is a legfőbb célunk a bajnoki cím.

Személy szerint úgy tekintek rá,mint 1 alapra,ahhoz,hogy sikeresnek mondhassuk a szezont,mert bár tény és való,hogy a Serie A nem tartogat számunkra nagy kihívásokat,riválisokat pláne nem,de a meccseket le kell játszani,meg kell nyerni,hogy a végén mi legyünk az 1. helyen.

Inkább gyűjtögessük,kissé már rutin-szerűen,unottan a Scudettokat,mint,hogy ne nyerjünk semmit. :)

DE: a BL egy olyan trófea,amire világszerte az összes juventino 20 éve várakozik.
Mikor az utolsó BL-trófeát nyertük, én még azt sem tudtam,hogy a Juventus-t eszik-e, vagy isszák ?

A 34 bajnoki címünkhöz kifejezetten kevésnek tűnik a 2 BL/BEK serleg.

A vezetőség,a játékosok,Allegri is nyilatkozta már,hogy a BL a legfőbb célunk, ki-ki saját vérmérsékletéhez híven. Erről tanúskodnak is az igazolások,azok minősége,mennyisége (költsége).

Természetesen nem lehet kijelenteni,pláne az edzőnek,hogy "idén BL-t fogunk nyerni",mert az a világon SENKINEK nem garancia,élő bizonyíték erre,hogy mióta így hívják a sorozatot SENKINEK nem sikerült a duplázás,pedig volt néhány korszakos csapat az elmúlt 25 évben...
Nettó,reális elvárás még a Barca,Real,Bayern triónak sem lehet.

Személy szerint azzal - hosszútávon persze - elégedett lennék,ha mi is el tudnánk jutni az említett trióhoz,na nem gazdaságilag (mert az sose fog bekövetkezni),hanem szakmailag. Legyünk ott stabilan az elődöntő környékén és számolni kelljen velünk,mint "4. erővel" a TOP fociban.

Persze - kis túlzással- mindent megadnék érte,ha már idén BL győzelmet ünnepelhetnék a csapattal ! :)

A Capitanonak,a BBC-nek,Marchisionak,a többieknek,régieknek - újaknak, a klubnak,nekünk szurkolóknak : kijár már egy győzelem a BL-ben is !

Örülök,hogy ez Allegri száját elhagyta:
"Amikor irányítottuk a meccsek, akkor nem sikerült megtartani a labdát úgy, ahogy kellett volna. Fent kellett volna tartsuk a nyomást, és arra kellett volna kényszerítenünk az ellenfelünket, hogy a tizenhatosa körül védekezzen, ám nem ez történt."

Remélem ezt komolyan is gondolja és ehhez fog alkalmazkodni Ő és a játékosok is !

Juveboy92 2016.08.21. 15:22:41

@Drughi Di Bianconeri: a BL-t nagyon merész dolog kijelenteni hogy megakarjuk nyerni, de elhiheted hiszen már említve volt párszor hogy mostmár reális cél a Juventusnál ezt már mondta Allegri meg pár játékos is...
Viszont amíg a bajnokságba ha hibázol 5t még mindig van 33 mérkőzésed helyrehozni így kijönnek az erőviszonyok ... a BLben viszont lehetsz bárki egy rossz napot kifogsz is már végzetes lehet ... pl ott a Real aki folyamatosan BL győzelemre esélyes kerettel rendelkezik mégis kellett 10 év a 10. hez utána most kevesebb a 11. hez de azért valljuk be tavaly nem őket tartották főesélyesnek de végül összehozták , de pl a Bayern akit tavaly esélyesként tartottak számon pl a Benfica és az Atletico ellen is döcögtek , vagy említhetném a 8 között a Wolfsburg Real odavágó eredményét, vagy ahhoz is jó nagy adag szerencse kellett hogy mi BL döntözzünk 2 éve , mert azért minket akkor sokan már a Dortmund ellen kiejtettek 16 között
Szóval Szumma Szummarum attól mert nem mondja most Allegri hogy BL a prioritas attól még megakarja nyerni , csak ott fontosabb tényező a szerencse mint a keret minősége , de ugyebár szerencséje a jó csapatoknak van és mi azok vagyunk , de rajtunk kívül még minimum 3an is azok :)

Grinta 2016.08.21. 15:33:36

@Piettro85: 1fotelszurkoló vagy,aki csak kritizál

Grinta 2016.08.21. 15:42:30

@Piettro85: Neked a Juventussal szemben nem lehetnek elvárásaid.Te egy szurkoló vagy.elvileg

kozagaha 2016.08.21. 19:44:18

Na annak örülök hogy Allegri is úgy látja hogy nem kellett volna visszaállni a másodikfélidőre és pressinggel meg labdatartással ki lehetett volna végezni a Fiort. Már az első félidőben elhúzhattunk volna 3-mal, de biztató ez a kezdés :)

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása