Allegri: "Higuaín már jobb formában van"

allegri_massimiliano_sajtotajekoztato_6.jpgA Fiorentina elleni mérkőzéssel a Juventus számára holnap elkezdődik az új szezon, amelynek számos új játékossal és komoly elvárásokkal vág neki a csapat. A Napolitól érkező Higuaínt, aki 90 millió eurós vételárával a klub történetének legdrágább igazolása lett, rengeteg kritika érte, amiért túlsúlyosan, nem túl jó formában érkezett Torinóba.

"Az elmúlt hét során sokat fejlődött." - mondta az argentin gólkirályról Massimiliano Allegri a mérkőzést megelőző pénteki sajtótájékoztató alkalmával.

"Amikor megérkezett, nem volt jó kondícióban, de mostanra már sokkal jobb lett, s Villa Perosában be is talált. Vagyis jobb lett, ahogyan a többiek is mind jobbak lettek."

A klub Primavera-csapata elleni találkozón a nyáron érkező Miralem Pjanić is idő előtt hagyta el a játékteret, így előfordulhat, hogy nem lép pályára a Fiorentina elleni mérkőzésen.

"Egy játékos kockáztatása függ az időzítéstől is. Normális dolog, hogy a szezonnak ebben a szakaszában, ha egy játékos szerepeltetése kockázatot jelentene, inkább nem játszatom majd. Ami az előszezont illeti, az előző és a jelenlegi év közötti különbség egyszerű. Tavaly június 7-ig játszottunk, amikor a Bajnokok Ligája-döntőben szerepeltünk, s a csapatnak egy kis időre volt szüksége. A problémát az jelentette, hogy amikor újrakezdtünk, csak tizenöt napunk maradt a Szuperkupáig, így sietnünk kellett.

Idén az előszezon időzítése és a szezon kezdetéhez vezető időkeret negyven nap volt, ami normális idő arra, hogy a szezonra felkészüljünk. Jó színvonalú barátságos találkozóink voltak, de nem túlzottan intenzívek, azután az utolsó szakaszban ott volt nekünk a West Ham, majd az Espanyol, így fokozatos volt a színvonal emelkedése.

Érthető, hogy azoknak, akik augusztus előtt érkeztek, már húsz nap munka van a lábukban Ezen a héten fel kellett készülnünk a mérkőzésre, így a munkamennyiség már nem volt olyan magas. Természetes, hogy néhányan később kezdték az alapozást, azonban a készülődés jól halad, s már csaknem a végén járunk. Inkább győzzünk úgy, hogy ötven sérülésünk volt a szezon végére, mint veszítsünk úgy, hogy csak három volt.

A legfontosabb dolog, hogy mikor az utolsó szakaszba érünk, nyomnunk kell a gázpedált. És amikor a gázt nyomja az ember, könnyen baleset adódhat belőle. A legfontosabb, hogy odaérjünk."

Ismét jelentős mozgás volt a Juventus keretében, s Allegrinek számos új játékost beépítve kell rajtot vennie az új szezonban. Vajon a jelenlegi keret erősebb vagy gyengébb a tavalyinál?

"Elmondhatjuk, hogy különböző, hiszen más karakterrel rendelkező játékosaink vannak. Tavaly nem volt olyan játékosunk, mint Pjanić, azonban volt egy olyanunk, mint Pogba. Itt van nekünk Higuaín, aki az olasz bajnokság gólkirálya volt, s aki kivételes játékos.

Dani Alves különbözik attól a párostól, aki tavaly volt nekünk. Tavaly Lichtsteiner és Cuadrado volt velünk, idén pedig a Lichtsteiner-Dani Alves páros. Dani Alves más játékos, mint amilyen Cuadrado volt.

Benatia egy olyan védő, aki annak a Cáceresnek a pótlására érkezik, akivel tavaly nem igazán számolhattunk. Marko Pjaca egy nagyon jó és érdekes játékos, s úgy gondolom, hogy ő lehet a szezon felfedezettje, mert a fizikai és technikai minősége is adott hozzá. Vagyis nem igazán jelenthetjük ki, hogy ez a csapat erősebb vagy gyengébb, egyszerűen csak más. Különösképpen, mert a tavalyi csapat huszonöt győzelmet aratott huszonhat mérkőzésből.

Paulo Dybala? Dybala még csodálatosabb dolgokra képes, mint amit az előző szezonban láttunk tőle, mert ő egy kivételes játékos, aki lenyűgöző fejlődést mutatott az elmúlt szezonban. Ha visszagondolok arra, amikor megérkezett, három hónap leforgása alatt teljesen megváltozott. Ő egy olyan srác, aki állandóan fejlődik, s ennél az oknál fogva egy olyan játékos, akiből a világ legjobb három játékosának egyike válik majd. Ennek egyik oka az összpontosítása, rendkívül elszánt srác.

Pogba ott van-e a világ három legjobbja között? Azok egyike válhat belőle. Úton van ebben az irányban, azonban világos célokra lesz szüksége és fejlődnie kell. 

Mivel nem beszélünk az átigazolási piacról, megválaszolom a Khedirával kapcsolatos kérdést. Augusztus 5-én érkezett, s a lehető legjobb állapotban van ahhoz viszonyítva, hogy tizenöt napja volt az edzésre. Ő egy kiváló ösztönökkel rendelkező játékos, így ha ott van a pályán, tudja, hogyan kendőzze el, ha a játéka nincs optimális kondícióban."

Paul Pogba végeláthatatlan szappanoperát és huzavonát követően tért vissza a Manchester Unitedhez, s a klub azóta is próbálja megfelelő középpályás leigazolásával felkészíteni a csapatrészt az új szezonra.

"Nem beszéltünk, többek között azért, mert Amerikában volt egészen az azt megelőző napig, hogy Manchesterbe ment volna. Nagyon jó kapcsolatot ápoltam vele, ahogyan a többi játékossal is. Talán még mindig fájt neki, hogy vereséget szenvedett ellenem a labdarúgás és kosárlabda megmérettetés alkalmával, s ez lehetett az oka, hogy úgy döntött, elhagyja a Juventust."

Az utóbbi napok során erősödtek a pletykák, amelyek Juan Cuadrado visszatéréséről szólnak, s Torinóban tárt karokkal várnák vissza a népszerű szélsőt.

"Nem beszélek az átigazolási piacról, mert holnap egy mérkőzés vár ránk. Mindenekelőtt azért, mert ez a két augusztusi mérkőzés ugyanolyan nehéz, mint a januári mérkőzések, habár januárban talán más állapotban van a csapat. A csapat összeállt, s már csak egy kis hangolásra van szükség az átigazolási piacon.

Ez a két mérkőzés, úgy, hogy közben az átigazolási piac még nyitva van, mindig csapdát jelent. Ezért nem beszélek átigazolásokról, mert az átigazolási piaccal a klub foglalkozik, s a klub nagyszerű átigazolási időszakot produkált. Tizenöt napunk maradt arra, hogy véglegesítsük a keretet, ráadásul a játékosok más csapatokhoz tartoznak, így egyáltalán nem kívánok beszélni róluk.

Ma és holnap reggel felmérem,  hogy Pjanić állapota megfelelő-e a játékhoz. Ami Evrát illeti, kapott egy rúgást, de bizonyosan rendelkezésre áll majd. Idén ismét öt új játékos érkezett hozzánk, s csupán tizenhét napunk volt arra, hogy együtt dolgozzunk, így biztosan szükségünk lesz egy kis időre."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr7910428534

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rikoo 2016.08.19. 16:14:12

Jó hosszú interjú. Köszönjük a cikket!:)

Apuleius 2016.08.19. 16:17:12

@Rikoo: Mindent a Kedves Olvasókért! :-) Bevallom, egy kicsit tömény volt ez most nekem így péntek délutánra...

Rikoo 2016.08.19. 16:25:54

@Apuleius: Hát azt elhiszem. Mennyi időbe telik megírni egy ilyen hosszú cikket?

venember83 2016.08.19. 16:27:33

@Rikoo: rég nem szólalt meg Allegri, most kihasználta. Szerencsére Marci ráért most éppen. :)

Apuleius 2016.08.19. 16:28:09

@Rikoo: Változó, de egy ilyen végeláthatatlan nyilatkozattal azért elpiszmog az ember. Ha hozzáveszem a többszöri kávézást és azt is, hogy az embernek egyéb dolgokkal is foglalkoznia kell a munkahelyén, nos úgy 40-45 perc lehetett ez a szösszenet :-)

kozagaha 2016.08.19. 16:30:49

"Talán még mindig fájt neki, hogy vereséget szenvedett ellenem a labdarúgás és kosárlabda megmérettetés alkalmával, s ez lehetett az oka, hogy úgy döntött, elhagyja a Juventust."

Allegri megölt xD (amúgy jókat szórakoztam azokon a videókon)

Rikoo 2016.08.19. 16:40:12

@Apuleius: @venember83: Akkor jó sok időt vesz igénybe minden nap a blog. Tényleg nagyon köszönjük, hogy sikerül fenntartani ezt az oldalt. És egyre népszerűbb lesz ez az oldal. Sokan regisztrálnak olyanok is akik évek óta követik a blogot és ők is hozzászólnak a cikkekhez. Velem is így van ez. Nem tudom pontosan mikor alakult ez a blog de gyakorlatilag az eleje óta követem a cikkeket és a kommenteket, de csak tavaly kezdtem el én is hozzászólni a cikkekhez.

MVPP 2016.08.19. 16:45:03

@Rikoo: +1 Nagyon szépen köszönjük a szerkesztők munkáját!

molnaratti10 2016.08.19. 17:19:37

@Rikoo: gyerekek,amiòta megtudtam,hogy Zsönét kizárták,azòta figyelem a kommenteket,új neveket,milyen néven fog visszatérni!
Segítsetek,komolyan!!!

Juve82 2016.08.19. 18:05:14

@Apuleius:@venember83: Köszönjük a munkátokat:)⚽

JuventusFanatikus 2016.08.19. 18:15:47

@molnaratti10: Én egy hete nem voltam gép közelébe, tényleg kizárták Zsönét?

Rocky80 2016.08.19. 18:22:42

@JuventusFanatikus: azóta ez a hely a béke és nyugalom szigete.

Allegri meg csak ne játsszon a játékosokkal. :D

JuventusFanatikus 2016.08.19. 18:30:37

@Rocky80: Addig amíg nem tér vissza másik névvel.

Juventino86 2016.08.19. 18:50:14

A Gazzetta 3-5-2-t jósol holnapra Pjanic nélkül. NEm tudom. :( Természetesen Allegri sokkal jobban tudja, mint én, de én felraknék egy 4-3-1-2-t holnap Dybalával irányítóban: Buffon - D.Alves, Bonucci, Barzagli, Alex Sandro- Pjaca, Khedira, Lemina - Dybala - Higuain, Mandzukic.

Juventino86 2016.08.19. 18:53:49

Mert ha Pjanic végül nem tud játszani, akkor nem látom át, hogy 3-5-2-es felállásban ki fogja a támadókat kiszolgálni a kp-ról. Tartok tőle, hogy Hernanes kezdeni fog, bár egy jó meccse azért neki is lehet. :)

kozagaha 2016.08.19. 19:20:05

@Juventino86: Pedig ha 3-5-2 lesz gyanús, hogy Hernanes kezd. De lehet Khedira játékát nem nagyon kellene eröltetni az előző évből kiindulva amikor jöttek a rásérülések meg a visszaesések.

molnaratti10 2016.08.19. 20:29:28

@kozagaha: Én Pjaca t is kipròbálnám ott,de osztom a Dybala,Higuain,Mandzu kezdőt!

Dante01 2016.08.19. 21:19:19

Jó nyilatkozat köszi.
Nagyon kiváncsi leszek ki kezd holnap.
És milyen felàllásban.
Remélem Lemina megmutatja mit tud igazából.

Tony. 2016.08.19. 23:04:42

Kizártak egy másik embert, hurrá, örvendjünk!!! Milyen szánalmas... Kva nagy szerencse, hogy legalább ti itt maradtatok nekünk.

I love JU 2016.08.20. 08:18:36

@Rikoo: én is úgy vagyok :) rég követem már és most a hozzászólásodnak köszönhetően regisztráltam én is :) forza Juve!

molnaratti10 2016.08.20. 10:01:29

@Tony.: lehet több néven fut egyszerre???

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása