Tardelli: „A Dybala-Higuaín páros nagyszerű”

Tardelli Marco.jpgMarco Tardelli véleménye szerint a Juventus argentin csatársora kiváló párosítás a csapat számára.

A bianconero idén nyáron megszerezte az elmúlt szezon Serie A gólkirályát, és a rendkívül komoly kivásárlási ár nyomán természetesen komoly elvárásokat támasztanak vele szemben a szurkolók és a vezetőség.

„Hogy mivel gazdagítja a Juventust Gonzalo Higuaín az érkezésével?” - gondolkodott el Marco Tardelli a La Gazzetta dello Sport számára adott interjúban.

„Gólokkal. Számos góllal. Azonban Gonzalo Higuaín és Mario Mandžukić két nagyon különböző futballista. A horvát válogatott kulcsembere volt a csapatnak, ő volt az első, aki letámadja az ellenfelet. Mindenkit letámad, így pedig a csapat képes pozíciókat nyerni a pályán.

Gonzalo Higuaín másfajta csatár, inkább utolsó támadóként jellemezném. Mindazonáltal egy bajnoktípusról beszélünk, aki lehetővé teszi a Juventus számára a Bajnokok Ligájának célba vételét.

Higuaín-Dybala? Tökéletes duó. Sokan hasonlítják őket a Trezeguet-Del Piero kettőshöz, azonban én ezzel nem értek egyet. Négy kiváló csatárról beszélünk, de egymástól különböznek.

A Gonzalo Higuaín és Paulo Dybala kettős papíron tökéletes párosítás, és amellett, hogy képes a kapuba juttatni a labdát, Pipita képes gólpasszokkal szolgálni dél-amerikai képzettségének köszönhetően. Ráadásul mindketten Argentínából származnak.”

Paul Pogba várhatóan távozik a Manchester Unitedhez, azonban Marco Tardelli szerint ez nem lesz komoly csapás az Öreg Hölgy számára.

„Kiváló játékost veszítenek, azonban rengeteg pénzt kasszíroz a klub. Véleményem szerint ezt megengedhetik maguknak.

Hogy odaadnám-e Paulo Dybalának a tízes mezt? Neki kell viselnie. A srác megfelelő hozzáállással rendelkezik, a minőség és a személyiség pedig ipari mennyiségben található meg a játékosokban. Őt illeti meg a tízes mez.

Álvaro Morata eladása? Sikerült megfelelően pótolni, nincs probléma ebben a tekintetben

Ami Marko Pjacát illeti, megvan benne a szükséges tehetség, azonban még nem mondanék végső ítéletet. Nemis olyan régen arról beszéltek az emberek, hogy Mario Balotelli igazi bajnok, és komoly hatással lesz a futballra, azonban Mario nem volt semmire hatással. A futball változtatta meg őt.”

Gianluigi Buffon még két évig marad a csapatnál, és az egykori középpályás szerint a klubnál majd megfelelő pozíciót találnak a legendának.

„Gianluigi Buffon azon egyéniségek egyike, akiket nem szabad hagyni, hogy elhagyja a csapatot, amikor szögre akasztja a futballcipőjét. A bianconero csapat nem követheti el ugyanazt a hibát, mint Del Piero esetében, vagy mint amit az AC Milan elkövetett Paolo Maldini visszavonulása után.”

Végül az egykori futballistát a Juventus céljairól kérdezték.

„A Juventus számára nincs versenytárs bajnokságon belül. Azonban a Bajnokok Ligája már nagyon komoly szintű porond az Öreg Hölgy számára.

Dani Alves? Véleményem szerint a brazil futballista különösen fontos igazolás. Dani Alves mindent megnyert a Barcelonával, és idén segítségére lesz a Juventusnak abban, hogy a Bajnokok Ligájában gyakran előforduló nehéz pillanatokon túltegye magát a csapat.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr668929694

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mixbetegállat 2016.08.02. 12:10:54

Én is kétségbe voltam(vagyok) esve Pogba távozása miatt, de sikerül egyre pozitívabbnak látnom ezt a nyári Mercato-t.Gondoljunk csak bele hogy mi kell a népnek.Mitől szurkolnak annyian a Barcelonának.Nem Busquets, és nem is Iniesta miatt.A támadó szekció a lényeg.Az az igazi látványosság, meg a gólok mennyisége.Azért a Pjanic-Dybala-Higuain hármas nem ígérkezik rossznak marketing szempontból sem.Bízom benne hogy most majd olyat látunk amit Juve szurkolóként nagyon régen nem.Tulajdonképpen Pogba hiába áll kézen a középpályán, és posztolgat sejtelmesen ő nagyon nagy durranás csak ezen a nyáron lesz az átigazolási rekordjával..

pedronegroo 2016.08.02. 13:30:17

@Mixbetegállat: Azért Pogba elég komoly része a támadó szekciónknak. Nem mellesleg nagy ismertségnek és népszerűségnek örvend. Marketing értéke önmagában magasabb mint az általad említett triónak.

Glivenko 2016.08.02. 13:42:03

Tardelli nem hülye, ezekkel a gondolataival nem tudok vitatkozni. :)

ovaentat besök 2016.08.02. 14:38:55

H(iguaín)D(ybala)-ban fogjuk nyomni! :)) Full HD-ban! Muhahaha!

Lisandro 2016.08.02. 16:07:22

Srácok!
Ez nem ide tartozik,de előre hozták a meccset a Fiorentinaval?
Mégsem vasárnap van?
Tudtok erről valamit?

niccolo 2016.08.02. 18:26:24

@Lisandro: elméletileg szombat 20:45-kor lesz,

niccolo 2016.08.02. 20:59:52

Tardelli, szerettem a játékát és szeretem a nyilatkozatát.Ő épp oly örök 8-as,mint Marchisio, nem illene nekik a 10-es mez.

Grinta 2016.08.02. 22:25:45

Tardelli megválaszolt itt sok olyan kérdést amit feltettek egyesek..Mandzukic haszna,Pogba (esetleges)távozása,és vele a 10es mez kérdése,Dani Alves

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (923) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9927) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4170) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4177) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása