Allegri: „A kupára készülünk”

allegri_max_juventus.jpgMassimiliano Allegri véleménye szerint a Juventus mostantól a Coppa Italia döntőre fog koncentrálni, amelyben az AC Milan lesz az ellenfél, és az utolsó bajnokin ennek megfelelő csapatot fog felküldeni a pályára.

A bianconero utolsó bajnokijára holnap délután fog sor kerülni, az ellenfél a Sampdoria lesz, az Öreg Hölgy trénere pedig győzelemmel kívánja zárni az olasz pontvadászatot.

„Leonardo Bonucci nem fog padra kerülni, mivel már Daniele Rugani tizenegy mérkőzésen játszott, és szükségem van rá az Olasz Kupa-döntőben. Holnap Leonardo Bonucci játszani fog, ahogy Andrea Barzagli és Giorgio Chiellini is. Utóbbinak különösen nagy szüksége van arra, hogy legalább egy órát játsszon.

„Alex Sandro nem játszhat, tehát Patrice Evra a kezdők között lesz.”

A Juventus trénere különösen mérges volt a Verona elleni legutóbbi vereség miatt, azonban nem hangsúlyozta túl a problémát.

„Csak egyszer beszéltem erről a csapattal. Okos srácokkal dolgozok, akik megértették, hogy ezzel a játékkal semmire nem fogunk jutni.

Egy huszonöt győzelemből és egy döntetlenből álló sorozat után beleférhet egy vereség, sőt, akár jól is jöhet. Segít éhesnek lennünk a döntő tekintetében.

A lányom youtube-os videója? Nem, nem vagyok mérges emiatt. Okos ötlet volt, de a színészi teljesítmény nem volt tökéletes. Talán inkább a tanulással kellene foglalkoznia.”

A mester ezt követően az Öreg Hölgy védelméről beszélt.

„Jelenleg Leonardo Bonucci legjobb cseréje Andrea Barzagli, de előfordulhat az is, hogy két középhátvéddel fogunk játszani.

Már kipróbáltam egy háromvédős rendszert Andrea Barzagli, Daniele Rugani vagy Patrice Evra vagy Giorgio Chiellini pályára küldésével. Andrea Barzagli jó meccset játszott, nagyon gyorsan képes labdát adogatni és járatni. A jellemzői eltérők Leonardo Bonucci tulajdonságaitól, mivel kevesebb hosszú labdát játszik meg, azonban ezeket jól csinálja.

Vasárnap reggel nem fogunk edzeni, pihenőnapot kap a csapat. Ezt követően minden nap edzést tartunk, míg el nem utazunk Rómába csütörtök este. Péntek reggel audienciát kaptunk a pápától, aztán edzést tartunk az Olimpico gyepén, és végre lejátsszuk a meccset szombat este. Kicsit nehéz elhinni, hogy már csak egy hét választ el a szezon végétől, olyan, mintha tegnap kezdődött volna.

Minden bizonnyal lesz egy ünnepi vacsora egy étteremben vagy egy szórakozóhelyen. De nem fog sokáig tartani, nem engedhető meg, hogy hajnali ötkor kerüljünk ágyba.”

A sajtótájékoztatón természetesen felmerült a sérülések nagyon magas száma, amely a kupadöntő tekintetében is érezteti hatását.

„Tegnap egész este a sérülésekről beszéltünk. Több sérülés jelentkezett, mint tavaly, és számos probléma adódott a vádliizmokkal.

khedira_sami_golorom.jpgSami Khedira folyamatosan küszködött ilyen típusú problémával, de idén huszonöt meccsen játszott: húsz bajnokin, négy BL-meccsen és egy Olasz Kupa-meccsen. Ezeken pedig jól játszott, mivel jó készségekkel megáldott futballista.

Jövőre jobban kell kezelnünk az ő helyzetét, de elégedett vagyok mindazzal, amit elért.

Álvaro Morata a legutóbbi meccsen megsérült, és egy vérömleny miatt nem léphetett pályára a Verona ellen. Azonban a csapattal együtt dolgozik már két napja, és holnap, illetve a döntőn bevethető.

Nyilvánvaló, hogy minden év különbözik. Tavaly kicsit későn indult a szezonunk, aztán jött a Szuperkupa, amit három hétnyi kemény munka követett. Így kevesebb kockázatot vállaltunk, aminek a nyomán kevesebb sérülés adódott.

Mindazonáltal a kiszámított kockázatokra szükség van. Inkább választom a húsz sérült játékost és a bajnoki címet, minthogy nulla sérülés mellé egy második, harmadik, negyedik vagy ötödik helyen zárjunk.

Javítanunk kell az idei évben végzett munkán. Tavaly teljesen más volt a programunk, és hat héten keresztül tudtunk edzeni. A játékosok is öregednek, és állapotuk is változik. A pszichológiai stressz szerepét sem lehet letagadni. Mindig lesznek sérülések.

Nincs azzal semmi gond, ha kimarad három nap edzés, de vasárnap játékra készek a futballisták. Idén több játékos állt rendelkezésre a meccseken annak ellenére, hogy kihagytak edzéseket.

Paul Pogbának edzeni kell, mivel holnap játszani fog. Nem veszítheti el a játékritmust. Ha valaminek be kell következnie, akkor nem tudjuk elkerülni ezeket a dolgokat.

Az edzésre kell koncentrálnunk, és nem vehetjük félvállról a dolgokat. A Verona elleni meccs előtt a Carpi ellen már megengedtük az ellenfélnek, hogy 10-15 alkalommal kapura lőjön, miközben mi nem tettük ugyanezt.

Próbáljunk a feladatunkra koncentrálni, és zárjuk a szezont jó eredménnyel. Ez a játék fejben dől el, és minél hosszabb ideig nem koncentrál az ember, annál rosszabban teljesít az ember, különösen most.”

A hamarosan kezdődő átigazolási időszakban mindenki arra számít, hogy a Juventus igazgatója, Beppe Marotta végre szerződtet egy trequartistát, ám Massimiliano Allegri szerint ez nem igazán fontos szempont.

„Amire szükségünk van, az kiváló minőséget képviselő játékosok. Nem számít, hogy milyen poszton játszanak, ez maradjon az én feladatom. Keresek én valamilyen módot, hogy elrendezzem a csapatot a védősor előtt.

Roberto Pereyra holnap valószínűleg játszani fog, ahogy Norberto Neto is, mivel őt használni szeretném a döntőben.

A sportszerűség megkívánja, hogy ő is játszhasson pár meccsen. Játszott a Verona ellen, és holnap ismét lehetőséget kap, hogy ismét megtalálja a helyét a pályán, és kicsit magabiztosabb legyen.”

Az újságokban szárnyra kapott a Szuperliga ötlete, amelyben érintettek lennének Európa legjobb klubjai, azonban Massimiliano Allegrit hidegen hagyja mindez.

„Nehéz elképzelni, mivel minden hierarchia módosulna. Nem tudom, hogyan rendeznénk a sugárzási jogok megosztását, és szerintem ez nem is az én dolgom. Minden bizonnyal nagyon kompetitív kiírás lenne, ezért meg kellene harcolnunk a helyünkért.

Hernanes holnap játszani fog. És így nagyjából már nem maradt kérdés a holnapi felállás tekintetében.

Paulo Dybala és Mario Mandžukić is várhatón lehetőséget kap. Álvaro Morata jól érzi magát. Az egyetlen sérültünk Sami Khedira, akinek nagyon kis esélye van arra, hogy a döntőben pályára lépjen.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr258713818

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3382) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (914) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4155) mercato (4139) nyilatkozat (7439) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása