Allegri: „Jövőre a BL a cél”

allegri_massimiliano_sajtotajekoztato_4.jpgMassimiliano Allegri a Fiorentina elleni 2-1-es győzelmet követően arról beszélt, hogy csapata szinte lehetetlen dolgot vitt véghez, jövőre azonban a BL-győzelmet kell célnak kitűzni.

A bianconero együttes borzalmas szezonkezdetet produkált, azonban a Sassuolo elleni október 28-i vereség óta huszonnégy győzelmet szerzett az együttes, és mindössze a Bolognának sikerült döntetlenre hoznia a Juventus elleni találkozót.

„Szinte lehetetlen volt 24 győzelmet szerezni 25 meccsből.” - vallotta be a mester a Mediaset Premium és a Sky Sport Italia számára adott interjúban a firenzei meccs után.

„Az edzői karrierem kezdete óta mindig magabiztos voltam annak tekintetében, amit csináltam, és teljesen tisztában voltam azzal, milyen területeken fejlődhetek. A nap végén az eredmények a legfontosabbak ebben a munkakörben.

Gyakran neveznek a klub emberének, azonban szerintem az segít eredményesnek lenni, ha mindenki a trénert segíti, vagy rosszul gondolom? Ha nem értünk egyet a klub által hangoztatott gondolatokkal, akkor ezt illedelmesen meg kell mondani, majd távozhat az ember. Ezt a keretet kivételes módon rakta össze a klub.

A szerződésemet meghosszabbítom jövő héten, ha engedik, hogy aláírjam a papírt!”

A firenzei 2-1-es eredménnyel lényegében a Juventus bajnok lett, ám ehhez kellett Gigi Buffon bravúrja, aki a meccs zárásaként Nikola Kalinić büntetőjét semlegesítette.

„Ez nagyon fontos lépcsőfok volt a cím felé. Komoly elismerést érdemel a Fiorentina, mivel számos problémát okozott nekünk az ellenfél. A srácaim is dicséretet érdemelnek azonban a teljesítményükért.

1-1-ig kevés kockázatot vállaltunk az ellentámadásokon kívül, aztán kicsit összezavarodtunk, mivel Firenzében a meccseknek az utolsó másodpercig nincs vége. Végül aztán sikerült megtartani a három pontot.

Gigi Buffon a legreprezentatívabb és legfontosabb játékos a Juventusnál. Az ő szavai nyilvánvalóan más súllyal bírnak, mintha ezeket más mondaná.”

A Juventus együtt tekinti meg a hétfői Napoli - Roma meccset?

„Edzést végzünk majd szokás szerint, aztán felkészülünk a Carpi elleni találkozóra. Ne feledjük, hogy május 21-én az Olasz Kupa döntőjét játsszuk az AC Milan ellen, és nem tanúsíthatunk rossz hozzáállást a meccsen.

Semmin nem változtat az, hogy megtekintjük-e a meccset vagy sem. Az elején túl puhák és nyugodtak voltunk, azonban novembertől kivételes szezont futottunk.

A következő évben a Bajnokok Ligája-győzelmet kell kitűznünk célnak. Reduktívnak érzem csupán a bajnoki címre való koncentrálást. A BL olyan kiírás, ahol egyetlen rosszul elsült incidens elég ahhoz, hogy eldőljön a meccs, és ne legyen idő az eredmény megfordítására.

A taktikai elemektől függetlenül úgy vélem, hogy fejlődnünk kell a labdairányítás tekintetében, amikor nyomás alatt vagyunk és vezetünk. Nem veszíthetjük el a labdát banális módon, tehát ezen kell dolgoznunk a meccs adott időpontjaiban. Ellenkező esetben túl nagy nyomást fejtünk ki saját magunkra, ami elkerülhető.

Fejlődhetünk a rendelkezésre álló játékosok tekintetében, és segíthetünk nekik érettebb futballistává lenni, mert például a Bayern München ellen túlságosan naivak voltunk, amikor mi irányítottuk az adott helyzetet.”

Ezt követően a mester kiemelte a csapat horvát csatárát, akit számos kritika ér.

„Az emberek nem látják, és ők méghozzá elég sokan vannak, hogy Mario Mandžukić technikailag nagyon jó adottságokkal rendelkező futballist. Ritkán ront passzt, és fantasztikus gólpasszt adott Paul Pogbának, ahogyan azt tette Sami Khedira felé is a minap.

Paulo Dybalát könnyű észrevenni, mert gyors és agilis, azonban érdemes figyelni, hogyan választja meg Mario Mandžukić az elfutások időzítését, és hogyan választja meg a passzait.”

Ráadásul a horvát futballista meccseket dönt el, hiszen a tíz bajnoki góljából nyolc addig gól nélküli meccsen született.

„A klub a keret javítására fog törekedni, ahogyan azt tette tavaly nyáron is, és nagyszerű technikával megáldott fiatal játékosokat fognak leszerződtetni.

Tartás tekintetében Paul Pogba rengeteget fejlődött, és csak megismételni tudom, amit viccelve a minap mondtam, hogy mivel az érte kapott száz millió nem az én markomat ütné, inkább a csapatnál tartanám Paul Pogbát!”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr138660992

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Spider81 2016.04.25. 09:37:10

A cimbol itelve,jovore nem akarunk bajnoksagot nyerni es csak a BL-be jutas lesz a cel? :D

Type-R 2016.04.25. 09:40:52

"A következő évben a Bajnokok Ligája-győzelmet kell kitűznünk célnak. Reduktívnak érzem csupán a bajnoki címre való koncentrálást." - Végre! Mikor hallottunk utoljára ilyen egyenes kijelentést?!

FeriGjuve 2016.04.25. 09:54:10

Ideje lenne komolyan ràmenni egy Bl cìmre.Scudetto a zsebben,màr csak be kell huzni a zipzàrt.

babo0410 2016.04.25. 10:35:06

Szerintem már idén is a BL volt az egyik célunk. Tavaly még nem, mert új edző, a saját arcára kell faragni a csapatot, ehhez képest BL döntőt játszottunk. tavaly nyáron viszont nem kis pénzt áldoztak a csapatra. Szerintem ez azért is volt a kulcsjátékosok távozása mellett, mert a BL-ben szerettek volna minél messzebbre jutni. Szerintem a BL már Conte idején is nagyon fontos volt, csak akkor még nem állt rendelkezésre elég pénz ahhoz, hogy a BL győzelemhez kellően meg lehessen erősíteni a csapatot. De az irány már akkor is jó volt. Idén meg már nem kell remélhetőleg kulcsjátékosokat pótolni, így meg tudjuk majd venni azt a 2-3 láncszemet aki hinyzik ahhoz, hogy egy Bajern szint ellen a hosszabbításban se fogyjon el a tudomány. Mert a rendes játékidőben idegenben jobbak voltunk, otthon meg megmutattuk, hogy hátrányból is fel tudunk állni.

Kukszi 2016.04.25. 11:08:41

Remélem aláírják hamar azt a szerződés hosszabbítást, amibe a neki megfelelő záradékok vannak.

Pl.( Pogba maradása, valamint olyan nyári igazolások amik közösen Marrottàval lesznek egyeztetve). Valami hasonló

venember83 2016.04.25. 11:27:26

A BL-hez azért komoly szerencse és megfelelő erősítés is kellene. Pogba harmincöt bajnokiból harminchárom meccsen játszott, harmincegyen kezdőként. Nyolc gól, tizenegy assziszt. Marha nagy szerencse, hogy nem döntötte ágynak valami fincsi izomprobléma pár hétre vagy netán két hónapra, mert nem lett volna kivel pótolni, mivel mindenki más sérülésekkel küzdött a középpályán. Most Khedirát hagyjuk, aki egy egész meccset nem képes lejátszani, és le kell cserélni egészséges állapota esetén is a hetvenedik perc környékén.

Magyar Közöny 2016.04.25. 12:29:15

10 év után újra elmondható, hogy Bl esélyesként indul a csapat.
(hejj, az az utsó percben bekapott müller fejes...)
Abszolút a csapatnak az első 4-ben a helye.
Jót tenne a Serie A-nak, ha nemzetközi porondon, nem csak bianconeri lenne erős, hanem minimum még 2 másik, mint régen, bár ettől inkább egyre messzebb kerül a legtöbbjük.
Sajnos az olasz bajnokságról mindent elmond, hogy ilyen kutyaütő szezonkezdettel is fél lábon tönkrever mindenkit a Juve.

alexGicamo 2016.04.25. 20:31:59

@Magyar Közöny: Osztom ! Szívemből szóltál ! :)

FORZA JUVE PER SEMPRE !!!

FeriGjuve 2016.04.26. 06:21:19

@babo0410: A BL azèrt màs tèszta.Azt megnyerni mindenkèppen bravúr kell.Persze kellenek klasszisok ès erős keret(nem csak a kezdő).De megvolt ez a Barca-nak is,mègis elbuktak.Ott kőkemény bravúr kell!!!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (923) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9927) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4170) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4177) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása