Buffon: "A futball az érzelmekről is szól"

Buffon Gianluigi_1.jpgGianluigi Buffon legutóbbi nyilatkozatában elárulta, hogy miért maradt a Juventusszal a másodosztályban, illetve egyéb dolgokról is szót ejtett.

"Hiszek a hálában. A futball nem szólhat csak az üzletről, érzelmek is szerepet kapnak benne." - kezdte mondandóját a hálóőr.

Az Öreg Hölgy tíz évvel ezelőtt megjárta a poklok poklát, a 2006-ban, a világbajnokság évében, a Calciopoli néven elhíresült bundabotrány következtében két bajnoki címtől megfosztották, valamint a 2006-2007-es szezonra visszasorolták a Serie B-be. Ennek ellenére a Juventus friss világbajnok ikonja, Buffon és Del Piero a csapattal maradtak.

"Távozhattam volna azon a nyáron, hiszen számos fontos klub felvette velem a kapcsolatot. Mindezek ellenére mégis úgy döntöttem, hogy itt maradok, legfőképp azért, mert hiszek a hálában. Ez egy olyan érték, amit újra felszínre kell hozni.

Mindezek mellett be akartam bizonyítani azt is, hogy a futball azon értékei, amelyekről beszéltem és hiszek bennük, nem csak üres szavak voltak, hanem tettek is követték őket.

Ez a játék nem szólhat csak az üzletről, érzelmeknek is kell lenniük benne. A foci meghalna egyik vagy másik nélkül, ezt tudnunk kell. Az én történetem ezt szeretné alátámasztani."

Mostanában az AS Roma csapata körül áll a báll, ugyanis a klub legendája, Francesco Totti szeretne negyven éves kora után is jétszani, azonban munkáltatója nem kíván neki új szerződést ajánlani. Az eset az edző és játékos közötti nézeteltérésre vezethető vissza, edzője szerint ugyanis a játékos már nem elég fitt ahhoz, hogy kezdőként lépjen pályára.

"Azt gondolom, amit mások is gondolnak Tottiról: egyedi játékos. Senki sem tudná megismételni azt az élettörténetet, ami az övé. Ugyanakkor azt gondolom, hogy az eldődleges szempont az kell legyen, hogy mi a legjobb Spalletti és a Roma számára.

Totti képes eldönteni azt, hogy mikor van itt az ideje a távozának, s úgy vélem, hogy az edzője is ezt gondolja. Szerintem mindenkinek igaza van, csak nem értik meg egymást. Ez okozza a problémát." - fejezte be a kapus.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr608656904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3382) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (914) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9914) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4155) mercato (4140) nyilatkozat (7439) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4170) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása