Allegri: „Egyre nehezebb meccseket nyerni”

allegri_massimiliano_sajto.jpgMassimiliano Allegri a Juventus mentális erejét méltatta, miután az Öreg Hölgy sikeresen legyőzte hazai pályán az Empoli együttesét.

A mérkőzés egyetlen találatát Mario Mandzukic szerezte, és a teljes meccset tekintve az Empoli birtokolta többet a labdát.

„A mérkőzések megnyerése abszolút nem könnyű, és ez egyre nehezebb a szezon vége felé, különösen mivel az Empoli olyan csapat, amely jó futballt játszik.” - nyilatkozta a tréner a Mediaset Premium számára.

„A szezon ezen részében az eredmények még többet jelentenek, és ezért elismerésemet kell kifejeznem a srácok teljesítménye iránt, mivel nem kis eredmény huszonegy mérkőzésből húszon győzedelmeskedni.

Az első félidő kissé szervezetlenebb volt, aztán a szünet után jobban teljesítettünk. Szükségünk van arra a mentális erőre, amelyről a srácok ma este tanúbizonyságot tettek.

Volt egy pillanat, amikor Álvaro Morata és Paul Pogba egyénként futballozott, és ebben a szakaszban bármilyen kicsi hiba drágának bizonyulhat. Egyszerűen kell futballoznunk, és javulnunk kell a labda irányítása terén.”

Claudio Marchisio és Andrea Barzagli sérülést követően tért vissza, míg Giorgio Chiellininek ismét izomproblémával kell szembenéznie a szombati meccs után.

„Giorgio Chiellini jól érezte magát előtte, és majd kiértékeljük a legutóbbi fejleményeket, de remélem, hogy semmi súlyos.”

Az eltiltásoknak és sérüléseknek köszönhetően Daniele Rugani több szerephez jut, ma pedig kezdőként futballozhatott egykori klubja ellen.

„Jól teljesített, ahogy a többiek is, azonban a fiatal futballistáknak időre van szükségük a tapasztalatszerzéshez, s lehetőleg minden nyomás nélkül.”

Az eredménynek köszönhetően a Juventus továbbra is hárompontos előnnyel fogja vezetnii a tabellát, azonban ez még nőhet is a vasárnapi Udinese - Napoli meccs kimenetelétől függően.

„A Napoli közelről követ minket, és ha nem botlanak meg, akkor tartanunk kell ezt az átlagot ahhoz, hogy elöl maradjunk. Meg kell próbálnunk megnyerni a sorozatban ötödik bajnoki címet, aztán ott az AC Milan elleni Coppa Italia döntő.”

Massimiliano Allegrit természetesen kérdezték szerződésének esetleges megújításáról, a tréner pedig megnyugtató válasszal szolgált.

„Amikor lesz egy szabad délutánunk, leülünk a klubvezetőkkel, és megbeszéljük az ügyet. Még van egy év hátra a szerződésemből amúgy is, ők elégedettek, ahogy én is. Amikor majd ismét találkozunk, aláírjuk a papírokat.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr938555670

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rocky80 2016.04.03. 11:34:39

Tetszett Rugani, a világ legjobb védője lesz.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9911) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4137) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása