Chiellini kész a visszatérésre

chiellini_giorgio_adidas_mez_labdaval.jpgA Juventus védője arra törekszik, hogy már az Empoli elleni mérkőzésen bevethető legyen.

"Szeretnék visszatérni már a szombati mérkőzésen, s egészen július közepéig a csapat segítségére lenni." - fogalmazott a hátvéd.

A védőjátékos a szezon második felében visszatérő sérülésekkel küzdött, azonban elmondása szerint ez a probléma már a múlté, s igyekszik a jövőbe tekinteni, annak érdekében, hogy csapata elhódítsa sorozatban ötödik bajnoki címét és tizenegyedik Coppa Italia győzelmét.

A játékos a Mediaset és a Sky mikrofonjai előtt nyilatkozva több témát érintve mondta el véleményét, mint például a csapat jó formája, a gárda fiatal tehetségei, Daniele Rugani és Paulo Dybala.

"Csupán egyetlen találkozón nem léptem pályára az előző idényben, ez viszont sajnos a legfontosabbnak bizonyult, s talán a legnagyobb összecsapás volt a pályafutásom során. Sajnos ezúttal hosszabb időre kényszerültem az oldalvonalon túlra, viszont gratulálnom kell a csapattársaimnak, akik az elmúlt két hónapban lépést tartottak Napolival és végül meg is előzték őket. Továbbá ezen nagyszerű periódusban csupán egy mérkőzést hoztak döntetlenre, a Bajnokok Ligájából pedig a világ második legerősebb csapata ellen búcsúztak.

Most következik azonban a szezonunk legfontosabb része. Nyolc bajnoki meccs van még hátra és a Coppa Italia döntője. Ilyenkor a legjobb az, ha te csapatod áll legelől és a saját kezedben van a sorsod, mintsem más csapatok eredményeit figyelni. A célunk, hogy mindent megnyerjünk, bár tudjuk, hogy ez nem lesz könnyű úgy hogy ne hosszútávon gondolkodjunk, hanem egyszerre csak egy mérkőzésre koncentráljunk. Egy sor fontos meccs vár még ránk, mi pedig megmutattuk, hogy megérdemeljük a tabellán elfoglalt pozíciónkat."

Chiellinit ezután a Juventus nyáron igazolt ifjú argentin csillagáról, valamint a jövő olasz védőtehetségéről is megkérdezték.

"Paulo egy kivételes tehetség. Ezt ugyan már az előző idényben is tudtuk, de amikor lehetőséged van vele edzeni, megfigyelheted, hogy milyen jó játékos is ő. Hónapról hónapra fejlődik, nagy jövő előtt áll, főleg annak tükrében, hogy egy nyugodt és intelligens srác.

Daniele huszonegy évesen érkezett, jó döntést hozott és jó úton halad, hogy további tíz-tizenöt évig a Juventus meghatározó játékosa legyen. Amikor ideszerződsz, nem várhatod el, hogy első idényedben minden mérkőzésen pályára lépj, ez nálam is így volt. Továbbra is kiegyensúlyozottan kell teljesítenie."

Az idei szezonban az edző személye megkerülhetetlen téma, tekintettel a botrányos szezonkezdetre majd a gyönyörű feltámadásra.

"A tréner nagyon intelligens ember és nyugalmát a csapatra is átülteti. Csak az edzők képesek felmérni bizonyos részleteit a játéknak és döntéseikkel belenyúlni a meccsbe. Gondolok itt arra például, hogy kit cseréljenek le és ki maradjon a pályán. Allegri megmutatta, hogy nagyszerű képességekkel rendelkezik és képes olvasni a játékot." - fejezte be hosszúra nyúlt nyilatkozatát a játékos.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr248549252

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bibic21 2016.03.31. 20:06:28

Szerintem szombaton még nem kellene bevetni nehogy megint visszasérüljön

m.martin91 2016.03.31. 20:09:26

Meglepődnék, ha egészséges maradna a szezon végéig.

Watakuki 2016.03.31. 21:16:36

a hétvégi meccs 37. perce: A kezdőként játszó Chiellini elhagyja a pályát. Diagnózis: Izomsérülés. 5 hét.

Juvegaspy 2016.04.01. 00:48:36

Ma nem aze egyetertek h kockazatos jatsztni de kit lehetne helyette? O es Rugani van!
Mivel mar nem vunk a blben a bajnoksag es a kupa maradt NEM veszithetunk pontot!!!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3379) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (912) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9908) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4151) mercato (4137) nyilatkozat (7435) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása