Benatia és Bonucci gondolatai a közelgő összecsapásról

Bonucci Leonardo_kapitány.jpegA Bayern München védője, Mehdi Benatia úgy véli, bár a Juventus "verhetetlen", mégis a bajor együttes fog továbbjutni a Bajnokok Ligája következő körébe.

A Bianconerinek nem lesz könnyű feladata, hiszen a 2-2-es első mérkőzés után a németek otthonában kellene kivívnia a továbbjutást, melyhez egy győzelem, vagy legalább egy 3-3-as döntetlenre lenne szüksége.

"Amikor még a Serie A-ban játszottam, a Juventus volt az a csapat akit mindig le akartunk győzni." - mesélte Benatia a Rai Sport újságíróinak. "Ők azonban mindig verhetetlenek voltak." - folytatta.

"Emlékszem egy mérkőzésre, még a Romaval. Úgy tűnt mi vagyunk az erősebb csapat, azonban végül 3-0-ra elbuktuk a meccset. A Juventus még akkor is képes a győzelemre, ha nem játszik valami jól.

A Bayern a mérkőzés utolsó perceiben kicsit elvesztette a koncentrációt. A visszavágón ki kell használni az adódó lehetőségeket, ez volt az ami az első meccsen nem mindig sikerült.

A Bayern fog továbbjutni. Addig kell menetelnünk ameddig csak tudunk, meg kell nyernünk a Bajnokok Ligáját." - fejezte be nyilatkozatát Benatia.

A mérkőzés kapcsán azonban nem csak a bajorok játékosa, hanem a Juventus védője is megszólalt. Bonucci optimistán tekint a szerdai összecsapára.

"Óriási csata lesz, ezért maximális lelkesedéssel és elszántsággal kell hozáállnunk a továbbjutás érdekében. Tudjuk, hogy a München nagyon erős csapat, de ők is rendelkeznek néhány gynege ponttal, ezeket kell kihasználnunk." - fogalmazott Leo.

"Nem vita tárgya: nagyon rosszul kezdtük az első mérkőzést. Nem a formációval volt a gond, de tudjuk, hogy többet kellett volna nyújtanunk. Aztán jobban felvállaltuk a párharcokat, s így a közönség az igazi Juventust láthatta.

Az Öreg Hölgy legerősebb pontja évek óta a védelem. A pénteki Sassuolo elleni találkozó volt a csapat sorozatban tizedik olyan mérkőzése, melyen nem kapott gólt, s Gianluigi Buffon csupán négy percre van a rekorddöntéstől.

"Ezek a dolgok büszkeséggel töltenek el minket és bizonyítják azt a tényt, hogy Gigi a futballtörténelem első számú kapusa." - mondta Bonucci, aki ezzel kapcsolatban a többi csapattársát is méltatta.

"Láthattuk, ahogy a támadóink a labda visszaszerzése érdekében egészen a tizenhatosunkig visszazárnak, ez pedig azt jelenti, hogy mindenki kiveszi a részét a védekezésből."

A védelemnél maradva, a Juventus játékosa ejtett néhány elismerő szót fiatal csapattársáról, Daniele Ruganiról is.

"Daniele biztos lehet benne, hogy az évek során a hátsó alakzat kulcsfigurájává válhat. Az emberek kritizálták a Coppa Italia mérkőzésen az Inter ellen nyújtott teljesítményét, de az igazság az, hogy azon a meccsen az egész csapat kudarcot vallott. Szerencsénk volt, hogy a tizenegyespárbajból végül mi kerültünk ki győztesen, s jutottunk a döntőbe. A célunk most az, hogy Rómában megnyerjük a döntőt, és megvédjük a címünket, hiszen van még hely a trófeás szekrényben."

Ez lenne a csapat tizenegyedik kupasikere, de Massimiliano Allegri fiai szeme előtt ott lebeg az is, hogy a bajnokság megnyerésével sorozatban ötödször emelhetnék magasba a bajnoknak járó trófeát.

"Ez a szezon kétségkívül kiélezettebb, ami arra ösztökél minket, hogy képességeinkből a legjobbat kihozva lépjünk pályára. Az üldöző csapatok nagyon jó focit játszanak, főleg a Napoli, a Fiorentina és a Roma, akik szemmel láthatóan feljavultak mióta Spalletti visszatért hozzájuk." - zárta hosszúra nyúlt nyilatkozatát a védő.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr168475316

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MDaniel98 2016.03.14. 12:34:28

Tulajdonképpen a Juventust nem is kell megvernie a Bayernnek elég egy 0-0-ás vagy egy 1-1-es döntetlen a továbbjutásukhoz, és akkor tulajdonképpen verhetetlenek maradtunk a Bayern számára, de erre elvből sem szabad még csak gondolni sem!

Spider81 2016.03.14. 13:31:32

Eron felul kell teljesiteni maximalis koncentraltsaggal az elejetol a vegeig...es akkor az eredmeny masodlagos...

Spider81 2016.03.14. 13:32:20

Persze tovabbjutni azert er :D

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (922) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9926) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4169) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4176) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása