Allegri: „Nem távozok Madridba”

allegri_massimiliano_bl_1.jpgMassimiliano Allegri legutóbbi nyilatkozatában beszélt a Real Madriddal kapcsolatos pletykákról, amelyek esetleges csatlakozásáról szólnak, illetve röviden szólt Gianluigi Buffon, Paul Pogba és Francesco Totti helyzetéről is.

A Juventus trénerét az utóbbi hetekben több sportújság is hírbe hozza a spanyol főváros királyi együttesével, miután úgy tűnik, hogy a Chelsea csapatát nem az Öreg Hölgy aktuális mestere, hanem a jelenlegi olasz szövetségi kapitány, Antonio Conte fogja átvenni.

„Másfél hónapig arról beszélt mindenki, hogy az angolt gyakorlom, aztán most hirtelen meg kell tanulnom spanyolul és franciául.” - olvasható a mester Il Corriere dello Sport számára adott interjújában. „Hogyan lenne ez lehetséges, hisz soha nem jártam iskolába!

A megfelelő időpontban szeretném kipróbálni magam különböző futballkultúrákban, ahogy azt Carlo Ancelotti tette. Azonban jelenleg boldog vagyok a Juventusnál.

Antonio Conte minden bizonnyal sikeres lesz a Chelsea együttesénél. A karrierem végén majd szeretném irányítani a válogatottat, azonban jelenleg túl fiatalnak érzem magam mindehhez.

Hogy ki a legkiemelkedőbb bajnok, akivel együtt dolgoztam valaha? Öröm látni Gianluigi Buffont edzést közben, a kivételes bajnokok nyugalmával rendelkezik.

Aztán a múltból ott van Zlatan Ibrahimović, Ronaldinho, Antonio Cassano, aki nem mindig hajlandó futni, azonban kiváló a passzok tekintetében.

És Alessandro Nesta, aki kiemelkedő volt annak ellenére, hogy tizenhárom műtéten esett át. Kiemelkedő még Thiago Silva, akinek azonban nem sikerült kiteljesednie.

Véleményem szerint az AC Milan fiatalja, Alessio Romagnoli képes Nesta örökébe lépni. Ő és Daniele Rugani a jövő olasz védőjátékosai.

További játékosokként megemlíteném a Sassuolóban futballozó Simone Missirolit, aki rengeteget fejlődött, és még több érdekes fiatal is van náluk, például Federico Bernardeschi és Stefano Sensi. Olykor azt hallom emberektől, hogy nincsenek tehetségeink, de azon a véleményen vagyok, hogy nem kell mindenünket a tengerbe vetni.”

Massimiliano Allegri ezt követően némelyik játékosáról beszélt, így szóba került Mario Mandžukić és Álvaro Morata személye.

mandzukic_mario_orom.jpg„Olykor nem értem, hogyan lehet egy olyan személyt kritizálni, mint Mario, aki az összes csapatában jól teljesített. Mellette a csapattársai is jó teljesítményt nyújtanak. Erős technikai szempontból, és húzza magával a csapatot támadásoknál.

Álvaro Morata nagyszerű futballista. A komolyabb felelősség terhe nyomja a vállait, mivel a horvát válogatott kivételével fiatal támadósorban kell teljesítenie. A tavaly, bár nagyszerű igazolás volt, még mindig a Real Madrid fiatal futballistája volt.

Paul Pogba is fejlődött, azonban még mindig megvan benne a potenciál a játékának fejlesztésére. Mindenki azt mondja, hogy ő nagyszerű futballista, ez pedig csak hiúvá teszi őt, de ez érthető huszonháromévesen.

Gigi Buffon mintha megragadt volna egy húsz évig tartó pillanatban. Gianluigi Donnarumma előtt nagyszerű karrier lehet. Nem egyszerű az AC Milan csapatában futballozni, azonban Gigi Buffon örökébe lépni más kategória.”

A negyvennyolcéves szakember az AS Roma kapitányának, Francesco Tottinak a helyzetéről is elmondta a véleményét.

„A búcsú olyan rituálé, amelyen minden nagyszerű futballistának és nagyszerű művésznek végre kell hajtani. Ez olyan áldozat, amit engedni kell, amennyiben a csúcson kívánja abbahagyni az ember, ahogy azt tette Mina, az olasz énekesnő, illetve Michel Platini a futball területén.

Nehéz leállni bajnokként, azonban ha sikerül megtalálni az ehhez szükséges erőt, akkor ez a legjobb opció. Mindennek megvan az ideje, bár a választás végül szubjektív módon születik. Én akkor döntöttem a visszavonulás mellett, amikor edzésen arra eszméltem, hogy a pálya akkorának tűnik, mint egy repülőtér.”

Természetesen nem maradhatott ki a legutóbbi meccs sem az interjúból, amelyen háromgólos vereséget szenvedett a Juventus, ám végül tizenegyesekkel bejutott az Olasz Kupa döntőjébe.

„Pozitív este volt a mi szempontunkból. Nagyon sok mérkőzést követően jött a vereség, azonban bejutottunk a döntőbe. Ez volt a legédesebb vereség, ami történhetett velünk, és hasznos volt a fejlődésünk szempontjából, mivel sok 22 vagy 23 éves futballistát küldtem pályára.

Az AC Milan ellen jó mérkőzésre számítok. Ellenük, ahogy az Inter ellen is, mindig érdekes meccseket vívunk.”

A mester a bajnokság esélyeseiről is beszélt, és nem írta le a Juventust követő Napoli együttesét.

sarri_napoli.jpg„A Napoli még számos mérkőzésen győzedelmeskedhet, figyelnünk kell, és egyszerre csak egyetlen meccsel foglalkozhatunk.

Maurizio Sarri nagyon ügyesen alakította ki a játékrendszert, amely kiaknázza a Napoli játékosaiban rejlő minőséget.

A megérzése, amely értelmében Marek Hamšík félig-meddig szélsőként játszik, nagyszerűnek bizonyult. A szlovák játékos kiváló futballista, és ugyanezt a posztot foglalta volna el az én Juventusomban is.

Ami Gonzalo Higuaínt illeti, már huszonöt találatnál jár. Robert Lewandowski és Luis Suárez mellett ő a világ legjobb lesipuskásainak az egyike. Aztán ott van még Karim Benzema, amikor éppen egészséges.”

Végül a mestert a Bayern München elleni közelgő BL-meccsről kérdezték, amely a hazai 2-2 után komoly megmérettetés lesz.

„Rendkívül nehéz mérkőzés lesz, azonban hiszek a sikerben. Ha az ember az esélyesek valamelyikével játszik oda- és visszavágót, fontos az egészet egy meccsre koncentrálni.

Paulo Dybala mint a babaarcú gyilkos? Elég a szemébe kell nézni. Arca gyermeki, azonban a tekintete olyan, mint egy bérgyilkosé. Pár éven belül a csúcsra érhet, ami ott van közel Ronaldo és Messi mögött.

Örülök, hogy betalált a Bayern München ellen, különben sokan azt mondanák róla, hogy nem tényező európai meccsen.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr858443288

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

babo0410 2016.03.04. 14:19:50

Bernardeschi nem a Fiorentina játékosa?
Az érdekes, hogy Ruganiról Allegri folyton, mint a jövő olasz védőtehetsége beszél, a szurkolók meg folyton szidják. Én hiszek Allegrinek. Szerintem idővel, mikor már nem lesz ennyire ideges, jobban fog teljesíteni. Most azt látom rajta, hogy nagyon görcsös. Én nem engedném el.
De az érdekes, hogy Berardit, aki már nagy eséllyel érkező lesz nyáron, róla nem tesz említést, mikor a Sassuolo tehetségeit említi. Vagy Berardit már nem számolja a fiatal tehetségek közé?
Nagyon jó interjú, és örülök, hogy maradni akar.

keshudioo 2016.03.04. 14:32:20

@babo0410: "Az érdekes, hogy Ruganiról Allegri folyton, mint a jövő olasz védőtehetsége beszél, a szurkolók meg folyton szidják."

Persze szidják, mert szarul játszik, feltételes módban így is mindenki a jövő tehetségének tartja, de ez nem mentség számára; szörnyű teljesítményt nyújt.

Rikoo 2016.03.04. 14:39:42

@babo0410: Végleg mi sem engednénk el, de jelenleg ez egyáltalán nem Juventus szint amit képvisel. Kölcsönben kell bizonyatnia komolyabb csapatban, ami erősebb az Empolinál.

babo0410 2016.03.04. 14:50:36

@Rikoo: Erős csapatba meg csak sajna opcióval lehetne kölcsönadni. Tehát vagy Empoli szint (annál sokkal jobb csapatba nem fogjuk tudni kölcsönadni), max Sassuolo, vagy marad, esetleg opcióval adjuk kölcsön, és nem látjuk többet. Ezek sajnos a lehetőségek. Nem könnyű jó döntést hozni.
Ráadásul, ha kölcsönadjuk, akkor érezheti azt is, hogy nem bízunk benne.

venember83 2016.03.04. 14:54:27

@keshudioo: nézzük csak, mivel is állunk szemben. Van egy fiatal futballista, aki alig kapott lehetőséget új csapatában, bár bizonyította a múltban képességeit. Az új csapatban vannak új csapattársak, új játékrendszer. A csapat a szezon elején a megszokott védelemmel is rengeteg gólt kap, ezért amikor lehetőséghez jut az alig huszonéves futballista, akkor is kötelező a jó teljesítmény. Tényleg azon csodálkoztok, hogy Rugani rosszul játszik? Az lenne a csoda, ha nem így lenne jelen helyzetben. Türelmesnek kell lenni.

Rikoo 2016.03.04. 15:05:12

@venember83: azért azt se felejtsük el, hogy ez a Juventus. Itt nincs túl sok türelem. Elmegy 2-3 meccs egy játékoson azon találja magát szerencsétlen, hogy milliónyi szurkoló lesz ellene. Ezért kellenek olyan játékosok akik készen állnak a megmérettetésre. Rugani jelenleg nagyon nem tart ott.

@babo0410: a Lazio érdeklődött iránta kölcsönben. A Napoli is szerette volna kölcsönvenni, mivel Sarri volt tavaly az edzője. Ha vki szeretné, hogy nála játszon Rugani azzal tisztában kell lennie, hogy a Juventus ragaszkodik hozzá hosszútávon.

Rikoo 2016.03.04. 15:06:11

@venember83: Egyébként köszönjük a fordítást!! Terjedelmes interjú.

venember83 2016.03.04. 15:11:12

@Rikoo: akkor meg ne várjunk fiatal igazolásokat, reménységeket, mert csak befutott klasszisok jöhetnek, akikre ugye nyilvánvalóan nincs pénz, vagy persze maradt még a Padoin nevével fémjelzett ösvény is.

Az interjúval kapcsolatban annyit megjegyeznék, hogy én csak a felét fordítottam le, aztán derült ki, hogy van egy második fele is. Ekkor természetesen elfogott a határtalan öröm. :D

Apuleius 2016.03.04. 15:54:43

@Rikoo: @venember83: Tökéletesen egyetértek venember83 kollégával, tetszik vagy sem, türelemmel kell lenni a fiatal játékosokkal, s teljesen érthető, hogy egy 20 éves játékos, aki eddig alig kapott lehetőséget, nagyon gyenge teljesítményt nyújt, ráadásul mindezt egy olyan meccsen, ahol az egész csapat kritikán aluli volt.

"Itt nincs túl sok türelem. Elmegy 2-3 meccs egy játékoson azon találja magát szerencsétlen, hogy milliónyi szurkoló lesz ellene."

Ha ez így működne, Bonucci már nem lenne a Juventus játékosa. Szerencsére nem így működik, s itt van.

JuventusFanatikus 2016.03.04. 16:11:28

Én nem adnám kölcsönbe Ruganit, eladásról meg szó se lehet.Igaz nagyon gyengén játszik, de nagy ugrás neki az Empoliból Olaszország legjobb csapatába igazolni.Mi nem a Real vagyunk akinél ha valaki egy kicsit rosszabbul játszik akkor egyből mehet.Sok türelmet igényel egy fiatal játékos és szerintem legyünk türelmesek feléje, mert nagy valószínűséggel pár év múlva a posztja egyik legjobbja lehet.Szépen, lassan kell adni neki a játékperceket, hogy tomboljon benne a bizonyítási vágy.A legnagyobb probléma, hogy ideges, ami megérthető, mert nem könnyű a Juventus mezét viselni.Sokat kell még tanulnia amire meg van a lehetőség, mert olyan játékosokkal edzhet együtt mint:Barzagli,Bonucci,Chiellini.Ebben a szezonban nem hiszem,hogy láthatunk tőle olyan játékot mint az Empoliban, de jövőre minden bizonnyal.

babo0410 2016.03.04. 16:27:49

@Rikoo: Csak az a baj, hogy egy Napoli nem hinném, hogy csak úgy kölcsönveszi. Szerintem opciót kellett volna adni rá. Ellenben a Lazio az anyagi gondjai miatt lehet még hajlana is a kölcsönre inden opció nélkül. Csak kérdés mennyi leetőséghez jutna tudván, hogy nem az övék. Szerintem ott se lennének túl türelmesek vele, hiszen a Lazionál is eredménykényszer van, és az EL minimális cél náluk is.

Rivendell 2016.03.04. 17:15:16

lehet mégis érdemes lenne eladni a Napolinak,ha tényleg komolyan gondolják a 20m körüli összeget

Rivendell 2016.03.04. 17:15:59

@Apuleius: Bonu is mekkorákat hibázott régen:DDD bár a bayern ellen is voltak érdekes húzásai

Rikoo 2016.03.04. 17:30:30

@babo0410: a Lazional borzasztó gyenge védők vannak, De Vrij az egyetlen normális, de ő is folyamatosan sérült. A többit még összehasonlítani sem lehet Ruganival. A Sassuolo is él, mint lehetőség főleg, ha Európa Ligában bizonyíthatna.

@venember83: egyáltalán nem így gondoltam. Nem csak befutott klasszisokról beszélünk, hiszen nyilvánvaló, hogy jelenleg nincs megfelelő tőle rájuk. De az a vezetőség és Allegri sara is, ha egy olyan játékost rak a csapatba aki nem áll készen. És ezt legalább 3-4x lenyilatkozta, hogy az ő felelőssége ez.

@Apuleius: azért az akkori "csapat" megközelítőleg sem tartott ott, mint a mostani. 7.hely semmilyen edzővel és sztem a legkisebb probléma volt Bonucci, mivel gyakorlatilag csapatjáték sem volt.Ez már egy más csapat más célokkal és sokkal komolyabb kerettel.
Ruganinál viszont komoly mentális probléma lehet, mert ahogy hibázott olyan szinten elment az önbizalma, hogy az egész hátralevő meccsen normális megmozdulása Nem volt. Ilyen borzasztó egyéni teljesítményt még nem láttam Juventus mezben egy mérkőzésen pedig nála sokkal gyengébb játékosok is játszottak már ebben a mezben. Egyébként is látszik, hogy nincs benne vagányság vagy legalább vmi tűz ami igazi védővé és teszi a játékost. Ez már fiatalkorban is látszódni szokott.

Semmi bajom Ruganival és lehet, hogy ő lesz a jövőbeli védősztár, de jelen pillanatban kimaradt egy lépcsőfok a karrierjében és most azt látjuk, hogy mérkőzésről mérkőzésre egyre gyengébb teljesítményt nyújt és nem látszódik, hogy ez mitől fordulhatna meg. Nem fog úgy önbizalmat szerezni, hogy nyilvánvalóan ő az utolsó védő és csak akkor játszik, ha nincs más. Én egyértelműen kölcsönadnám, hogy bizonyítson csakúgy, mint a többi védőnk.

Apuleius 2016.03.04. 17:41:59

@Rikoo: Én nem igazán hiszem, hogy ebből a szempontból ekkora jelentősége lenne az akkori és a mostani Juventus közötti különbségnek, s ennyire más lenne Bonucci és Rugani esete. Első torinói évében Bonuccinak volt egy olyan időszaka, amikor szinte minden meccsen öngólt szerzett, vagy adott egy gólpasszt az ellenfélnek. Sokan itt a blogon a halálba kívánták és gyalázták (pontosan úgy, mint most Ruganit), mostanra az egyik legfontosabb alapemberünkké vált.

Nem kellene elfelejteni, hogy Rugani egy 20 éves srác, ráadásul egy védelemben nagyon fontos az összeszokottság, ha valaki ennek és a játékpercek hiányában kap lehetőséget, teljesen hétköznapi, hogy ennyire bizonytalanná válik, és saját magát is alulmúlja. Teljesen felesleges lenne kölcsönadni Ruganit. Azt kell eldöntenie az edzői stábnak, hogy be akarják-e építeni a csapatba, vagy nem, ez utóbbi esetben el kell adni. A védelmünk nem fiatal, ha Rugani valóban tehetséges, lehetőséget kell neki adni. Egy kicsivel több türelemre volna szükség, s szerintem értelmetlen ilyen messzemenő következtetéseket vonni le néhány meccs teljesítményéből.

Rikoo 2016.03.04. 17:56:14

@Apuleius: ¨Nem kellene elfelejteni, hogy Rugani egy 20 éves srác, ráadásul egy védelemben nagyon fontos az összeszokottság, ha valaki ennek és a játékpercek hiányában kap lehetőséget, teljesen hétköznapi, hogy ennyire bizonytalanná válik, és saját magát is alulmúlja.¨

Pont ez a lényeg. 20 éves és még fejlődnie kell. Ha nem játszik megragad ezen a szinten és semmit nem fejlődik. Akkor fejlődik, ha folyamatosan hétről hétre játszik. Nálunk ez nem megoldható. Az Empolit kinőtte, viszont nálunk még Cáceres is előrébb van a sorban, ha egészséges és márpedig úgy néz ki, hogy hosszabbít vele a vezetőség Allegri kérésére.

A védelmünk nem fiatal, de ahogy elnézem még évekig együtt tudnak játszani. Barza idén lesz 35 és megkockáztatom, hogy soha nem volt még ennyire jó, mint az idei szezonban. Még az elmúlt 4 évben se. És azért vannak rá példák főleg Olaszországban, hogy a védők még 38-39 éves korukban is képesek kiemelkedő teljesítményre. Maldini és Costacurta még 40 felett is.

2016.03.04. 18:24:16

@babo0410: Megint veled értek egyet,de ez nálam csak megérzés,nem a mutatókat beszélem,egyszerűen én oda sorolom a csapatot,ahová való...topcsapatként játszottunk a Bayern ellen is,hibáztunk,de visszajöttünk,megvan a szükséges plusz,ami a bajorok ellen kell náluk!

Juveboy92 2016.03.04. 18:55:21

Missiroli mint tehetség 29 évesen

Apuleius 2016.03.04. 19:16:57

@Rikoo: Azt hiszem menthetetlenül mást gondolunk erről az ügyről. 20 éves és fejlődnie kell, azonban ezt szerintem már a Juventsuban kell megtennie. Ha nem képes rá, vagy nem bízunk benne, el kell adni, felesleges bohóckodni a kölcsönadással.

Nyilván voltak védő-matuzsálemek az olasz fociban, de nem vagyok biztos benne, hogy egy 35 éves Barzaglira és egy állandóan sérült Chiellinire kellene építeni a jövőt, főleg úgy, hogy három fronton is helyt kell állnunk.

Lord Viktor 2016.03.04. 21:49:45

Amennyit láttunk belőle, nem szabad lemondani még róla szerintem sem. Korban elég fiatal, szóval egy szezonnyi kölcsönadás simán belefér a karrierjében, de ha már itt van nálunk, megérdemelné a lehetőséget a bajnokságban is, gyengébb ellenfelek ellen. Szerdán mindenki szörnyű volt, egy ilyen frusztrált közegben könnyű hibázni, mellesleg (talán Barzaglin kívül) minden belső védőnkről lehet előkotorni olyan meccset, ahol hibát hibára halmozott. Csak nyilván egyszerűbb temetni valakit, aki eddig nálunk nem mutatott sokat.
Én még bízom Allegriben, hogy tudja, mikor mekkora terhet rakhat rá.

Lord Viktor 2016.03.04. 21:51:51

De egyébként Barzaglit sem véletlenül igazoltuk ingyen. :) Mielőtt idejött, nem épp a klasszis védők között tartották számon.

Rikoo 2016.03.05. 10:55:36

@Lord Viktor: lejárt volna a szerződése ezért télen eladta a Wolfsburg 300 ezer euróért ami megduplázódott. Azért világbajnok volt azt se felejtsük el, még akkor is, ha Materazzi és Cannavaro játszott inkább.

Lord Viktor 2016.03.05. 12:30:47

@Rikoo: Tudom, hogy tagja volt a 2006-os csapatnak, még ha keveset is játszott, és azt sem mondtam, hogy csak azóta játszik jól, mióta idejött. De tény, hogy mikor leigazoltuk, nem volt kitörő lelkesedés a klub szurkolói között, előző szezonban épphogy nem esett ki a Wolfsburggal a Bundesligából. :)

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3385) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (916) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9917) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4158) mercato (4142) nyilatkozat (7440) Olasz Kupa (326) összefoglaló (411) pletyka (4172) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása