Marotta: "Allegri szerződésének kérdése formalitás csupán"

allegri_massimiliano_marottaval.jpgA Sky Sport Italia értesülései szerint hamarosan lezárulhat a Massimiliano Allegri jövőjével kapcsolatos kérdés, mivel a Juventus mestere elfogadja a klub szerződéshosszabbítási ajánlatát, amely 2019 júniusáig biztosíthatja a közös munkát.

Allegrit korábban a Chelsea, a napokban pedig a Real Madrid együtteseivel hozták hírbe, azonban nem áll szándékában távozni Torinóból, s az új kontraktus részletei a Bayern München elleni Bajnokok Ligája-mérkőzést követően kerülnek majd egyeztetés tárgyává.

Az ügyben megszólalt a Juventus igazgatója, Beppe Marotta is, aki igyekezett eloszlatni a pletykákat.

"Büszkék vagyunk arra, ha Allegri dicséretet kap, mivel amikor őt választottuk, az akkoriban nem számított népszerű döntésnek. Arra is szeretnék rámutatni, hogy a lehető legjobb csapatok és klubok egyikével dolgozik." - szólt Marotta a csapat mesteréről.

A napokban felröppent a pletyka Spanyolországban, amely szerint a bajnoki küzdelemből szinte kiszálló Real Madrid nem Zinédine Zidane vezetésével képzeli a jövőt, s a lehetséges jelöltek között felmerült Massimiliano Allegri neve is.

"Elmondhatom, hogy ez nem igaz. A kapcsolatunk kiváló barátságon és tiszteleten alapul. Nincsenek titkaink egymás előtt, ahogyan nincsenek titkok a Real Madrid és a Juventus között sem. Mindig is rendkívül korrektek voltak velünk.

Mindez semmit sem vesz el ennek a profinak a nagyszerű érdemeiből, s örülünk, hogy a rendelkezésünkre áll, örülünk, hogy vele folytathatjuk a projektet, amely csak most vette kezdetét. A szerződés kérdése formalitás csupán. Bárki is írta ezt, pontosan tudja, hogy a dolgok miként alakultak. Semmit sem szeretnék hozzátenni, mivel tisztáztuk vele a helyzetet ma reggel.

Mindamellett azt gondolom, hogy Zinédine Zidane jó edző, akinek időt kell adni, mert még nincs régóta a pozíciójában. Természetesen ez nem az én dolgom, azonban ismerem a Real Madrid igazgatóinak elképzeléseit, s ha ezt a döntést hozták, folytatni fogják."

A Juventus hazai pályán játszott 2:2-es döntetlent a Bayern München ellen, így a csapatnak március 16-án alighanem győznie kell majd az Allianz Arenában a továbbjutáshoz.

"Hatalmas elszántsággal utazunk majd oda, azonban tudjuk, hogy sajnos jelentős hátrányból indulunk, de megvan a lehetőségünk arra, hogy megfordítsuk az eredményt. Kilencven percünk van arra, hogy nyílt játékot nyújtsunk, s minden tőlünk telhetőt beleadjunk.

A Napoli nagyszerű szezont produkál, ahogyan a Roma és a Fiorentina is, de hiszek a Milanban és az Interben is. Még nagyon sok pont vár gazdára.

Ebben a szezonban nincs olyan csapat, amely elszakadna a mezőnytől, kiegyenlített küzdelem zajlik, s a váratlan eredmények mindig ott leselkednek."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr158440312

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

danimester1 2016.03.03. 13:25:03

Nem vagyok hozzá szokva Marottától az ilyen nyíltsághoz,ami nekem majdhogynem gyanús.A Chelsea szerintem Conteval biztosra vehető,de félő,hogy a Madrid hívószava nem biztos,hogy visszautasítható lesz ha érkezik,mert tudjuk,hogy képesek akárkit akárhonnan leigazolni független attól,hogy játékos vagy edző.Viszont ami nagyon megfontolandó,hogy ott sikertelenség esetén garantálható az útilapu még akkor is ha az csak átmeneti,mint pl. nálunk a szezon kezdet.Allegri nem buta és most kezdte a munkát nálunk,tele tehetségekkel és várhatóan minőségi igazolásokkal.Ha a pénz nem bolondítja meg,akkor a továbbiakban velünk folytatja.Szerintem mindenki tisztában van vele,hogy a BM milyen erőt képvisel,így nem fogunk a kardunkba dőlni ha nem sikerül a bravúr.(persze rosszul fog esni) Minden esetre furcsa,hogy utána akarnak vele a hosszabbításról tárgyalni,de az is lehet,hogy én képzelek bele sokat.:-)

pedronegroo 2016.03.03. 13:38:46

@danimester1: A Real Madrid egyre nagyobb bohóc. Ha annyira bárkit megtudnának szerezni akkor nyáron nem Benitez-nél kötnek ki.... Allegri ilyen szempontból nincs veszélyben.
Amíg Rinyáldó és Perez tevékenykedik a Real-nal addig maradnak kirakat csapat, akik most már az Atletico-val szemben is rendre alul maradnak a Barca-nak meg a nyomában sincsenek...

rockitbaby 2016.03.03. 16:34:37

@danimester1: A RM takarításra készül nyáron, majd egy kezdőnyi játékosuk teljesít alul, vagy akar elmenni. Ha ennek csak a felét kellene értelmesen pótolni az EB-vel is kalkulálva esélytelen még edzőt is szerezni és neki igazolni. Vagy egyik vagy másik.

Allegri nem hülye. Teljes mértékben tisztában van azzal, hogy bár a szezon eleji kezdésről nem egyedül ő tehet, de az is biztos, máshol már rég repült volna. Hamarabb is, mint 2 hónap. Neki most pont nem ilyen zsákba macskára van szüksége. Arról se feledkezzünk meg, hogy mi adtunk neki lehetőséget arra, hogy újfent a legmagasabb szinten telejsítsen. És szerintem ezt ő nem fogja olyan csúnyán eldobni/ elfelejteni, mint Conte.

danimester1 2016.03.03. 19:50:18

@pedronegroo: Szerintem a mai világban nagy divat lett,hogy volt játékost vagy volt edzőt nevezzenek ki a csapatoknál.Ettől függetlenül szerintem a "nagyok" tényleg bárkit megengedhetnek maguknak anyagi téren,az már más kérdés,hogy ki vevő rá és ki nem.Jól gondolod és egyetértek,ez a két kirakat ember szépen leépíti a madridot...
@rockitbaby: a Rm-t nem követem nagy figyelemmel,de valóban fejetlenségnek érzem ami ott megy és kapkodnak fűhöz fához.Nem hiszem hogy annyira nagy takarítás lenne ott,hogy majd a csapat felét elpasszolnák,mert ez szinte kivitelezhetetlen,a magas árak és a magas béreik miatt valammint ahogy írtad is lesz egy EB.
Allegrivel kapcsolatosan hasonlóan gondolom én is,ezért is írtam,hogyha a pénz nem bolondítja meg,ezt írtam a Chelseavel kapcsolatosan is.Itt meg van az elismerés,a háttér,a tisztelet és elviekben neki fognak igazolni a nyáron,elviekben figyelembe veszik a kérést.Persze mindent majd csak akkor vehetünk készpénznek ha megtörtént.

danimester1 2016.03.03. 19:52:34

@pedronegroo: az első mondatommal Benitezre akartam utalni a reállal kapcsolatban,amiért rá eshetett a választás.Példák vannak még erre az európai fociban.Csak egy kis kiegészítés hogy jobban érthető legyen.:-)

rockitbaby 2016.03.03. 21:33:35

@danimester1: Én se követem őket nyomon, de hírportál hozta le. Nem feltétlen megbízható, de hát mint ismeretes minden pletyka alapja egy igazság. Allegri szerintem most nagyon kényelmes helyzetben van, itt nálunk. A szurkolók nem kedvelték, ellenben megszerettette magát velünk. A csapat is imádja. Per pillanat neki váltani a legnagyobb hülyeség lenne. Nálunk még a döcögős kezdet idején sem inogott a kispad alatta, és mint írtam, máshol már rég kicsapták volna. 2-3 hónappal meg mit sem ér a hatalmas éves fizetés. Szabadságra nyílván nem menne, hogy élvezze a passzívan végkielégítésből jövő pénzt, dolgozni akarna. Márpedig egy önnön hibájából történő állásvesztés után szerintem komolyabb csapat nem foglalkoztatná ( szerintem a Milan nem az edző miatt repült mélyet akkor ). Sokkal jobban megéri neki a nyugodtabb légkör és a biztos pont egy relatíve kisebb bérezéssel, mint a kockázatos magasabb bérezés mellett.

babo0410 2016.03.04. 01:19:15

@danimester1: Lehet ha tovább jutunk, akkor ugye nagyobb bevétel, és jobb feltételeket kap a szerződésben. Pl. megígérnek neki egy nagyobb nevet a tkp posztra, és bele is nyúlnak a zsebbe tényleg. Ha meg nem jutunk tovább, azaz a remélt bevétel elmarad, akkor bizonyos feltételekre nem tudnak garanciát vállalni. Pl. egy minőségibb tkp. Oda is inkább egy tehetséget keresnek majd, ha nem tudunk túljutni a Bayernen. És szerintem Allegri is érzi, hogy a Bayern elleni meccsen a jövője szempontjából is sok fog múlni. Szerintem ott a tegnapinál 100x jobbak leszünk. Ott nem is lehet úgy elkényelmesedni, mint egy 3-0-ra megnyert meccs visszavágóján. Münchenben mi leszünk az inter helyzetében. És úgy is kell játszanunk, mint ők. Vesztenivalónk nem lesz. Támadni kell, de nem esztelenül.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (923) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9927) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4170) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4177) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása