Sacchi: „A kiscsapatok sem csak védekeznek Milánóban vagy Torinóban”

sacchi_arrigo_4.jpgArrigo Sacchi a minap a La Gazzetta dello Sport munkatársának adott interjút, s kezdőtémaként a BL-sorsolás szolgált, de természetesen nem lehetett szó nélkül elmenni a legendás mester hagyatéka, s az olasz futballban bekövetkező változások mellett sem.

„Gyermekként a brazil futball csavarta el a fejem, aztán jött a Real Madrid az öt BL-győzelemmel, amikor olyanok játszottak a csapatban, mint Kopa, Di Stefano, Puskás, Gento. Aztán megérkezett a holland futball. Mi olaszok legjobb esetben is a figyelmet és a koncentrációt tudtuk másoknak megtanítani, mert sose játszottunk 11 játékosból áll egységként.

Mindig legyen eggyel több védő, mint ahány támadója van az ellenfélnek. Nagyon erősek voltunk az ellentámadásokban, de 80 méteres sprint után az ellenfél kapuja elé holtfáradtan érkezik az ember. Mi lett volna, ha az ellentámadásokat előrébb, már az ellenfél térfelén kezdtük volna, nem lett volna egyszerűbb?

Alessandro Costacurta azt mondta, hogy a Milanom játékát mindenhol lemásolták, kivéve Olaszországban. Nos, az igazság az, hogy ez már nem igaz, mivel a kiscsapatok is ezt hajtják már végre, ezt ki kell jelentenem.

A múltban a kiscsapatok védekezésre rendezkedtek be Milánóban és Torinóban, most viszont harcolnak. Az edzők megfelelő tudásanyaggal rendelkeznek. A gont viszont az, hogy számos nagy olasz klubot taktikai szakemberek irányítanak, akik ugyan jók, szó se róla, de nem hadvezérek.

Kiket kedvelek a mai kurrens futballban? Sok edzőt felsorolhatok. Sarrit, Gasperinit, néhány fiatal mestert, így Italianót, De Zerbit, bár utóbbinál hiányzik a támadási fázisnak megfelelő védekezési fázis.

Antonio Conte azt mondta, hogy lemásolta az összes gyakorlatot, amit anno velem hajtott végre. Ő olyan ember, aki az életét a futballnak szenteli, és tanul, ezért tartozik a győztesekhez, kicsit több bátorsággal nagyszerű dolgokat érhet el. S persze ne feledkezzünk meg Carlo Ancelottiról, ő rengeteg különböző futballtípust tapasztalt meg, s mindegyikből megőrzött magának valamit.”

A BL-sorsolás előtt Európa legrangosabb nemzetközi klubsorozatáról is kérdezték a mestert, aki elmondta, mely csapatokat tekinti favoritnak az idei kiírásban.

„Azokat a csapatokat, amelyek totális futballt játszanak, ilyen a City, a Bayern, a Liverpool. Illetve természetesen a Real Madrid, amely különleges elegyet alkotott futball tekintetében.

A Szuperliga? A futball iránti érdeklődés csökkenését eredményezné. Ilyen dolog születik, ha az ember csak a pénzre gondol.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr5017916731

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Thuglife! 2022.08.26. 10:07:51

Allegrit kifelejtette? Hétvégén kiderült ki az 1-0ás célfutballok királya.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása