Allegri: „Hetven percig semmit nem játszottunk”

allegri_massimiliano_uvolt.jpgMassimiliano Allegri arról beszélt az Inter elleni Olasz Kupa elődöntő után, amelyen a Juventus végül tizenegyesekkel jutott tovább, hogy csapata mintha elhitte volna, hogy kezükben a döntő.

„Nem volt egyszerű bejutni a döntőbe, mivel nagyon sok mérkőzést kell játszanunk. Először is a srácoknak kell gratulálnom mindazért, amit tesznek.” - nyilatkozott a tréner a Rai Sport számára.

„Nyilvánvaló, hogy ma 70 percig egyáltalán nem volt játékunk. Az Inter keményen nyomott, és nyomás alá helyezett minket, és innen kezdve elkezdtünk jól mozogni, és kialakítottunk néhány lehetőséget azért, hogy elkerüljük a hosszabbítást. Ezt követően a srácok jól teljesítettek a tizenegyeseknél, és elértük a célunkat.

Az első gólt valószínűleg kisebb szabálytalanság előzte meg, de amellett sem mehetünk el szótlanul, hogy jobban kellett volna kezelnünk a helyzetet, és nem kellett volna lehetőséget biztosítanunk az Internek.

A második gól hibás szerelés eredménye volt, míg a harmadik egy tizenegyesből született egy ötvenméteres passz után. Jobban kell teljesítenünk.

Számítottam arra, hogy az Inter megnehezíti a dolgunkat, és a sajtótájékoztatón többször el is mondtam, hogy még nem jutottunk tovább. Jobb lett volna 0-0-ról kezdeni, mivel a 3-0 arányú vezetés miatt kevésbé koncentráltunk.

Történt már ilyen velem, az AC Milan megnyerte az első meccset 4-0-ra az Arsenal ellen, aztán 3-0 arányú vereségre álltunk Londonban. Ez veszélyes helyzet.

Ez is része a fejlődési folyamatnak, mivel ha sok a fiatal játékos, és könnyű meccsnek néz elébe a csapat, aztán kiderül, hogy mégsem olyan egyszerű a feladat, akkor a játékosok megtanulják, hogy jobban kell teljesíteni. Az Inter elismerést érdemel, mi pedig kritikát.

Az Inter nagyon intenzív játékot mutatott, és mi nem tartottuk be a kellő távolságokat. Az első félidőben szerintem nem sikerült két egymást követő passzt összehoznunk, és ezért nehézségeink voltak labdával és labda nélkül is. Egyértelműen nem készítettem fel a csapatot megfelelően a mérkőzésre.

Daniele Rugani nagyszerű minőséget képvisel, és egy nap a Juventus kezdőcsapatának a tagja lesz. Tapasztalatra van szüksége, és igaz ez főleg háromvédős rendszerben, mivel nincs ehhez hozzászokva. Meg kell nyugodnia, mert rengeteget fejlődött érkezése óta.

A tanulási folyamat része az is, hogy olykor nem nyújt nagyszerű teljesítményt a játékos.”

Massimiliano Allegrit ezt követően arról kérdezték, hogy a meccs után a twitteren a szokásos „Fiuuu” üzenetet fogja-e megosztani?

„Hogy azt mondom-e a meccs után, hogy pfüü? Óriási pfüü! És hosszú pfüü!”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr658440136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pedronegroo 2016.03.03. 08:22:04

A Bayern eleni meccs is elég megalázó volt de ez a tegnapi mindent visz... ez az Allegri még engem is képes meglepni. Mondjuk én eleve telibe tojnám ezt az olasz kupát annyira nincs értéke csak felesleges energia pazarlás, csak veszíteni lehet vele, ha megnyered semmit nem nyersz vele, ha elbukod akkor meg jön a "letargia".

Lord Viktor 2016.03.03. 08:42:39

Szédítően gyenge volt a csapat tegnap, rossz volt nézni. Pedig én se tartom sokra a kupát (főleg hogy már megvan az ezüst csillag), de egy ilyen fos sinter ellen ilyen cefet szarul játszani egyszerűen elfogadhatatlan. Az volt az ember érzése, hogy mi vagyunk a gyengébb csapat, ráadásul tök feleslegesen lejátszottunk még plusz fél óra hosszabbítást is. Esküszöm a 89. percben már úgy voltam vele, inkább lőjenek még egyet, csak legyen már vége.
Hernanes és Asa szinte nem csináltak semmit, Rugani pedig egyáltalán nem volt képben. Morata hajtott, de ő sincs formában, Zaza is pontatlan volt. De igazából az egész csapat szarul játszott, Pogba viszont jól szállt be.

A bírót inkább hagyjuk, én a helyében keresnék egy nekem való munkát.
A sinter meg örülhet, legalább az esélyük megvolt. Mondjuk mi is örülhetünk, mert ez a tökkelütött ezzel kicsit megszilárdította a helyét a dögevők padján.

Rikoo 2016.03.03. 08:51:47

Szimpatikus, hogy magára vállalja a felelősséget.
Az előző edzőktől nem nagyon olvastam ilyen mondatokat: ¨Egyértelműen nem készítettem fel a csapatot megfelelően a mérkőzésre.¨
Talán Lippi volt az utolsó. Mindenesetre néhány játékos nagyon aggaszt.
Morata teljesen nulla. 5 meccsenként vannak normális megmozdulásai ami gólveszélyes is. Csak szenved egész meccsen.
Lichsteiner elérkezett oda, hogy semmi pozitívumot nem tudok már vele kapcsolatban elmondani. Se védekezésben, se támadásban nincs sehol. Amik az erényei voltak most azok a hátrányai. Nem szerel, rosszul helyezkedik, nem biztos, hogy meg kellene hosszabbítani a szerződését.
Rugani egészen biztosan a jelenben nem Juventus szint. Egy lépcsőfok kimaradt neki, nem egyből a rekordbajnoknál kell játszani 20 évesen. Nem tart még ott. Fior, Napoli, Lazio ezekben a csapatokban kellene bizonyítania, mint ahogy Chiellini is egyre feljebb lépdelt a ranglétrán.
Netonak nagyon gyenge meccse volt, de ő amúgy is csak második kapus. Jó, ha 3 meccse volt eddig egész évben. Azért Storari jobb kapus volt...
Hernanes mehet amerre akar. Ez borzasztó volt amit tegnap csinált. Egy normális félideje volt egész szezonban semmi több. Csak a helyet pazarolja.
Asamoahval érdekesség, hogy ha rendes kezdőben játszik akkor képes kiváló teljesítményre, viszont, ha felforgatott csapat van teljesen el van veszve. Teljesen össze-vissza helyezkedett. Mindig ott volt ahol nem kellett volna. Egész meccsen egy labdaszerzésre sem emlékszem tőle, de támadásban is 0 volt. Jobb lenne, ha inkább a normális kezdőben váltaná néha Khedirát.

A pozitívum Alex Sandro egyértelműen. De Lemina is idevehető aki talán mégiscsak Juventus szint. Zaza is tetszett tegnap, legalábbis, hogy képes helyzetbe kerülni és legalább van benne élet Moratával ellentétben.

biancineri101 2016.03.03. 09:10:46

Azért aki ezek után is azért fogja ócsárolni Allegrit, mert nem játszatja eleget Zazát és Ruganit az remélem ezentúl csendben marad.
Én mindkét játékos kedvelem, hasznosak is nagyon, de egy fontos meccsen kezdőként azért vannak náluk jobbak.
Asamoa és Lemina pedig ahogy egy ideig még nem fog jól játszani,mert a sok kihagyás nagyon meglátszik rajtuk, Harnanes is csak szenvedett közöttük.
Ez a meccs egy nagyon jó tanuló pénz lehet a csapat számára(főleg hogy még igy is tovább mentünk)ha jó hozzáállásal tekintenek rá.
Másik: Remélem Chiello teljesen fel fog épülni a Bayern elleni meccsre, mert látszott, hogy mi csak 3 belső védővel tudunk masszívan védekezni, ez a tegnapi meccsen is kiderült.

biancineri101 2016.03.03. 09:13:54

Még egy: Azért nincs annál jobb mint egy agyonnyert első meccs után (ahol azért helyre tettük őket), a második meccsen megadtuk nekik az a reményt, amit végül 11esekkel vettünk el :D

Cannavaro 2016.03.03. 09:18:34

Félve ülök le meccset nézni, én megmondom őszintén a Bayern elleni első félidő, életem egyik legrosszabb élménye volt, egyszerűen meg lettünk alázva!!!!!!!!!!!!!!
Tudtunk volna jobban játszani, de biztosra veszem hogy ez Allegri műve volt! Teljesen 0-0 ra rendezkedtünk be, és semmilyen támadási taktika nem volt azonkívül, hogy egy kontrából ESETLEG betalálhatunk!
Szerencsére nem láttam a tegnapi meccset, mert melóztam, de a kommentek alapján ez sem volt szebb...
Ezek után sajnos attól félek, a visszavágón ugyanilyen túl biztonsági taktikánk lesz, amibe 100% hogy megint bele is bukunk!
Én kedvelem Allegrit, de most őt tartom a gyenge játék, és a lássuk be hullámvölgy okozójának! Remélem felébred a rémálmából, elkezdi fociztatni a csapatot, és nem szarja össze magát München-ben Forza Juve!!

kozagaha 2016.03.03. 09:18:53

Rég játszottunk ilyen rosszul, ennek több oka is van:
- nem szoktunk így felállni
- összeszokatlanság
- és be kell látni hogy a bekapott gól meglepett minket az Inter meg szárnyalt (hozzánk képest)

Mindenesetre van pozitívum:
- ez egy jó időben kiosztott pofon -----> ez után jobban fognak figyelni mindenre(bajnokság,kupa,BL)
- ennyi cserepados játékos nem tud egyszerre összeszokottan játszani, ehhez több idő kell (hiányzik a kellő tapsztalat, megijednek), edzésen lehet gyakorolni
- 4-4-2-t most már tényleg el lehetne felejteni és azt is hogy Lichti és Cuad egyszerre pályán vannak + ha a 3-5-2-őt akarjuk játszani kelleni fog jobb oldalra is egy Sandro szintű játékos, tehát nyárra még jól jöhet hogy látható hogy nincs rendes jobb oldalunk

kozagaha 2016.03.03. 09:22:36

@juve1986:

Szerintem a visszavágón nem védekezésre rendezkedünk be, mert 0-0-val nem (1-1-gyel sem) megyünk sokra, szóval gólt, gólokat kell rúgnunk a tovább jutásért.
Nem igazán van veszteni valónk, így bunker focit nem érdemes játszanunk kivéve max.csak akkor ha vezetést szerzünk.

Cannavaro 2016.03.03. 09:25:58

@kozagaha: Örülnék ha igazad lenne, de sajnos túl jellemző ez a "Majd jól kivédekezzük, aztán valahogy bekotrunk egy gólt" gondolkodás a mesterre... Nem akarom hogy igazam legyen de kevés esélyt látok az ellenkezőjére! Meglátjuk....

Mahiro 2016.03.03. 09:41:47

Nos a tegnapi meccsnél úgy ültem le, hogy na végre a kulcsjátékosaink pihizhetnek egy jót és a többiek lazába lehoznak egy 0-0, 1-1es meccset. Plusz Rugani is játszik végre.

És akkor jött a rémálom néhány perc leforgása alatt... Komolyan ennyit már régóta nem idegeskedtem... ráadásul majd éjfélig fenn kellett maradjak csak azért, hogy ezt a botrányos meccset végignézzem úgy, hogy reggel meló...

Viszont!Sokan írtátok, hogy ez most Allegri hibája mivel ennyi cserejátékost nem jó egyszerre játszatni, de igazából mikor, ha nem egy háromgólos előnynél? Véleményem szerint még így utólag is indokolt volt és a helyébe újra megtenném. Főleg annak tudatában, hogy lesz még egy piszok nehéz meccsünk a Bayern ellen.

Összegezve, ez volt a szezonunk legrosszabb meccse és most itt beleértem az év eleji szenvedést is! De még így is továbbjutottunk :D. Van egy olyan érzésem, hogy tegnap rengeteg Interes könny fakadt ki a szemekből. Amit pont le is ...

Szóval, hogy egy Simpson családos idézettel éljek:
HÁ - HÁ ! :D

pedronegroo 2016.03.03. 09:41:50

Rugani meg az idei Coman. Gratula a mesternek van érzéke a fiatal tehetségekhez...

Tony. 2016.03.03. 09:57:50

Jókor jött ez a meccs is, mielőtt már lassan mindenki elhitte volna, hogy Allegri a világ legjobb ezdője.

"Egyértelműen nem készítettem fel a csapatot megfelelően a mérkőzésre."

Pontosan, ez a legnyilvánvalóbb tény. Szerencsére tegnap nem fizettük meg az árát.

JuventusFanatikus 2016.03.03. 10:21:05

Ez egy szar meccs, egy szar csapat ellen, egy szar bíróval és egy szar kommentátorral.Egy kész ganérakás volt.De szerencsére mi lettünk a kakasok a ganérakáson.Sajnos Ruganiba nagyot csalódtam.Eddig se játszott olyan jól, de most valami borzasztóan.Egy épkézláb passza nem volt.A 3. gólnál volt, hogy Perišić úgy tolta meg a labdát, hogy talán Rugani elrúghatta volna, de lehet, hogy messze volt neki.Reménykedtem Hernanesbe, hogy jó lesz, de szerintem nem.Nyáron Khedirával karöltve mehetnek Kínába.Lemina kellemes meglepetés volt számomra.Inkább őt kell játszatni, mint Hernanest.Remélem tanulnak a fiúk belőle.Szép dolog Allegritől, hogy magára vette, hogy az ő hibája.Nem sok edző csinálta volna ezt.A 4-4-2-őt el kell felejteni.A 3-5-2 a mi megfelelő felállásunk.

biancineri101 2016.03.03. 11:41:25

@juve1986: Nem igazán értek veled egyet. Szerintem Allegri nem felelős a rossz a játékért (kivéve tegnap, de szerintem tegnap mindenki B csapatot rakott volna fel az ő helyében). Viszont a Bayern ellen nem lehet nem védekező focit játszani nekünk, mert az ő középpályás presszingjük sokkal erősebb a miénknél a labdatartásukról már nem is beszélve. Egyszerűen jobb játékosaik vannak. AZ egyetlen esélyünk ha 60-70 percig kihúzzuk kapott gól nélkül (max addig mi találunk egyet) és utána kezdünk csak el focizni, amikor ők már kifulladtak az egész pályás letámadásaikba. Az első meccsen is ez volt a taktika és ha kicsit jobb bírót kapunk, akkor még nyerhettünk is volna. Ezért én jónak véltem a Bayern elleni taktikát, de sajnos a jó taktika még nem garancia a győzelemre. De azt ne felejtsük hogy a Bayern 1 fokkal előttünk jár, szóval nem kötelező elvárás a továbbjutás.

danimester1 2016.03.03. 13:00:29

Tegnap rémálom volt a San Siroban.Akkora nagy csalódás volt ez az egész hogy nem találni rá szavakat,a játékvezetés meg a kritikát sem érdemli meg,remélem lesz szankciója.Megfelelő képet kaphattunk a cseréinkről,tudásban,mentálisan és fizikálisan egyaránt,tehát a cseresorunk gyenge,rutintalan és meccshiányos.Ilyen srácokat felküldeni egy 3:0-ás előny tudatában meg lehet tenni,sőt ilyenkor inkább mint "élesben" senki nem erre számított,hogy majd így fognak játszani. Okokat és kifogást lehet találni(sérülés,összeszokottság hiánya,fizikai állapot,stb.) és vannak is,de egyértelmű,hogy nyáron minden csapatrészben erősíteni kell és nem elég a "tehetséges fiatal" jelző,hanem "klasszis" jelző kell legyen a játékos(ok) neve mellett.Természetesen csak abban az esetben ha a Bl-ben (is) maradandót akarunk alkotni,mert az "olasz szemétdombon" még csak csak elkaprigálunk,de nemzetközi szinten nem.Allegri megkapta a kritikákat,hogy ki és miért nem játszik,ezt tegnap a saját szemünkkel láthattuk,ezért kéri (ő is) a "minőséget". Tisztelet amiért elismerte a hibáját,de ezt tudjuk róla,hogy ő így tud nyilatkozni és kimondja amit gondol.Nyilván utólag könnyű okosnak lenni,ezt beláthatja mindenki,de most megúsztuk,ezért legközelebb nem szabad ilyen hibát sem az edző,sem a játékosoknak elkövetni.

juvezoli 2016.03.03. 15:19:09

Szerintem ez a Rugani gyerek nem egy nagy szám több ilyen is rohangàl a seria a- ban!

venember83 2016.03.03. 16:00:56

@juvezoli: jelenleg nem az, de még lehet. Barzagli is úgy ment el Németországba, hogy nem kellett senkinek Olaszországban, most meg... Vagy ott van Bonucci, aki a Juve-védelem alapembere. Érte sem adott volna senki egy lyukas garast sem, mikor csomót hibázott a Juve meccsein. Talán nem kellene ennyire elhamarkodottan ítélni.

Trieszt120506 2016.03.03. 16:26:18

"Történt már ilyen velem, az AC Milan megnyerte az első meccset 3-0-ra az Arsenal ellen, aztán 4-0 arányú vereségre álltunk Londonban. Ez veszélyes helyzet."

fordítva.

Borzalmas volt ez a tegnapi meccs, Asamoah, Cuadrado, Rugani, Hernanes, Morata teljesítményére a szar szó még hízelgő.

Grinta 2016.03.03. 16:51:41

Pontosan úgy csináltok mintha a régebbi Juventusoknak nem lettek volna gyengébb meccsei.Hát elárulok egy titkot:voltak.El vagytok kényeztetve,de ezt ti nem érzitek.Láthattok minden meccset,minden megmozdulást,míg régebben csak az illúzió volt meg sokszor.Valakit mindig meg kell találni(nem Juventus szint,nem ért hozzá,mehet nyáron stb.) Meccshez annyit tennék hozzá,hogy nem hittem a szememnek,amit látok az tényleg megtörténik...De nem kezdek elővenni senkit,mert tényleg van ilyen.Örüljünk hogy mákkal továbbmentünk.Természetesen nekem is volt olyan játékos,akinek nem tetszett a teljesítménye,mégsem kezdem el habzó szájjal szidni.Pláne ha esetleg előtte még dicsértem is.Egyeseknek meg kellene tanulni a jelenben értékelni a dolgokat.És nem csak a győztesnek tapsolni,mert annál nincs könnyebb dolog Forza Juventus

Devilke Balla 2016.03.03. 17:00:05

@Grinta: hajajj,a régi szép idok,amikor annyit láttam a juveból,hogy megnéztem az eredményt teletexten.

Grinta 2016.03.03. 17:14:36

@Devilke Balla: Akkor Érted miről beszélek...ma már van szerencsénk akár az edzésről is felvételt látnunk.Nyilvan nem lehet mindig jól játszani,de attól még szurkolni kell tiszta szívből a csapatért

ToTTy-Juve 2016.03.03. 17:28:21

Szerintem ez az ébresztő pofon pont jókor jött a Bayern elleni visszavágó előtt, legalább full elszántak leszünk majd remélhetőleg. Egyértelműen úgy mentek a srácok a pályára, hogy már biztosan továbbjutók. Allegritől szép, hogy beismeri, nem készítette fel őket megfelelően, ez a minimum... szerintem el is taktikázta, nem tudom már ki írta itt a blogon, hogy csak nehogy 4 védővel álljunk ki, mert akkor bukta lesz, bejött neki, a csapatnak pedig ismét nem jött be a 4 védős rendszer.
A sintérek pedig tegnap este nem tudom mit szívtak előtte, de beszarás, ahogy játszottak és amellett, hogy a bíró is segítette őket, még a labda is állandóan hozzájuk pattant. Mindegy, mert így is behúztuk, a döntő már könnyebb lesz :)

Grinta 2016.03.03. 17:38:10

Másik dolog amit sok helyen olvasok...a játékosok már elhittek hogy továbbjutottak!Mi mindannyian elhittük azt hogy továbbjutottunk,ilyen tartalékos csapattal álljunk fel+így pihentessük a fontosabb játékosainkat.Ez történt,ráfáztunk,tanulunk belőle

ejhaa 2016.03.03. 17:45:50

Szart sem érdemeltünk tegnap,de hogy mind ezt az inter ellen értük el, kurva boldoggá tesz még is.

RHUN 2016.03.03. 20:50:23

Én nem tudom ki mit látott, de nekem Rugani sehol sincs. Zaza miért csere? ezért. nem sokat tudott hozzátenni. harcol az biztos de az a szabálytalansága. Morata játéka nekem bejön. hajt visszajön védekezni. Asa sajna meccs hiányos. És Pogba-Dybala nélkül nincs támadásunk. Pogba bejött utánna szilárdabb lett a kp

Devilke Balla 2016.03.03. 23:33:12

@RHUN: Zaza nem sokat tud hozzátenni,de ahogy bejott Pogba egybolvolt 3 helyzete.. tegyél mogé kozéppályát,és dobáld labdákkal,ennyi.

Rocky80 2016.03.04. 06:44:20

Zazának ami eddig bement mostanában nem. Nem lett ő rosszabb játékos.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (923) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9927) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4170) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4177) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása