Allegri: "Boldog vagyok a Juventusnál"

allegri_massimiliano_sajto.jpgA Bayern München elleni hétközi kupacsata után, a Juventus előbb a bajnokságban, majd az Olasz kupában is megmérkőzhet az Interrel. A zebramezes csapat mestere, Massimiliano Allegri a bajnoki hajráról és a bajorok elleni mérkőzés tapasztalatairól beszélt az újságíróknak.

"A keddi mérkőzés csak az odavágó volt, így még semmi sem dőlt el. Továbbra is van esélyünk a továbbjutásra a Bayern ellen, s majd meglátjuk mi történik Münchenben." - nyilatkozta Allegri a vasárnapi mérkőzést megelőző sajtótájékoztató alkalmával.

"Az Inter egy rendkívül fizikális csapat, amely erős rajtot vett a szezonban, s ez egy Derby d’Italia, a táblázat nem számít.

Két egyértelmű célunk van: először is, hogy két döntetlen után ismét győzni tudjunk. A második, hogy a bajnoki tabella élén maradjunk. A harmadik, hogy zsinórban harmadik évben is bejussunk az Olasz Kupa döntőjébe.

Mindez azt jelenti, hogy még rengeteg időnk lesz a Bayern München elleni, márciusi mérkőzésen gondolkodni. Giorgio Chiellini visszatért, így csak Claudio Marchisio hiányzik, s ő sem hiányzik majd sokáig, ami fontos dolog.

A bajnoki címért zajló győzelem továbbra is nyitott, s nem csupán a Juventus és a Napoli vesz részt benne. A Roma és a Fiorentina is közel van, még tizenkét forduló van hátra, a rómaiak pedig zsinórban öt mérkőzést nyertek. Bennük van a potenciál, hogy még számos győzelmet aratnak, így még ők is beleszólhatnak az ügybe.

Holnap egy Derby d’Italia következik, egy egymás elleni mérkőzés, nekünk pedig szükségünk van a győzelemre, mert két döntetlen van a hátunk mögött."

Az Inter január 6-án még a tabella élén állt, mostanra visszacsúszott az ötödik helyre.

"Nem számítottam rá, hogy az Inter így visszaesik majd. Olyan jól indítottak sok új játékossal, de pontosan ezért mondom mindig mindenkinek, hogy legyen legyen türelemmel, s őrizze meg a nyugalmát, mert rosszul kezdtünk, s mostanra megfordítottuk a dolgokat. A dolgok megváltozhatnak. Holnap meg kell próbálnunk győzni, mert akkor egy győzelemmel kevesebbre lesz már csak szükség a Scudetto megnyeréséhez."

Néhány nap leforgása alatt, a két csapat két alkalommal is megmérkőzik egymással, vasárnap bajnoki találkozó, szerdán a 3:0-ra megnyert Olasz Kupa-elődöntő visszavágója következik.

"Semmi sem változik, nekünk csak tudatában kell lennünk a céljainknak. A holnapi mérkőzés három bajnoki pontot ér. A szerdai találkozó egy visszavágó, amelyen legalább egy gólt kell szereznünk, hogy biztosra menjünk, mert az ember soha sem tudhatja.

Nem tudom, hogy Mancini hogyan fog játszani, mivel ő sem tudja, hogy mi hogyan fogunk játszani. Előbb meg kell néznem a holnapi edzésmunkát, hogy Andrea Barzagli és Sami Khedira hogyan vannak, mert jelen pillanatban fontos, hogy lássuk ki az, akinek pihenőre van szüksége, addig azonban fel kell mérnem mindenkit.

Az Inter egy fizikális csapat, ezért nekünk taktikusan kell játszanunk, gyorsan járatva a labdát, s sokkal jobb teljesítményre lesz szükség, mint a keddi mérkőzés nagyobbik részében.

Csodálatos dolog volt 0:2-ről felállni a Bayern ellen, de bizonyos dolgokban javulnunk kell, ha versenyképesek akarunk lenni Európában: a sebességben és a passzainkban. Nem gondolhatjuk, hogy elég csak fizikális meccseket játszanunk Európában, mert olyan csapatokkal szemben, mint a Bayern, a Real Madrid vagy a Barcelona, villámgyorsan mozog majd a labda.

Minél többet birtokoljuk a labdát, annál jobb. A győzelem iránti vágy ott van a Juventus génjeiben, ezért ezen nem kell dolgoznunk, azonban a keddi mérkőzés fontos teszt volt arra, hogy felmérjük, hol tartunk egy átalakított kerettel, számos fiatal játékossal. Megmutatta, hogy mi az, amiben javulnunk kell.

Hernanesnek a játék segítségével kellett javítania az erőnlétét. Jó teljesítményt nyújtott mind technikailag, mind abban a tekintetben, ahogyan a védelem előtt játszott. Pillanatnyilag ez az a szerep, ami nagyon passzol neki, mivel nagyszerű lába van a rövid és a hosszú passzokhoz, nekünk pedig az adottságai legjavát kell kihoznunk. Meg vagyok győződve arról, hogy mostantól egészen pályafutása végig ez lesz a szerepköre."

Az olasz labdarúgás aligha büszkélkedhet az európai kupaszerepléssel, hiszen a Napoli és a Fiorentina elbúcsúzott az Európa Ligától, az AS Roma hazai vereséget szenvedett, ráadásul a Juventus is nehéz helyzetből várja a müncheni visszavágót.

"Olaszországban az egyik végletből esünk a másikba. Ne beszéljünk a Napoli válságáról, mert csak tőlünk kaptak ki, majd döntetlent játszottak a Milannal és a Villareallal. Mindössze egy ponttal vannak mögöttünk, ezt nehéz volna válságnak nevezni. Amikor az olasz csapatok olyan ellenfelekkel játszanak, mint a Tottenham, a Villareal, a Galatasaray, a Real Madrid és a Bayern München, ezek nagyon kiegyenlített összecsapások, s ugyanúgy nyerhetnek, ahogyan ki is kaphatnak.

Mindössze három olyan csapat van, amely általában eljut egészen az elődöntőkig: a Barcelona, a Real Madrid és a Bayern München. A negyedik csapat változik évről évre."

Allegrit heteken keresztül a Chelsea kispadján látták a pletykák, azonban úgy tűnik, hogy a Juventus korábbi mestere, Antonio Conte, vagy az Atlético Madridot vezető Diego Simeone veheti át a londoni csapatot.

"Senki sem lát bele a fejembe, s amikor hallottam ezekről a pletykákról, hogy Allegri a Chelseahez megy, mosolyognom kellett. Allegri dönt.

Még csak nem is gondolkodtam a jövőmről, mert sokkal fontosabb, hogy jól zárjuk a szezont. Boldog vagyok a Juventusnál, azon dolgozunk, hogy zsinórban az ötödik bajnoki címet is megnyerjük, amivel történelmet írnánk, hogy bejussunk az Olasz Kupa döntőjébe, valamint, hogy továbbjussunk a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe.

Jól estek Marotta szavai, mert mindig is azt mondtam, hogy boldog vagyok a Juventusnál, azonban nem ez a megfelelő pillanat arra, hogy szerződésekről beszéljünk."

Ha Marotta új szerződést kínálna, Allegri vajon elfogadná azt?

"Nem, előbb edzésünk lesz, utána ebéd! Mindig is azt mondtam, boldog vagyok a Juventusnál, s az a célunk, hogy újjáépítsük a keretet és számos fiatal játékost segítsünk a fejlődésben."

Végezetül arról is megkérdezték Allegrit, hogy szívesen átvenné-e Conte munkáját a nemzeti csapat élén.

"Az olasz válogatott? A Juventusnál vagyok, nem tudom miért próbálnak állandóan rávenni a távozásra!"

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr158423674

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TYUKI 2016.02.27. 17:16:04

Jó beszéd! Maradjon évekig!

Alex8610 2016.02.27. 19:19:47

Ense gondoltam volna hogy leirom de enis boldog vagyok hogy itt van.Uram bocsass meg de kicsit Lippire emlekeztet kivanom neki meg nekunk :) hogy nyerjen is annyi kupat mint anno a mester.Talan ha Conteval osszegyurnank akkor kapnank meg a tokeletes edzot.Bar megmutatta hogy ois tud allat lenni...

danimester1 2016.02.27. 19:51:48

Iszom a szavaid mester!:-)Komolyan mondom,hogy szívemből szól és tetszik,hogy burkoltan,de elküldte ezeket a béna firkászokat a 'csába.A lehető legjobb amit lát az a sebesség és a passzjátékunk feljavítása,szerintem elsősorban ez a legfontosabb,mert ebben vagyunk a leggyengébbek nemzetközi porondon.Itt gyorsan hozzátenném,hogy itthon nincs potenciális ellenfél,hogy gyakorolni tudjuk,a taktikai része jól működik a többit javítani kell elsősorban fiatal(abb) játékos(ok) igazolásával.Ez a keret kiegészítve egy-két topjátékossal sokra viheti!Forza Juve!!!!!!!

Grinta 2016.02.27. 20:12:09

Ahhoz képest,hogy sokan azt vizionálták a szezon kezdetén,hogy örüljünk ha benne leszünk az első háromban,hogy a Bl-ben indulhassunk.....egész jól alakulnak a dolgok

ToTTy-Juve 2016.02.27. 23:20:28

@Grinta: tökéletesen igazad van én is közéjük tartozom és nem is háborgok :)
Csak így tovább! Forza Juve! Forza Allegri! :)

Leram7 2016.02.28. 00:30:41

Dybala, Sandro és Pogba maradjon és igazoljunk egy KP-t Khedira helyére és akkor jövőre tud építeni Csapatot.

kozagaha 2016.02.28. 08:12:43

3-4 hete írtam hogy hiszek még egy Hernanes feltámadásban kíváncsi vagyok ma hogy fog szerepelni.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása