Allegri: „Nem lehet mindig nyerni”

allegri_massimiliano_sajtotajekoztato_3.jpgMassimiliano Allegri a Bologna elleni döntetlen után, amely megtörte az Öreg Hölgy tizenötmeccses győzelmi sorozatát, hogy nem lehet mindig nyerni.

A Juventus a Stadio Dall’Ara gyepén szakította meg győzelmi sorozatát, ahol négy év után először történt meg, hogy egyetlen kapura tartó lövést sem sikerült produkálnia a vendégeknek.

„Jól kezdtük a játékot, azonban ma a Bologna jól teljesített, elismerés illeti meg a házigazdákat, mivel korlátozták a teljesítményünket.” - mondta a tréner a Mediaset Premium és a Sky Sport Italia munkatársának.

„Csalódott vagyok, amiért nem nyertünk, azonban tizenötmeccses győzelmi sorozat van mögöttünk, a Bologna pedig a Serie A legjobb formát mutató csapatainak az egyike jelenleg. Nem lehet mindig nyerni a futballban.

Jobban szét kellett volna húznunk az ellenfél csapatát, és ez azon meccsek egyike volt, amikor a jeget egy eseménynek kell megtörnie.

Ismét nem kaptunk gólt, ami határozottan fontos. Simone Zaza és Álvaro Morata jól teljesített, de nem volt túl sok területünk a játékra ma este.”

A botlás pontosan azt követően történt, hogy az Öreg Hölgy visszaállt a tabella élére, és így a Napoli megelőzheti az Öreg Hölgyet, amennyiben sikerül legyőzni a Milan csapatát hétfőn.

„A srácok nagyon keményen dolgoztak három hónapon keresztül, és egy botlás bármikor bekövetkezhet. Még semmi sem dőlt el.

Egyértelmű, hogy hétfőn az AC Milan csapatának fogok szurkolni, azonban bármi is történjen, biztos vagyok benne, hogy a Juventus egészen a szezon végéig harcban lesz a bajnoki címért.”

A figyelem a bajnoki után a keddi BL-meccsre terelődik, ahol a Bayern München lesz az ellenfél, az összecsapást pedig még érdekesebbé teszi a két csapatot sújtó számos sérülés.

„Mario Mandžukić jól érzi magát, és Sami Khedira is valószínűleg visszatér. Reméljük, hogy Giorgio Chiellini és Alex Sandro is hamar felépül.

Határozottnak kell lennünk, koncentrálnunk kell, és el kell fogadnunk, hogy a továbbjutásról több mint 180 percnyi futball fog dönteni.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr318405694

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TYUKI 2016.02.20. 08:14:18

Ennél sokkal több kell a tokosok ellen! Most csak arra kell törekedni hogy lehető legtöbett hozúk ki a mecsböl nyerni kell minden áron kapot gól nélkül!

Juveteam 2016.02.20. 08:50:11

Nem az az aggasztó,hogy "nem lehet mindig nyerni",hanem az hogy egy Bolognát nem tudunk megverni : (

danimester1 2016.02.20. 09:14:26

Ez teljesen igaz,hogy nem lehet mindig nyerni,sőt az is,hogy egy-egy sorozat megszakad.Azt viszont nehéz elfogadni,hogy egy nagy nulla játékkal vesztettünk 2 pontot,gyakorlatilag helyzet nélkül.A csapat az utolsó 10 percben mutatott valami focihoz hasonló dolgot,azon kívül egy semmit,a Bolognanak sikerült megölni a játékunkat,már ha volt ilyen.Azt kellene végre megtanítani a játékosoknak,hogy végre csak adott meccsre koncentráljanak,meg azt,hogy próbáljanak mihamarabb betalálni és nem "türelmesen játszani".Megértem és sajnálom,hogy sok a sérült,de egy kis-középcsapat ellen hozni kell a pontokat ha bajnokok akarunk lenni.A formára nem szabad,sőt hülyeség hivatkozni,mert az is egyértelműen mi mellettünk szólt.Most már lehet a bajorokra összpontosítani és elvárom,elvárjuk,hogy mint aki vért ivott csípjenek rúgjanak harapjanak tegyenek meg mindent a továbbjutásért.Mi is a Milannak fogunk szurkolni,de szerintem a kukások nem fogják kihagyni a ziccert,persze ne legyen igazam.(amennyiben pont egyenlőség lenne,akkor a gólok fognak dönteni?Szerintem az egymás elleni nem,mert ők is és mi is megnyertük a meccset)

consminor 2016.02.20. 09:39:41

szarok voltunk, emellé jól ki is fáradt a csapat, és minden kulcsembernek sikerült pályára is lépnie. inkább ez utóbbi aggaszt, mint a döntetlen. Pikachu lábában maradt ma a győzelem, pedig Marci isteni labdát kanyarintott elé a 16-oson belülre. nyilván nem lehet minden meccset megnyerni, október közepén álmodni sem mertünk volna 15 meccses győzelmi szériáról, meg a tabella első helyéről.

no de mindent elfelejtünk, ha kedden legyőzzük a bajorokat. de várom már! Fino alla fine!

Rocky80 2016.02.20. 09:43:01

@danimester1: 15 meccs után jön egy döntetlen és "azt kéne végre megtanítani nekik"? Ez kicsit erős...

moozes 2016.02.20. 10:11:05

Srácok semmi gond! Az én meglátásom szerint a lehető legjobbkor jött ez a KIS botlás! Pont a bajorok elleni meccs előtt rántott vissza valami minket a földre, hogy nem lehet szar játékkal nyerni mindig! Van egy olyan érzésem, hogy kárpótolnak majd minket a tegnapi teljesítményért kedden Allegri fiai! Kedd este 23:00 óra után senki nem fog emlékezni erre a meccsre már! :)

FORZA JUVE!

delpi0823 2016.02.20. 10:52:34

@danimester1: Az a kis kozepsapat ugy megverte a napolit hazai palyan hogy orulhetet a napoli hogy 1 gollal kapott ki mert mar 3-0ra ment a bologna es higuain az utolso 3percben rugot 2 golt ugy lett 3-2.Nem tudom itt sokan a blogon egyertelmure vettek a gyozelmet en irtam is hogy nem lesz egyszeru ez a merkozes a bologna egyaltalan nem rossz csapat plane a kozeppalyajuk nagyon eros,ezt lathattuk tegnap is.Egy nagyon szep sorozaton vannak tul a fiuk ez varhato volt sajnos hogy megfog szakadni de en egy percig nem aggodok a scudettot illetoen bizom a csapatban es sztem siman megfogjuk nyerni,boven fog meg az a napoli is pontokat hullajtani hidd el nekem.

Juve82 2016.02.20. 11:05:48

@moozes: A próféta szóljon belőled :) !Adja, hogy olyan jók legyünk a bajorok ellen, hogy elfelejtsük a tegnap estét!

Lord Viktor 2016.02.20. 11:08:46

Látszott, hogy egyáltalán nem akarnak focizni, a cél a minimum 1 pont és a sérülés elkerülése volt. De ha valamikor elfogadható egy döntetlen, az most van, nyilvánvaló, hogy mindent meg kell próbálni ahhoz, hogy legyőzzük a Bayernt, hisz ők is komoly esélyesek a BL-győzelemre, viszont nekünk is meg kellene mutatnunk, hogy nem csak egyszeri fellángolás volt a tavalyi döntő.
Ami a bajnokságot illeti, a második hely szerintem nem lesz veszélyben, így elsősorban a BL-re kell koncentrálni. Ha a scudetto nem lesz meg, de cserébe pl. idén is döntőt játszunk, én azt boldogan aláírom. A kukások pedig csak és kizárólag Higanynak köszönhetik, hogy egyáltalán versenyben vannak, de fognak ők is még pontokat veszteni, így egyelőre még mindig magunkat érzem a scudetto első számú esélyesének.
Ezt a meccset el kell felejteni úgy, ahogy van.

Cannavaro 2016.02.20. 12:17:55

Én nem vagyok ilyen pozitív, mivel 3-4 meccse pontatlan, és nagyon gyenge a játékunk! Szerintem van egy kis hullámvölgy! Eddig nagyon pozitív voltam, de most tartok a BL meccstől..... :/

megasün 2016.02.20. 12:21:34

Nem hiszem el, hogy egy 15 meccses győzelmi sorozat után is van aki kritizálja a csapatot. Ki is kaphattunk volna. Jövő héten pedig BL. Arra is kell tartalékolni. Egyeseknek semmi sem elég.

nemesszabi 2016.02.20. 12:49:02

Azért egy ilyen menetelés után és egy ekkora mérközés elött ennyi sérültel ez azért nem olyan szörnyű. Ha ma egy SeriB csapat állt volna be bekkelni ellenünk akkor se biztos hogy nyerünk.
A léyneg h tisztességesen hely álljunk a bayern ellen, ha tovább jutunk akkor az fantasztikus, ha kiesünk akkor pedig még ott marad a bajnokság és heti 1 meccsel viszont esélyesek leszünk!

Tony. 2016.02.20. 13:16:50

Hét közben nyilvánvalóvá vált, hogy a Napoli max csak ilyen bónuszként tekint az EL-re, míg mi kicsit másképpen állunk majd a BL-hez. Az előző forduló után nálunk volt a lélektani előny, de ha 1 héttel később már vissza is előznek, akkor semmit nem értünk az egésszel. Futhattak volna utánunk, most lehet fordított lesz a helyzet, és ez nem mind1. Ezért nem túl pozitív ez a tegnapi blama. Másfelől faszom, hogy 2 meccset nem lehetett volna még kibírni, hogy ne legyen 1 olyan rekord se, ami mellett az inter neve található...

Apuleius 2016.02.20. 13:41:38

@Tony.: A "földkerekség legundorítóbb csapata" rekord megkérdőjelezhetetlenül és megdönthetetlenül ott van és ott marad az Inter neve mellett.

danimester1 2016.02.20. 14:37:59

@delpi0823: Szerintem a nápolyiakat ne hasonlítsuk hozzánk.Egyrészt nekünk a keretünk erősebb és több formációban tud játszani,másfelől pedig minket sérülések tizedelnek.Nekik van egy Higuainjuk aki élete szezonját futja,míg nálunk a csatárok sérültek a maradék formán kívüli.Érthető,hogy nem lehet mindig nyerni és a kisebb-nagyobb hullámvölgyek elérik a csapatot előbb vagy utóbb.Ellenben a tegnap látottak semmilyen tekintetben nem elfogadhatóak,mondom ezt úgy,hogy tisztába vagyok azzal,hogy Bl lesz és tele vagyunk sérültekkel.Nem lehet elfogadni,mert egy bajnoki címért küzdő csapat nem engedheti meg magának,hogy egy kis és/vagy középcsapat ellen pontokat hullajtson úgy,hogy az egész mérkőzésen van 2-3 helyzete.Tudom nem egyszerű,mert fáradnak,sok a sérült stb.,de így akkor sem lehet.A Bologna nem egy akkora csapat és nem olyan,hogy ne lehessen legyőzni.
@Rocky80: Lehet erős,de ez van.Pontosan! Meg kell nekik tanítani,hogy adott meccsre koncentrálunk.Allegri a nyilatkozata alapján mondjuk a türelemre tanítja őket és erre,de tegnap csak az utóbbit sikerült érvényesíteni azaz a türelmet,mert csak az utolsó 10 percben kezdtek focizni.

kozagaha 2016.02.20. 16:24:39

Ez a meccs ráment a pihentetésre. Belefér de remélem a BM ellen teljesítenek majd cserébe.
És a 4-3-1-2 kísérlete is hozott egy eredményt: nem érdemes irányító nélkül játszani ezt a felállást.
Meg nem értettem h mit keresett Lichti meg Cuad egyszerre a pályán mert ez kurva hülye ötlet volt szerintem. Ha valaki érti magyarázza el nekem lécci! :D én csak vakartam a fejem utána...

Grinta 2016.02.20. 23:45:52

@Apuleius: Ennél szebben nem is mondhattad volna!!

megasün 2016.02.21. 01:24:26

danimester: "Nem lehet elfogadni,mert egy bajnoki címért küzdő csapat nem engedheti meg magának,hogy egy kis és/vagy középcsapat ellen pontokat hullajtson". Azt nem lehet elfogadni, hogy 15 győztes meccs után valaki kritizálja a csapatot, mert játszottak egy döntetlent. Október végén kiegyeztünk volna egy EL hellyel is, most meg egy ilyen remek széria után is találtok kritizálni valót, az nevetséges.

danimester1 2016.02.21. 09:41:38

@megasün: Kiragadtál egy részt a mondanivalómból és úgy látom nem érted azt amit mondani akartam.Az olasz bajnokság egy olyan bajnokság,ahol a kis és középcsapatok ellen szerzett pontokkal lehet nyerni,nem feltétlenül a rangadó(k) megnyerésével.Másrészt a fiúk pont tettek erre a meccsre és fejben nem voltak ott,nem tettek meg mindent a győzelemért,így értékét vesztette a Napoli elleni siker.Más cikknél meg írtam,hogy tisztában vagyok azzal,hogy sérülések sújtanak minket,fáradtak a játékosok,mert pont az említett ok miatt nem tud variálni a mester.Elfogadható a döntetlen,nincs ezzel semmi gond,de nem úgy és ahogy az lett.Nevetséges vagy sem ezt te döntöd el,de a szezon nem októberben és nem is januárban dől el.Úgy érzem a csapatot ért kritika jogos a mutatott teljesítmény miatt.Hangsúlyozom a teljesítmény és a mutatott játék miatt vagyok,vagyunk elégedetlen(ek) nem pedig a döntetlen miatt.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3378) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (912) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9908) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4150) mercato (4137) nyilatkozat (7435) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása