Tardelli: „A Juve nem engedheti meg magának a vereséget”

Tardelli Marco.jpgA bajnokság szombati rangadója előtt Marco Tardelli a nyilatkozatában a lemaradás csökkentésének fontosságáról beszélt.

A bianconero legenda szerint Massimiliano Allegri jobb kerettel rendelkezik, mint a Napoli csapata, akik mindössze két ponttal előzik meg az Öreg Hölgyet.

Az 1982-es világbajnokságon rendkívül fontos gólt szerző olasz válogatott szerint a Juventus üldözői pozíciója rendkívül megfelel a csapatnak, és tulajdonképpen még pszichológiai előnyt is élvez a torinói együttes.

Milyen jellegű játékot vár a két csapattól?

„A Juventus nem engedheti meg magának a vereséget, míg a Napoli élhet ezzel a luxussal. Amennyiben a nápolyiak döntetlent érnek el vagy veszítenek, az egyáltalán nem a világ vége számukra, mivel így legrosszabb esetben is csak egy ponttal lennének lemaradva. Következésképpen a Juve támadni fog, míg a Napoli védekezni. Azonban a vendégek kerete nem védekezésre készült. A meccseket kizárólag Gonzalo Híguain góljai segítségével voltak képesek megnyerni. Remélem, hogy a bajnoksághoz méltó jó mérkőzést látunk, amilyen Angliában megszokott, és nem az inkább taktikára koncentráló olasz összecsapást.”

Taktikai szempontból megközelítve a meccset, mivel nyerheti meg az egyik fél a találkozót?

„A mérkőzések középpályán dőlnek el, ezért Claudio Marchisio és Allan játéka meghatározó lesz. A Juventus középpályása kiegyensúlyozottságot nyújt, míg a brazil futballista rendkívül agresszív. Paulo Dybalának majd fokozottan vissza kell húzódnia, hogy ne hagyjon teret és időt Jorginho számára.

Giorgio Chiellini elvesztése komoly probléma, ezért lehet, hogy Massimiliano Allegri gondolkodik a négyvédős rendszerre való átálláson. Személy szerint én inkább maradnék a három védőnél, és Daniele Ruganival pótolnám a lesérült védőt. Természetes, hogy az edző hezitál egy fiatal játékos pályára küldése előtt egy ilyen fontos meccsen, azonban én mindenképp kockáztatnék.”

Véleménye szerint hogyan fog teljesíteni Paulo Dybala és Paul Pogba?

„A győztes kilétét az dönti majd el, hogy a Paulo Dybala - Gonzalo Híguain párharcból ki emelkedik fel győztesként. A Juventusnak azonban az igazi Paul Pogbára lesz szüksége, arra a futballistára, aki meccseket dönt el, és nem arra a játékosra, aki elpazarolja a helyzeteket, és rengeteg szükségtelen cselt hajt végre. A Juventusnál való játék miatt egy futballistának kissé változnia kell, és például a top klubnál első szezonját töltő Paulo Dybala kevesebbet törődik már a szép játékkal, és inkább a hatékonyságra koncentrál. Az ilyen nagy horderejű mérkőzéseken mutatkoznak meg az igazi top játékosok, és nagyon kíváncsi vagyok, hogy ki lesz az, aki képes kiemelkedni. A szezon során Paulo Dybala már bizonyította, hogy képes egyedül mérkőzéseket megnyerni, ahogy Lionel Messi teszi.”

Milyen mentalitással lépnek majd pályára a csapatok szombaton?

„Mióta Gianluigi Buffon a sajtóban szólt csapattársaihoz a gyenge rajt után, a csapat jobban teljesít. A Napoli esetében hasonló hatással van a csapattársaira Pepe Reina is. A Juventus erősebb mint valaha, azonban a Napoli táborát is rendkívüli higgadtság jellemzi. Természetesen mára kevésbé meghatározó az öltözők hangulatának a szerepe, mint régen, például olyan szolgáltatások miatt, mint a Twitter. Ez megváltoztatta a játékosok közötti kapcsolatot.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr1008383646

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mixbetegállat 2016.02.12. 12:01:39

Akkor nézegesd az angol bajnokságot vazze..

MDaniel98 2016.02.12. 19:54:50

Abban igaz van, hogy kikapni nem kéne (mondjuk azt sose), de egy döntetlen esetén azért érdekelne (természetesen csak elméleti szinten), hogy egy ilyen erdmény után mit produkálna a 2 csapat.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1868) bajnokság (3451) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (51) edző (958) elemzés (40) előzetes (875) Európa Liga (171) felkészülés (137) hírek (1690) játékosokról (10148) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2490) meccsek (4233) mercato (4251) nyilatkozat (7575) Olasz Kupa (331) összefoglaló (423) pletyka (4268) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (178) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (298) video (212) Címkefelhő
süti beállítások módosítása