Conte: "Az olasz labdarúgás izgalmas időszakban van"

Conte Antonio_üvölt.jpgAz olasz válogatott szövetségi kapitánya, Antonio Conte úgy véli, hogy az olasz bajnokság, mely egykor a világ legfényesebb sorozata volt, mára csak a negyedik helyet foglalja el Európában.

"Úgy gondolom, hogy a legjobb labdarúgást jelenleg Angliában játsszák." - nyilatkozta Conte a FIFA 1904 magazinjának. "Ezt követi a spanyol és a német bajnokság. A Serie A csupán a negyedik helyen áll, ehhez kétség sem fér, de nem volt mindig így.

Ez nem vágyakozás, ez az igazság. Az olasz labdarúgás sokkal jobb helyzetben szokott lenni. A Serie A a világ egyik legvonzóbb bajnoksága volt. Mindenki itt akart játszani. Ha felidézzük a múlt statisztikáit, ez még egyértelműbb lesz. Amikor 2006-ban világbajnokok lettünk, a Serie A-ban szereplő játékosok hatvanhat százaléka olasz volt, s ez a szám még magasabb volt, amikor én játszottam.

Ma ez a szám csupán harmincnégy százalék. A klubok tulajdonosai nem képesek hatalmas összegeket invesztálni a csapataikba. Egyszerűen hiányzik a pénz a Serie A-ból.

A nemzeti csapat természetesen megsínyli ennek az eredményét. Kevesebb játékos van, akiből válogatni lehet. Továbbra is optimista vagyok a Serie A jövőjével kapcsolatosan, elindultunk az úton vissza a csúcsra.

A klubok elkezdtek többet invesztálni az ifjúsági labdarúgásba, valamint a szövetség is jó, ambiciózus fejlesztési tervekhez fogott hozzá. Jelenleg egy nagyon izgalmas időszakban vagyunk, amelyet ahhoz hasonlítanék, ahol Németország volt tizenöt esztendővel ezelőtt, amikor a német szövetség edzőközpontokat kezdett létrehozni minden régióban.

Mindannyian tudjuk milyen jól alakult, Németország megnyerte a 2014-es világbajnokságot, olyan játékosokkal, akik akkoriban még csak srácok voltak."

Az olasz labdarúgás legnagyobb sikerei között több olyan is volt, amelyet a masszív és fegyelmezett védekezésen alapuló játék hozott.

"A Catenaccióra és a kontratámadásokra építő labdarúgásnak megvolt a saját időszaka. Újra kell gondolnunk a dolgokat, s haladnunk kell az idővel.

A labdarúgás drámaian megváltozott, s úgy érzem, hogy Olaszországban változik a mentalitás. A jó támadó labdarúgás a labdaszerzést követő gyors támadásindítások művészetében áll, valamint a védelem és a támadás közti megfelelő egyensúly megtalálásában."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr978379884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Juvegaspy 2016.02.10. 18:09:26

Osszessegeben nem mond hulyeseget de nem a legjobb az angol bajnoksag csak ott forog a legtobb penz.

ovaentat besök 2016.02.10. 18:14:21

Ok.
Adják el a csapatokat araboknak/kínaiaknak/oroszoknak/indiaiaknak...
AC Milanmahmad
Palermocsung
Romanescu
...
Nem tudom...
Én a legnagyobb problémát a szigorú kontroll és komoly büntetés nélküli, a FIFA(most már csak egy mozaik szó lett belőle) által nem szankcionált dolgokban látom. Undorító, hogy valakik szó szerint kilóra vesznek klubokat, játékosokat. Irdatlan nagy szakadék van csapat és csapat között. Ez szerintem senkinek nem jó.

MDaniel98 2016.02.10. 19:43:32

@ovaentat besök: Ameddig kilóra meg lehet venni a zürichi székházban csücsülőket, addig a klubok esetében se számítsunk változásra.

Quentin_KR 2016.02.10. 20:26:04

Nem értek egyet Conte-val kivételesen. Egyáltalán nem Angliában van a legjobb foci. Valószínű bajnokság szinten ott költik a legtöbbet igazolásokra és játékos fizetésekre. Mégis elmaradnak az eredmények. Ha nézem a meccseiket nagy iramot, sok futást, remek technikai megoldásokat látok. Mégis ha összekerülnek egy spanyol vagy Olasz ellenféllel, egyáltalán nem jön ki a különbség a javukra, sőt.... sajnos kevés jó taktikát játszó csapat van ott, s úgy látszik a sok futás nem elég mindenre...

chiellini 2016.02.10. 20:29:03

Angolok a legjobbak??? Mennyi pénz van a kluboknál, és a M.U. is hol van a blben az elmúlt 3-4 évben , cselzi mit művel a bajnokságban, sziti mikor nincs ellenfele (mint anno az internek ) akkor se tud bajnokságot nyerni a liverpool visszacsúszott egy stabil középcsapattá kb fix bl elődöntős csapatból, arzenál veszi a sztárokat nem nyernek semmit és történelmük során 1x voltak bl döntőben 2006-ban anglia a legtutib hahah

babo0410 2016.02.10. 20:34:57

Conte annyira bele van zúgva az angol fociba, hogy ettől nem lát kettőig. Neki az a jó foci, mikro szórjak a zsetont. Innentől mindenki döntse el, hogy igaza van vagy nem.

Devilke Balla 2016.02.10. 21:05:14

Szerintem az osszes edzonek azért tetszik az angol liga,mert ott sokkal szabadabb szerepkoruk van,tobb beleszólásuk dolgokba. Ha én edzo lennék,én is annak orulnék ha lenne beleszólásom abba,hogy ki játszon a csapatomban,s nem vennének találomra embereket,aztán kezdjek veluk valamit. Ráadásul angliában az anyagi háttér is megvan ezekhez.

devil-z 2016.02.10. 21:29:36

Teljesen igaza van, a Serie A egykori tündöklése mára csak pislákolás. Elég visszagondolni, hogy 10-20 éve milyen sztárok játszottak majd minden csapatban és most miféle nímandok futnak ki a gyepre hétvégente. Egyedül csak mi emelkedünk ki ebből a sivár mezőnyből, de kérdés Pogba és Dybala meddig szórakoztatja az olasz közönséget.
Ott van az olasz válogatott, katasztrófa, bohócok gyülekezete, Conténál sokkal jobb edző sem lenne képes csodát művelni velük, megint csak visszamehetünk az időben, hogy régen kik viselhették a nemzeti mezt.
Abban is igaza van, hogy a sztárok nem vágyódnak ide. Még nekünk, a Juvénak is harcolnia kell a játékosokért, és nem mindig a pénz az oka, hogy nem jönnek hozzánk.

Tényekkel statisztikákkal nem vitáznék, a szubjektív véleményem az, hogy egyik bajnokság sem olyan érdekes mint régen volt. A pénz és a luxus elcseszte a foci varázsát.

kozagaha 2016.02.10. 21:38:12

Amúgy most csak azért mondja mert a Cselszibe vágyik :D
Ő is tudja, hogy az olasz a legerősebb bajnokság...

Viccen kívül mindegyik bajnokság más. A spanyol technikán alapuló, a német támadáson, az angol meg izomfocin alapul míg az olasz védekezésen (durván fogalmazva).

Megint az: hogy kinek mi jön be... :D

Kinek a pap, kinek a paplan...

MdewC 2016.02.10. 22:03:56

@babo0410: megtáltosodtál babo fiam?? :D

+1 amúgy. :)

Tony. 2016.02.10. 22:42:04

@devil-z: +1 A foci úgy globálisan vesztett borzasztó sokat a varázsából. De már évekre visszamenőleg így van ez.

pedronegroo 2016.02.11. 08:31:55

Nyilván arra gondolt Conte hogy az angol bajnokság a legizgalmasabb mivel ott nem egy vagy két csapat küzd a bajnoki címért és ezek tények. Vagyis itt a legnehezebb megszerezni a bajnoki címet így nyugodtan mondható hogy a legerősebb. Mint ahogy az is tény hogy az angol bajnokság a világ legnézettebb bajnoksága ezért is megy oda a pénz.
És az olasz foci pedig ritka gyenge így csak örülhetnek az olaszok hogy Conte elvállalta ezt a hálátlan feladatot hogy megpróbál ezzel az olasz kerettel valamit alkotni.

ToTTy-Juve 2016.02.11. 09:43:16

@Juvegaspy: szerintem úgy értette, hogy a legtöbb válogatott játékos ezekben a bajnokságokban játszik vagy innen kerül ki. De szerintem is igaz, amit mond... csak már túl sokszor olvasom és kezdem unni. :)

nemesszabi 2016.02.11. 09:56:41

@Devilke Balla: JA egy Van Haal igazi kincs. Elszór több száz millát!! aztán elpasszolja akiket vett mert nem jönnek be. Ebből is látszik, hogy egy edző is vehet találomra embereket.
Az nem baj ha egy profi stáb figyeli meg és választja ki, hogy kik legyenek a célpontok. Persze az jó ha az edzővel egyeztetve történik a dolog, de ha csak nem találnak egy világklasszis edzőt (Pl Ferguson) akkor a pár évente cserélődő edzők folyamatos csapatátépítése elég sokba kerülhet egy csapatnak. Az adidas 10 évre adott 1000millájából a ManU már elköltött egy csomót és sehol nincsenek. Nálunk A conte féle csapat felépült 50ből és ehhez jött még ennyi ráforditás kb(ha beleszámoljuk a tóvozókért kapott pénzeket is).
ez azért jobbnak tűnik...

2016.02.11. 10:09:44

@babo0410:@MdewC: Amúgy komolyan,látó lett a csávó,egyetértek!

Devilke Balla 2016.02.11. 10:51:21

@nemesszabi: Nem azt mondtam hogy attól vki sikeres is lesz ebben,csak hogy van benne ráció,hogy az edzok oda vágynak. Annyi az egész,hogy itt abból kell foznod,amit kapsz,ott meg magadnak vásárolhatod az alapanyogot :DD

-vargacsabi- 2016.02.11. 11:13:12

a magyarok megtámadásának venném, hogy nem is emliti meg a magyar foci hatalmas feltámadását és szárnyalását, és a magyar példa csodálatosságát,
de nyilván csak soros györgy aknamunkája miatt van ez.

MdewC 2016.02.11. 11:55:24

@fire06: @babo0410: :)) Kíváncsi leszek, hogy ezek után mikor köt ki egy angol csapatnál.

babo0410 2016.02.11. 12:31:12

@MdewC: Soha? XDDDD Az mekkora fricska lenne a számára. :D
Na jó ne legyünk Conte-val ilyen gonoszak. Én mindig is kedveltem őt. De amilyen hisztivel távozott, és ahogyan azóta is az olasz focit szapulja, és az angolt dicsőiti, az már sok egy kicsit. Conte valahogy elvesztette a realitásérzékét, és már ő is csak a sok pénzt látja, meg a csillogást. Csak akkor elégedett, ha aláraknak egy halom pénzt, hogy ficsúrokat tudjon igazolni. Ezt nálunk soha nem tudta volna megetenni. A mi klubmodellünk teljesen más.
És pont ettől lesz a szememben Allegri jobb és értékesebb edző. Kis pénzből, igazi nagy klasszisok igazolása nélkül is meg taudja valósítani az elképzeléseit, és el tud érni nagyon szép eredményeket. Én mindig is jobban kedveltem az ilyen edzőket. Nekem egy Ancelotti, egy Mourinho, egy Wenger, Guardiola, stb. ezért nem ér semmit. Úgy könnyű eredményesnek lenni, hogy két lapáttal szórják elé a temérdek lóvét. Allegri ehelyett kis pénzből ért el hatalmas eredményt.
Conte meg folyton a pénz után hisztizett. Mekem nem hiányzik.

Rocky80 2016.02.11. 13:14:11

@babo0410: illetve a pénzügyi lehetőségeink miatt volt kishitű, Allegri meg csak a játékosainkat, a bennük rejlő potenciált nézi: mindegy hogy hány euróért vettük. Lásd: Dybala esete szezon elején.

Egyébként tényleg sokkal szimpatikusabb ez a mentalitás. Ez a nagy dolog amit Allegri és Marrotta csinál: kis pénz, nagy foci! Ezt még Puskás se tudta
... ;-)

danimester1 2016.02.11. 15:19:10

Most,hogy egy kicsit jobban kifejtette a véleményét a jelenlegi olasz focival kapcsolatosan,így már könnyebben emészthető a múltkori nyilatkozata.A múltbeli és a jelenlegi Seria a-val kapcsolatosan igaza van,de mint tudjuk a múltból nem lehet megélni azaz az ő esetében a 100 E-s étterembe nem akarunk 10-el menni.Mint minden fejlődési folyamathoz,így az olasz focinak is idő,pénz,befektetett energia kell valamint összefogás és nem egymás eltiprása mint más bajnokságokban.Valamint az El-t is komolyan kell venni minden indulónak,elsősorban a koff. pontok miatt is.Ezt felismerték már a többiek is klub szinten,de amíg fentről nem jön "segítség" vagy Uram bocsá' valami szabály,addig csak egy-egy fecske lesz.Az utánpótlás képzésre is komolyabb hangsúlyt kell fektetni és igenis lehetőséget adni azoknak akik arra érdemesek.Visszatérve Contehoz,ezek a nyilatkozatai mind azt vetítik előre,hogy ő bizony elfogadna egy állást Angliában,de ezért nem kell lekicsinyíteni az olasz focit.Egyrészt,mert szerintem ez a legizgalmasabb,legtaktikusabb bajnokság,ami nem az erőről hanem az észről szól.Arra mondjuk pont kíváncsi lennék,hogy mi lesz ha nem kap ajánlatot Angliából és egy sikertelen EB szereplés után menesztik(nagy %-ban látok esélyt erre),akkor képes lesz leülni mondjuk egy pont sz@r olasz csapat padjára?!Conte tipikus példája annak amikor valaki elfelejti honnan indult...

MdewC 2016.02.11. 15:53:43

@babo0410: annyiban vitatkozom, hogy Conte is épített "szarból várat" amikor itt volt, Allegri kerete annyira azért nem gyenge amivel eredményes, csak nem száz milliókból épült. ;)

venember83 2016.02.12. 08:10:37

@MdewC: ehhez kapcsolódik Marci tegnapi nyilatkozata a válogatottal kapcsolatban, ami kicsit későn jelent meg ahhoz, hogy közöljük egy másik Marchisio-nyilatkozat keretében. Claudio szerint Conte a megfelelő ember az olasz válogatott élére, mivel az olasz csapatnál nincsenek igazi klasszisok, és kevés az igazi bajnok, és a tréner képes technikailag és mentálisan kihozni a legtöbbet a csapatból.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása