Sarri: "Nem érezzük a nyomást"

sarri_napoli.jpgMaurizio Sarri, csapata zsinórban hatodik győztes mérkőzése utáni nyilatkozatában kifejtette, hogy nem érzik a Juventus által a Napolira gyakorolt nyomást.

A dél-olasz csapat számára nagy volt a tét az Empoli elleni találkozó alkalmával, hiszen korábban a Juventus megsemmisítő, 4-0-ás vereséget mért a Chievora, mellyel átvette a vezetést a tabella élén.

A Nápolynak azonban - a korán bekapott gól ellenére - sikerült szintén nagy, 5-1-es különbséggel megnyernie a toszkán csapat elleni bajnokit.

"Nincs semmi különös abban, ha a San Paolo közönsége győzelmet vár el, hiszen segítenek túljutni a nehéz helyzeteken is. A problémát az ellenfél kiváló csapatjátékának leküzdése okozta." - magyarázta a tréner a Sky Sport Italia mikrofonjai előtt.

"Örülünk a teljesítményünknek, főleg annak, ahogy csapatom kezelte a helyzetet és semmilyen nyomást nem érzett a Juventus előzése láttán. A Juve a saját bajnokságát vívja, az már más kérdés, hogy a két csapat rendkívül közel van egymáshoz.

Álmodozni csodás, viszont ez a valóság. Már eddig is kiélezett volt a bajnokság, mi pedig még mindig éhesek vagyunk a sikerre és ég bennünk a bizonyítási vágy, de nem tekintünk semmit kötelességnek. Továbbra is előre tekintünk, azonban ha túl messzire révedünk a horizonton, meglehet, esélyeink a végső győzelemre csökkenek.

Meg kell tanulnuk hogyan legyen a védekezés még egységesebb, valamint arra is figyelmet kell fordítanunk, hogy szerezzünk pontokat akkor is, ha nem rúgunk négy-öt gólt egy mérkőzésen. Vannak csapatok, melyek kevesebb gólt kaptak mint mi, nekünk is erre kell törekednünk."

Sarri éppen az Empoli csapatától érkezett Nápolyba, most pedig nosztalgiázva idézte fel a mérkőzés során felmerült érzéseit.

"Csodálatos volt látni a régi barátaimat és kollégáimat még az empolis időszakomból, ahol nagyon sokat tanultam. Őszintén szólva egy kicsit aggódtam is, hiszen az utóbbi hetekben remek eredményeket értek el."

A Kékek csapatánál 1988 februárja óta ez volt az első olyan időszak, amikor sorozatban hat mérkőzést sikerült megnyerni. Ebben pedig nagy szerepet játszik Gonzalo Higuaín és Lorenzo Insigne.

"Lorenzo az egyik legtehetségesebb fiatal játékos Olaszországban. Vannak olyan időszakok, amikor egyszerűen csak arra kell figyelnie, hogy megcsillogtassa ezt a tudását, és vannak olyanok, amikor inkább a csapatot kell segítenie és területeket nyitnia. Persze nem az egész meccsen, csak körülbelül tíz percig. Viszont azt kell mondjam, hogy remekül csinálja." - fejezte be az interjút Sarri.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr178345912

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Watakuki 2016.02.01. 18:04:52

Addig jó amig elhiszik hogy sikerülhet nekik

west30 2016.02.01. 18:21:59

Elnezve a jatekosok arcat pl a tegnapi meccsen,amikor mar tudtak hogy a Juve nyert ez rohadtul nem igy latszott,egyelore jol dob a gep nektek,de nehany het maximum es vege az almodozasnak szerintem.

Pekáry 2016.02.01. 18:34:40

Az lenne a legjobb, ha megvernénk őket a Bayern előtt

TYUKI 2016.02.01. 18:49:35

Majd 13.-án meglátjúk ki a jobb! Forza Juve!

babo0410 2016.02.01. 19:02:27

Ne bízzuk el magunkat túlságosan. Erős a Napoli, Higuaín remek focista, Sarri hihetetlenül jó, és szimpatikus edző. Én pl. örülök annak, hogy a Napoli ilyen erős. Egyrészt végre van egy erős kihívonk a bajnoki címért folytaott csatában, másrészt jövőre lesz még egy nagyon erős BL csapata az olaszoknak rajtunk kívül. És szerintem az is segít minket a rekorddöntésben, hogy a Napoli előttünk van a tabellán illetve, hogy majd talán ha előzzük őket, a tapadásuk is segít majd. Pont most élvezetes a bajnokság.

ejhaa 2016.02.01. 19:49:49

Velük kell csak igazán számolnunk.Őket nem lesz egyszerű megtörni, nem úgy, mint az izét.

Grinta 2016.02.01. 20:15:23

Amikor csak látom a Nápolyt mindig érdekes érzésem támad velük kapcsolatban.Most minden flottul megy,de az látszik a mérkőzéseiken,gondolok itt egyes periódusokra,hogy azért ingerültek a játékosaik-elsősorban Higuaín.Dolgozik benne is az ideg rendesen,elég ha csak nem fújnak le valamit.A mi csapatunkat kiegyensúlyozottabbnak érzem,és ez döntő lehet.

patrik1112 2016.02.01. 20:45:00

@babo0410: +1
Egybe vannak most nagyon, de ok nincsenek hozzaszokva a nyomashoz ugy mint mi, ez jol latszodott az inter elleni kupa meccsen is. Mindenesetre en is orulok, hogy vegre van egy tenyleges rivalis

ToTTy-Juve 2016.02.01. 20:50:16

@babo0410: teljesen igaz. Nagyon össze van szedve ez az idei Napoli és ennek én is örülök.Lehetünk mi bármilyen jók, ha nincs egy ellenfél, aki kihozza ezt belőlünk. Ha nem tennék ennyire kiélezetté a bajnokságot, ez az fiatalítás és a szezon elejei bukdácsolás sokkal tovább tartott volna. A romák idén is összeszakadtak, az sintér gárda kipukkadt, a fior hozza a rá jellemző hullámzó formát, a Laziót szerintem a szuperkupán öltük meg, viszont a Nápoly és a Milan kezd összeérni és ez jó. Minél több esélyes a bajnokság, annál jobb, de a lényeg, hogy mindig mi legyünk az 1. helyen a tabellán az utolsó forduló után. Forza Juve!

niccolo 2016.02.01. 21:11:28

Nekem is érdekes érzésem van a Napolival kapcsolatban:ellenérzés. '85ben ők szakították meg Maradonával az élen,a szezonkezdeti 8meccses győzelmi sorozatunkat!Le kell győzni a Napolit minden áron!!

Devilke Balla 2016.02.01. 21:12:08

@ToTTy-Juve: Ahogyan Sarri fogalmazott : " A Juve a saját bajnokságát vívja"
Ez a mi bajnokságunk,tobbiek lehetnek mogottunk :D

Cannavaro 2016.02.01. 23:06:06

Úgy látom nem én vagyok az egyetlen, aki örül a komoly ellenfélnek!
Én azt mondom, az egymás elleni meccsig csak tartsák meg ezt a formát és pozíciót, és mi taszítsuk majd le őket az egymás ellenin, az lenne a legszebb! :)Kell egy ellenfél, anélkül csak a szokásos "úgyis mi nyerünk"
Én élvezem, hogy ilyen jók vagyunk, és mégis van előttünk MÉG valaki, akit le kell taszítani, de azért az egymás elleni után már ne engedjük őket túl közel.. :D

Devilke Balla 2016.02.02. 00:46:31

@juve1986: Szerintem idén már elég elonyt adtunk a tobbieknek. Arról hogy ennyire gyengék,már tényleg nem tehetunk :D

pedronegroo 2016.02.02. 08:25:03

Az oké hogy most van egy erősebb Napoli meg az utóbbi években egy próbálkozó Roma de ezek nekünk nem ellenfelek, hosszútávon legalábbis biztos hogy nem. És ez a probléma és ez az amiatt nem tud fejlődni a bajnokság. Sarri jól mondja mi a saját bajnokságunkat vívjuk és már évek óta. Csak az év elejei balfaszkodásunknak köszönhető hogy kellett beszélni az Inter-ről, Fior-ról vagy éppen most a Napoli-ról. Mi hoztuk helyzetbe a többieket és ezt remélem az afrikaiak elleni meccsen is egyértelműsítjük. Az utóbbi hetekben "contei" szinten "unalmasságba" fulladtak a bajnoki meccseink.

Rocky80 2016.02.02. 08:40:30

@niccolo: az "öreg" drukker akinek a szíve már 30 éve a csapatért dobog.

Respekt, örülünk hogy itt vagy! :-)

Én még csak 20-21-nél tartok. :-)

Cannavaro 2016.02.02. 09:06:15

@pedronegroo: Ez a Napoli, azért már előrébb van szerintem mint a többiek! Tény hogy előre engedtük őket, de most egy nagyon jó csapatuk van, és ha nem b.sszák el Benitez-el, akkor lehet BL ben is mutattak volna valamit, és most nem csak a mi szezon elei bukdácsolásunk miatt lennének az élen! Láttuk Cavaniékkal is már villantottak, és azóta folyamatos fejlődés van, jó játékosokat találnak, és most egy Jó mentalitású edzőjük is van már! Szerintem most Ők lesznek a Románokkal karöltve(ha magukhoz térnek) A következő évek Inter, Milan szintű európában is, az asztalra letenni képes csapatok! De meglátjuk, a lényeg hogy mi maradjunk előttük mindig! :)

niccolo 2016.02.02. 11:47:58

@Rocky80: Üdv.Én is örülök,hogy köztetek lehetek,élmény olvasni a friss hireket és a jó kommenteket(pl. meccs elötti takarítás,haláli)Nem számít ki mióta kedveli,az a lényeg kitartóan szurkoljon a Juvénak! Amúgy a 20 év is szép mert voltak ez idő alatt is hullámvölgyek és kitartottál és olvasom az írásaidat amiből kitűnik a klub szeretet,és a fő dolog,hogy nem szidod a csapatot! '82 tavasza óta(11évesen) a Juve az egyetlen kedvenc csapatom,akkor még nem volt NET,a totóból tudtam meg az eredményt,ha rajta szerepelt,vagy hétfő du.a suliból hazaérve a Népsportból(1.80ft volt),esetleg Telesport összefoglaló,némileg könnyeb volt a helyzet '86tól házunképítése,vakolás-vasállvány mint rádióantenma erősítő: a pallón ülve.a poptarisznyát kerestem a totót szoktam hallgatni,egyszer csak állóáskeresés közben olasz csapatok nevét,játékosokat mondtak kurva gyorsan(olaszul).A tutto il calcio minuto per minuto körkapcsolásos adása volt(néha még mindig rádión hallgatom mert nincs kábelTv-m.de net tv már van)Azóta csak a vételi viszonyok zavartak,hamar megtanultam a meccs követését,ha a csatárainkat emlegették,támadtunk,ha hátvédeink-ellenfél csatár védekezünk,les,szabadrugás,tízi,szöglet,sárga-piroslap hamar megtanultam.Kedves emlék'93uefa meccs első m.Psg-Juve 2-1 visszavágót hallgattam,sötét szoba,sötét hangulat 0-0 még mindig 73.perc Ricardo Cucchi szpíker ordít :Rete,rete di BAGGIOOOOO! Talán még sirtam is örömömben. 1-0.Persze ez a gól döntöt,idegenben lőt góllal tj.Ezek csak egy pillanatok a sok szép emlékekből.és 82től dokumentával spirálfűzetbe a bajnoki,BEK,KEK stb.mérkőzések,statisztikák,játékosok,képek. Sajnos csak 2002ig van vezetve,Bocsi ha untattam valakit,de büszke vagyok,hogy JUVÉ-s vagyok. Üdv.

niccolo 2016.02.02. 12:05:00

@niccolo: bocsi rosszul emlékeztem,a 93-as Psg ellen idegenben nyertünk 0-1re Baggio góljával,és 3-1-el tj. Bocsi,de régen volt,és hirtelen sok meccs beugrott.

JuventusFanatikus 2016.02.02. 14:34:39

@niccolo: Most megszólal a legfiatalabb:) Mellesleg 15 éves vagyok.
Tisztán emlékszem 2013 nyarán megrendezett Konföderációs Kupán Olaszország játszott Mexikóval.Akkor volt Pirlo 100.-ik meccse, és jött a szabadrúgás és Pirlo akkora gólt lőtt, hogy egyből elvarázsolt.Akkor nem volt még számítógépem, hogy megtudjam, hogy hol is játszik.Egyszer ősszel ráfutottam akaratlanul egy Juve meccsre, és megláttam ismét azt a szakállas csávót, akinek akkorra el is felejtettem a nevét, csak arra a szabadrúgásra emlékeztem, és néztem a meccset és megtetszett a csapat játéka.És mikor abban az évben meglett az első számítógépem utána néztem a csapatnak és néha nézegettem a meccseit.Mikor már igazán követtem a meccseket az már a 2013-2014-es szezon volt.Nagyon emlékezetes nap volt a tavalyi nyár mikor Pirlo távozott.Nagyon szomorú voltam, de a szívem mélyén tudtam, hogy el kell engedni.Neki köszönhetem, hogy nincs olyan nap, hogy ne jusson eszembe imádott csapatom, és büszkén nevezem magam Juventus szurkolónak.Sajnos a környékemben egyetlen egy Juventus szurkoló sincs. Úgy gondolom, hogy ez nem véletlen volt minden, hanem ez a sorsom és remélem, hogy életem végéig Juventusosként halok meg.Bocsánat, hogy ha valaki elaludt a hosszú történet alatt.
u.i Valamiért amikor 2010-ben az inter megnyerte a BL-t már akkor nem volt szimpatikus, pedig akkor még nem ismertem őket.Most is utálom őket, pláne, hogy megtudtam mi is volt Calciopoli.

hurbiny3k 2016.02.02. 16:52:38

Nekem 96 Real elleni negyeddöntő visszavágó az első Juve emlékem, 20.éve, a rai uno-nak hála serie b-s meccseket is nyomon követve- rendületlenül.. Forza Juve!

Rocky80 2016.02.02. 17:11:01

@niccolo: @JuventusFanatikus:

Köszi srácok hogy írtatok egy kicsit magatokról, szerintem ez egy tök jó kezdeményezés illetve ötlet, hogy mindenki ír egy pár sort, hogy honnan indult a csapat iránti szeretete. Elalvásról és untatásról pedig szó sincs, mindig nagyon szerettem olvasni az ilyen és hasonló kommenteket, hiszen ezek alapján kicsit megismerhetem a szurkolótárs mögött megbúvó embert is. :-)

(A szerkesztők figyelmébe szeretném ajánlani, hogy esetleg lehetne ezzel kapcsolatban kezdeni valamit, talán egy poszt létrehozása jó lenne amiben mindenki aki szeretné megoszthatná az ezzel kapcsolatos gondolatait.)

Hiszen hajlamosak vagyunk rá mindannyian, olvasva valakitől egy negatív kommentet, hogy azonnal megítéljük az íróját csak maga a stílusa miatt, és nem az jut az eszünkbe, hogy mindannyiunk szíve a Juventusért dobog, csak vannak köztünk nyugodtak és heves vérmérsékletűbbek, öregek és fiatalok, és még sorolhatnám. :-) De egyvalami biztos: Aki a Juventust szereti, rossz ember nem lehet!

Hogy nekem honnan indult a csapat iránti szeretet?

Én bizony akkor szerettem bele a csapatba amikor a 95-96-os szezonban BL-t nyertünk. Már a döntő előtt is nézegettem a meccseinket, de igazából a döntő és Ravanelli gólja után tudtam, hogy ezt a csapatot örökké szeretni fogom.

Ez a szerelem azóta is tart, az utóbbi pár évben pedig még komolyabbra fordult (azóta hogy rábukkantam erre a blogra): a meccseink 95%-át nézem élőben, vagy tévén vagy streamen keresztül, ezt a blogot pedig rendszeresen olvasom, minden kommentet szinte. Ha esetleg nem láthatom élőben a csapatot, amint hazaérek az első dolgom hogy felvételről megnézzem.
Az asszonykám meg is haragudott rám amikor a múltkor azt mondtam, hogy életem legboldogabb napja mindig amikor játszik a csapat: ő pedig rám pirított, hogy régen az a nap volt amikor megismertem... :D

Nagy vágyam egyszer egy meccsre kijutni Torinóba, remélem egyszer sikerül majd.

Most egy hónap múlva leszek 36 és szeretnék a szülinapomra egy Juventus dögcédulát kapni, egyelőre ezzel beérem, aztán mehet majd a meccsre való kijutás megszervezése is valamikor.

És ami a legfontosabb és niccolo te is említetted: Soha nem szidtam a csapatot! Max elküldtem egy-egy játékost a büdös pics*ba, de ez olyan mint amikor a gyerekét szidja az ember: egy perc után már el is felejti. :-)

További jó szurkolást nektek is és minden egyes perc legyen felejthetetlen amit a Juventus okoz!

babo0410 2016.02.02. 17:20:02

@juve1986: Teljesen osztom.
@niccolo: 82 tavasza? :D Akkor születésem óta vagy Juve-s. XDDD Hatalmas. Én 96-ban lettem rajongó. Kedvenc rádióm akkoriban a Juventus volt, és akkor még imádtam kazirarögzíteni a zenéket. És persze folyamatosan volt akkoriban még sporthírek. És 94-től, mikor is elindult a Juventus rádió, hallottam, hogy bemondják az olasz bajnoki eredményeket, különösen a Juve eredményeit, meg nemzetközi eredményeit. Nagyon szimpatikus volt, h ilyen jók. Aztán egyszer 96-ban odakapcsoltam a BL-re. Pont a Juve játszott. Nagy kedvencem volt a Knézy Jenő, és pont ő volt a komentátor. Leragadtam a meccsnél, és megnéztem. Nagyon tetszett a meccs. Illetve akkoriban a Fradi BL meccseit is néha megnézetm nagyapám tiszteletére, aki imádta a zöld sasokat. Pedig akkoriban nem voltam még nagy foci rajongó. Vízilabdát, kézilabdát, NBA-t, meg extrém sportokat (leginkább inline görkorit, BMX és gördeszka, meg snowboard) szerettem. Onnan datálódik a Juve imádatom. És mikor megtudtam, hogy Puskás is egy halszáj híján nem lett Juvés (a politika gátolta meg az Olaszországba szerződését), még jobban imádtam a csapatot. És akkor mondták azt is, hogy az első edzőnk bizonyos Károlyi Jenő volt, és az olasz focit a magyarok tették naggyá. Akkor büszkén néztem az olasz focit, ha éppen tudtam valahol. Én azt mondtam, h nekem ez a magyar foci. A magyar focit nem szerettem soha.

babo0410 2016.02.02. 17:20:39

@babo0410: Akarom mondani, hajszál híján. XDDD Későn vettem észre. :D

2016.02.02. 17:22:37

@Rocky80: @niccolo: @hurbiny3k: respect Nektek hogy ilyen hosszú időn keresztül kitartottatok a Juve mellett (egy-két ismerősömmel ellentétben, akik azóta félig-meddig átmentek divatdrukkerbe). De nem említek csapatot, mert nem szítom a feszültséget, inkább arról írok, hogy én @hurbiny3k kollégához hasonlóan 1996-ban kezdtem Juve szurkolói pályafutásomat, csak nekem a BL döntőn kezdődött. Ugyanúgy, mint @Rocky80 kollégának. :-) És azóta is tart, a nehéz idők ellenére is.
@JuventusFanatikus: természetesen nagy respect Neked is, hogy a Juvét választottad és nem egy divatcsapatot.

Devilke Balla 2016.02.02. 17:31:56

@Rocky80: Szerencséd,hogy azt nem tetted hozzá a drága asszonykádnak,hogy csak egy igaz szerelem van,kulonben már válófélben lennétek :D :D

Rocky80 2016.02.02. 17:53:43

@Dr. Grant: Ez a 96 jó év volt! Hány ember szerethette meg akkor a Juventust, és hányan szeretik azóta is ugyanúgy!

@Devilke Balla: Ne is mondd! :D

Ha választani kellene a csapat és az asszony között... öööö szóval érted: a nők jönnek-mennek, de a Juve örök! :D

niccolo 2016.02.02. 18:47:56

@Rocky80: +1!Nagyon jó ötleteket vetettél fel.+egy sztori:írod,hogy megnéznél egy meccset Torinóban.hát nekem majdnem sikerült.Babo is irta a Danubius rádiót,én is szoktam hallgatni ez2001 őszén történt valami játék volt,fél füllel hallottam a kérdést:mi a neve a Juve stadionjának, ennyi a kérdés,gyors hivás felvették, első vagyok és jó a válasz! Azt gondoltam valami csecse-becsét,rádiós ajándékot kapok,de nem.Másodmagammal kétnapos utazás Torinóba Bl meccsre(Juve-Feyenoord2-0)elsem akartam hinni,de az útlevelem évek óta lejárva,puff neki Győrben 2hét 3napom volt rá,szabi irány Pest,Visegrádi utca,de nem tudták elöbb,mint a mérkőzés napja,igy lemaradtam róla,felhivtam a rádiót mást sorsoltak ki.az utolsó pillanatig várt a rádio rám.3hét után jött egy csomag a Danubiustól,benne rádiós törölköző,poló és egy eredeti Lotto Juve mez,a meccs után dedikáltatták,DelPiero,Buffon,Nedved,Salas,Trezequet. Egy kincs számomra! Meg is köszöntem a rádionak,hogy gondoltak rám.Úgy hogy még nekem is vágyam egy meccs Torinóban továbbra is.

niccolo 2016.02.02. 20:59:35

@babo0410: bocs,elírtam,természetesen Juventus Rádio akart lenni.

Apuleius 2016.02.02. 21:08:36

Srácok, nagyon jó volt olvasni ezeket a hozzászólásokat és a felidézett emlékeket :-)

niccolo 2016.02.02. 21:36:56

@Apuleius: az egész blogot jó olvasni,köszönet Nektek.

Apuleius 2016.02.02. 22:00:40

@niccolo: A teljes szerkesztőség nevében nagyon szépen köszönöm!:-)

MDaniel98 2016.02.06. 13:00:46

Én közvetlenül a Calciopli után kezdtem el szurkolni a csapatnak (8 évesen), a testvéreim unszolására, akik még anno akkor kezdtek nézni Juve-meccseket, amikor a csapat a csúcson pörgött (96-98), ha a másodosztályt kibírtam, akkor minden mást is.:)

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1868) bajnokság (3451) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (51) edző (958) elemzés (40) előzetes (875) Európa Liga (171) felkészülés (137) hírek (1690) játékosokról (10148) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2490) meccsek (4233) mercato (4251) nyilatkozat (7575) Olasz Kupa (331) összefoglaló (423) pletyka (4268) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (178) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (298) video (212) Címkefelhő
süti beállítások módosítása