Allegri: „Talán játszik holnap Rugani”

allegri_massimiliano_bl_1.jpgMassimiliano Allegri elővigyázatosságra intett a Sampdoria és Udinese elleni idegenbeli meccsek kapcsán, illetve kiemelte ezek fontosságát.

Az Öreg Hölgy a Marassi gyepén vasárnap 20.45-kor csap össze a Sampdoria csapatával.

„A következő két mérkőzésünket idegenben játsszuk, és mindkettő bonyolult, azonban különböznek is egymástól. Holnap a Sampdoriával nézünk szembe, amely inkább a játékosok jellemzőire épít, míg az Udinese teljesen eltérő csapat. A tabellavezetők utáni hosszú hajszát követően a következő két mérkőzés sokat jelent majd.

Ahogy a múltban mondtam, a célunk az idei szezonban az, hogy az utolsó hat fordulóban elsők legyünk, vagy legalább közel álljunk az elsőkhöz. A végső sprintben megmutathatjuk erősségeinket.”

Massimiliano Allegri megerősítette, hogy Andrea Barzagli továbbra sem áll a csapat rendelkezésére, míg Mario Mandžukić erőnléte kérdéses. Claudio Marchisio eltiltás miatt nem játszhat, míg Mario Lemina és Roberto Pereyra továbbra is sérült.

„Támadásban, mivel Mario Mandžukić a többiektől külön edzett ma, Simone Zaza és Álvaro Morata közül választhatok. Mindketten jó formában vannak. Bár nem lőtt gólt szerdán a Verone ellen, Álvaro Morata jól teljesített védekezésben és támadásban egyaránt. Egyértelmű, hogy előbb-utóbb a gólok is érkezni fognak.

A lapok szerint amint valaki nem játszik, már rögtön távozik is. Ez itt a Juventus, és a Juventus keretének kiváló erőt kell képviselnie mélységét tekintve az összes területen. Simone Zaza jól teljesít, mivel fontos gólokat szerzett, valamint rengeteget javult.”

A tréner ezt követően pár szóban a vasárnapi ellenfélről is beszélt.

„A Sampdoria jó derbit játszott, tulajdonképpen kiválóan futballozott egy teljes órán keresztül, és ezt két jó mérkőzés előzte meg a Palermo és a Lazio ellen.

Minden bizonnyal lelkes ellenféllel kell majd megküzdenünk. Huszonhét gólt lőtt a csapat, ami mindössze néggyel kevesebb, mint a Juventus, valamint huszonnyolc gólt kaptak. Otthon komoly minőséget képviselnek.

Olyan játékosoknak állnak a csapat rendelkezésére, mint Éder, Luis Muriel, Carlos Carbonero, Roberto Soriano, valamint ne feledkezzünk meg Antonio Cassanóról sem, aki jó állapotban tért vissza, és képes irányítani a játékot, illetve összes csapattársát képes gólhelyzethez segíteni.

Tehát ez a mérkőzés nem lesz kevésbé bonyolult, mint az összes többi, mivel jó technikával rendelkező csapattal kell megütköznünk.

Még nem döntöttem el, hogy a védelem előtt ki fog játszani, majd meghozom a döntést. Azonban mindenképpen olyan futballista lesz, aki megfelel a szerepkörnek, ebből a szempontból ne várjanak tőlem sok kreativitást. Vagy ez várható, vagy egyáltalán nem lesz a pályán védekező középpályás.”

Nemrégiben Daniele Rugani ügynöke felemelte szavát, amiért a Juventusnál nem kap elég lehetőséget a pártfogoltja.

„Nem tudom, mit mondott Daniele Rugani ügynöke, csak azt válaszolhatom, hogy nem végezné a munkáját, ha nem játéklehetőséget kérné számon.

Azonban én vagyok az edző, és az én feladataim részét képezi, hogy tudjam, mikor kell Daniele Ruganinak játszani. Fiatal srácról van szó, és mindvégig a januári átigazolási időszak részét fogja képezni. Úgy vélem, hogy a Juventusnak is részét fogja képezni a jövőben sok éven keresztül.

Azonban véleményem szerint a Juventusnak fontos futballistái vannak védelemben, mint Giorgio Chiellini, Andrea Barzagli, Leonardo Bonucci, vagy mint Martín Cáceres, aki jól teljesített a féléves kihagyást követően.

Daniele Rugani is jól játszott a derbi során, talán holnap is pályára küldöm.

Ami Hernanest illeti, ahogy már mondtam, a teljes csapat rosszul teljesített az elején, mivel nem jöttek az eredmények. Nincs értelme és egyáltalán nem igazságos mindezért egyetlen játékost felelőssé tenni. Hernanes különben nagyon jó meccset hozott Manchesterben, amikor a Juventus nyert a Bajnokok Ligájában, az kényes mérkőzés volt, a játékos pedig bizonyította, hogy van tartása.

Elég jól játszott a derbi során is, különösen amikor a védelmet kellett segítenie Sami Khedira sérülését követően. És biztos vagyok, hogy ez az ő szerepköre, míg abban nem hagyja a futballt.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr418255096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rikoo 2016.01.09. 18:42:17

Én Moratát kezdetném holnap is. Zaza nagyobb segítséget tudna nyújtani csereként, ha esetleg bajban lenne a csapat.

Rikoo 2016.01.09. 18:46:58

Egyébként nagyon tetszik, hogy mennyire alaposan ki szokta elemezni az összes ellenfelünket. A holnapi meccs nagyon nehéz lesz az biztos.

Rocky80 2016.01.09. 19:15:29

Morata is adós és Hernanes is adós, kezdjen mind a kettő. Egy akciógól, egy szabad: 2-0

(arra gondoltam a cikk olvasása közben, hogy milyen jó lenne egy-két nyilatkozatot videó formájában is látni, hogy az arckifejezéseket is láthassuk; kérdezném a szerkesztő urakat, hogy ilyen jellegű oldalfejlesztés várható-e. Tudjátok, mi telhetetlenek vagyunk. :-) ugyanakkor teljesen megérteném azt is, ha nem lenne rá kapacitás. :-(

Leram7 2016.01.09. 19:29:47

Egyértelműen Zaza kell a kezdőbe és Sturaro a kp-ra valamint Caceres a védelembe.

Zaza a formája miatt, a másik két játékos meg talán a legjobban összeszokott a többiekkel.

Nyernünk kell!

Gyori_Juventino 2016.01.09. 20:21:09

Zaza-Sturaro-Rugani 3as kezdjen csak.

niccolo 2016.01.09. 20:26:50

Nyerni kell! 2.-3.helyet érhet,a Lazio nyert Firenzében!

babo0410 2016.01.10. 01:34:50

@Rocky80: Ha követed a Juventus Youtube csatornáját, esetleg a Google+ profiljukat, akkor ott a sajtótájékoztatót mindig meg tudod nézni.
Ettől függetlenül nem rossz ötlet amit felvetettél. ;)
Remélem Rugani csak akkor lesz kezdő, ha már stabil játékra képes, és nem lesznek olyan hibái, mint a kupában. Én nagyon kedvelem Ruganit, de addig nem szabad kezdetni, amíg bizonytalan. Nem lenne jó, ha pontok mennének el rajta.
Viszont Allegri nyilatkozatai nagyon tetszenek. Jól látja a helyzetet. Én nagyon örülök, hogy ilyen remek edzőnk van a személyében.

Gabuero9 2016.01.10. 13:34:54

Jo nyilatkozat
Zaza szerintem is legyen most csere ha baj van tud segiteni
Hernanes kezdjen nezzuk meg. Caceres maradjon most kb ennyi. FJ

-vargacsabi- 2016.01.10. 14:45:01

kiszopott az Inter is szerencsére, 94. percben, Berardi büntetőjével :D

juventino007 2016.01.10. 14:56:43

Na most meg lehet mutatni mekkora tartásunk van. Inter, Fior betli -mindegy hogy ki hiányzik nyerni kell, kettőt előre! Forza Juve!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása