Allegri: „Nem védekezésre rendezkedünk be a Bayern ellen”

allegri_massimiliano_jtv.jpgMassimiliano Allegri szerint gyönyörű játékot láthatnak majd a nézők a Bayern elleni mérkőzésen, mivel a Juventus nem fog a busszal beparkolni a kapu elé a félelmetes ellenfél ellen.

A bianconero klub a legjobb nyolcba jutáshoz a BL-ben a német bajnokkal kell, hogy megmérkőzzön, ami talán az év legkeményebb csatája lesz a Juventus számára.

„Hogy Pep Guardiola távozása változtat-e bármin?” - elmélkedett az Öreg Hölgy trénere a Corriere della Sera riportere társaságában.

„Nem, sőt, amikor bejelentette az érkezését, és amikor az elődje, Jupp Heynckes megosztotta távozási szándékát a nagyközönséggel, megnyerték a trófeát.

Hogy leparkoljuk-e a buszt? Nem, szép mérkőzés lesz. Alaposan fel kell készülnünk ahhoz, hogy továbbjussunk a negyeddöntőbe, és erősnek kell maradnunk a bajnoki sprinthez is.

Az európai színtér fontos. A tavalyi berlini döntő után a Juventus nemzetközi népszerűségén érezhető változás következett be. A bajnokság fontos, és meg kell nyernünk a scudettót, de a Bajnokok Ligáját közvetítik a világ összes pontján, és mindig el kell jutnunk legalább a legjobb tizenhat közé.”

Ezt követően a trénert arról kérdezték, hogy hatvanötévesen is ezen a pályán képzeli-e el saját magát.

„Nem. Remélem, hogy a lányom révén nagyapa leszek, és ha Isten is úgy akarja, élvezni kívánom az életemet akkor. Érdemes győztesként zárni.

Az életet élvezni kell, adott szabályokon belül és mások megbántása nélkül. A mindennapi passzivitás és szomorúság teljesen értelmetlenné teszi az egészet.

Hogy mit csináltam a milánói távozás után? Londonba mentem megnézni az olimpiát. Ezt a tizenkét csapat indokolta, illetve az, hogy angolul akartam beszélni, ami jobban megy, de szabadabban kell beszélnem, azonban a javuláson dolgozok.

Hogy melyik kollégámat hívnám meg vacsorára? Guardiolát, mivel ő okozta számomra a legtöbb bosszúságot. Rendkívüli a csapat meccs közben való módosításának a tekintetében.

Ha pedig történelmi személyről van szó, akkor Mahatma Gandhit említeném, mivel mindig a nyugalomról és türelemről beszélek.

Karácsony alkalmából a négyéves fiamnak legszívesebben azokat az értékeket adnám, amelyeket nekem is átadtak. A mai világban ezeket komoly veszély fenyegeti, és félő, hogy elveszítjük ezeket.

A fiatalok nagyon gyengék pszichológiailag, mert bár a technológiai újítások nagyon hasznosak, ezek hozzájárultak az emberi interakció csökkenéséhez.”

A tréner szerint csapatának nagyszerű szezonja lehet, bár tény, hogy még van hova fejlődnie a keretnek.

„A bajnokság második szakaszában otthon játszunk a Roma, Napoli és Inter együttesével, és természetesen ez előnyt jelenthet. Amikor bajnokok lettünk Milánóban, akkor megnyertünk két derbit és a két Napoli elleni meccset. A nagy meccsek rendkívül fontosak.

Az Inter jól kezeli a helyzetet, és most tekintsünk el a Lazio elleni vereségtől. Olyan edzőjük van, aki tudja, hogyan lehet elérni a győzelmet.

Nekünk még van hova fejlődnünk, azonban nagyszerű szezont zárhatunk majd. Tíz új játékos érkezett, és némi bizonytalansággal néztünk szembe, mivel bizonyos garantált teljesítményeknek híján voltunk egyesek távozásával.

A szuperkupában aratott győzelmet követően borzasztóan kezdtük a szezont. Most a csapat következetes. Így kell folytatnunk, a csapat fejlődik, és ennek nem szabad gátat szabni. Nem rendezkedhetünk be az aktuális pozíció védésére.”

Massimiliano Allegri a legutóbbi mérkőzésen látványosan kikelt magából, bár a csapatnak végül sikerült győznie a Carpi ellen, azonban a trénert nem zavarják a dühkitörésén alapuló és az interneten terjedő különböző videók.

„Tudják, mit mondott édesanyám a mérkőzés előtt? Hogy, mivel köhögök, ne kiabáljak, különben elmegy a hangom!” - zárta az interjút nevetve a tréner.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr798195770

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rikoo 2015.12.24. 13:52:14

Nagyon szimpatikus és intelligens ember. Kellemes Ünnepeket mester!!

Mixbetegállat 2015.12.24. 14:02:04

Engem az angol nyelvtanulás aggaszt.

alexGicamo 2015.12.24. 14:55:33

@Rikoo: Egyetértek !

Boldog karácsonyt mindenkinek ! :)

FORZA JUVENTUS PER SEMPRE !!!

4Evorg 2015.12.24. 15:12:32

Kezdeti félelmeim ellenére örülök, hogy ő a csapat edzője. Nagyon szimpatikusak a nyilatkozatai, és bár hibázik ő is, de taktikailag nagyon felkészült. Az előző bajnokin azt is megmutatta, hogy meg van benne a tűz (ez nem a milános Allegri). Remélem még sokáig nálunk marad!

JuventusFanatikus 2015.12.24. 15:57:41

Mikor aláírt nagyon nem volt szimpatikus, de nálam bebizonyította, hogy ő a megfelelő ember a Juventus edzői posztjára.Remélem sokáig ül a kispadunkon. Intelligens és szimpatikus ember.

ToTTy-Juve 2015.12.24. 17:03:20

@JuventusFanatikus: mostanra nállam is. Tavaly még azt mondtam, hogy Conte keze munkája után él meg (ami részben igaz is volt, de csak részben). Az idei pocsék szezonkezdet viszont abba az irányba vitt el, hogy nem képes csapatot építeni, nincs karaktere, nem vezéregyéniség. Viszont mára már úgy érzem, hogy kevés edzőt tudnék megnevezni, aki nagy esélyel képes lenne továbbvinni az eddig munkáját, ugyanakkor neki simán sikerült a Contéét. Szó-mi szó, 1 év alatt nem sikerült velem megkedveltetnie magát, de másfél szezon után kijelentem, hogy örülök, hogy Ő van itt.
Forza Juve!
...
Áldott-békés Karácsonyt minden juventinónak és családjának!

cd1 2015.12.25. 00:18:25

én sem örültem az érkezésének, de mára megkedveltem, ja a multkori bajnokin az a kabát eldobás szenzációs volt :D

MDaniel98 2015.12.25. 17:51:27

Engem is meggyőzött, bár ezt 1 éve még nem gondoltam volna.:) Remélem megizzasztjuk a Bayern-t. Kemény meccs lesz az biztos.:)

Rocky80 2015.12.25. 20:29:21

Megcsapjuk őket. Rájuk sóztuk a selejteket, egyébként is azt hiszik a bab is hús, mert ők a Bayern. Nagy koppanás lesz... :D

babo0410 2015.12.26. 01:39:44

Úgy kell játszani, mint a Dortmund vagy a Real ellen, és akkor nem lehetetlen a győzelem és a továbbjutás.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3385) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (915) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9916) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4158) mercato (4141) nyilatkozat (7440) Olasz Kupa (326) összefoglaló (411) pletyka (4171) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása