Capello: „Kiváló harc várható az Inter és a Juve között”

Capello Fabio.jpgAz egykori bianconero edző nem félti a Serie A aktuális bajnokát a Bundesliga címvédőjével szemben, Fabio Capello szerint a Juventus képes legyőzni a német csapatot, és így továbbléphet a legjobb nyolc közé.

A sokat látott trénert lenyűgözte a Juventus visszatérése a scudettóért folytatott harcba a nagyon halovány kezdés után, és ezek után a mester arról beszélt, hogy Massimiliano Allegri csapatának nem szabad senkitől sem megijednie.

„A Bajnokok Ligájában a Juventusnak megvan a lehetősége a jó teljesítményre egy nagyon kemény csapat ellen.” - idézi a hatvankilencéves szakember véleményét a La Gazzetta dello Sport.

„Ha jól játszanak, sérülések nélkül képesek lehetnek a továbbjutásra. A Juventus problémákat okozhat a Bayern München együttesének, ahogyan tette azt a Real Madrid esetében is az előző kiírásban.”

A Juventus a hazai bajnokságban kiváló formát mutat, sorozatban hét győzelemmel feljutottak a negyedik helyre a tabellán, és Fabio Capello szerint a torinói csapat készen áll az Inter elleni izgalmas megmérettetésre, aminek folyományaként begyűjtheti sorozatban ötödik bajnoki címét.

"Kiváló harc bontakozik ki a Juve és az Inter között. A milánóiak nyugodt körülményeket biztosítottak Roberto Mancini számára, hogy végezze a munkáját, és eddig jól is teljesített az edző. Rendet tett a csapatban, és mindenki a barikád ugyanazon oldalán áll. Ez komoly jel.

Massimiliano Allegri is ügyesen mentett a kisiklást követően, bár a többi csapat is hozzájárult ahhoz, hogy a Juve ismét a címért harcolhasson.

Három kulcsjátékos elveszítése fájó a csapat számára, azonban lehetőséget is teremtett Massimiliano Allegri számára új játékosok integrálásához. Ebben pedig segítségére voltak a tapasztalt játékosok, de ettől függetlenül is elismerés illeti az edzőt a teljesítményért.”

A Juventus trénerét többen kritizálták, amiért nem játszatta a kezdetektől az Öreg Hölgy legkomolyabb nyári igazolását, Paulo Dybalát, aki a torinói csapat tizenhét meccséből tizenkét találkozón kezdő volt, mivel a kritikusok szerint így elkerülhető lett volna a borzasztó szezonkezdet.

Azonban a sokat megtapasztalt szakember szerint kollégája helyesen döntött, a csapat érdekeit képviselte, mivel az újonnan igazolt játékosoknak gyakran időt kell adni a beilleszkedéshez.

„Kezdetben Paulo Dybalának idő kellett a beilleszkedéshez, azonban az edző az, aki mindennap találkozik a játékosokkal.

A lehető legjobb csapatot állítja fel a győzelem érdekében. Nem ismerek olyan edzőt, aki másképp gondolkodna.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr878194176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

niccolo 2015.12.23. 17:25:12

Azért szimpi ez a Capello,hogy bizik a csapatunkban,ahogy én is tovább jutást várok.

Leram7 2015.12.23. 17:49:45

A Bayern ellen az javít az esélyeken, hogy sok a sérült nálunk és Guardiola is távozik.

Ha sikerülnek így folytatnunk a menetelést, szerintem megfelelő lenne az önbizalmunk egy jó eredményhez.

MDaniel98 2015.12.25. 17:22:19

Van esélyünk, de egyértelműen a bajorok az esélyesebbek. Igazából nem járhatunk olyan rosszul szerintem, mert mindenképpen egy jó erőfelmérő a csapatnak, ha kikapunk akkor nem lepődtünk meg (és valószínűleg könnyedén behúznánk a bajnokságot), ha nyerünk, akkor pedig ez a keret (tényleg) bármire képes lehet.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3385) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (915) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9916) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4158) mercato (4141) nyilatkozat (7440) Olasz Kupa (326) összefoglaló (411) pletyka (4171) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása