Allegri: „Biztonság és stabilitás kell”

allegri_massmiliano_sajtotajekoztato.jpgA Juventus győzelemmel tudta le a szombati derbit, mivel Paul Pogba csodálatos találatára még tudott válaszolni Cesare Bovo egy nagyszerű lövéssel, de Juan Cuadrado az utolsó percekben megszerezte első gólját Juve-mezben.

„Kiegyensúlyozott derbi volt, amelyet a hosszabbításban adódó késői lehetőség döntött el, azonban ilyen eredményekhez a végsőkig bizonyított akaratra van szükség.” - mondta a bajnokcsapat trénere a Sky Sport Italia stábjának a meccs után.

„Tíz fordulót követően mindössze tizenkét pontunk volt, így természetes volt a feszültség a csapat háza táján. A csapat jól reagált, természetesen rengeteget kell fejlődnünk, azonban ez a kis lépés jó irányba történt. A Sassuolo elleni mérkőzés előtt is volt sorozatban három jó meccsünk.

Fontos három pontot szereztünk, itthon sorozatban harmadjára győztünk, és előreléptünk a tabellán. Mostantól a keddi találkozóra kell koncentrálnunk, a Borussia Mönchengladbach elleni találkozó döntő lehet a Bajnokok Ligájában számunkra.”

Sajnos Sami Khedira kilenc percet követően elhagyni kényszerült a pályát sérülés miatt, azonban a taktikaváltás a Juventus javára válhatott.

„Sami Khedira játszatása kockázatos volt, de a meccs előtt azt mondta nekem, hogy jól érzi magát, és készen áll a játékra. Meglátjuk, hogy játszhat-e a hétközi mérkőzésen, de kétlem.

Hernanes trequartistaként játszott az elején, és tudtam, hogy nehéz feladat előtt állhatunk, mivel a Torino nagyon hatékonyan összezár a labda nélkül.

Sami Khedira elhagyta a pályát, a csapat hatékonyabban átvette a mérkőzés irányítását, és szórakoztató találkozót láthattunk. Paulo Dybala kihúzódott, és Paul Pogba kihasználta a megnyíló területet.

Jelenleg háromnaponta játszunk, így nincs idő a játékosok regenerálódására, így a biztonságra és a stabilitásra kell törekednünk. Lehet, hogy így kevésbé szórakoztató meccseknek nézünk elébe, azonban most erre van szükség.”

Szombaton győzött az Inter a Roma ellen, és figyelembe véve a Juventus győzelmét, talán aggódniuk kell a tabellavezetőknek a címvédő feltámadása miatt?

„Jelenleg távol állunk a tabella elejétől. Volt három jó meccsünk, a Sassuolo ellen váratlanul megbotlottunk, most pedig élvezzük ezt a győzelmet.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr688040870

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ToTTy-Juve 2015.11.01. 11:05:49

Hát ha kedden nem nyerünk, ugyanúgy elkövetjük azt a hibát, amit már évek óta, vagyis hogy saját magunknak nehezítjük meg a helyzetünket a csoportban.
A tegnapi meccsről pedig annyit, hogy végre azt láttam, hogy igenis akarunk nyerni, akarunk fotbalozni. Tetszett a pálya felszántása, de a játékban még mindig nincs meg az összhang a játékosok között. Sajnos most is olyan helyen adunk szabadrúgást, ahonnan nem lenne szabad és a rögzitett helyzeteknél mindig benne van, hogy gólt kapunk, a milyeinkbe meg, hogy az életbe nem lesz belőle semmi. Mandzukicsoda meg nem a csapatba való. Egyébként Allegrin is látom azt, hogy igyekszik megoldani a helyzetet, szóval hacsak nem Ancselotti jön, inkább maradjon.

MdewC 2015.11.01. 11:26:11

@ToTTy-Juve: utolsó mondattal nagyon egyet értek.

A horvát pedig Anelka szintjén van jelenleg.

Egyébként meghallgattam volna, hogy Bonu mit mond Pogbinnyónak a gól után, nagyon komoly cucc volt. :D

delpi0823 2015.11.01. 11:43:05

Ugy gondolom kedden nem feltetlenul kell nyernunk a lenyeg az hogy ne kapjunk ki,mert sztem csak akkor kerulhetunk bajba ha kikapunk. A Gladbach egy nagyon jo kis csapat rosszul kezdtek a szezont de most mar zsinorban 6 gyozelmuk van a bundesligaban ami azert eleg komoly eredmeny es, ugy nyerik a meccseiket hogy sok golt rugnak altalaba.
Persze az lenne a legjobb ha mi is es a city is nyerne mert akkor mar meg is lenne a ket tovabbjuto csapat es akkor utana mar csak a csoportelsosegre kene koncentralni a fiuk vallarol is leesne a teher.

pedronegroo 2015.11.01. 12:11:56

Tegnap nagyon jó kis meccset láthattunk, bár több ilyen lenne, engem akkor a tabellán elfoglalt helyünk sem aggasztana annyira. Ettől függetlenül én nem látom a csapatban az x faktort, se vezérünk, se klasszisunk, se játékunk...

A BL-ben Allegri semmit nem fog már kockáztatni én három döntetlent is eltudok képzelni a hátralévő csoportmeccseken.

Tony. 2015.11.01. 12:39:16

Sajnos nem tudok teljes egészében örülni a tegnapi győzelemnek, mert hosszabb távon rosszabbul járhatunk vele, mint egy x-el.
A 94. percben bemákoltunk egy meccset, ahol Buffon klasszis teljesítménye nélkül akár már hamarabb el is dőlhetett volna a másik irányba. A meccs képe alapján max az x-re szolgáltunk rá.
Nincs játék, a középpálya átjáróház, Pogba elcsapkodja a labdát, Chiellini kiszáll 30 perc után, ami mutatja, hogy fejben szét van esve mindenki.
Egy x után és egy elképzelhető németországi zakó után kezdhettünk volna új lappal, valaki mással. Allegri ugyanis teljesen alkalmatlannak tűnik arra, hogy kezelje a kialakult helyzetet. Most végigszenvedünk vele újabb 5 meccset, és ott tartunk ahol eddig.

Ez az elején történt csere, hogy a végre a posztján játszó Hernanest vissza rakja a középpálya közepére, és beküldi a kolumbiait, ezzel a kp. védekezést szétveri és elveszi a kreatív embert előről, ez mindent elmond arról, hogy mennyire nincs képben ez az ember.

Paris Hamilton 2015.11.01. 16:22:37

A lényeg hogy nyertünk . Amivel nagyon nem voltam meg elégedve, az a védelmünk. Feltűnően sokat hibázunk, és ha nincs Buffon akkor most teljesen másról írnánk. A kialakult helyzetről szerintem nem teljes mértékben Allegri tehet, hanem Marotta. 3 vezéregyéniséget elherdálni, ráadásul bagóért, szerintem elég nagy butaság volt a részéről. De viszont, feltűnően sok ember sérül le izom sérülés miatt. Na, emiatt már Allegri és stábja vonható felelősségre. Sok mindenen kell változtatni, és reménykedjünk hogy hamarosan megindulunk felfelé. Nagyon nehéz lesz, de azért FORZA! :D

babo0410 2015.11.01. 16:39:47

@Tony.: Ennyi erővel akár mi is eldönthettük volna a győzelmet. A Toronak esélye nem volt! Buffon ugyanannyit kellett védjen, mint Padelli, azaz 4-4 védést mutatott be mind a két kapus. Nagyon jól védtt Buffon megint csak, de sokkal jobbak voltunk, mint a Toro. Egyedül a szabadrúgás után hibáztunk. De ettől függetlenül mi irányítottuk a meccset.

babo0410 2015.11.01. 16:40:30

@babo0410: Az első mondat helyesen:
Ennyi erővel akár mi is eldönthettük volna a győzelmet már korábban.

MDaniel98 2015.11.06. 17:35:12

Jó meccs volt, de azt látni kell, hogy ez még messze van a jó játéktól, egyszerűen nem szabad hagyni, hogy egy Torinó szintű csapat ennyi helyzetet dolgozzon ki ellenünk! Elméletileg miénk Olaszország legjobb védelme...

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (922) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9926) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4169) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4176) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása