Marotta: "Nem volt lehetőségünk rá, hogy megtartsuk Tévezt"

Marotta Giuseppe.jpgA Juventus részvényeseinek közgyűlésén a klub igazgatója, Beppe Marotta beszélt a nyáron jelentős átformálódáson átesett csapatról, az új igazolásokról és a távozókról. Marotta először az Olaszországba visszatérő Cuadradóról beszélt, aki a Chelsea együttesétől kölcsönben érkezett Torinóba.

"A Chelsea kérésére nincsen vásárlási jogunk. Kifejezte örömét, hogy itt lehet velünk, valamint, hogy szívesen folytatná itt a jövőben. A megfelelő időben kiértékeljük majd a helyzetet a Chelsea-vel, de nagyon valószínű, hogy a döntés kedvező lesz."

A nyári pletykák szerint Allegri legfőbb vágya az volt, hogy a Juventus egy trequartista leigazolásával erősítse tovább a Bajnokok Ligája döntőjébe jutó csapatot, s a pletykák számos játékost hírbe hoztak a zebramezesekkel, végül az Inter veterán brazilja, Hernanes lett a befutó.

"Allegri soha sem kért kifejezetten egy trequartistát. Megadott nekünk bizonyos jellemzőket, azonban a formáció a keretet alkotó játékosoktól függ. Hernanes az utolsó pillanatban érkezett, nem ő volt az elsődleges jelölt, s soha sem gondoltuk, hogy egy fenomént igazolunk, azonban elérhető volt, mi pedig kedveljük. Az ő eladása pénzügyi veszteséget jelent az Inter számára."

Természetesen szóba került az olasz labdarúgás egyik legnagyobb ígérete, Domenico Berardi, aki közös tulajdonból végül teljesen a Sassuolo tulajdonába került, azonban a Juventus rögzített áron megszerezheti a fiatal támadót.

"Jelen pillanatban teljes mértékben a Sassuolo tulajdonában áll. Megfigyelés alatt tartjuk, s egyeztetni fogunk a szezon végén. Kiváló kapcsolatot ápolunk a Sassuolóval."

A nyár folyamán a tavalyi sikeres szezon több kulcsembere is elhagyta a Juventust, s Marotta most szót ejtett a keret átalakításáról.

"Sok újítás történt, de ez nem egy forradalom. Ez egy fejlődési folyamat, amely több tényezőnek tulajdonítható. Csökkenteni akartuk a keret átlagéletkorát, ennek érdekében nehéz döntéseket kellett hoznunk a bajnokainkkal kapcsolatosan.

Frissítettük csaknem a keret felét, 29-ről 26-ra csökkentettük az átlagéletkort. Még egy ilyen átmeneti évben is győzni akarunk. Nehéz volt a rajtunk, alulmúlta a várakozásainkat, de a sérülések is kihatással voltak Allegri választásaira. A miénk mind a csapat, mind a klub tekintetében egy győztes modell. Az érzelmek és az elégedettség nem lehet hatással ránk.

Nem mondhattunk nemet azoknak, akik távozni kívántak. Tévez múlt januárban elmondta nekünk, hogy vissza akar térni Argentínába. Nem volt lehetőségünk rá, hogy megtartsuk. Carlos nem érezte jól magát, s emberekről beszélünk, nem gépekről. Udvariasan arra kért bennünket, hogy engedjük távozni, mi pedig boldoggá tettük, már csak azért is, amit az évek során adott nekünk."

A nyár végeláthatatlan hosszúságúra nyúlt szappanoperája Julian Draxler klubváltásának ügye volt, s úgy tűnt, a Juventus az utolsó pillanatig üldözte a német tehetséget, aki végül a Wolfsburg szolgálatába szegődött.

"Júliusban ejtettük az érdeklődést Draxler iránt, miután kifaggattuk, s ő hajlott rá, hogy Olaszországba igazoljon, azonban szívesebben maradt volna Németországban."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr218014797

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MarekCsont 2015.10.23. 17:11:18

Persze, ahogy arra se hogy Llorentéért pénzt kapjunk, viszont szerencsére arra volt, hogy egy ugyanolyan bója csatárért kiadj 25 milliót! Szép volt!

sleepy8 2015.10.23. 18:41:56

@MarekCsont: Szoval; Azzal egyetertek h

sleepy8 2015.10.23. 18:45:01

Ezer bocs, kicsit megzavarodott a telefon xD

@MarekCsont: Tehat azzal egyet ertek hogy Mandzu is bojacsatar, viszont azt hogy ugyanolyan mint a spanyol tulzonak erzem. Azert Mandzukic ha formaba van a bojacsatarok mintapeldaja. En inkabb azert nem ertettem az erkezeset, mert nem latom hogy kitol kapna megfelelo kiszolgalast.

Il Principino 2015.10.23. 18:58:08

Az a nagy büdös helyzet,hogy a horvát Lóri 2.0 eddig és az is lesz!
Bayernnél és az Atleticonál is egyedül volt elől,abszolút idegen a 2 csatáros felállás neki és a szélekről még mindig nem úgy jönnek a zsugák ahogy illene!Mint ahogy az irányítótól sem,mivel az még mindig nincs:)
Maradt volna inkább Lóri,így ment 20 milla a kukába..

Tony. 2015.10.23. 19:02:17

Ki kellene tenni Allegrivel együtt, az lenne az igazi forradalom.

Hoods. 2015.10.23. 19:08:52

Barcsak te is udvariasan elbucsuznal a klubbtol.

babo0410 2015.10.23. 19:18:34

Nem tudom most éppen mi a gond vele? Nagyon jól igazoltunk a nyáron, a lehetőségekhez képest meg pláne. Kit kellett volna még leigazolni? Igazi klasszisok nem igazolnak Olaszországba sajnos, ráadásul a bérüket se tudjuk kifizetni. És meggyőződésem, hogy Dybala-nak be kéne kerülnie a kezdőbe Tévez szerepkörében, és a csapat szekere megindulna felfelé. Eddig nem jött be a károgás, Khedira remekül játszik, miközben ő kapta a legtöbb savat. Mióta ő és Marchisio visszatértek, a középpályánk és a védelmünk stabil lett. Fiatalítást követeltetek korábban, most meg ez a probléma? Vagy az a gond megint, hogy nem igazoltunk 50+ milliókért klasszisokat csillagászati fizetéssel? Komolyan nem értem mi a probléma még mindig vele? Tavaly az általa igazolt játékosok kiverték a BL-ből a Dortmundot és a Realt, és BL döntőztek. Idén fiatalítottunk, sok új játékos érkezett, idő kell, hogy összeálljanak. Nem tudom még mi a gond Marotta-val? Akármit csinál, hülye. De a nyilvánvaló tények se zavarnak egyeseket. 4 bajnoki cí, a 10. kupa, egy BL döntő, meg egy BL legjobb nyolc, és a címvédő kiejtése a BL csoportban (tudjuk, ez mind Conte érdeme).

Rikoo 2015.10.23. 19:40:21

@babo0410: ha olyan jól igazolt akkor mégis miért egy rakás szar az egész csapat? Majdnem az összes új játékos botrány gyengén játszik. Kivéve Khedira, de neki hozzá is kellett szoknia a Realban illetve a válogatottban a teljesítménykényszerhez.

MDaniel98 2015.10.23. 20:09:42

Azért a bajnok kifejezést csak nem bírta kihagyni a nyilatkozatából.

kremturo 2015.10.23. 21:13:31

@Rikoo:
Tavaly pont ilyen szarok voltunk! Szenvedés volt nézni a meccseinket. A nagyobb meccsekre felszívtunk magukat, de lényegében nem volt jobb a csapat. Rengetegszer volt szerencsénk. Idén még a balszerencsénk is követett minket, hogy az ellen egyetlen kapunkat eltaláló lövése is gól volt.

KysBé 2015.10.23. 23:15:40

"Hernanes az utolsó pillanatban érkezett, nem ő volt az elsődleges jelölt, s soha sem gondoltuk, hogy egy fenomént igazolunk"

Ez mindent elárúl....

kovta23 2015.10.24. 12:28:43

Már megint a sok károgó ossza az észt! Akik ha nyer a csapat csak akkor Juve szurkolók! Kit igazoltaotk volna ennyi pénzért?? Miért nem maradt LLo? Miért akarátátok? Minig szidta mindenki! Mandzu még bőven bizonyíthat, ez egy új csapat új szerkezt új stílus, majd össze szoknak! Miért megint Marotta a hibás? Szerintem még egyszer nem tudott Allegri ugyanazzal a kezdővel felállni sok volta sérült. Ez egy erősebb keret mint mint tavaly csak idő kell. Tévez menni akart már amikor idejött tudta mindenki hogy haza akar térni! Bl döntőt játszunk sorba nyerjük a bajnokságat akkor a Kobra és Allegri az isten, van pár rossz meccs akkor menjen mindenki! Ki vagytok ti? Del Pirlo mindig toppon volt? Akkor ő is repült volna a csapatból amikor nektek nem tetszett? Vagy az isteni visszasirt Conte most hiányzik? De mikor nem ment a bl? Egy mercato ilyen nem mindenki tudja megvenni azt aki az első számú jelölt, de szerintem a ti nagy sztár jelöltötök sem mind váltotta be a reméyneket. Egyszerű példa Barzagli nincs egy milla David Luiz meg vagy 40 misi és ki a jobb? Ki játszik itt ki hozta ide? Ne csak a rossz példákat hozzátok fel nagyon sok jó igazolása volt Marottanak! De szerintem pont ti oszztottátok Khedirát is!

peti78 2015.10.24. 13:21:29

Kérdés a sok marottafanhoz 1. 2 vagy 3 csatàros formàciòban hova képzelitek mandzut 2. Ha jött cuadrado minek hernanes 3. Nézzük meg hogy a roma vagy az inter kiket igszolt csatàrnak ingyért és hogy váltak be

peti78 2015.10.24. 13:41:53

@kovta23: @babo0410: Kérdés a sok marottafanhoz 1. 2 vagy 3 csatàros formàciòban hova képzelitek mandzut 2. Ha jött cuadrado minek hernanes 3. Nézzük meg hogy a roma vagy az inter kiket igszolt csatàrnak ingyért és hogy váltak be ja számokban : inter: jovetic 25 éves 2,5mill eur költöttek rá 3 gól 2,5mill/3 gól 0,83eur/gól roma: salah 23 éves 5mill eur költöttekrá 4 gól dzeko 29 éves 4 mill eur költöttek rá 1 gól 9mill/6gól 1,5mill/gól marotta: mandzukic 29 év 19mil eur költöttek rá 0 gól 19mill/0 gól nullával való osztást a matematika nem ismer csak marotta és a fent említett 3 játékos mindegyike elérhető lett volna a számunkra.

peti78 2015.10.24. 13:50:41

@kovta23: @babo0410: egy sportigazgatói poszt nem olyan hogy igazolok 2 jót és egy rosszat akkor minden rendben, nem lehetnek rossz igazolások ez a juventus és nem a grúz gombfociliga3. osztály, mincs fölös euro 30-40milliónk mint sok csapatnak kisérletezni, itt érteni kell hozzá és marotta ezen a szinten nem felel meg nagy neki ez a kabát. hiába igazolok 10 jót és 1 rosszat bukott ember vagyok mert a focicsapat olyan mint egy lánc annál az 1 gyenge szemnél elszakad és hiába van 10 erős szemem azok is menneka kukába.

babo0410 2015.10.24. 18:58:52

@peti78: Ezt most úgy írod, mintha neked minden döntésed mindig nagyon jól sülne el Marotta is hibázik, ez természetes. De most az idei igazolások közül ki volt hiba? Talán Hernanes nem válik be. De ezen kívül? Nézd meg a Realt, vagy bármelyik top csapatot. Igazolnak ők is nagyon rosszul, sőt! Olyan nincs, hogy valaki csak tökéletes igazolásokat hajtson végre. Marotta is hibázik. De jelenleg 1 rossz húzására minimum 4 jó jut. Akkor mi a baj?

kovta23 2015.10.24. 20:55:38

@peti78: Először is a felsorolt játékosok csak kölcsönben vannak enyyiért nem végleg. Másrészt ne ítélj ilyen hamar, ennyi új játékos rég volt a csapatnál.
Marotta hibázott és? Írd le azt a managert vagy épp sport igazgatót akinek az összes igazolása bejött.
Várom a hosszas felsorolást....

peti78 2015.10.25. 12:10:01

@babo0410: @kovta23: egy profi csapatnàl az amit marotta a mercato utolsò hetében művelt megbocsàthatatlan ill az màr csak a tűzoltàs volt az egèsz nyàr egy katasztrófa pedig jòl indult, nem a jàtékosok minőségével van gond hanem a koncepciò hiànyàval és az időzìtéssel, de babon kìvül mindenki elismeri hogy nyàron marotta megbukott, nem ismerem a többi csapat sportigazgatòit annyira mint a mienkét de ahol szimpatikus munka megy az a atlticmargit a southampton a fiorentina kb, de neveket nem tudnék mondani, nincs olyan igazgatò akinek az összes igazolàs bejön de van elképzelés és időzités, az meg hogy egy gyengébbet megveszünk mikor erössebbet kölcsönözhetnénk pénzügyileg helyes döntés? Egy 29 éves jàtékosnál?

kovta23 2015.10.26. 10:43:38

@peti78: Ne hogy azt hidd, hogy máshol nincs kapkodás és rossz igazolás. Nézd reál és mu kapus balhé. De én nem örülnék annak ha olyan politikánk lenne, mint Atleti vagy Southamptonnak. Az jó hogy minden jó játékosukat eladják ezaek a csapatuk. Pl Angolok tavaly a fél kezdőt eladták. Az jó lenne? De az atleti is eladott jó pár sztárt az utobbi években. Amúgy meg szerintem nem ismered mélyebben egyik csapat keretét, hogy megitéld hogy épp volt e bukott igazolásuk. Honnan tudod ,hogy nálunk mi volt az elképzelés a keret összeg és hogy konkértan kivel tárgyaltunk, egyátalán kire volt reális esély. Ez nem a Fifa xx ahol vagy 40 millád és már tiéd is mondjuk Isco. Hernanes is bejöhetett volna, mint annó a lesajnált Pirlo vagy Tévez. Marottát már annyiszor de annyiszor elzavartátok,de az idő mindig őt igaolja. Lehet hogy most majd idén nem, de akkor mivan? SEMMI Majd jövőre beérikeza csapat.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3385) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (915) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9916) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4158) mercato (4141) nyilatkozat (7440) Olasz Kupa (326) összefoglaló (411) pletyka (4171) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása